Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 
LED Mars Hydro II 207W (Grower začatečník) Pomoc Vítána - Klikni zde pro originální téma
LinChi
Zdravím,
tak jsem se po letech rozhodl pro svuj vlastní indoor .. jsem uplnej amatér inspiroval mě kamarád... po pár amaterských chybách jsem došel k Sestavě

HomeLab 120*120*200
LED MARS HYDRO II 480W (96*5Watt čipy epistar) Grow-Bloom
Spider Vero 29 2xčip růst,2xčip květ,10x Osram Oslon
Odtah Vents TT100
Přítah Passivní
PrimaKlima CocoFilter
Připínací ventilátor
Stojící ventilátor
zvlhčovačka sencor
Podmiska + hranate 11L květinače
Sada hnojiv BIOCANNA (vega,flores,biorhizotonic,bioboost)
zemina Biobizz light mix
Teplota je mezi 24-29den/19-23 noc
a vlhkost ve stanu je okolo 40% bez uprav
Posádka pro první Start : 3x Speed Chille
2x BCN Diesel
1x amnesi-K

Tak jsem zvědavej jak to pujde.. doufám že mi tady dáte nějaký rady a že mi pomužete vyřešit nějaký problemy a otázky
Celý stan udržuju jakby v podtlaku tzn.. přítah je menší než odtah :)

Postupně přidam i pravidelný fotoreport. :)
fikus37
I úplný amatér dokáže se správným světlem udělat dobrý výsledek.
Bohužel ,s tím Mars Hydro si šahl vedle.To jsi měl raději jít do HPS 250watt,udělal bys větší divadlo ze stejnou wattaží.
Přeji ti pod těma "disko světly" alespoň 0,4g/watt.
Kup si wattmetr a kukni kolik máš realný přikon.
LinChi
:D jak sem napsal že jsem udělal pár chyb tak asi nejvetší byla s tím světlem... hele..Wattmeter pořídím taky mě to zajíma... real je prej 207W tak uvidíme...
jde o to že ty světýlka byly docela drahý a tak jsem si řekl že by to mohlo stát zato ..
Jak ale tady studuju a studuju .. tak čím dal víc lituju . ale nadruhou stranu už to mám doma tak aspon udělám vysledek at mám s čím porovnávat při dalších upgradech :)
LinChi
zkusim fotku :)
LinChi
Tak takhle to Začalo v boxu
LinChi
Po nějaké době celý kelímek prorostl kořinkama a a vytvořil celkem šílenou síť po celem obsahu plochy kelímku tak jsem přesadil do 11L květináčů ..snad ne moc brzo .. kytičkám se zatím daří a vypadají zdravě :)
LinChi
Takhle To u Nás Vypadá rád si nechám poradit co upravit na boxu a jeho Set Upu
LinChi
Takhle vypadají nejstarší Kousky :)
Bitir
Zdarec , nevim jak je na to mars ,ale kamos jel mazara 300w a sklidil tam 300g . sviti to dost podobne ,ale mars hydro bude asi smejd oproti tomu mazarovi. Jinak preju at se podari.
LinChi
jasný už jsem sledoval jak jsem na tom se světlem ...už sem dospěl k názoru chtít nový lepší panel... každopádně nesnižuju se k prodeji takže mě výnos tak netankuje... spíš mě mrzí ten ojeb že se to tak prodává... no ale tak chybami se člověk učí... snad se najde někdo kdo poradí how to ... místo hejtu na moje světlo :) budu se snažit dosáhnout aspoň 0.5 /watt ... .
tak mě napadlo že bych k tomu ledpanelu narval ještě cfl na dosviceni až pokveteme ...
a to by mě zajímalo jestli mám jen tak pověsit do prostoru nebo dát na reflektor :)
alesh
citace:
Původní příspěvek od LinChi
jasný už jsem sledoval jak jsem na tom se světlem ...už sem dospěl k názoru chtít nový lepší panel... každopádně nesnižuju se k prodeji takže mě výnos tak netankuje... spíš mě mrzí ten ojeb že se to tak prodává... no ale tak chybami se člověk učí... snad se najde někdo kdo poradí how to ... místo hejtu na moje světlo :) budu se snažit dosáhnout aspoň 0.5 /watt ... .
tak mě napadlo že bych k tomu ledpanelu narval ještě cfl na dosviceni až pokveteme ...
a to by mě zajímalo jestli mám jen tak pověsit do prostoru nebo dát na reflektor :)

Je to pořádnej ojeb no :)
Hele, na 120x120 je to ukrutně málo. Pokud z toho nechceš mít salát, doporučuju výrazně zmenšit plochu nebo vyměnit za 600W sodu.

