Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » August BoX 2oo5
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Young Buck
Stálý Člen

Karma uživatele Young Buck - 57% Pěstitelská

Obecné August BoX 2oo5 :: info Příspěvek č. 1

Zdravim chlapi (ale především i to něžné pohlaví). 5.1o.2oo5 jsem rozjel svůj první indoor (stavba začala zhruba o měsíc dříve). Na pěstování sem si vybral starou skřínku z roku 19xx (na které mě údajně moje máama přebalovala: )
BoX je celý ze dřeva (dřevotříska). Podstava, boční stěny, strop a dvířka jsou 16mm hrubé, zadní stěna je tenká asi 3,5mm.

Vnitřní rozměry (viz náčrtek) jsou:
a = 54.5cm * b = 54.5cm * c = 76.2cm.
Dále pak..:
objem V = 226 333,05cm^3 = 226,33l
a obsah S = 22 552,1cm^2 = 2,26m^2

Svítím hps (sodíkem) 150W SON-Tplus E40 (Philips), dále jsem koupil:
- tlumivka: SAPI 150W (+ chlazení)
[ http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=66785 ]
- startér: TRZ 11 100
- objímka: E40
- rozběhový kondenzátor: 20juF na 230V
info ve FAQu... [ http://grower.cz/forum/misc.php?ac...aqgroupid=18#79 ]

Větrací systém BoXu obstarává:
- 80mm větráček z PC napájený ATX zdrojem o výkonu 200W na odtah umístěný v horní části levé stěny (12V, 7V nebo 5V)
- přídavný 60mm větráček napájený adapterem (1,5V - 12V) mírně ofukující výbojku a vnitřní část stínitka [ http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=66661 ]
Teplota se po denním boji ustálila na rozmezní 25-28°C.

Obyvatelstvo.. [ http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=66788 ]
BoX sem osadil čtyřmi řízky odrudy top44, svítím 18/6 a až trochu povyrostou, pravděpodobně to snížim na 16/8. Na květ dám pochopitelně 12/12.
Hned první den (co jsem je dostal) šly do větších květináču (20*20cm) a ten den ještě měly teplotu 32°C !!! : ( Nevim jestli to bylo teplotou nebo tím přesazením, ale jedno z toho jim každopádně nesedlo a začly jim žloutnout a mírně se kroutit listy! Největší řízek 4/4 se z toho během 2dnů dostal a dneska se už má k světu. Nejmenší 1/4 (asi protože je nejmenší) měl malé ztráty a vypadá že chce dohnat starší sestřičky. Druhy nejmenší 2/4 je na tom zatím nejhůře... 80% zeleně je nažloutlé:/ Mno a druhy největší 3/4 má spodní listy žluté a trochu zkroucené. [ http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=66789 ]

Rozhodl jsem se, že pro začátek se nebudu pouštět do žádného konkrétního způsobu pěstování, ale prostě se je budu snažit rozvětvit co to dá, ať jsou z toho pěkné bonsaie. Žádný Bush style nečekám, jenom ať se to pěkně vetví a ať to ta stopadesátka prosvítí...
Uvidím jak se to dále vyvine.. vzhledem k prostoru by v úvahu přicházela metoda ScroG.

..více uploadnu až přídu ze školy

Naposledy upravil Young Buck 14-05-2006 v 14:37 PM

Old Post 07-10-2005 v 05:38 AM
Young Buck je offline   Profil uživatele Young Buck   Find more posts by Young Buck   Foto galerie člena Young Buck   Click here to Send Young Buck a Private Message   Add Young Buck to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Young Buck! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bido
Stálý Člen

Karma uživatele Bido - 39% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Přeju ti ať to vyjde. S tou teplotou eště uvidíš v létě, ale já měl se setejnou watáží přes léto teplotu 30-32°C. Teď se mi už ustálila taky na nějakých 25. Musim teda upozornit, že na větrání mám jenom jeden PC větrák.
Tak držim palce. Čuuus

Old Post 07-10-2005 v 06:43 AM
Bido je offline   Profil uživatele Bido   Find more posts by Bido   Foto galerie člena Bido   Click here to Send Bido a Private Message   Add Bido to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

Bido: díky... pokud nepočítám větrák který ofukuje světlo a větrák který chladí tlumivku mimo BoX, tak na odtah mám taky jenom jeden větrák. Celkem hodně záleží na okolní teplotě v místnosti...

Objevil se další imho vážnější problém - na největším řízku (tj. 4/4).
Okraje nově vyrostlých lístků se začínají krčit směrem dovnitř a nižšší čepy listů se mírně prohly viz img.
Jinak u ostatních se nějáké změny zatim neprojevily, pořád některé listy žloutnou a různě se krčí...
Proto se chci zeptat - nevíte co jim chybí/přebývá?
foceno M65:/

- tak ty mírně prohnuté listy sem vyřešil ranním kropením rozprašovačem, už nejsou takové povadle, ale okraje jsou pořád zkrčené směrem dovnitř:( myslíte že by to mohlo byt nižší teplotou v noci?

