Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No, loni sem měl svou nějvětší a nejlepší ktlu hermáče. Jako správnej velitel sem o ni (něj) prostě nemohl přijít. Mladý a ještě neroztřepaný kvítky sem oškubával třeba 2 hodiny každej den, hlavně neházet na zem, odnýst pryč nebo zakopat. A na ty který sem neobjevil nebo už byly tak tak na vysypání, tak ty se postříkal medovým roztokem, voda + med v takový hustotě aby to ještě protlačil člověk přesrozprašovač, pak nechat den dva zschnout a otrhat. Pro další netvorbu květů se dá použít i samičí hormon, ale méno už mi vypadlo. Ale už tu o něm byla řeč kdysi. Good luck
We don't talk to police, we don't make a peace bond
We ain't trustin in the judicial system, we shoot guns
We rely on the streets, we do battle in the hood.
I was born in the G Code, embedded in my blood
vno kamosovy nejlepsi lytka letos byl taky hermac ale voni nadherne a palicky jsou tam jako krabicky od filmu tak budeme delat pudink uz se tesim na cokoladovej jinak je skoda ze zrovna nejlepsi kytka
Možná má někdo podobný zkušenosti nebo se to už někomu stalo. Řeč je o tom, jestli ostružiny můžou ovlivnit pohlaví.
Pokus, kterej sem začal dělat před třema rokama, vyšel až dodnes pokaždé stejně. Dvě různý kytky do vzdálenosti 1,5m od ostružonovejch keřů, ty samý odrůdy na jinym konci vesnice. Z kytek u ostružin byly ve stoprocentech Hermafroditi.
Většinou celkem přesně v půlce květu, se odspod začínají objevovat samčí květy až zachvátí celou kytky. Nejednalo se o genetické hermafrodity, jelikož květníky nebyly sdružené ale oddělené.
Na druhou stranu kytky nádherně voněly, a po probrání od samčích květů měly výrazné celebrální high s latencí.
Co z toho plyne? Vyvodit obecný závěr, jestli skutečně ostružiny ovlivňují chování v květu. Využití? Výroba semen z koupených modelů na další rok, zdroj pilu pro feminizované semena z jakýchkoli samic a 4% sou stejně na samce.
Původní příspěvek od valdez Co z toho plyne? Vyvodit obecný závěr, jestli skutečně ostružiny ovlivňují chování v květu. Využití? Výroba semen z koupených modelů na další rok, zdroj pilu pro feminizované semena z jakýchkoli samic a 4% sou stejně na samce.
Kamo, budto jsi prave objevil ameriku, nebo se najde logictejsi vysvetleni, jako treba to, ze ostruziny rostou v pude, ktera ma kyselejsi PH a tim padem se zvysuje pravdepodobnost toho, ze kytka bude samec, nebo hermo.
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
Kamo, budto jsi prave objevil ameriku, nebo se najde logictejsi vysvetleni, jako treba to, ze ostruziny rostou v pude, ktera ma kyselejsi PH a tim padem se zvysuje pravdepodobnost toho, ze kytka bude samec, nebo hermo.
Možná by to tak bylo kdyby ty ostružiny nerostly na provápněmným kompostu
Nejpravděpodobnějc to může bejt feromonama, který ostružiny produkujou, a ty můžou stimulovat konopí a přimět ho do květu obou pohlavý za každou cenu..
chtělo by to pokusy v laboratorních podmínkách, jenže ty nemám, takže pokud je tu někdo biochemik s domácí "dílnou" mohl vnýst trochu světla..
Původní příspěvek od valdez Nejpravděpodobnějc to může bejt feromonama, který ostružiny produkujou, a ty můžou stimulovat konopí a přimět ho do květu obou pohlavý za každou cenu..
Co to jsou feromony <laicky>:feromony {3}
chemické látky uvolňované živočichy (bezobratlými a obratlovci, tedy i člověkem) do prostředí, kde ovlivňují chování nebo vývoj jiných jedinců téhož druhu (sexuální pachy vábící druhé pohlaví, látka produkovaná včelí královnou zabraňující vývoji jiných královen ve společenství aj.). Významnou informační roli hrají feromony zejména u hmyzu. Feromony s vábícím účinkem se používají např. jako náplň do tzv. feromonových lapáků ke sledování četnosti hmyzích škůdců. U savců je účinkům feromonů připisován např. jev přirozené synchronisace říje hospodářských zvířat (prasnic) ve velkochovech.