a.
Kazo
Ja mam doma taky mars hydro ale s 3w cipy. Po prvnim pestu jsem ho vymenil za hps a marse pouzivam v druhe skriny na predpest. Na vic se ani nehodi. Taky jsem dal za nej hromadu penez, ale co uz.
Madical-Strains
Budu sledovat ,zajima me to uz z toho duvodu ze jsem si ten mars chtel taky poridit ale nastesti jsem se tu poradil a kluci me to ihned nastesti rozmluvili a nasmerovali me spravnym smerem .
Tenkrat kdyz jsem o nem hledal info tak jsem nasel na yoytube par videi a nestezovali si na ten panel, nevim kolik to bylo G ale palice vypadaly tak akorat. Tak treba se ti zadari.
Drzim palce a hlavne pokracuj, neves hlavu, ber to jako test tyhle led.
Prodat to muzes vzdycky.
fikus37
Přesně, jak píše madical. Neves hlavu a dojet toto kolo. Pak prubni nové COB čipy a uvidíš ten rozdíl. Potřebuješ mít sílu HPS a to správné barevné spektrum a to docilis jedině c novými COB čipy.
Bitir
Sice s timto nemam zkusenosti, ale jelikoz to netopi, nebal bych se v kvetu to nacpat trebas 20 cisel od vrsku ,coz ale znamena vyrazny zmenseni plochy ,ale s moznosti ze ti vyrostou aspon trochu kompaktni paldy byt na polovicni plose . Abys osvitil 1.2x1.2 tak musis byt kolem 50-60 cm . Pokud se pletu opravte me .
Bitir
Jeste si myslim ze za cenu cfl bych si koupil led reflektor 50w . Takovej ten halogen 3000k . Sviti rozhodne vic nez cfl 200w osobne vyzkouseno .
Kazo
To Bitir:
Necpal bych to zrovna nizko. I mars dokaze spalit rostlinky. Stalo se mi. Musi zkouset opatrne
Bitir
Ja mam sodu 600w 35 cm nad rostlinama a nevypada ze by si stezovaly. Kdyz si stim pohrajes tak to jde mistre . Cfl 200w cca 3 cm od kvetu . Led vero29 . 30cm od vrcholku. Nikde se nic nepali pokud mas dobrej odtah a ofuk.
frak
Zdar začátečníku.. Nenech si to zhnusit si místníma inženýrama...:)) Jestli nejsi jelito tak pod tou čínou uděláš 200g i se sedmi kytkama.. Marshydro je sračka.. Ale jinak s činou dáš normálně 1g / 1 real watt(příkon).. Tak ať se daří... Až budeš kupovat panel, studuj recenze na Amazonu.. A kupuj na Ebay ze stocku z Německa... ...Píst!!!:)
Bitir
Trochu ironie , nic proti, ale treba fikus s tim panelem odjel nekolik kol ,sam o tom pise a podle me vi co mluvi . Takze to neni znechuceni, ale realita . Jen mi prijde blbost kupovat na stan 120x120 panel mars. Pro priste se borec trochu pouci a poridi neco lepsiho. Netvrdim ze pod tim nic nesklidi, na takove plose si myslim ze tech 150-200g muze udelat .
fikus37
Tak jestli pod Mars hydro udělá 200g tak buď není začátečník, nebo jsem lufos já.
Zkoušel jsem 3 kola pod Mars hydro, Real spotřeba 320W a nikdy jsem neudělal víc jak 140g na 12 kytkach.
Ale asi jsem špatný pěstitel, protože za x let jsem se nedostal s HPS 600w nad 500g.:smash:
Bitir
Je to vsechno sporny , genetika, svetlo ,teplota ,hnojky . Atd atd . Vsechno je jak zamek a klic k uspechu, uprimne si myslim ze co tady koluje za vysledky kdo co udelal pod sodou, tak si nekteri radi prohodi nejaky to G , nebo jedou 1000w a pisou ze jeli 600w. Nerikam ze neni mozny udelat to co kvakos a magicboxu :-D . Ale je to dost sporny a pokazde se ti nepovede udelat pod 600w vic nez je odber . Jak mi puvodne bylo jedno kolik udelam pod sodou, tak me to zacina docela zajimat :-D
fikus37
A stim jak píše frak, tak dělej přesně naopak. Nikdy nesleduj recenze na Amazonu a raději objednavej výrobek kde je servis u nás. Pokud chceš recenze, tak se tady zeptej kluků co to mají zdokumentovano a nebo Rollitup.org, určitě ne od prodejců na aliexpresu, nebo Amazonu. Je tady dost lidi co ví o čem píšou
Bitir
Fikus . Souhlasim s tebou ;-) .
LinChi
šálené.. jen se vyspíš po noční a co tu nenajdeš.. :)
tak dík všem teda snažím se hodně studovat jak co a proč... budu zkoušet co se dá každopádně pod to nedám víc jak 7 Kytí... světlu jsem dal docela dost nízko :D počkám ještě chvíli než se vyrazí pořádně poslední 4 dám je do velkejch a budu experimentovat vítr tam fouká 15minut ano 15minut ne a tak se to furt střída .. není to moc ? kytičky jsou maličký a už maj docela dobry kmen :) snažím se tam valit vlhkost zatím rozprašovačem ale uvažuju o koupi nějaký chytrý mašinky.. peněz bych se nebál jsem pocitvý zaměstnanec automobilového průmyslu takže když něco chci našetřím si :) ted valím do elektra pro nějakej wattmetr at mužu pozjištovat čísla... podívam se i po tom zvlhčovaní :D našel sem nějaký tipy tipu vlhkou hadru na dno boxu .. ale příjde mi to takové nehygienické :D