Naposledy upravil Young Buck 14-10-2005 v 05:48 AM

Old Post 12-10-2005 v 13:03 PM
Young Buck je offline   Profil uživatele Young Buck   Find more posts by Young Buck   Foto galerie člena Young Buck   Click here to Send Young Buck a Private Message   Add Young Buck to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Young Buck! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dreeem
Nový Člen

Karma uživatele dreeem - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

ahoj mášš to mooc krásný,ale chtěl bych se zeptat proč tam máš ty flašky?jsem začatečník tak se prosím mému nazoru nesmějte

Old Post 13-10-2005 v 09:54 AM
dreeem je offline   Profil uživatele dreeem   Find more posts by dreeem   Foto galerie člena dreeem   Click here to Send dreeem a Private Message   Add dreeem to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Young Buck
Stálý Člen

Obecné RE >>> Příspěvek č. 5

dreeem: Ty PETky tam jsou pro to, aby se tam předevšim držela vlhkost. Jelikož jsou řízky ještě malé a potřebují alepoň 90%ní vlhkost, tak se přikrývají a tím se jím vytvaří takový miniaturní skleník. Ze shora je třeba udělat i pár dírek o celkovém obsahu 2cm^2. Je taky dobré občas (2-3x deně) flašky nadzvednout, aby tam vproudil čerstvý vzduch....
btw já jsem taky začátečník*:)

Old Post 13-10-2005 v 13:47 PM
Young Buck
Stálý Člen

Palec dolů August BoX 2oo5 :: výdaje Příspěvek č. 6

01.09.2005:
Primalex Polar 1l 91,-
štětec 23,-
hřebiky 4,-
šmirgl 18,-
:: celkem... 136,- Kč

08.09.2005:
Dřevokitt (tmel) 38,-
:: celkem... 38,- Kč

17.09.2005:
Vruty (zateměni) 4,-
:: celkem... 4,-

21.09.2005:
Dřevokitt (tmel) 38,-
:: celkem... 38,- Kč

23.09.2005:
SON-T 150W 350,87
TRZ 11 100 (star.) 208,25
N.D. E40 111,56
:: celkem... 671,- Kč

26.09.2005
Primalex Polar 1l 91,-
váleček 29,-
:: celkem... 120,- Kč

29.09.2005
SAPI 150W tl. 407,-
prod. 3m 5 88,-
flexo 52,-
:: celkem... 547,- Kč

29.09.2005
vystel 2m^2 42,-
šroubky (světlo..) 43,-
:: celkem... 85,- Kč

01.10.2005
draty (na kond.) 14,-
flexo 3m 56,-
:: celkem... 70,- Kč

--
sumasumarum... 1709,- Kč

\\update 20.10.2005

03.10.2005
květináče 20x20cm 4ks 116,-
misky pod kv. 4ks 64,-
substrat 20l 48,-
perlit 58,-
:: celkem... 286,- Kč

digital. hodiny 400 (+-50Kč bohužel sem nenašel dodák takže cenu nevim přesně)
mucholapka "stopset" 45,-
hačky do panelu 3ks 12,-
:: celkem... 457 (+- 50)Kč

..tenhle post budu upravovat na základě dalších výdajů:/

Naposledy upravil Young Buck 24-07-2007 v 12:34 PM

Old Post 13-10-2005 v 13:53 PM
Young Buck
Stálý Člen

Chemie wtf? mutace..? Příspěvek č. 7

Tak největší kytička (4/4) roste jak z vody, ale dělá mi starost, jestli neni napadená nějákým invazním sh*tem - některé ty listy vůbec nevypadají jako list konopí (když neberu v úvahu Duck food)

Naposledy upravil Young Buck 18-10-2005 v 14:00 PM

Old Post 15-10-2005 v 15:59 PM
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Young Buck - Jestli jsou ty listy takovy mekky jako hadr a vypada to jako vidim tak je to podle me plisen.Chce to snizit vlhkost a vetrat.Je mozny ze pod tema petkama moc neproudil vzduch a to je nasledek.Muze to bejt ale cokoliv jinyho samozrejme..Prohledej si thready o nemocech kytek tady na groweru.Podle me je to ale plisen..

Musel bys popsat presne podminky jako teplotu,vlhkost atd aby se to dalo lip ientifikovat a nekdy ani to nepomuze pokavad se na to nekdo zkusenej nepodiva osobne.Pockej si jeste radsi na nazor ostatnich...

