Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dostal jsem od kámoše hotovou skříň - rušil jí, protože v ní měl neustále pěstitelský problémy a nikdy v ní nic nevypěstoval. Měl jsem ho za lamu - on natuněnou skříň a nic mu nevyšlo, já skříň bez odtahu a vždycky mi to vyšlo pěkně. Skříň jsem dal ke kámošovi a teď máme s kámošem trable, kytizz nám dělaj tyhle jebky - osychaj listy, všechno jde dolů... Ze začátku to jelo úplně parádně, ale asi po třech týdnech začali listy žloutnout, zastavil se růst a komplet to jde do hajzlu. Je zajímavý, že kámoš, co mi dal tu skříň, tak měl ty samý potíže - slibnej rozjezd a pak za 3 týdny tradá - konec růstu, palice žádný, listy oschlý... Je to asi zakletá skříň . Přehnojený to asi neni, vodu sem neměřil, protože už jsme s ní zalejvali předchozí sklizeň Nebuly a JH a v poho. Teplota je nejvíc 32°C, normal okolo 26-28°C.
Jinak vybavení skříně:
Světlo:
Prvních 10 dní vegetu a 5 dní po přepnutí:
OSRAM HQI-BT 400W/D - metalhalogen
Zbytek květ:
OSRAM NAV-T Super 4Y 400W - sodík
Hnojky:
B'CUZZ - A+B
B'CUZZ - Booster pro hlínu TOP44
B'CUZZ Bloei
Atazyme
Substrát:
kokos, hlína, perlit (40, 40, 20)
Květníky:
objem 6l - z Growshopu v Bořivojce
Ventilace:
Odtah: UFO EURO 0 - 575 m3/h z www.dospel.cz
Okruh Cooltube - EURO 2 - 150 m3/h z www.dospel.cz
Ofuk: klasickej klipsňák
Zvlhčování:
SPS 808 - první měsíc, pak vypnuto
Řezy:
16x Chronic - nyní tak 40 dní celkovýho růstu 10dní veget, pak přepnuto - hlavně to hrozně rychle nakvětlo.
Venťák je regulovanej na cca poloviční výkon. Osobně si myslim, že to je důsledkem nesprávnýho chodu ventilace se zvlhčovačkou. Tohle asi zrušíme, dáme nový řezy, shodim cooltubu, nebudu používat zvlhčovačku - dám do skříně kopii A-Winga, díry po cooltube zakreju, v dolní části skříně je průduch na větrání dost velkej, tak snad takhle. Dáme tomu ještě tak tejden, pak se naserem, vyškubem ty mrchy a pojedem odznova - když se stane to samý, tak tu skříň snad dám někomu zadarmo.
Tak poraďte co to může bejt, už s tim měl problémy můj kámoš tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19162
čaute dejv, výbojka je moje, dostal jsem pouze skříň. Výbojka svítila zatim na předešlou úrodu chronica, takže by měla být v pohodě. S tim přelitím je to možné, nejsem bohužel u toho - kámošovi sem řekl, aby byl opatrnější, ale nikdy nevíš... Ph budu měřit dnes, dám i nový fotky, tak uvidim - podle ankety to teda zatim vypadá na jump.
ja bych to na preliti nevidel, listy by pak byly svesenejsi, takovy povadly.
muj soukromej tip mimo soutez. Nedostatek horciku. kup hořkou sůl a trochu dej do zálivky, nic tim nezkazis
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
jestedman: pochybuju ze by problem (i kdby to tim horcikem bylo) vyresil horkou soli .... B'cuzz kerym rappa hnoji obsahuje dost mikroprvku aby s nema rostliny bez problemu vyzily. Problem je spis s prijimanim tech zivin ergo bud problem s ph nebo s korenama jako takovejma ... trebas hnijou dusledkem nedostatecny drenaze etc
Takže to asi vzdávám, páč tohle je BIG SHIT. Sám nevim, čim to je... Kontroloval jsem kořeny, jsou v pořádku. Plíseň? Nevim. Já jdu dnes večer skočit, ale ještě hlasujte Kámoš na to ještě chce svítit, já mu tluču do hlavy, že tady už je boj marný. Přemýšlel jsem jestli to je materiálem, ze kterýho je ta skříň vyrobená - je to asi dřevotříska potažená laminem, ale tim to asi taky nebude Drenáž: jsou tam misky pod květníkama a kámoš to nějak moc nepřelejval, tak já nevim. rozhodl jsem se, že dám pryč cooltube, vrazim tam A-Wing a možná tam dám drip. Jestli to i tady nepůjde, tak končim s pěstěním a dám se na herák...