Všem teda ještě jednou moc děkuju vážím si podpory i kritiky místních inženirů myslím že obojí je potřeba :) nemusím se tedy bát světlo valit blízko to je dobrá věc

ještě se zetpám to světlo ma dva knoflíky jedno rust jedno květ.. když rust tak svíti modrofialové ... když květ tak takové červené .. da se to spustit i dohromady a já se ptám dodržet tlačítka striktně nebo na květ pouze přivalit ty červený ? ( bude to zaplý modrý mít smysl nebo budu zbytečně pálit Energii?? )
Bitir
Ta kytka vyuzije v kvetu oba. Cervenou i modrou, aspon mazar to tak ma , jedes a kdyz prepinas tak se to menuje booster a val ti vsechny cipy. Ja bych zapnul oba . Uvidime co napose fikus. Ja vlhkost resil casovanim odtahu, ale urcite je lepsi zvlhcovacna nez rucniky,ale taky sem to tu videl
frak
Já tady reklamu číně nedělal, jenom jsem radil jak vybírat čínu.. Páč mám nějaký zkušenosti s čínskejma panelama a led žárovkama.. Jsou určitě lepší LED panely, otázka je jestli se panel za 12k vyplatí víc než čína za 4k.. Servis je v poho, posílají nové díly( plug play:)) Ale neměl sem ještě problém s kvalitou.. čína cca 1g/1w vero29 1.16g/1w (viz tady grower) co se vyplatí víc??:)
LinChi
Tak jsem pořídil wattmeter a jsem hoodně zklamán :DDDD bože to jsou takový kecy na tom netu :DD specifikace si raději fakt zjistit :D přikládám Foto Spotřeby celeho Boxu ...
frak
wattmetr mám taky kvůli čínskej panelům a samozřejmě je taky s číny:))

ps: v popisu musíš hledat avg power consumption nebo draw from wall bo tak neco.. ne kazdej to tam píše.. Ovšem pokud Ti panel šel poštou přímo z číny a ne z mezi skladu v EU tak máš nervy ze železa:))
LinChi
když pojedu květ tak to ještě trochu naroste :)
spachal
>LinChi: ahoj, co jsem koukal do specifikaci, je ten panel prikonove na cca 207W, to je to hlavni cislo, co Te bude zajimat :]. Tech 7W odhadem sezerou vetracky, takze mas cca 200W vykonu v ledkach (5W Epistar).
Neni to nic moc, ale nejakou praci ten panel take odvede ..

Jel jsem neco podobneho v 1x1m, panel 3W Epiled (prikon cca 240W), dostal jsem se i pri tehle nizke ucinnosti na 1g/W. S dobrou genetikou a lehce zbodanem kole :].

V kazdem pripade par poznamek:
- na 1.4m^2 je to uz nedostatecne osvetleni. Ten jeden metr bych bral jako limit, nesnaz se slecny nejak moc roztahovat do sirky
- pokud bude mozne, nepresazuj je (nejen v rustu) do moc velkych kvetinacu, abys mohl na ne svitit z mensi vysky, dej panel do nejnize to pujde a zaroven jeste plne osvetli vsechny slecny. Snaz se proste o co nejmesi 'zelenou' plochu. Intenzita svetla klesa se ctvercem vzalenosti, takze pozdeji bude mit opravdu velky problem osvetli 1.2x1.2m box. Snaz se tedy mit kvetinace spise mensi (jako limit bych videl 6.5L), plus nechavej jen topove palice (po zacatku svetu spodky nemilosrdne odstranit), protoze pri zvednuti svetla tak, aby osvetlilo vetsi plochu, nebudes mit sanci prosvitit cokoliv pod top palicema
- mas BioBizz lightmix (perfektni!), takze se drz davkovani hnojek podle vyrobce, doporucuji neexperimentovat nijak moc s cimkoliv dalsim, maximalne tak o 15-20% zvys koncentrace hnojek, protoze ve hline budes zalivat s timhle panelem o poznani mene casto. Hlavne neprelevej kvetinace, nech to proschnout (idealni je se orientovat podle vahy 'v ruce', na to rychle prijdes sam :] ..)
- rel. vlhkost 40% neni zadna tragedie, klidne to tak i nech, pokud bys ale presto zatouzil po vyssi, kup si treba z eBay 'bublacek', pro priklad http://www.ebay.com/itm/-/401230808306 (v CR to je .. tak trochu .. predrazene) a pripoj jej pres casovac 15/15 - jinak se bude miska s vodou docela zahrivat
- dej si do stanu nejaky lepsi ofuk, zadne klipsnaky, ale poradny vertikalni ventilator typu 'rotacni vez', stoji cca 700Kc, jedna z nejlepsich investici, jakou muzes udelat. Pomuze Ti i se zvlhcenim, 'rozfouka mlhu' po boxu, pomuze slecnam poradne zesilit ve stonku a v kvetu ucinne zabranuje plisnim
- a pokud muzes, dej na steny boxu kvalitni odrazovou folii, idealne treba ORCA. At z toho mala svetla ziskas co nejvice!

