Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Expiry:To nevadí,že když zapneš zvlhčovačku,že to máš plné mlhy!Vždycky zapni do časovačů zvlhčovačku na 15min,pak 15min nic a 15min ventilátory a zase znova!Budeš mít dostatečnou vlhkost i výměnu potřebného vzduchu.
sice to je na 90% spůsobený slabým odtahem, ale to je takovej problém ubrat výkon zvlhčovačky?
K tomu spínání: obyčejný(a celkem levný) digy spínačky maj jen 10 nastavitelnejch událostí což by bylo sepnutí ani ne jednou za hodinu...
2Erixon:
Kdyz uberu vikon zvlhcovacky tak se placam kolem 25%!!Zkusil jsem ventilator co mam na odtah nechat zapnutej porad a opracdu se to zlepsilo.
Vsem dik moc za rady.
Expiry:Pokud by si chtěl spínat v kratších intervalech než je 15min a třeba 50x za den,tak jsou na trhu zařízení,která jsou na to dost drahá a ještě by si jich musel koupit několik-,ventilátor,zvlhčovačka,dávkovač tekutin atd.,což je naprosto zbytečné,takže nejlepší jsou mechanické časovače,kde jsou intervaly 15min nebo digitální,které lze nastavit max. 8x za jeden den a proto se používají hlavně na světlo.
Zdravím všechny.
Zakoupil sem taktéž zvlhčovač SPS. Vlhkost se mi daří v klidu uhlídat na 60-70, ale to jen v případě že mam zvlhčovačku zaplou po celou dobu svícení. Muj problem je s párou. napojil sem na SPSku hadici a druhý konec mam ve skříni. Ale sráží se mi v hadici docela dost pára,která pak teče v podobě vody rovnou do skříně. Dal sem pod vývod misku,at to tece do ní, ale nechci to řešit takhle.
No a moje otázka je, zda nevíte jak se toho zbavit bez misky pod hadicí.
Pokud máte někdo nějaké řešení, napište mi ho....Děkuji
A ještě by mě zajímalo, jestli kytičkám vadí kolísání vlhkosti při svícení. V rozmezí asi 70 - 40.
Tak to mě zaprvé ani nenapadlo dat tu hadici dokopce, ale za druhé to u mě není ani možné, protože mám žvlhčovač přímo na zemi ve stejné rovině jako kytky. A níž už dat nejde. škoda je to dobrá rada!!
A stím kolísáním : když zapnu vnitřní větrák tak asi jednou za 2 hodiny na 15minut tak mi vlhkost klesne na nějakých 40 - 50%,ale po vypnutí zas vystoupá na těch 70. No a nevim jestli se díky takoveto kratkodobě nižší vlhkostí nestane něco kytkám.
regulace odtahu bylo to první po odtahovém větráku co jsem koupil. Mám na mysli cirkulační ventilátor. Když ho zapnu klesne vlhkost. Pak se zase zvedne. Další regulaci k tomuto vštráku kupovat nebudu.
Odtah ze skříně mám řešený přes cooltube,takže odtahový cětrák jede přes den furt(REGULOVANY JE) Asi se vykašlu na ten cirkulační. Rozjedu ho až tak od 3tydne.(to už mužu vlhkost snižit)
Zajímalo by mě jestli by byl někdo schopnej a ochotnej udělat křivku optimální vlhkosti. Vim že na začátku 80-90%, postupně snižovat k cca 60% během přepnutí, pod 50% měsíc po přepnutí a potom už co nejmíň.
Příjde mi to dost nepřesný, takovej graf dejme tomu po týdnech by byl lepší...
btw jsou výrazný rozdíly podle strainu? Jaký další věci se musej zohlednit (stříhání větví->ztráta vlhkosti v kytce??)?
Mám to měsíc,a nestalo se tomu nic i když byla vlhkost v bedně 75% no výše do sucha to dát nejde zas to bude měřit jinde než je třeba(myslím to čidlo)4idlo jsem nezkoušel vyjmout a spustit mezi kytary,no není to jako s teplotním čidlem,tady změna kapacity hraje velkou roli a nechce se mi rozkurwit i ten spínač. "wink:
Rozkurwil jsem stavájící a objednal jsem toto.
SPS jsem zvolil,skrze pozitivní ohlasy tady na fóru
Díky
Cuss
EDIT: na hlučnost,nemyslím si že je SPS 818 nějak zvláště hlučná,skoro vůbec,tedy ve srovnání se dvěma daleko dražšími co jsem měl doma.