Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hnojte
vypisuju výběrové řízení na své nové miminka...
mám zájem jen o zkušené growery, který si vyselektuji sám dle mého nejlepšího uvážení ....máte-li někdo zájem, plís pm
Po dlouhých strastech a vyjednávání se mi podařilo sehnat jednu celou cibulku ocúnu jesenního, obsahující alkaloid kolchicin, velmi akční mutagen...
Semínek se mi nechtíc podařilo vyrobit vobrovskou zásobu
Genetika kalichakraXkalichakra F2
Použiju cca 10 různých koncentrací roztoku kolchicinu, semínek namořím odhadem cca 2000....každý nalepim na pásku a mikropipetou dostanou kapku roztoku
co bych potřeboval od případných spolupracovníků:
matkárnu pro rozjetí alespon 20-50 semínek...
předpokládám, že úmrtnost bude veliká...
v případě, že se vám podaří vypěstovat mutanta do velikosti řizkovatelnosti (je jedno jestli půjde o samce či samičku) bych požadoval alespoň jeden řízek
navíc řádnou fotodokumentaci
Co si od takovýho aplikování kolchicinu konkrétně slibuješ? Je to spíš pokus co z toho vyleze nebo máš nějakej konkrétní cíl jako "proříznu stonek v květu žiletkou a na palicích mi vyrostou Wilkinson strojky"? :-)
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
Co? : nic ve zlém, ale jsem zvědavý kdo si zasere místo v matkárně 50-ti kusy čehosi, o čem nebude mít tušení o zdárné budoucnosti. Byl jsem kdysi svědkem kolchycinového pokusu a můžu ti říct, že to k ničemu nevede. Kámoš to zkoušel - do roztoku z kolchycinu namočil semínka asi na den. Opravdu mu nakonec i vyklíčila, avšak buď beze změny (jasně viditelné), nebo hermáči, nebo rostlinky než stačili něco ukázat tak pošly. Pravda je ta, že to byla nějaká noname genetika.
Dle mého názoru je to ztráta času. Nicméně pokud tě to baví tak se samozřejmě meze nekladou. Přeji hodně úspěchů a growu Zdar
mičurin: no třeba takový šlechtitelský stanice, který se zaobírají okurkama či rajčatama, používaj-používali k "výrobě" vylepšenýho "mutanta" (selekce trvá dlouho) kolchicinové preparáty...proč to nezkusit i tady... těžko říct co od toho očekávám. hlavně zábavu a ....POKUS
mephisto: no nehodlám semínka hodit do roztoku rozmačkaný cibule ocúnu...hodlám použit 15 různých koncentrací, přičemž s narůstající koncentrací hodlám exponencionálně zvyšovat počet semen :P
navíc doufám (ba i vím), že tu je víc hloubavých duší, kteří rádi experimentují a dělají různé pokusy...
arjan: plánuji jednou, a doufám že vznikne nějaká pěkně narušená linie navíc většinou tyhle mutanti mají nepoužitelné semínka (viz.okurky,rajce) a jsou schopni se rozmnožovat pouze vegetativně
když bych třeba přiště mohl použít už zmutovaný funkční pyl, tak by to taky mohlo být zajimavé
Zdravím,
v předmětu Molekolární analýza rostliného genomu, který mám tu čest navštěvovat, nám cvičící vykládal o jakémsi experimentu nejmenované výzkumnice, která před nedávnem testovala vliv různých chemikálií na rostliny. V případě azidu sodného zjistila, že rostliny po jeho aplikaci mají naprosto jinou morfologii a fyziologii.
např. u rostliny tabáku naprosto zmizela apikální dominance, která byla získáná dlouholetým šlechtěním
Vrtalo mi to docela dlouho hlavou a tento dred mou zvědavost ještě prohloubil.
Brzy se vyptám na více informací o které se s vámi velice rád podělím.