Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hele tak až založíš politickou stranu-a že to není prdel tak tady založ novej thread a můžeme to začít řešit.Ale neznám nikoho kdo by byl schopnej tohle ustát.Máš li na to toy nervy a budeš li mít solidní politickej program,neřešící jenom problematiku ganji a jinejch drog tak se dá uvažovat tak z 50% že bys možná byl schopnej mě přesvědčit abych Ti dal svůj setsakramentsky:-) drahocenej hlas:-)-------Nééé něco podnikni,udělej,zpropaguj a pak se můžem o něčem bavit.s takovou tady můžeš zakládat tak spolek přátel žehu, nebo amatérský divadlo.Peace Aidam
jirka: mno, hlavne aby ti ji registrovali musis sehnat (ted nevim presne kolik, ale bude to myslim v tisicich) urcitej pocet podpisu, takze jestli do toho pudes, tak posli podpisovy archy a my tady z brna radi podepisem...
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
Hoši, nechci vám brát iluze, ale pochybuji, že v dnešní době se něco takového podaří. Získat potřebný počet hlasů by se snad podařilo, ale to je pouze základ. Pro registraci takovéto strany je dále nutné posouzení její programové náplně ministerstvem vnitra, bez čehož se nemůže žádných voleb zůčastnit.(Jestli si trochu zavzpomínáte, tak před posledními volbami tu nějaká strana, která měla v programu legalizaci konopí, vznikla, ale bohužel MV ovládané Grassovou klikou ji odmítlo zaregistrovat právě kvůli legalizaci a bylo vymalováno) a kdyby se i to podařilo, musela by dále projít 5 % sítem a i kdyby i to se podařilo, těžko by našla podporu nějaké silné politické strany k prosazení legalizace, neboť našim politikům jde pouze o populismus a vlastní kapsu. Jen trochu zavzpomínejte, jak to dopadlo s Pejřilovou nebo Marešovou iniciativou. Černoprdelníci začali vyskakovat a zablokovali i předchozí Zemanovou vládou rozdělení drog do tří kategorií podle jejich nebezpečnosti.
To: Sinuhet
Tak to máš asi trochu špatnou paměť. Já, ač již řadu let patřím spíše
mezi starší a s pamětí někdy bývám na štíru, tak na určité věci mám paměť jako slon. Tak pro oživení paměti:
1. Ona politická strana se jmenovala LIRA (Liberální reformní strana) http://www.liberalnistrana.cz/show.php?co=program. Dost se o ní tehdy psalo i zde v sekci Zákon a právo. Její volební program je velice rozumný a tolerantní nejen co se legalizace týče, ale slibuje rozumné řešení i ostatních ožehavých problémů naší společnosti. Viz program.
2. Výnňatek z vol. programu:
4) spravedlnost a vězeňství
zřízení Nejvyššího správního soudu (v Plzni);
posílení specializace soudních senátů (obchodní, správní věci);
zrušení pomluvy jako trestného činu (svoboda slova), ; občanskoprávní ochrana
tolerování regulované distribuce lehkých drog (vzor Nizozemí);
tolerování prostituce v režimu živnostenského zákona (vzor Rakousko);
tolerování euthanázie za nejpřísnějších právních podmínek (vzor Nizozemí);
zavedení registrovaného partnerství
privatizace obchodního rejstříku;
privatizace věznic;
zavedení konkurence mezi notáře - otevření přístupu pro další právníky;
zrušení institutu soudních čekatelů - soudce vybírat ze zkušených právníků (advokátů, notářů, státních zástupců, akademiků apod.).
3.Spíše než vymýšlet něco nového by bylo na místě podpořit tuto stranu, podaří-li se jí úspěšně zaregistrovat před volbami, ale na vnitru s Burešem v čele se to stejně asi nepodaří, ale co kdyby...
Ohlasy zde na groweru:http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2847
Marne se pokousim najit nejakou zpravu o tom ze ji registraci neuznali kvuli marihuane. Ja mam totiz pocit, ze je to ta strana o ktere mluvim. A ze jim to neuznali kvuli toho ze meli v programu neco jako zmenu ustavy a to se nesmi. Neslo o legalizaci.
Jakýkoliv zákon (i ústavní) se dá změnit, ale je k tomu zapotřebí daleko větší počet hlasů (mám dojem 2/3) a to, že někdo by chtěl změnit jakýkoliv zákon není důvodem k zamítnutí registrace viz např. změna volby presidenta nebo změna volebního zákona na většinový a pod. o což se pokouší např. ODS (i když dřív, když byla u moci takovéto návrhy blokovala. Jinak, pokud vím, tak zamítnutí regisrace této strany bylo v médiích zdůvodňováno hlavně ze dvou důvodů a ten jeden byl právě legalizace lehkých drog. Na ten druhý důvod se již nepamatuji, neboť mne to zas tak moc nezajímalo, ale jestli Tě to tak moc zajímá, tak jim zkus postnout maila a zeptej se jich přímo. Snad Ti někdo z vedení strany (i když dosud nezaregistrované) odpoví.
nzadar vsichni. jak tady tak brouzdam zjistuju ze kazdej je pro legalizaci marihuany. (nejenom)
nestacila by treba "jenom" dekriminalizace???? i tak v ČR brko vyzkouselo snad 60% populace pod 15.
uz ted zacinaj na zakladkach hulit i 10ti 12ti lety decka. prece mi tady nechce nikdo tvrdit ze brko nijak neskodi????
sem kazdopadne pro dekriminalizaci ale legalizace???? je na to nase spolecnost pripravena????
Co ja vim? Stejne si to ty decka muzou sehnat bez problemu uz ted... Tak jakej bude rozdil, kdyz si to budou moct sehnat i potom? Akurat na to budou zakony, jako sou ted na chlast (od 18ti...) a ty taky nekdo dodrzuje i nedodrzuje...
Mam stejnej nazor,k legalizaci vede delsi cesta behem ktery se na ni nase spolecnost pripraví.Nejdriv by mela prijit ta dekriminalizace,na tu sme podle me zralí uz ted!
mě je jedno jak se to bude jmenovat,ale ať mi to umožní hulit a pěstovat a zároveň při tom nekonat trestnej čin(bo přestupek,bo něco takovýho)
na to ,jestli je společnost připravená zvysoka seru,beztak se na tu připravenost ohledy neberou ani v jinejch případech