Hodne stesti! :]
LinChi
tady tohle sem chtěl přidat :D
LinChi
citace:
Původní příspěvek od spachal
>LinChi: ahoj, co jsem koukal do specifikaci, je ten tanel prikonove na cca 207W, to je to hlavni cislo, co Te bude zajimat :]. Tech 7W odhadem sezerou vetracky, takze mas cca 200W vykonu v ledkach (5W Epistar).
Neni to nic moc, ale nejakou praci ten panel take odvede ..

Jel jsem neco podobneho v 1x1m, panel 3W Epiled (prikon cca 240W), dostal jsem se i pri tehle nizke ucinnosti na 1g/W. S dobrou genetikou a lehce zbodanem kole :].

V kazdem pripade par poznamek:
- na 1.4m^2 je to uz nedostatecne osvtleni. Ten jeden metr bych bral jako limit, nesnaz se slecny nejak moc roztahovat do sirky
- pokud bude mozne, nepresazuj je (nejen v rustu) do moc velkych kvetinacu, abys mohl na ne svitit z mensi vysky, dej panel do nejnize to pujde a zaroven jeste plne osvetli vsechny slecny. Snaz se proste o co nejmesi 'zelenou' plochu. Intenzita svetla klesa se ctvercem vzalenosti, takze pozdeji bude mit opravdu velky problem osvetli 1.2x1.2m box. Snaz se tedy mit kvetinace spise mensi (jako limit bych videl 6.5L), plus nechavej jen topove palice (po zacatku svetu spodky nemilosrdne odstranit), protoze pri zvednuti svetla tak, aby osvetlilo vetsi plochu, nebudes mit sanci prosvitit cokoliv pod top palicema
- mas BioBizz lightmix (perfektni!), takze se drz davkovani hnojek podle vyrobce, doporucuji neexperimentovat nijak moc s cimkoliv dalsim, maximalne tak o 15-20% zvys koncentrace hnojek, protoze ve hline budes zalivat s timhle panelem o poznani mene casto. Hlavne neprelevej kvetinace, nech to proschnout (idealni je se orientovat podle vahy 'v ruce', na to rychle prijdes sam :] ..)
- rel. vlhkost 40% neni zadna tragedie, klidne to tak i nech, pokud bys ale presto zatouzil po vyssi, kup si treba z eBay 'bublacek', pro priklad http://www.ebay.com/itm/-/401230808306 (v CR to je .. tak trochu .. predrazene) a pripoj jej pres casovac 15/15 - jinak se bude miska s vodou docela zahrivat
- dej si do stanu nejaky lepsi ofuk, zadne klipsnaky, ale poradny vertikalni ventilator typu 'rotacni vez', stoji cca 700Kc, jedna z nejlepsich investici, jakou muzes udelat. Pomuze Ti i se zvlhcenim, 'rozfouka mlhu' po boxu, pomuze slecnam poradne zesilit ve stonku a v kvetu ucinne zabranuje plisnim
- a pokud muzes, dej na steny boxu kvalitni odrazovou folii, idealne treba ORCA. At z toho mala svetla ziskas co nejvice!

Hodne stesti! :]


Tak Upgradů mě čeká teda nemalá spousta.. dneska jsem pořídil obyč zvlhčovač vzduchu v elektru za 600 .. nechám ho jet společně s větráním:)15/15 nebo 15/30(off) mam tam jeden klipsnovej Hurrican a jeden stojací takovej obyč plastovej co sem měl doma už dlouho :D Okay Květinače si pořídím menší :D ted mam kurevsky velký 11L ale tak už to dojedu a uvidím co vymyslím hodím akualní foto boxu :) at vidíš jak to u nas vypadá :)
LinChi
Tak takhlew to vypadá ve stanu .. (prozatím )
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od LinChi
šálené.. jen se vyspíš po noční a co tu nenajdeš.. :)
tak dík všem teda snažím se hodně studovat jak co a proč... budu zkoušet co se dá každopádně pod to nedám víc jak 7 Kytí... světlu jsem dal docela dost nízko :D počkám ještě chvíli než se vyrazí pořádně poslední 4 dám je do velkejch a budu experimentovat vítr tam fouká 15minut ano 15minut ne a tak se to furt střída .. není to moc ? kytičky jsou maličký a už maj docela dobry kmen :) snažím se tam valit vlhkost zatím rozprašovačem ale uvažuju o koupi nějaký chytrý mašinky.. peněz bych se nebál jsem pocitvý zaměstnanec automobilového průmyslu takže když něco chci našetřím si :) ted valím do elektra pro nějakej wattmetr at mužu pozjištovat čísla... podívam se i po tom zvlhčovaní :D našel sem nějaký tipy tipu vlhkou hadru na dno boxu .. ale příjde mi to takové nehygienické :D

