Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Frutexx - K ty vlhkosti:Jednak bych ti doporucil vlhkomer..Moje zkusenost je protoze jsem to taky vychytaval tekze vim o cem to je.Jenom jsem mel k tomu digitalni vlhkomer...Takze pres den jed zvlhcovacku na maximum a v noci ji vypni i s odtahem ze skrine.To je pro dobu rustu.A na kvet das zvlhcovacku pryc uplne a odtahovej vetrak ze skrine nechas bezet nonstop...Timhle zpusobem jsem ve skrini dostahoval pomerne konstatnni vlhkosti a to bylo v rustu okolo 75-85 a v kvetu 40-55..
Strikat peroxid na listy jsem zatim nikoho nevidel...
2mation:
Mno ted sem to prepocital a jeto presne 26 dni vod semene ;-(
- zda se mi take ze to roste nejak pomalu.
Zkusim to tedy zitra soupnout uz do kvetinacu - pocitam neco mezi 4-6l substratu na kyti.
Rikas ze se ti to zda prehnojeny - holky dostaly ted dvakrat po dvou dnech hnojky ale meli uz jeden pruplach vodou + peroxid . .
Mel bych tedy po tom presazeni jet chvili "flushing" vodou + peroxid?
Jinak udelam zmenu v substratu:
-prirodni cernou hlinu z kompostu od dedecka
-trocha pokojoveho substratu - jen pro doplneni objemu (je dost nahovno - sou v nem takovy kusy kury a nakejch srac*k)
-vermikompost
-pisek
-perlit
-keramzit (drenaz)
-mozna trochu popela
PS: mohl by se jeste nekdo vyjadrit k tomu prehnojeni? rad bych se ujistil - ne ze bych mationovi neveril . . . .
Jestli můžu doporučit,mít dřevěnou skříň je tak trochu risk. Nikdy nevíš,kde si skřípneš kábl,přetaví se ti levnej prodlužovák z OBI (mám s tim zkušenosti),spadne ti světlo atd.. Pro klid duše to příště udělej třeba ze sádrokartónu - je to za chvíli hotový a máš klid!
hmmm diky apfel - budu o tom premejslet - ;-(
sice teda nevim proc by mi melo padat svetlo ci se mi skripali nekde naky kabely (mam do skrine gumove pruchodky) . . Presto diky za upozorneni . . . .
Cau mel bych dotaz na nekoho kdo pouziva nebo nekde koupil trojslozkove hnojivo FLORA od general hydroponic.
JA sem to same zakoupil pres net na www.hydroponieplus.cz
a nejak se me ty hnojiva zacinaji cim dal tim vic nelibit!!!!
a) kdyz to prislo melo to nadherne syty barvy (prispevek cislo 3 tam je mam vyfoceny) - posttupem dvou mesicu cela slozka grow vybledla na takovej hnus co se zdaleka nepodoba tomu co prislo - i slozka bloom vybledla . .
b) pri zkoumani data spotreby sem narazil na nedostatek v tom ze zde neni vubec uvedeno datum vyroby . . .
c) kyti sem s tim hnojil a delaji po tom divne veci - podle me nerostou tak jak by meli a zacinam se domnivat ze je to vyzivou - resp. tim ze mi poslal spatny hnojiva - bud prosle, a nebo me sproste podelal a nalil mi tam obarvenou vodu - jelikoz kdyz hnojim GH (presne odmerene mnozstvi dle navodu injekcni strikackou) tak kytim se nechce moct rust vrcholky zloutnou a celkove vubec se mi nezda ze by si kyti na hnojkach pochutnavali.
UDelal sem test jednou sem misto pravidelneho hnojeni GH zahnojil posranym kristalonem plod a kvet - a druhy den sem se nestacil divit co mi holky pripravili za podivanou - vsechny krasne zazelenaly a povyrostly o dost velky kus - rozhodne nikdy kyti takle krasne nevyrostli ze dne na den . . . . .
TAkze ja se ptam pomuze mi nekdo co s tim mam delat - potreboval bych nejakym zpusobem zjistit jestli to co mam v tech lahvich je vubec to co ma byt . . .
ZAtim se jen domnivam ale vsechno ukazuje timhle smerem - kyti maj myslim co se tyce zivotnich podminek si nemuzou stezovat - ustalene teploty do 26°C prijemna vlhkost kolem 60% (uz sem to konecne pomeril) svetlo nejakejch 50 cisel nad vrcholkama, ph pudy kolem 6,2 . . . takze uz fuckt nevim co jim schazi
JEstli budu mit zkazenou urodu kvuli tomu ze nakej mamrd mi poslal prosly nebo vubec zadny hnojiva za ktery sem zaplatil necely talir - tak to uz by byl snad vrchol . . . .
PLS poradte je to vubec mozne? . . nedelam neco ja spatne - jesli ma nekdo zkusenosti - napiste jak s tim hnojite ;-)
JA to delam takle:
natocim vodu do 5l barelu a necham odstat 24 hodin - pak presne podle navodu polovicni koncetraci do pudy a polovinu z davkovani na 10l naberu do do strikacky slozku micro striknu promicham, pak to samy se slozkou grow - znovu promicham, a naposled tam prdnu bloom a zase protrepu - dyz je vsechno hotove pockam do vypnuti lampy a kyti s tim zaleju - pricemz 5l mi staci na 9x3,5l kvetinacu (rozhodl sem nepresazovat) . . . .