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 15-10-2005 v 16:59 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Young Buck
Stálý Člen

Chemie mutace [:] Příspěvek č. 9

Jahudka!: mno teplota 28°C vlkost je průměrná, prakticky vlkost neřešim - mám tam jen ve dvou nádobkách namočený prelit a nic vic. De mi předevšim o tu novou část rostliny (viz 3img v postu výše) jestli to je nově vypučená větvička top44 a o zahlé kraje listů na ni. THX

\\Edit: pravděpodobně muselo dojit k nějáké mutaci - listy na té nové větvi mají 1-3čepy a celá větvička je 2x hrubší než stonek rostliny:/

Naposledy upravil Young Buck 19-10-2005 v 20:15 PM

Old Post 15-10-2005 v 18:15 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

..mno tak sem mi o5 do ruky dostal digital..:
Na prvnim obrázku lze vidět stále největší qětinku (4/4) v místě, kde během dvou dnů vyrostla první zmutovaná větev. Z počátku byla 2x hrubší než stonek, neska se to už dorovnalo...
Některé zmutované spodní listy začínají prorůstat vyše vyrostle normální 5ti čepové listy. Trochu mi to celé kolem mutaci dělá starost :/
2) jakousi trojci poměrně velikých listů na zmutované větvi (1-3 čepy)
3) pory na listu..

Naposledy upravil Young Buck 18-10-2005 v 14:14 PM

Old Post 18-10-2005 v 14:06 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

photos 3/4 která momentálně nejvíce zaostáva...
1) celkový pohled na qvětinku
2) stonek
3) malé "pohmožděné"?? lístečky

Old Post 18-10-2005 v 14:23 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 12

1/4 - kdysi nejmenší řízek, dnes čílá holčina
1) holka jak se patří
2) stonek
3) rozvětvení pater

Old Post 18-10-2005 v 15:07 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

a na konec... 2/4 - k nerozeznání od 1/4
1) kitička z "ptačí perspektivy"
2) spodní patro suchych listů + dvě mladší patra
3) photo z boku (horního)

Naposledy upravil Young Buck 18-10-2005 v 15:40 PM

Old Post 18-10-2005 v 15:14 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 14

Chci se zeptat - mám žiletkou (nebo nůžky či čimkoliv jiným) uříznout ty spodni suché listy nebo nechat kytku ať je sama oddělí?
Také se mi zdá že by sem už mohl něco zastřihnout (zaštipnout) ať se to pěkně větví... nemáte někdo nějákej nápad - rady a připomínky uvítám :)

Hunťa: by byly moje prvni letošní Vánoce - doufejme...

..přidavam dvě fota z pěstírny za chodu

Naposledy upravil Young Buck 18-10-2005 v 21:46 PM

Old Post 18-10-2005 v 15:42 PM
Young Buck
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

Včera jsem kopil balení Gillette Platinum za 34,- Kč. Jednu jsem v ubrousku vyvařil 5min při teplotě 115°C. Jak sem odřezával ty staré listy tak sem v jednom případě zajel (ale uplně fakt minimalně) do stonku 0:| Vim že ji to neuškodi (protože to je fakt malo), ale jestli to někdo budete dělat taky žiletkou tak na to pozor ať pak nemate kus stonku co trči z hliny O_o

\\edit 20.10.2005 14:44 dneska ráno jsem si detailně prohlížel největší holčinu (4/4) a na zmutované větvi kde jsou jedno-čepé listy, tak nově vyrostlé listy už mají tři čepy a nejmladší generace listů nad nimi už má čepů 5 => že se kytka vrácí do normálu..

\\edit 20.10.2005 20:05 tak sem aplikoval jednu desku 10x25cm stopset (taková ta žlutá mucholapka), protože už mě nabavilo každou mušku 10min honit k odfuku, ať ji to z BoXu vyfoukne. A jak sem ji viděl jak se trapi, tak mi ji bylo fakt lito :'( představte si, že je tam prostě přilepená a buď si zalepí "ústa" a udusí se nebo prostě několik hodin jenom čeká až zemře )':

Naposledy upravil Young Buck 20-10-2005 v 19:13 PM

Old Post 20-10-2005 v 05:35 AM
drinker hulič
Stálý Člen

Karma uživatele drinker hulič - 72% PěstitelskáKarma uživatele drinker hulič - 72% PěstitelskáKarma uživatele drinker hulič - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

checht, ja teda zastrihavam silne nesterilne nekdy jen vemu stonek mezi nehty a nějak od sebe dostanu. ziletkou sem se akorat pokousel o FIM, ale stejne nevysel kazdopadne do budoucna stare listy, ale i jeste zelene, pokud zavazi nebo zbytecne berou ziviny, pravidelne trhej (strihej, ziletkuj ), kdyz neoholis vsechno, kytce to neublizi, spis pak lip prosviti i spodni prostor a zbyva vic zivin na palice ci novy rust. taky me pobavily ty zmutovany kytky, sem si nejdriv rikal jestli vubec pestujes konopi

jinak pekny kytky i pestirna negre!

The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash

Prehistorie - 2002, první pokus o grow

Historie - 2005, 150W Powerplant

Současnost - 2x600W kokos, Durga Mata, Mendocino Madness

Old Post 21-10-2005 v 08:52 AM
drinker hulič je offline   Profil uživatele drinker hulič   Find more posts by drinker hulič   Foto galerie člena drinker hulič   Click here to Send drinker hulič a Private Message   Add drinker hulič to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:31 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás