Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
pohodicka dat si cigarko s prateli u pivka... jsi uz proste nauceny, ze kdyz si objednas pivo, tak mas tendenci si do toho jeste zapalit, aby jsi nejak jinak jeste travil volny cas u piva... zkus ten moment, kdy si chces zapalit nahradit necim jinym...
Původní příspěvek od darebaCZek ta tabulka je sracka... ja jsem uz mel tak 20 cigaret...
Proč myslíš, že to je sračka ? Tys vykouřil 20 cigaret za jak dlouho za 10 let ? Po necelých 20 letech kouření jich skouřím 40 denně, když nekouřím jsem nervózní nevím co dělat z rukama, bez cigára nevypiju kafe ani se nevyseru. Kouřím u všeho co dělám, věř že je na tom težká fyzická i psychická závislost. Zkoušel jsem přestat x krát, bez výsledku...
Nikotin
Nikotin je silně toxická, bezbarvá látka. Jedná se o rostlinný, námelový alkaloid obsažený v tabáku. Má stimulační a uvolňující účinky. Užívání nikotinu jako psychotropní látky je vázáno na tabák, zpravidla na jeho kouření.
Nikotin je vysoce návyková psychoaktivní látka (farmakologický a behaviorální proces determinující vznik závislosti je u tabáku podobný jako u heroinu a kokainu). Závislost na nikotinu je stav, který nutí člověka kouřit i přes částečné znalosti zdravotních následků a úsilí přestat, nejde o nedostatek vůle nebo o poruchu osobnosti, ale o progresivní, chronické a recidivující onemocnění (diagnóza F 17). Při dlouhodobém užívání vzniká na nikotin i fyzická závislost.
Odvykání od nikotinu:
Při odvykání od nikotinu má člověk stav úzkosti. Trpí depresemi, nespavostí, podrážděním, úzkostí, bušením srdce a jeho schopnost koncentrace je zhoršená. Při odvykání kouření tabáku lze přechodně používat nikotin ve formě náplastí či žvýkaček nebo lékem s obsahem vareniklinu
co jsem slysel tak ty naplasti jsou na hovno. V brne je neco. daj vam na telo elektrody, zapnou nejakou masinu a pry uz nekourite. Kamos tam byl z rodici. Oba rodice uz 2roky nekouri. A to jeho tatik 60 dene. On zas zacal,ale chtel.
kořil jsem 50 cigaret Sparta denně,někdy i víc. Den ze dne jsem s tím seknul,přibral 10 kg a zůstal věrný skeru. Je to jen o vůli,o ničem jiným,a lidi jsou buď se silnou vůlí,anebo ti co nikdy nepřestanou kouřit tabák. TABÁK JE PĚKNÁ SVINĚ,zlatá tráva. už 5 let nekouřím tabák
Až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.
Chutná mi to. Cigára mám na nervy. Jednou sem přestala a vydržela jsem dva týdny, já vím není to moc, ale nato že sem měla na den krabku někdy i víc a ze dne na den sem přestala tak sem byla na sebe celkem pyšná.....Po týdnu sem si všimla že se mi líp dychá atd. bezva pocit, ale pak sem zas začala, protože se udělala velikánskou chybu. Řekla sem si ooo 14 dní za to si zasloužím cígo za odměnu . Jedna mě nezabije. Ale dala sem si jednu, supr v pohodě, pak druhou, třetí a zas sem v tom lítala. Vrátila sem se ke svým milovaným červeným viceroykám. Ale mám v plánu zas přestat, protože sem se poučila z předchozí chyby...
můj děda(85) kouřil od 20ti do 40ti 50cíg denně.první v posteli,druhou u snídaně,třetí cestou na tramvaj a tak dál....v tý době stály ale 2kčs a jakmile je pak zdražily tak přestal na truc,ze dne na den....dodneška mi řiká at nekouřim,nekouřim,nechutná mi to,nevidim v na tom nic dobrýho...dokonce sem už i pár kámošů odnaučil 8)
Moje máti kouřila 20 let a přestala ze dne na den v pohodě a už spoustu let nekouří. Můj děda kouřil cca 35 let 1-3 krabky denně a když mu pohrozil doktor, že tady, jestli nepřestane, dlouho nebude tak s tím sekl uplně ze dne na den taky. Na druhou stranu můj praděda začal kouřit za druhý světový války a až do minulýho roku zvládal 4 krabky denně než ho to "položilo", to zas platí pro ty co si myslí, že kouřením si aspoň zkrátí důchod. Akorát si ho zdravotně zkomplikujete.
Nechci to moc banalizovat ale podle mě jsou dva typy kuřáků, ty co kouřit chtějí a s klidným svědomím taky kouří a ty co kouřit chtěji a akorát se vymlouvaj na závislost. Až jednou opravdu budete chtít přestat, tak přestanete a nějaký průzkumy a tabulky vám budou uplně u prdele.
ja osobne jsem tedy zacal kourit pred 2ma lety, kvuli depresim, velmi zahy jsem si na ne nechtene vytvoril zavislost, ale fakt silenou, cigarety mi moc nechutnaji, zasadne si rucne balim virginske tabaky, ale taky nic moc :-)
kourim paac ve svy podstate musim...teda...dneska prestavam(uz asi po milionty) a hodlam kourit jenom konopi paac to mi aspon nejak prospiva ... navic uz me sere davat tak nehorazny sisky statu - kdyb to aspon dostal vyrobce
ja uz fajcim 9 rokov somethimes z prestavkami, ale vzdy som znovu zacal, pokusim sa od dnes prestat, pretoze nie je normalne platit na daniach zbytocne peniaze, radsej si kupim G. serem ja na to.