Všem teda ještě jednou moc děkuju vážím si podpory i kritiky místních inženirů myslím že obojí je potřeba :) nemusím se tedy bát světlo valit blízko to je dobrá věc

ještě se zetpám to světlo ma dva knoflíky jedno rust jedno květ.. když rust tak svíti modrofialové ... když květ tak takové červené .. da se to spustit i dohromady a já se ptám dodržet tlačítka striktně nebo na květ pouze přivalit ty červený ? ( bude to zaplý modrý mít smysl nebo budu zbytečně pálit Energii?? )


Urcite na kvet svitit vsema cipama.
U meho led-panelu se ma taky svitit na kvet vsim co tam je a co to da.
fikus37
spachal, nic proti tvoji osobě, ale po mých zkušenostech ti nevěřím, že si dal pod 240 watt Mars hydro 240g suchého.
Ale dějí se zázraky. Nebo jsem měl jiný zelený Mars hydro.
Bitir
Sem se na to dival a tech marsu je nejak vic nebo co :-D . a neni to zrovna levny kdyz vezmu v potas watty vera a tech epistar hydro cosi ,tak mevim nevim kde v tom borec vidi vyhody . i kdyby udelal g\w ,asi to jde. Ja bych si to nekoupil uz jen skrze nazev. :-D
fikus37
Našel jsem dva roky starou fotku.Myslím ,že to je moje druhé nebo třetí kolo.Škoda,že jsem nenašel fotku květu.Bylo tam milion listů,ale paldy byly velké asi jako můj nehet.
Sorry edit bylo to 2013.
pankytka
fikus: cau kamo a kolik kol jsi pod tim odjel? Jestli třeba ne genetika vis? Jako kdo je favorit je jasny, ale paldy maly jako nehet? To si myslim, ze ma Mars na trosku vic...
LinChi
pankyta ... a kdo je favorit ... ??
LinChi
tak jsem box vybavil takhle... :) nakonec snad to nějak dojedu na těch 6
( jednu z toho malýho kelímku už asi nepřesadím :/ ) je to 40 cm od světla snd stačí :)
nevadí že jsem s těma malýma tak 10-14 dní pozadu.. prostě pojedu rust tak dlouho dokud nedocílím požadovaného vzrůstu.. popřipadě když ty mladý přepnu na květ trochu dřív tak se nic nestane.. nebo dát lepší později ty starší ?? :D vím že jak rozjedu květ tak to ještě trochu poroste :) ty druhý semínka hold přišli později než měli ... :/ sem byl nedočkavej a už jsem to valil do vlhka at jedou no a pak sem se dojebal s poštou o tejden a už byl skluz :D

na druhé kolo zkusím stejnej model v celým boxu ... ted si tak trochu zaexperimentuju :D nevadí že mam v boxu namíchaný modely.. ?
A jak moc velkej problem bude s tím rozdílným stařím kytek.. (max 14 dní rozdíl)

BTW jestli sem zapoměl tak ve stanu mam 3x BCN diesel 3x Speed Chille 1x Amensi-K

zajíma mě jak se bude chovat ten speed páč má prej kvést o týden až dva rychleji .. :D tak sem fakt zvědavej no .. :)
frak
Takhle vypada 140g pod Galaxyhydro 300 (true watt140) palicky byly maly asi jako ctyri nehty na palci na noze...:))
fikus37
Tak a dost!!
Pokud tady lakujete kluky obrázkama s netu ,tak si je lakujte.
Já mám za sebou 3 kola pod mars hydro a vím na milion procent ,že takové palice nikdy toto nejhorší světlo co jsem zkoušel nikdy nemůže vyprodukovat.
Pokud jste nakoupily tyto světla a nemůžete je prodat ,tak tím lakujte kluky na bazaru. Tady máte pro ukázku květ 10 dnů před kosou.
Klony byly od zdejšího vyhlašeného matkáře.Normálně jsem pod HPS 600W dělal v tom boxu kolem 450g.
S mars hydro s dvěma panely co psaly 300W tj.600w oba(realna spotřeba 170W na panel tj 340W 100G!!
fikus37
3 kolo a poslední s tímto světlem ,kdy jsem do boxu nacpal 18 kytek Big bud ,opět od zdejšího člena a výsledek 140g.
Myslím ,že nejsem sám co jeli mars hydro ,tak prosím jestli tady se dívá někdo nestranný,tak ať napíše komentář,dík.
spachal
>fikus37: mas PM :] a nebyl to Mars, ale Vipar "450W", coz je podobny 'odpad' .. Z galerie mi obrazek palicky nejde vybrat, takze kliknete pripadne na galerii.

