Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kukni sem: http://trawa.cz/wp-content/uploads/...konopi_sete.pdf
Je tam i naměřený obsah THC a CBD.
Jinak kamarádovi mého kolegy se stalo to, že si pěstoval konopí seté na stavební užití, stavěl barák. Někdo ho napráskal a přijela policie to pokosit. Vzhledem k tomu, že měl techniku, tak byl v klidu dokud mu nepřišla expertíza s naměřeným obsahem THC. V té technice mu naměřili o něco více než 0,3% a tak dostal naštěstí jenom 20kkč pokutu. Ono když je dobrý slunečný rok tak člověk nemá jistotu ani u certifikovaného osiva.
U nás je to trochu iné:
- človek sa musí k pestovaniu zaregistrovať na obecnom úrade ako SHR (samostatne hospodariaci rolnik)
- prihlási sa do PPA (polnohosp. plat. agentura)
- ohlasi zamer pestovat na obecnom/okresom urade
- cez PPA nakupi certifikované osivo (od cca 2,50- EUR z Polska do cca 6,50-EUR/kg zrna z Francuzska)
- pestuje
Len ma napadlo, ci by nepomohlo urobit nejaku ohlasovaciu povinnost, predsa len ten urad na to potom inak pozera a nejaka konfiskacia sa da napadnut prave kupenim certifikovaneho osiva
No co myslíte že by se stalo kdybych některé odrůdy pěstoval indoor. A samozřejmě bych to šel nahlásit. A u nás v ČR nejspší sehnal i právníka. A taky nevím jak mám přemluvit rostlinu aby udělala THC pod 0,3%.
Otázka je jestli by něco takového vůbec u nás v ČR šlo. Kde si často myslím že v těch zákonech co se konopí týče je dost velký kocourkov.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
myslim, ze ti to nikdo nedovoli. to by k tobe museli pravidelne posilat nejakyho inspektora, aby to kontroloval. a kdyby ti jednou nameril nad 0,3 mas vymalovano. pravnik ti rekne ze to nema cenu vubec.
Pěstování technického konopí podléhá oznamovací povinnosti ze zákona č.167/1998 Sb., O návykových látkách. Ta je zakotvena v § 29 zákona a nařizuje ohlásit pěstování konopí či máku setého v případě, kdy pěstební plocha přesáhne 100 m2 příslušnému celnímu úřadu. Pěstitelé smí osít pole výhradně schválenou odrůdou konopí setého, která má kontrolovaný obsah THC v sušině podle norem EU. V České republice se jedná o odrůdu JUSO 11 a BENIKO - obě odrůdy obsahují méně než 0,3 % omamných látek THC.
toť dle http://www.konopi.org/legislativa
ještě mám v podvědomí, že při více než 100m2 se musí ohlásit začátek květu a "inspekce" může přijet odebrat vzorek pro ověření THC - myslím, že tam bylo cca třetí týden květu. To už ale berte hodně bez záruky, už je to dost dlouho, co to leží někde v hlavě...
Ale nebudu porušovat zákon pokud budu mít schválené odrůdy které jsou schválené v EU ne? Ani nebudu mít kytek do 100m2. Tady je to právě jak kocourkov. Proč bych nemohl pěstovat něco co je legální a pod 0,3% pokud všechno nahlásím a budu mít určíte odrůdy? Stále nevím jak mám ovlivni rostlinu k NEproduci zakázané látky? Všechno co mi tu píšete znám. Ale já chci prostě pěstovat legální trávu která bude mít pod 0,3% THC nebo aspoň to na těch odrůdách bude napsané. A samozřejmě aby měli aspoň 5 - 6% CBD. To jako jediná možnost je jak pěstovat techniku je pole které pro jistou ani nepohnojím proto aby tam náhodou nestouplo THC nad 0,3%. To je fakt uchýlný.
Můžete mi prosím říct jak je to v Rakousku? Kde není problém pěstovat odrůdy které jsou schválené EU na CBD bez THC? Kde si v pohodě můžete koupit i CBD hašiš? Co je na zákonech tam a tady jiné? Kromě toho že mají povoleno pěstovat kytky v růstu? Jsem myslel že Rakousko má jedny z nejpřísnějších zákonů co se trávy týče.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
pisi tam, ze matka teto odrudy je the wife, ktera mela 0% thc, ale to k sehnani nikde neni...jinak celkove v USA tyto odrudy ted hojne slechti, aby byly vyuzitelne v lekarstvi a zaroven pacienti nemuseli byt zhuleni
treba ti to pomuze
zatim a at se dari
Tak že mi chcete naznačit že pěstování jakéhokoliv konopí je nelegální (nebo může být). Jen proto že neovládám chemické pochody co probíhají v rostlině?
Tak to je fakt k posrání.
Já bych to asi tak nehrotil. Ta situace co jsem popisoval nastala prý před deseti lety a to se bralo jinak než dnes. Pokud budeš mít origi certifikované semínka tak to u případného soudu jistě ukecáš.
No ale chápete mě. Chtěl bych normálně podnikat v něčem co je legální. Tedy odrůda co je klidně certifikovaná. Jen ji chci pěstovat IN aby to vypadá super. A prodávat palice. Normální BIO farmář. S CBD palicema. Stále v tom nevidím problém pokud by to mělo pod 0,3% THC. Žádný zákon takové konání nezakazuje. Hlavně ne u nás v ČR.
Protože státu jde o hodně o daně a trochu o zdraví občanů :-)
Výroba domácí pálenky pro vlastní potřebu je přestupkem podle § 30 zákona č. 200/1990 Sb., za který hrozí pokuta do 3000 Kč. Pokud dochází k následnému prodeji jedná se i o krácení daně což je již trestným činem.
Tak že ještě jednou. Budu pěstovat konopí legální odrůdy které jsou registrované. Nejspíš je i nahlásím. Sklidím zkontroluju obsah THC nebo to za mě udělá policie. Bude víc dostanu pokutu asi. Pokud ne nic se neděje. Tak to zabalím do sklenic a nelepím na to samolepku. S nápisem že se jedná pouze o aromatický výrobek. A NEdoporučujeme ho jakkoliv konzumovat. Ani to nikde nebudu doporučovat. Ani nic takového. Ani nic takového nepůjde? Ono dá se říci že něco takového tady prodává Zelená Země > https://www.zelenazeme.cz/obchod/cb...k-vaporizaci-5g . Nechápu jaký by byl rozdíl v tom že to nebude drť ale palice.
PS: Od pálení chlastu v garáži to má hodně daleko.