Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejak mi to furt neda..
Tohle jsem napriklad resil zesilnenim zvlhcovani.. Sice jsem se ve vlhkosti v celym roomu nedostal nad 60% (coz je i tak blahobyt ), ale zvlhco jsem polozil na zem tak, ze mlha sla nejdrif do rostlin a az nasledne ji to vycuclo. U tebe jsem si vsim, ze ho mas na kanystru, nebo na cem, nad urovni kytek..
Btw. tim silnym vetrakem myslis ten, co je na ty posledni fotce?
No, ten vetrak je spis videt v prispevku 4.
Ten kanystr (barel) na kterym je zvlhcovac, je nadoba s vodou pro ten zvlhcovac.
Budu delat rozvody pary, pak uvidime...postnu to sem...mam pocit, ze se mi to zacina trochen profesionalizovat, ta bedna...za chvilku to bude spis laborka...
Pak nechapu, ze chces ten ventilator jeste tlumit.. Klidne bych to tam rval i na trojku (jako, ze i jo, ale prevazne na dvojku ) Ale je mozny, ze mas nakej specielni turbo model a v tom pripade ho od tebe koupim
A slibuju, ze se uz budu snazit kontrolovat a moc ti to tu nezneprehlednovat..
Ty mi asi vubec nerozumish :-))) ten vetrak chci tlumit, protoze mi moc fouka na kyti, tak, ze je ohyba (moc)...a to i kdyz je na jednicku. co to ma ale spolecnyho s vlhkosti pri odsavani od lampy, to nechapu...
ja sem udelal na cooltube sani z mistnosti aby to netahalo ze skrine, pak sem dal dva na foukani do skrine a s vlhkosti nemam problem, nejak extreme neklesa.
co treba napijit zvlhcovani(ted nemluvim od zarizeni za 800kc)..na nekolik hadic a pokrit tym celou podlahu..tak by kytky dostavaly vsechnu moznou vlahu ktera by se nasledne vytahla nahoru a ven..
Prave jsem zacal pracovat na rozvodech zvlhcovani 5cm rourou s provrtanejma dirama. Problem zatim je kondenzovani studene pary a nasledne zaplneni cele rozvodne roury vodou a nasledna dysfunkce a preteceni zvlhcovace. Nicmene pracuju na tom a myslim, ze to pujde.
Jo a taky jsem nasel ten regulator napeti (je do max 200W, ale musi se tam pridat chladic), je ale docela drahej, stoji 890,- ( www.hydroponieplus.cz sekce specialni nabidka), zato jiste odpovida vsem normam. Objednal jsem si ho.
Take jsem si objednal MH vybojku na rust pro dalsi grow, uvidime jestli to bude lepsi...
Hmm, ta zkondenzovaná voda by se dala chytat do nádoby a čerpadýlkem zase doplňovat do zásobníku zvlhčovače.Čerpadélko by zaplo vždy při určité hladině vody.Takhle by ti to vydrželo zvlhčovat docela dlouho...
Apo: to mi pripada uz moc slozity, hlavne ze dvou duvodu...muselo by to bejt cerpadlo s nejakym plovakem na sinani a vypinani (kdyby dosla voda ve zvlhcovaci a ja byl pryc, aby nebezelo naprazdno), a potom jsou to dalsi hadicky a kabely do skrine a uz ted jich tam mam dost. Radsi to zkousim resit samovolnym stekanim zpet do zvlhcovace, a to naklonem rozvadeci trubky a jejim umistenim vyse, nez je usti zvlhcovace. To samozrejme obnasi zvednout i kytizz ze zeme nekam na rost, ale to neva, aspon se mi k nim lip poleze na zastrihavani...
Nicmene ted uz zvlhcovani neni potreba, protoze jsou uz nejakou dobu v kvetu a vlhkost se sama drzi kolem 55%, coz je az dost. Teplota je 30°C. Viz prilozene foto. Taky jsem pouzil ohybaci kolinka, protoze palicky maji tendenci rust nahoru i kdyz vetev je naklonena (ne svisle), tudiz si slibuji plnejsi palice a bude jich vic. Tenhle grow je dost pokusnej, uvidime co z toho vyleze.
Tak a ted neco z jinyho soudku. Navstivil jsem Botanickou zahradu v Praze-Troji, konkretne pavilon Fata Morgana. Vstupny je sice 45,- student a 90,- dospelak (samozrejme, ze se ze me stal zase na chvilku student :-) ), ale stoji to za to.
Pic1-Kvetouci leknin na hladine jezirka, ve kterym jsou rybicky (v podzemi je tunel a je na ne mozno koukat pres sklo)
Pic2-Pohled do jungle v prostrednim segmentu skleniku
Pic3-Starej motyl-dedecek, ale litalo jich tam spoustu
Pic4-Posledni segment, vlhkost vzduchu 95%, nahore jsou videt tlakove rozstrikovaci zvlhcovace (rozvod trubkama), to by byla matkarna :-)
Ahoj, prave jsem se vratil z vyletu na Sumavu, a co me necekalo za prekvapeni...Na balkone mi rostou rajcata jak zbesily, jdu si udelat tunakovej salatek :-)
No a pak kouknu do skrine a malem to se mnou seklo. Musim uznat, ze ta Green Sensation stoji za to. Je to drahy jaxvina, ale fakt je to poznat. Taky 1000W se osvedcilo, puvodne jsem to delal jen jako pokus, ale rozhodne to tak na kvet necham.
Na fotkach jsou videt kytizzz, zkuste je porovnat se stejnym zaberem o neco driv. Jsou uz mesic v kvetu, vyska rostlin je do 50cm, zalejvam 8x denne 2 minuty a vsechno to vychlastaj, i kdyz jsou tak malinkaty!!!
Palice diky Green Sensation, 1000W Sodiku a ohybani rostou a sili, uz se tesim za mesic na sklizen...mnam :-)
zdárek r-mane,
píšeš že jsi koupil novou MH výbojku a to je 600w or 400w ?
600w MH vybojka by mě zajímala jak se to pod tím větví bez jakýhokoliv zastříhávání , mám 250w MH - ale moc mě nepřekvapila
Jinak jedeš AH komplet ? + GS?
Jinak pěkný pane.karotko
EDIT: V GreenHomu maj Venture Sunmaster 600W !! (metalhalog) za 2300 s dph což se mi zdá celkem moc