Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny pocestné,kteří zabloudili k mému tématu. V tomto tématu se vám pochlubím se svým prvním kolem venku(praktické zkušenosti mám jen z testovacího kola ve své PC bedně,kde mimochodem právě probíhá druhé kolo,až přijde správný čas,naleznete jej v galerii mikropěstování).
A teď tedy k tomuto pěstu
Místo-fóliovník na nejslunečnějším místě zahrady.Konstrukce je levná a jednoduchá. Kostra je z PPR trubek(normálně se používají na rozvody vody) a místo plachty obyčejná strečka.
Modely-Critical Kush a LSD,obojí od Barneys farm,každé semínko stálo 240 kč
Hnojiva -Na růst koňské koblihy z mých dvou živých zásobáren,které mi běhají za barákem. Na květ hoštické slepičince,které jsem používal v PC pěstu a byl jsem spokojen,účinek matroše byl úžasný a chuť taky,v krku to neškrábalo,takže prostě parádní.
Na dva týdny jsem byl pryč a když jsem se vrátil,nestačil jsem se divit. Obě holky krásně povyrostly,CK o něco víc. Na to,že byly jen na parapetu a zalívány vodou ze studny opravdu hezké. K fotkám jsem vám přidal popisy,aby jste se v tom neztráceli,já totiž tento problém mívám u většiny témat. Foceno 28.4
V noci na 1 května měla být hrozná bouřka,a proto jsem se rozhodl kytky dát na zastřešenou terasu. To ovšem byla velká chyba,jelikož se nějak dostal v noci ven pes a udělal s kytkama krátký proces. Vše ale nebylo ztraceno,zrovna ty dvě krásky,o kterých je toto téma,přežily. LSD byla netknutá a CK zůstal jeden malý lístek. CK byla sice v kritickém stavu,ale řekl jsem si,že to jméno nemůže mít pro nic za nic a rozhodl jsem se zabojovat. Obě kytky jsem opatrně přesadil do fóliáku a napadlo mě,že když CK přišla o většinu nadzemní části,bude potřebovat posílit tu podzemní,aby ztrátu dohnala. Proto jsem ji vyrobil kořeňák z mladých proutků vrby-proutky jsem nastříhal na cca 2cm špalíčky,vložil do nádoby,zalil vroucí vodou a dva dny nechal za pokojové teploty louhovat,v podstatě jsem pro CK udělal vrbový čaj.
Vrbový čajíček se ukázal jako dobrý spojenec,protože o týden později bylo jasné,že příběh mého CK rozhodně nekončí. LSD mezitím rostla do krásy,jako podle učebnice.
O další 4 dny později jsem na CK napočítal hned tři větvičky,dvě,které se draly z vrchu a jednu,která se vyklubala vedle přeživšího lístku. Pes mi ji v podstatě zaštípnul. LSD pokračovala v růstu do krásy a byla opravdu radost na ní pohledět.
O pět dní později jsem zalezl do fóliáku a byl jsem velmi mile překvapen. Kytičky nejspíš dosáhly kořeny k zakopaným koňským koblihům,jelikož výrazně porostly.
Došlo mi,že údaj seedbanky o výšce bude asi chybný. Obě kytky měly být vysoké 60-90 cm,ale měly už skoro metr a půl. LSD dokonce procpalo jednu větev plachtou,takže jsem ji musel ohnout.Během ohýbání jsem se nechtěně opřel o jednu ze dvou hlavních větví a praskl stonek v místě záštipu,úplně jsem se zhrozil. Rychle jsem udělal “obvaz” pomocí provázku a zraněné místo polil vodou,aby se do otevřeného stonku dostalo co nejméně vzduchu. Na fotce jsem modrým kroužkem označil poškozenou větev,ta ztratila 95% listů,ale chytla se a roste dál. Jen je teď šířkou stonku poloviční než větev druhá.
5 července byly obě kytky tak velké,že jsem je už nemohl vyfotit každou zvlášť. A také jsem plachtu postříkal bílým sprejem,aby nebylo tak hezky vidět dovnitř. Výška nejvyšších větví překonala hranici dvou metrů a větve se plazily po fólii.
Nemohl jsem to tak nechat,a proto jsem začal ohýbat,jak to jen šlo. Některé větve jsou ohnuty i o více než 90 stupňů a taky jsem všem vysokým větvím udělal záštip v naději,že to kytky zpomalí.
Ani nevíte,jak moc jsem se zpletl. Dnes kytky vypadají takto. Nedokážu už rozeznat,která je která a absolutně převzaly vládu nad fóliákem. Rajčata,která rostla kolem,začínají chcípat na nedostatek světla a živin,kytky je totiž doslova pohltily. Víc ohýbat už nemůžu,pokud bych nechtěl větve zlomit,a proto mi asi nezbyde nic jiného,než sundat plachtu.
Vypadá to luxusně a krapet to připomíná to moje 😂😂 jen ty máš výhodu, můžeš sundat plachtu to ja bych to musel rozebrat cele 😁😁
Mam taky okolo toho rajčata, okurky a papriky. Rostou bez problémů vse hnojim. A co se týče ohýbání neboj se toho určitě se to nezlomi. Takto to mam ohle uz od země a to jeste skoro všechny větve provazem tahám pomalu dolů