>LinChi: uvidis sam, jak dobre to poroste. Vzpomnel jsem si jeste na jednu vec, pokud v rustu das panel moc nizko, budou se slecny sice hodne 'košatit', ale moc neporostou, budou sazet patra tesne nad sebou. Ale podle obrazku by ta vyska mela byt asi v pohode. 14 dni zpozdeni nevadi, bude zalezet na genetice. Ale nenechavej je v kelimkach moc dlouho, pokud nemaji koreny moznost rust, zastavi se rust i nad zemi ..
A ruzna genetika take nevadi, budes ale mozna muset hnojit rozdilne (podle potreb daneho strainu, to uvidis sam) a muze se lisit i doba kosy :]
Bitir
Hosi, vy ale resite dva rozdilny panely , neni cina jako cina. Sice asi i tak stoji za prd , ale mam za to ze jak sem uz zminoval svetlo od mazara 300w spectrabox ,je tam 300 chipu 1w . Vypada to uplne stejne jak ty vase hydra a udelal na tom 300g .podle me tam cpou taky epistar, jen v jinych vlnovych delkach a barvach .
LinChi
>>spáchal díky za tvá slova uvidíme co pod tím poroste ... dík za rady světlo nebudj cpat násilí moc nízko tak... :) kořínky zatím mají kam růst pockam až kelímek má takovou pavucinovou síť na spodu a dokola je celkem fejst kořínků.. ono to ak celý drzi s hlínou pohromadě :)
frak
Fikus dyt normalne napis že neumíš pěstit pod ledkou to není žádná hamba...:) Moje kolo je tu ty inženýre lakýrníku.:))) ... a papej..

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=315906
frak
Kvůli inženýrům jako Ty tady nic nepostuju, nemá cenu se hádat se študovanejma:)
.. dalsí účet tu mám jen kvůli bazaru... už mě tu jednou smázli protože sem tu školil sodíkaře CFLkama...:)))
Bitir
Hosi pro obhajobu fikuse ,on mel hydro mars , tys franku nel nejakej vipar . Podle me se v hline pod ledkama da jen tezko neco zkurvit co by ovlivnilo kvet . Ta kytka od fikuse vypadala zdrave , kdyby mela malo zivin,poznal bys to a nadbytek taky. Takze muj nazor je ze svetlo na hovno. Nerekl bych ze neumi ledky kdyz udelal prez 400g pod verem. Ale ten vydro mars to mel fakt bidu . Treba neco dela spatne ,kdyz se mu pod sodou nepodarilo udelat myslim vic nez 500, ale nerekl bych jak vy pisete ze to neumi.
frak
Já samozřejmě vím že pěstovat umí, jen umím být stejně nekompromisní jako on:)) Já vím svou pravdu stejně jako on... Panel byl klon Galaxyhydro.. Populargrow se to menuje na Ebay.. Vipar jsem si koupil jako druhý panel.. Já jsem psal, že Marshydro je sračka, je to ta horší čína!
Bitir
Jeste me napada spatna volba genetiky. Ted sem se dival ze ten vipar ma 450w prikon pokud je to ten stejnej ,kdezto ten mars jede na polovic,tak se nehadejte kdo udelal lepsi palice . Na usporu je led a pokud chcu poradny roury tak tam dam sodu .
Madical-Strains
Domnivam se ze LinChi uz si dobre uvedomuje ze nekoupil zrovna ten nejlepsi led-panel tak bychom to tu uz nemeli stale dokola rozebirat.
Nebylo by me prijemne kdyby se nekdo stale dokola tak dlouhou dobu resil jak spatne jsem koupil. By me to spis demotivovalo.

Dulezite je aby ted s tim panelem kdyz uz ho ma nad kytkama vytezil co nejvice to jde.

Ja zkusenosti s Mars hydro led a vubec s led nemam ale co jsem o pestovani pod Mars hydro nasel na canadskych a amerikych forech tak bych se to snazil zcela napodobit, to znamena svetlo 30-35 cm ale spis co nejblize to pujde ale s rzumem postupne po malych kruckach snizovat, na ukor prostoru a jak uz to tu nekdo zminil nechal bych jen hlavni stonek
(a odstranil nekompromisne vsechno ) ktery bych nekolikrat zastipl jako nahradu za likvidaci vsech spodnich vetvi aby byly vsechny palky co nejblize svetlu a ve stejne rovine aby z toho Mars-hydra vyzdimal co nejvice.