Tak ted babo rad . . .
Dekuju za vsechna vyjadreni a zatim cuss
tak to je velice zajimave - dostal sem PM od jednoho clena - ktery ma podobne zkusenosti s hydroponiiplus.cz - ale s ripenem - prej mu ripen vybledl tak jako to popisuju ja a kyti jej pry take nepapali . . .
Tak poradi mi nekdo jak bych mel v tomhle pripade postupovat? .
Zase se bojim na hydroponii s necim vyrukovat nybrz znaji me osobni udaje a klidne me muzou poslat domu chlupatce . . .jzs dopici to sem fuckt netusil ze i zkurveny growshopy jsou schopny vojebavat takle lidi . . .
Vsechny kytky na kokot - to abych letel do kramu a alespon koupil naky OBMko nebo ja fuckt nevim. L
Lidii to k tomu nema nikdo co rict nebo poradit . . .
Rad bych se treba dovedel jak se da testnout jestli jsou v tech mych flaskach hnojiva takove jake maji byt . . . .
Nebo me teda nechate ve stychu i s holkama ? . .
Cuss chlapci . ..
Mno ja mam GH - maj taky slozky grow,micro a bloom - grow ma byt zelenej jako je v prispevku cislo 3. ode me, bloom cervenej a micro vypada jak magi - takze tak nejka dohneda . . . .Ja mam zase doporuceno na stitku ze mam davat nejdriv micro potom grow a naposled bloom . . . .
Teda lakladno jestli je to co pises fuckt pravda tak v tom urcite zadny hnojky fuckt nemam - pac sem si nevsim ze by me to kristalizovalo - ve vicku vubec ani nikde jinde take ne :-/ . . . .
njn dik kluci za info - vubec nevim co stim mam ted delat :-/ . . .
Uz sem zkusil napsat mejl na hydroponii tak uvidime co mi povedi zajimaveho . . . .
CUss
predem to nickus:
Bohuzel zadny EC metr zatim k dispozici nemam (snad ho nadeli jezisek ) ani nevim kde bych si ho mohl docasne vypujcit ;-) . . Takze touhle metodou zjistovani obsahu zivin v roztoku to zatim nebude tak lehke - peroxid na listy uz davno nestrikam - to byl jen takovej experiment - pouzivam peroxid pouze chci-li "vycistit hlinu" . . . .
Podle me je dobry vlhkost snizovat az kdyz se plne tvori a zvetsuji palice - v mem stadiu kvetu bych to videl kolem tech 60% stale - palicky se zatim jetse netvori avsak samce a samice lze jiz rozpoznat
. . . vlhkost na 30 - 40% budu snizovat postupne cim vetsi budou palice - chtel bych se dostat i niz ke konci kvetu . . .
Tak ated add meil na hydroponiiplus:
dnes mi poslali meil ze mam poslat na sebe telefon abysme mohli vse rychle a osobne vyresit a ze jim je zahadou co se mi stalo . . . . .
Caues ptaci
PRestoze sem rikal ze zadny update delat uz nebudu - sem tu s novyma fotkama - ponevadz cela situace se uklidnila
Vse je pri starym - kvete sedum statecnych - jedna kyti prisla nehodou k urazu (pri cisteni skal vod prachu).
Furt svitim jednenkrate 400W osram NAV-T . . .
MAme to nejakych 39 dnu od prepnuti na 12/12 - ovsem biologicky bych rekl ze je to nekde tak na 29 dnu od vyraseni prvnich vlaskuu . . .
Hnojim to tema generalama a zatim to vypada ze to snad neco dela - mozna sem s tou hydroponiiplus.cz docela dobre hrotil (kurva dybych mel ecmetr dopc) kazdopadne uvidime nakonec!
Rozhodne to ovsem chce trochu zvysit davky slozek - nez je psana podle predpisu polovicni koncetrace do hliny - urcite v kvetu!! - v rustu bych se mozna propriste presne zkusil drzet navodu . .
hehe no proste zatim je celkove srani s touhle varkou - ale me to bavi!! . . . . 27.unora mam 20. narozeniny - tak doufam ze uz konecne pokourim na narozky "svuj model" . . .
Se sklizni pocitam tak nejdriv 20. unora - takze myslim ze holky maj jeste dostatek casu projevit svoje ambice!
MAji pred sebou jeste zmenu pomeru v michani hnojiv pak prechod na ripen a nakonec tak 10 - 14 dni FLUSH . . .
Tak se na to mrknete a posudte ;-)
PS: mam taky pripravenou matko/rizkovnu - sviti v ni metla 400W a mam tam dve naklicena semena v substratu pro kaktusy a sukulenty + perlit + dolomit + drenaz a dvou 3,5l kvetinacich
CHci si totiz pripravit matky abyh mel z ceho sadit OUT - akorat teda nevim jesi je JACK vhodnej do outu :-/ mam jeste nabidku vo d jednoho kamose vymenit naky semena early girl - ale je blby ze uz asi nestihnu nadelat matky - no nevim jak to dopadne :-O
Jinak dovalim tohle - zkusim jeste jedno kolo z rizkama a pres leto skrin vypnu! . . .
ENDE