Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravíčko, v lese se pohybuju a opravdu se nedá říct že stát a obce se o lesy nestarají , já znám spíš hodně případů kdy je to naopak ..stromy se vytěží ,max zasází nový,ale dál se o ně nikdo nestará takže jungle nebo sukcese a ráj pro nás
Prořezávky se dělaly po celý rok , teď je prý vyhláška že kdo chce dostat na ně dotaci musí je mít hotový do dubna .
U tý prořezávky se jede v 5ti letých cyklech , max v 10ti letých . Takže jeden zásah po 5 nebo 10 letech . Takže ideal když sadíte kytky po nájezdu lesáků s motorovkama.
Přes léto se ožíná .. klidně i dvakrát ročně ,ale dá se poznat porost kde se o to nikdo nestará a v klidu sadit
jinak dobrý jsou i oplocenky někde bokem , máte pokoj od zvěře a většinou se kontrolují jen zvenku . Dle půdy/růstu buřiny se ožíná nebo ne ...
Nejlepší je, vyfotit konkrétně místo... , aby se vědělo, o co přesně jde. Nebýt to moje profese, viděla bych určitě všechno stejně jako Vy. Pořád se ale setkávám s tím, že i věci, který mají jasný označení, si lidi pletou. Proto si někdo dokáže splést lesní školku s obyčejnou oplocenkou /mechanicka ochrana sazenic/ v normálně rostoucím, např. dospělém lese. Což jsou dva různé pojmy a tudíž i naprosto odlišné principy v hospodaření s nimi. Proto je nejlepší vyfotit konkrétně "stromky" a podle toho ti hned řeknu, jak se s tím bude dál nakládat . Samozřejmě, že to nesmíš fotit tak, aby byl vidět kostel Vaší obce apod
Jednoduše řečeno, ve volné přírodě se dá zasadit snadno, jen se nesmíš trefit do černýho .
Chválím tě země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená, dál vábí nás
čus,trochu od témy,ale na jednej stránke som našiel tie hydroguličky o ktorých sa tu diskutovalo pri pouziti na out, za neporovnatelne nižšiu cenu,ako ich predavaju u nás v kvetinárstvach a záhradkárskych potrebách. Naposledy ked som bol v kvetinárstve chcel týpek skoro 2 eurá za jeden ten malý pytlík-tu predávajú 100 bagov za 9 dolárov,poštovné je zdarma (poslané ako darček,kvoli clu) a stránka je odskúšaná-cca 10 dní a pošta je doma http://www.tomtop.com/home-garden/y...lant-clear.html (ak moderátor nájde vhodnejšie miesto pre tento príspevok,poprosím presunúť,dík)
Zdravím
To guarana:ty hydrokuličky používal kamoš loni a nevim nevim.....Špatně se odhaduje to množství kolik toho dát,tu vodu to zadržuje fakt dobře a hodně velký množství.Kvůli tomu se to i blbě zalívá nevíš jestli té vody není už moc nebo naopak málo.A když ti do toho dobře naprší,nebo prší dva tři dny tak ti kytky stojej prakticky ve vodě.Nakonec to kamoš stejně přesadil do hlíny bez kuliček a říkal už nikdy radši jezdit zalívat.
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
hiii....mam par asi dvojtyzdnovych sadeniciek,vacsinou by to mali byt vytiahnutejsie sativky.Rozmyslam ako ich udrzat pri zemi aby to vo finale malo priblizne jeden meter,vynos je na druhom mieste....zastipovanie a vyvazovanie je samozrejmostou.No napadlo ma ze dajme tomu ich do zaciatku augusta necham v dvojlitrovych kvetinacoch s tym ze ich dva az trikrat zastrihnem , ohybanim vytvarujem a zhruba mesiac pred nabehom na kvet ich presadim do vacsich cca 10litrovych....aky vysledok by ste predpovedali?
Ahojte, chcem sa spýtať.. Plánujem von vysadiť do kvetináčov AK47 AF (čisto pre radosť a osobnú spotrebu) no bývam na juhu Slovenska- všade okolo polia a často sú v nich divé rastlinky konope a bojím sa, aby tie moje náhodou neopelili. Na mojom pripravenom miestečku určite žiadne nie sú, no v okruhu 1-2km ich pár bude. Plánujem to obchádzať a vysekávať ich, ale bojím sa aby mi moje neopelili. Čo myslíte, do akej vzdialenosti sa tie kvety opelia? Niekto mi hovoril že 1-2km áno, niekto že nie. Nikde na fóre som to tu nenašiel.. A ďalšia vec, nemám moc možnosť nechať tie semienka naklíčiť vo vate alebo v servitkách a neviem, či je moc dobré to dávať hneď do zeme a či sa tomu nič nestane.. Udajne by sa nemalo, ale tu na fórku som sa dočítal že to nie je moc dobré a takisto naopak že to je úplne v pohode a vždy to vyšlo..
Tak ze včera na dnes jsem měl uplně malé sazeničky poprvé venku, a co můžu doporučit je: přiklopte je petkou - budou mít vyšší vlhkost,teplotu a slimáci se na ně nedostanou, jen jsem ráno přišel a byly tam všude sliznatý cestičky přímo ke kytkám... a okolo takový malý hajzlíci slizký.