Heh, nechci rikat, ze to co od Tebe cituju je pitomost, aleee..
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
Stoned rider: Feromony produkují i rostliny, nemám po ruce slovník, takže ti neřeknu jestli se jim také říká feromony nebo třeba floromony nebo jinak. Podstata je ale stejná, i kytky produkujou látky, samice poznaj samce, stejně tak poznaj že samec není a můžou si vytvořit vlastní samčí květy. a tak dál a tak dál, mě de o to, jestli fakt maj ty ostružiny nato vliv, ať už jakejkoli, nebo jesli je to jenom podivná shoda okolností. Ale výzkumům a pokusům dveře dokořán. Grow up
Původní příspěvek od DooMer Spis by stalo za to prozkoumat nak tu pudu zjistit slozeni a tak..ale proc kdyz plodi naky zkurveny hermace
Určitě změřím vzorky, a právě proto když se v tom dělaj hermáčí, tak budu vědět čemu se vyvarovat při míchání substrátů.. Až to budu mít, dám sem hodnoty.
já to říkám furt, něco na těch ostružinách je. Je vícero možností. Buď existují různé fenotypy ostružin s rozdílnýmy vlastnostmi, tudíž jedny můžou způsobovat mutace v kvetení a druhé ne, šlo by o to, která odrůda to opravdu způsobuje a izolovat ji.
Pak je další možnost, že toto chování způsobují pouze šlechtěné zahradní ostružiny nebo polní, tudíž v lese nedochází k tomuto jevu, jelikož sou tam ostružiny samy už natolik zmutované a plané, že se to u nich nevyskytuje.
Třetí možnost je, že je to kombinací určitého fenotypu ostružin, okolních podmínek a půdy.
Stoned Rider: No, seženu si asi obrázkovou dokumentaci k těm všem druhů cos vypsal, každopádně thx, mám seznam všech odrůd a stím už se dá začít.. Náhodou netušíš kdo by dokázal poznat typ kdybych mu poslal vzorek tý ostružiny (ne ke kouření )?
Každopádně se zaměřím na sběr ostružin od všech možnejch lidí co maj osstružiny, izolovaně vysadím každej druh zvlášť, ke každýmu kytky a budu sledovat, kde se hermáči objeví a kde ne... Po dalších třech letech bych měl mít jasno.
Takže, i když jsem úplný nováček, tak jsem se pokoušel zjistit, jak vlastně vypěstovat hermafrodita. Pokud se v některých ohledech budu mýlit, prosím opravte mě.
Takže, jestli jsem dobře pochopil, tak hermafrodit pravděpodobně nemůže vzniknout z klasických noname semínek. Většinou vzniká z feminizovaných semínek z těch méně kvalitních a levnějších seedbanek.
Druhým způsobem je odříznutí řízku z matky a jeho vystavení nepříznivým podmínkám (např. radikální změny teplot).
Pokud jsem něco napsal špatně, je mi to líto a budu velice rád, když moji chybu opravite.
Naopak z nonamu muze vzniknout docela dobre plati proto taky to cos napsal pro rizky... a stema nepriznivejma podminkama no de hlavne o stres tkze treba vikyvy pH nebo nestala fotoperioda.
btw1. proč by nemohl vzniknout z noname semínek? Naopak....když nevíš přesně co to je, tak to asi nebude žádná originální stabilní genetika, kde se samovolný hermafrodizmus vyskytuje řidčeji....
btw2. a taky jsem trápil kytky s megarozdílem teplot (přes den 30, noc 4-10) a žádný hermouš nebyl...(akorát to všechno zfialovělo )
btw3. dokonce se prodávání nějaké příspěvky (označovány jako feminizátory)...ale ty jsem zatím nezkouše...l...
souhlas, z noname semínek jsem měl nejstylovější hermáče buď je to mutace nebo se dědí - když hermáč ošuká sebe nebo další kytky... já měl z takových semen hermáče skoro všechny, zbytek byli samci
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever