Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Přidávám foto té vyvinutější - takhle vypadají moje trichomy pod mikroskopem s LED osvícením. Tu méně vyvinutou ještě nemá cenu fotit, měla horší podmínky a ještě jí ani nezačaly hnědnout chloupky, je tak týden dva pozadu.
Ahoj, přidávám další upgrade. Tento pátek (29.) to bude přesně 8 týdnů od přepnutí. Kytky by měly být ready v rozmezí 7-8 týdnů. Tady přidávám foto 2 různých palic. Co myslíte, už je to ready nebo tohle je ještě málo? Díky všem za rady
Nemas zrovna idealni microskop. Kup si z wishe do 100kc s priblizenim 60-100x. Mam a spokojenost. Ty fotky mas trochu mazle,ale zda se mi,ze tam vidim jantar,takze za me sekej.
Původní příspěvek od Funny420 Nemas zrovna idealni microskop. Kup si z wishe do 100kc s priblizenim 60-100x. Mam a spokojenost. Ty fotky mas trochu mazle,ale zda se mi,ze tam vidim jantar,takze za me sekej.
on ten mikroskop je dobrej, jen já nejsem schopnej udržet ruku tak aby se to nemáhlo a zároven to vyfotit jinak díky za postřeh, pokud by mi ještě někdo doporučil kosit, tak to udělám s radostí hned
Z tvych fotek tezko posoudit. Vrchy maji vzdy vetsi zralost než spodky.musis udelat nekolik kontrol na nekolika mistech a na zaklade toho posoudit. Ja moc jantarovych teda nevidim, ale tezko rict. Kup si poradnej mikroskop jak radi kolega.
Mikroskop si muzu poridit lepsi na pristi kolo, kazdopadne tedka musim pracovat s tim, co bohuzel mam. Ja nejsem ani schopnej rict, jestli jsou ty trichomy mlecne, nebo setam jen odrazi to svetlo z mikroskopu ale asi to teda jeste den dva necham a v patek bych mohl kosit dekuju za postrehy
Čau, pokud si nejsi jistý, tak je nechat klidně ještě cca týden. Trichomy se za den dva nezmění. Jestli nevidíš žádné jantarové (nahnědlé), tak bych s kosou počkal 😉
Ahoj, je to skoro další týden co uběhlo na mém květu a už bych opravdu rád sklidil alespon tu první kytičku Jenže řeším takové dilema. Na kytce jsou 2-3 palice, co se mi zdají, že by ještě nějaký čas snesly. Chci se zeptat - je blbost sklízet kytku na dvakrát? Zespodu už mi totiž odpadávají mrtvé listy jak jedu jen vodu, tak už bych rád sklidil at to neodnese úroda. Přidávám 4 fotky - první tři jsou (podle mě) jasně hotové palice pro sklizen, ikdyž se mi zdá že je tam dost chloupků ještě bílých. Poslední fotka je ona palice s otázkou, kde chloupky začínají vespod jen lehce hnědnout, ale jinak 80% zatím bílá.
Jinak v pátek 29. to bylo 8 týdnů květu, kytka má psáno 7-8 týdnů čili ted jedu už teoreticky pár dní přes. Co si myslíte, otěch palicích? mám počkat se všema ještě, nebo něco sklidit? Díky za názor!
EDIT: fakt nevim, proč se mi fotky někdy otočí a někdy ne, všecky mam v počítači správně
Čau, podle chloupků se neřiď 😉 nejlepší je na rozpoznání zralosti mikroskop. Jinak podle údaje, co udává banka, se dá plus mínus řídit jen když si budeš jistý, že celý květ proběhl bez problémů a tím pádem kytky nepotřebují nechat déle kvést.
Co se týká postupné sklizně, tak na tu mám názor takový, že pokud budeš mít kytky po řádném flushovaní, tak ten zbytek, co necháš déle, už nebude mít z čeho čerpat živiny 😉 nicméně někteří to tak dělají 😉 třeba někdo takový hodí názor 😉
Tak jsem celou první kytku pokosil až na zmiňované 2 palice, ty zbylé 2 nechám ještě pár dní, resp nechám je ještě a pokosím je s tou druhou kytkou. Chci se zeptat - pověsil jsem to nahoru do boxu, aby mi to nikde nesmrdělo a zároveň aby se tam pořád měnil vzduch. Je problém, když na ně prosvítá trochu světla? jelikož na tu druhou ještě svítím, tak sice je tam stínidlo, ale itak něco projde. Díky za radu všem
Tak jinak, venku vysvitlo slunko a naše půda je prostě nezateplená část baráku, kde jsou jen trámy a tašky, takže tam ted začíná být hezky teplo dal jsem to přímo k vikýři aby na to hezky luftoval vzduch, sice to není ve tmě ale to se nějak zvládne
Spodky nikdy nebudou mít zralost jako vrchy pochop to už. Prostě to sklid. Nemá cenu svítit na 2 paličky, který ti stejnak shoří v papírku během pár minut a zhulí tě podobně jako všechno ostatní. Půda je na sušení ideální přesně do té doby, než jí vytopí slunko. Jak píše kolega větrání je hlavní. Jinak co se týče sušení, tak je to jedna z nejdůležitějších fází, protože si luxusní materiál špatným sušením můžeš pěkně zmrvit. Sice se prodává už Boveda (pytlík na udržování vlhkosti v nádobě), která ti přesušený materiál trochu vylepší, ale podle mě už to neni ono. Konopí se má prostě sušit a skladovat v chladnu a temnu, protože teplo a světlo jsou nepřítel. Musíš si sám najít nejlepší místo na sušení. Nevěš hlavu. Chybami se člověk nejlépe učí ;-) pic