Teď jsem vyrobil slimáčí smrt podle člena High tak doufám že to ty větší kytičky ochrání
Zdravím,mám prosbu,jsem nucen přemístit kytí na balkon ale část je zastřešená makrolonem takže sluníčko(přímé)na ni nepůjde.Sníží se výnos a dozraje vůbec?
Tak ve skleníku na ně taky nejde přímý a jaký tam jsou výnosy,hodně lidí skleníkové sklo zmatňuje, nebo matlá křížemkrážem nějakou barvou, aby se to tam tak nepeklo. Řekl bych že tak zásádní problém to nebude, teď jde jen o to na jakou stranu máš orientovaný balkón.
Původní příspěvek od Time Zdravíčko, v lese se pohybuju a opravdu se nedá říct že stát a obce se o lesy nestarají , já znám spíš hodně případů kdy je to naopak ..stromy se vytěží ,max zasází nový,ale dál se o ně nikdo nestará takže jungle nebo sukcese a ráj pro nás
Prořezávky se dělaly po celý rok , teď je prý vyhláška že kdo chce dostat na ně dotaci musí je mít hotový do dubna .
U tý prořezávky se jede v 5ti letých cyklech , max v 10ti letých . Takže jeden zásah po 5 nebo 10 letech . Takže ideal když sadíte kytky po nájezdu lesáků s motorovkama.
Přes léto se ožíná .. klidně i dvakrát ročně ,ale dá se poznat porost kde se o to nikdo nestará a v klidu sadit
jinak dobrý jsou i oplocenky někde bokem , máte pokoj od zvěře a většinou se kontrolují jen zvenku . Dle půdy/růstu buřiny se ožíná nebo ne ...
Aby ses nedivil až ti mezi oplocenky naběhnou majitelé(správci) s dakrama a křoviňákama prosekávat trávu mezi stromkama, dělal sem to a pár kytek sem taky našel, ale hezky sem je objel .)
Ahojte
Dám sem príspevok ktorý tu bol xxx krát ale je to podla mna fakt dobrý trik
Mulčovanie
Najlepšie je kosít obyčajnou kosačkou pretože tráva ma dlhé stebla a minimum drobných zbitkou
Mulčovaním ziskame ochranu pred mrazom v skorých jarných dnoch a zas v lete pred slnkom teda pomalšie výschne poda a tým sa zlepšii pre vás zalievka pretože poda nebude až tak výhriatá
Původní příspěvek od bruno.kudrna Zdravím
To guarana:ty hydrokuličky používal kamoš loni a nevim nevim.....Špatně se odhaduje to množství kolik toho dát,tu vodu to zadržuje fakt dobře a hodně velký množství.Kvůli tomu se to i blbě zalívá nevíš jestli té vody není už moc nebo naopak málo.A když ti do toho dobře naprší,nebo prší dva tři dny tak ti kytky stojej prakticky ve vodě.Nakonec to kamoš stejně přesadil do hlíny bez kuliček a říkal už nikdy radši jezdit zalívat.
Zdárek
Tak to já si naopak hydrogel nemůžu vynachválit. Nutnost zálivky téměř nulová (samozřejmě po dobu růstu, v květu častější s hnojivy). Množství jsem dával podle návodu a nebyl problém ani s tím několika denním chcaním. Jak už u květináčů, tak přímo v hlíně. Nesmí se to s ním přehánět ...
Zdravím
Mohol by mi prosím niekto poradiť, ako riešite hnojenie outdooru na odľahlejších miestach (guerilla)? Vodný zdroj mám asi 1km a pol od políčka tak ma zaujíma, či to riešite nejakými kanistrami alebo tak neják...
dik za odpovede
Nejlepší je dobře vyhnojit substrát. Pokud budeš mít kytky v nějaký nádobách, budeš muset dřív, nebo později stejně začít hnojit. Pokud je budeš mít volně v zemi, tak ji dobře vyhnoj. (Koňský, kravský, slepičí trus, kostní moučka...(Samozřejmě je dobrý vědět pH půdy, aby jsi ho mohl zvýšit/snížit v případě potřeby)).
Při volbě hnojiv záleží na Tvých financích a na tom, jak moc bio chceš pěstovat. Můžes si koupit obyč. tyčinky od Kristalonu a napíchat je tam. Pak je v podstatě nebudeš muset vůbec hnojit. Nebo si mužeš koupit obyčejné, univerzální hnojivo. Já bych Ti doporučil Hoštické se slepičinci. Výborný poměr cena/výkon.
Pokud máš víc peněz, tak si mužeš koupit "značková" jako třeba Plagron, Biobizz atd.
Obecně u většiny hnojiv, zvláště těch bio, je problém se skladovánim. Pokud je naředíš, je nejlepší je hned spotřebovat. A ne je schovávat. Začnou rozkládat.
Já mám od mého políčka zdroj vody asi 250 metrů, ale hezky do kopce (když jdu od vody k poli) Dělávám to tak, že si nanosim několik kanystrů na políčko a tam je nechám. Pak, když tam jdu jednou týdně, vemu s sebou jen předem odměřená množství hnojiv, prdnu do kanystru a zaleju. 4 Kanystry mi stačily tak na 2-3 týdny. Takže jsem si udělal vždy asi tak jednou za 17 dní 2x procházku pro vodu. Je to zdravý pro Tělo.
Kanystry měli myslím 7,5l. Kytky jsem měl 4 ve 27l pytlech.
Snad jsem Ti pomohl. Kdyby Tě něco zajímalo, napiš mi PM.