nazdárek rappaku!
jestli ta skříň není napuštěná nějakýma jedama, tak bych tipnul předimenzovaný větrání.
zní to divně, ale mě ty kytky připadaj prostě oschlý. všiml jsem si, že máš odtah přímo od kytek, takže bych tam zkusil změřit vlhkost..?
na nedostatek nějakýho z živných prvků, nebo výkyvy v ph.. máš už myslim něco za sebou
woe, jestli to není z toho hauzu, co se jim furt láduješ..
kytky poznaj, že to není dobrý a fuck off..
btw. herák je taky řešení..
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
Ty wago nebuď lempl , kámoš je bojovník tak ho aspoň eště pár dní nech čekat na zázrak
Hlavně nevzdávat
Já bych to řešil následovně :
1 ) vymaloval bych lesklym latexem(důkladně) - cena do 150,- , 30min práce, nevypadá to na potažení laminem dyť to je ňáký dvojbarevný.
je to už něčim malovaný ?
2 ) po uschnutí bych opět zapojil zvlhčovačku 0,- , 5min
3 ) na to že je tam CT je docela silnej vodtah - dát až ke stropu 5 min
4 ) pohnojit zálivkou s upravenym PH a EC + peroxid 5 min
5 ) Zkontroloval jestli v substrátu nežijou brebery , 1min
6 ) Strhnul bych tu folii z vnitřní strany dveří-bůchví co za ní žije
7 ) podlahu a podtácky bych vydezinfikoval savem - 5 min,savo máš doma ne ?
8 ) Utřít doma prach S takovym vodtahem asi nehrozí plíseň z vlhka
ale z prachu a špíny i když podle obrázku na kterym je za
větrákem vidět podhled a malba to vypadá na docela slušnej byt
9 ) Předpokládám že kámoš je intelektuál a zalejval odstátou a ne
chlorem
10)Zvážil bych taky radu asociála .Nevim kolik stojí ale moc to nebude
Náklady : do 300,- podle tý soli
Investovanej čas: jedno odpoledne kerý by si beztak prozevloval
Rappáku woe nevzdávej to !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nebuď pičár a zkus COKOLI a když ne to , tak nech aspoň kámika
bojovat do posledního muže
Good luck to the battle with fortune
EDIT : jen tak na okraj : pro případ že se to nezdaří sem hlasoval pro jump
ja bych si zkusil pohrat s tou vlhkosti a odtahem, protoze, jak uz tu nekdo pise tim cim to hnojis je uplne dostacujici (vsechny prvky by tam mely bejt), ale jde spis o to jestli je kytka muze dobre vstrebat. Takze opravdu me nenapada nic jinyho, nez Ph, nebo EC, ale zase tu myslim rappa zminuje, ze uz mas neco za sebou, aby to byla takovahle blbost. Zda se mi, ze mas fakt silnej ten odtah, ale zas pises, ze to regulujes zhruba na pulku, ale i tak si s tim zkus pohrat. Nevim, jak mas resenej pritah cerstveho vzduchu, ale zkus, jen tak na zkousku dat treba PC vetrak, jestli mas teda pasivni pritah a obracene jestli mas aktivni, zkus ho vyndat. Jinak je ta skrin asi fakt zakleta...
23
čaute groweři,
díky za rady, včera sem se bavil se snarkym, kterej to tipuje na houbu. Tzn., že 14-21 dní je inkubační doba a pak se všechno začne srát. Tzn. dokonalá dezinfekce skříně, nejlépe parním čističem nebo horkovzdušnou pistolí, pak savo... O víkendu to budem dělat, tak postnu foto. To s houbou je dost pravděpodobný, jestli to nebude tim, tak fakt jump jump - kris kross...