Fikus ma bohuzel pravdu,co jsem cetl tak vetsina groweru jsou z toho Marsu zklamana a uz v polovine kvetu slibuji ze se svetla zbavi. Ale nasel jsem i dva borce kteri na tento panel nedaji dopustit,mozna proto ze nepoznali COB-LED.

https://www.youtube.com/watch?v=8qXtfLfMeGg
frak
Heledte tady ten panej je a píšou že nic extra for blooming...:/

je to 2016 charts of led

https://www.youtube.com/watch?v=yXM61LsoEX8&t=70s


Doporučuju Roleadro nebo Vipar s těch činskejch..
Na COB ledky mějte vysoký stan! Nehodí se pro mikrogrow!!!
frak
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Jeste me napada spatna volba genetiky. Ted sem se dival ze ten vipar ma 450w prikon pokud je to ten stejnej ,kdezto ten mars jede na polovic,tak se nehadejte kdo udelal lepsi palice . Na usporu je led a pokud chcu poradny roury tak tam dam sodu .


Ten vipar 450 má příkon jen 200w.. Ještě ho budu testovat, zatim jsem jel Populargrow 300(140w příkon) a Roleadro COB 400 (200w příkon)... Pod tím COB mě to v růstu málem rozškubalo kisňu..:)) Kytky byly snad na perníku...:))
fikus37
Já se nehádám,jen konstatuji ,že všechny kluky co znám osobně a jeli pod mars hydro,tak to stálo za vylíž prdel.
Ať si to každý vyzkouší a pak řekne svůj názor.
Frak,já nejsem už dávno zarytej sodíkář,ba naopak.
Jedu už jen pod led a to i s těmě čínskýma šuntama nějaký 3 roky.
Za tu dobu mě to stálo kolem 80,000kč co jsem vyhodil s okna,ale nelituji toho,protože zkušenosti ti už nikdo nevezme.
Mazar byl můj 4 panel a nejdrachší 32.000 kč a to jako bych házel "perly sviním" o něco lepší výsledek ,ale palice nikdy nebyly tak jako pod sodou.
5 panel byl ChlorobaC2 viz foto a asi nejlepší co jsem do té doby zažil cena 25.000 a osvití ti to prostor 90x90.:starwars:
fikus37
Tady jsem ještě našel výsledek pod ChlorobouC2,pod mazarem nemám už fotky.
fikus37
A ještě foto na ukázku jak to vypadá pod panelem spider Vero 29 gen6. Tak samo jak pod HPS 600w.
frak
Ja chci jen říct že než sem koupil první ledku misto CFL tak sem mooc studoval nett, foora zahranicní i tuzemské, youtube a tak..

Dost mi dalo tohle: http://www.growweedeasy.com/led-grow-lights


Koupil jsem podle nich to Galaxyhydro na Ebay a kupodivu dal hned plnou palbu (140) v hlině/kokosu s automatama..

Chci jen říct, že se tak moc čínskejch ledek bát člověk nemusí když hledá to správné..
Mazarovi sem se vysmál hned když sem vlezl na eshop.. Opravdu nechápu proc kupovat drahé ledky když si místo jedné drahé koupim tři čínský...
Pripadá mi to jako souboj AMD/NVIDIA AMD je levný a odvede stejnou práci ale NVIDIA je proste o chlup lepší ale třikrát dražší.. OBRAZNĚ řečeno....
Bitir
Ta chloroba byla lepsi nez vero ? Ja sem sakra zvedavej co to vero 7g udela u me . Jeste se musim podivat kolik to ma kelvin, prijde mi to strasne bily tak mam strach aby z toho bylo co ocekavam. Pac prodejce rikal ze mam takovou testovaci verzi . Melo by tam byt 6 chipu 3000k a 2 chipy 2700k , s jinou cockou co ma lepsi rozptyl .
frak
Takhle vypadá result pod čínou 140w příkon..

edit:nemyslím množství ale velikost palicek.. (kytek bylo sedum..)
edit2: vetsinu fotek mam na icmaq protože se mi tady nechtelo platit za reg.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od frak
Ja chci jen říct že než sem koupil první ledku misto CFL tak sem mooc studoval nett, foora zahranicní i tuzemské, youtube a tak..

Dost mi dalo tohle: http://www.growweedeasy.com/led-grow-lights


Koupil jsem podle nich to Galaxyhydro na Ebay a kupodivu dal hned plnou palbu (140) v hlině/kokosu s automatama..

Chci jen říct, že se tak moc čínskejch ledek bát člověk nemusí když hledá to správné..
Mazarovi sem se vysmál hned když sem vlezl na eshop.. Opravdu nechápu proc kupovat drahé ledky když si místo jedné drahé koupim tři čínský...
Pripadá mi to jako souboj AMD/NVIDIA AMD je levný a odvede stejnou práci ale NVIDIA je proste o chlup lepší ale třikrát dražší.. OBRAZNĚ řečeno....



Ano, http://www.growweedeasy.com/ je nejlepsi stranka na sbirani info pro zacatecnika i pokrocileho o pestu konopi.
Skoda ze to neni v cestine !

