Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 walda: nemam sice osobni zkusenosti ale kytka twori pryskyrici aby newysychala s pryskyrici se wylucujou i wonne silice neco jako u jehlicnatejch stromu z tohoto usuzuju ze nemas uplne prawdu
a gdyz se to spali tak bych rekl ze si mozna sousedi uz ani stezowat nebudou
Ja myslim, ze se walda preklepl a myslel nizsi teplotu. To s tou pryskyrici a nevysychanim je jedna z teorii o pryskyrici. Krome ni jsem jeste slysel o snaze zachytit pyl ze vzduchu a asi jich bude jeste vic, ale ja rozhodne nejstem ten, kdo by z nich chtel vybirat to jedine prave vysvetleni ucelu pryskyrice. :-)
No abych řekl něco z mý osobní zkušenosti, tak kámoš kterej neměl moc dobře pořešený vodvětrávání vypěstoval, docela dobrou ganju ale naprosto bez aroma a já když sem pěstoval ten samej model přes zimu na půdě tak to vonělo skrz zeď, nevim čim by se to dalo jinak vysvětlit než jak sem to pobral já-vyšší teplota = méně aroma
Původní příspěvek od garat - Ake velke kvetinace si pouzival ?
- Cim si hnojil ?
Kvetinace prumer 27 cm, myslim.
Nehnojil jsem. Chvilku jsem zkousel nejake obycejne hnojivo z kvetinarstvi, ale pak jsem se na to vykaslal. Hnojil jsem to asi dva tydny.
no z pohledu fyziky ti reknu ze cim vyssi teplota tim vic muze pojmout ruznych par a tím více to potom cejtíš
a co se rtyce tvorby pryskyrice tak nejvic se ji bude tvorit v nejakym teplotnim optimu a pri vyssi nebo nizsi to bude horsi, tys byl k tomu optimu bliz nez tvuj kamos takze tim vetsi aroma, mozna to bylo i hnojenim
MÁš to hodně pěkné, určitě K+
A MÁM dotaz mám elektroniku k výbojce danou ven ze skříně a položenou na vedlejším stole a včechno dané do jedné krabice položené na polštáři a resonance je dost velká
potřeboval bych typ jak by se to dalo nějakým dobrým způsobem vyřešit protože to je slyšet po celém bytě.
diky
To je neco spatne, protoze samotna elektronika je uplne ticha. Nic nebzuci. Pravdepodobne ti rezonuje tlumivka. Zkus zjistit odkud vibrace vychazeji. A danou soucast vymen.
to světlo je snad z dob komunismu žádná novinka vychází to určitě s té tlumivky a na výměnu nemám peníze
tak bych potřeboval tu dobrou radu jak to bzučení snížit
Nazdarek
Mas to v pohode,vlastnim tu samou kombinaci elektroniky a tlumivka mi strasne hreje,az tak ze se na ni neda udrzet dlan,je to normalní?
Lampa jinak jede v pohode,az na todle.
wavra: To nepujde asi nijak jednoduse. Zkus tu tlumivku necim stahnout. Zpevnit. Zalezi jestli je v nejakem krytu. Pokud ano, tak si nepomuzes. Uvnitr jsou plechy, ktere nejsou dobre stazene k sobe a tak drnci. Delavalo se treba to, ze se to cele zalilo do vosku. Ale tlumivka se hodne hreje, takze by ti to ten vosk asi roztopilo. Myslim, ze budto nova, nebo bzuceni.
deamon: Tlumivka se hreje hodne. Taky na ni neudrzim ruku. Proto jsem pod ni taky dal kachlicku, at neni primo na dreve skrine. To je taky duvod, proc se dava tlumivka ven ze skrine, at tam netopi.
asi to bzučení
j o ještě se potřebuju na něco zeptat dnes jsem omylem zlomil vrchní stonek ale ne uplně celý s půlky ještě drží , bude to stačit když jsem ho oblepil izolepou?
Bzučící tlumivky se namáčejí do šelaku rozpuštěném v lihu a pak se to vypéká v troubě při 250°C cca 3 - 5 hodin, pro úspěch si to můžete ještě jednou zopakovat. Šelak se například používá v truhlářství, restauratérských prací a samozřejmě v elektrotechnice, koupit ho můžete v šupinkové formě, nebo už ředěný. Také se to řeší zaléváním do epoxidu, nebo namáčením do barvy. Před namočením se pokuste odstranit čela tlumivky, aby došlo k proniknutí látky i na vinutí.
Pokud vrní pouze uvolněný trafoplech pomůže stažení svěrkou, nebo něčím podobným ať už vlastní výroby,.... prostě to nechám na Vás. Každopádně by se měla stahovat po délce, aby plechy přiléhaly k sobě.
Pokud vrní uvolněný drát ve vinutí tlumivky použijte způsob, který jsem uvedl ze začátku.
Zároveň bych upozornil, že chvění drátu ve vinutí může vést k poškození lakové izolace vodiče a následnému mezizávitovému zkratu (pro představu: vznikne tím sekundární vinutí jako u trafa, které je ve zkratu)