Ten clanek o LED je predpokladam stary jak Metuzalem a uz davno neplati , uz jsem se na nej koukal pred rokem a pul a nic se tam ohledne novych LED nezmenilo.

Myslim ze LinChimu zasirame vlakno nepodstatnymi nekonstruktivnimi vecmi.
frak
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains



Ano, http://www.growweedeasy.com/ je nejlepsi stranka na sbirani info pro zacatecnika i pokrocileho o pestu konopi.
Skoda ze to neni v cestine !

Ten clanek o LED je predpokladam stary jak Metuzalem a uz davno neplati , uz jsem se na nej koukal pred rokem a pul a nic se tam ohledne novych LED nezmenilo.


Ty stránky měli český mirror ale pred pul rokem zmizel.byla tam větsina toho v češtine.. A taky tam změnili předpokládané gramáže u tech panelů čínských!! Uváděli tam v uncích až tech 140gramů u toho Galaxyhydro 300, ale před nějakou dobou to změnili na polovinu!!!!Nechápu proč, nějakej výrobce asi zaloboval někde:)

Jinak mě ty info dost pomohli před tou dobou a stále jen tam dost info pro nováčka.. Díky těmto stránkám jsem si nekoupil MARSHYDRO!:)


Ps:ty stránky jdou jakš takš přeložit překladačem pro "blbý"..:)
Bitir
Mediku, souhlasim s tebou, uz se ve me hlo svedomi ze tohle neni iskuze, ale galerie a informace a pestovani .chudak musi mit zamotanou hlavu z nas . Snad to nejak dojede do konce .
frak
Já myslím že LilChi stál o info a tady jich má pro nápravné kroky dost až tohle kolo domotá....:)
pankytka
citace:
Původní příspěvek od LinChi
pankyta ... a kdo je favorit ... ??


Kamo je tady na LED primo vlakno, kdyz si ho cely projedes, tak pochopis ktery 3 znacky maj momentalne smysl :)
LinChi
No nic jsem z toho tak v prdeli že to vyhodím ... Nechce někdo HOMELAB 120 ? :D popřípadě to světlo na nějaké např předpěsty ? :D
frak
Hele víš kolik mě stáli moje experimenty když jsme si stavěl první box??:)) Kašli nato.. světla se zbav, dej ho svýmu nepříteli zadarmo.. A kup si na Ebay z německa Galaxyhydro 300 za dva a půl i s dopravou a máš ho za týden doma.. A vypěstuješ 140g pokud Ti to stačí...

např:

http://www.ebay.com/sch/viparspectr...=1&_ipg=&_from=


http://www.ebay.com/sch/vip2013sell...=p2047675.l2562



uvádím jen ověřený prodejce..
Bitir
Nic nevyhazuj ,na par prdiku tam bude a treba jeste prekvapis .
LinChi
:D jen ftpkuji pro moje potřeby a pšstovaní bych s tím něco měl dát.. pro příští pěst chci rozhodně zmenšit stan .. Jak tedy velký mám volit pro takovéhle světlo popřípadě.. Alternativy se spotřebou do 200Watt Realneho :) (mam rozvinuté Sklony k optimizmu)
takže si myslím že něco s tím dám a do budoucna jestli našetřím mě zajímá aleternativní řešení svícení :) Kytky bych asi neměl tahat moc do výšky když to světlo nedisponuje žádnou penetrací ?
Bitir
Stan si nechej , svitit muzes i na pulku pokud k tomu dojde. Kdyz si spocitas ze ted mas odber 200w ,tak si pak kup to vero co ma odber 320w coz neni nijak zadnej rozdil a na oplatku se ti to odmeni 3x az 4x lepsim vynosem nez pod touto hrozou :-D ,nebud optimista ,ale realista .
LinChi
no když se na to dívam tak tvl dobře mě ještě okradli .. www.nakupledky.cz ta cena za to světlo je oproti ebay masakrální :D docela to bolí slyšet že je to sračka :D
frak
Oh my. Ja mel strach ze jsi to koupil tam:(( stejne je to i na aukro.. No jo ceska fojak je dobra fojak a umi vydelat sterling:)


Rikam ebay nemecko za tyden doma a par susnu... Na cesky zlodeje se vykasli...
LinChi
Nojooo Chybička se vloudila.. :D a ja naopak si říkal že tím že to je ta cena taková tak to bude aspon kvalitní a ne jak ten šmejd z ebaye za 2-3k :DDD DOPRDELE ten svět je fakt už uplně naruby a nahlavu :D

objednám si ještě 3 za cenu toho jednoho :D a nabuřím je tam všechny do toho stanu :D :DDD
Bitir
Nevyhoda toho ze cesi na tom chteji zbohatnout. Kdybych aspon trochu rozumel tomu zapojeni, tak si koupis 50w chipy z aukra ,prodavaj to tam i jako komplet na stavbu s vetrakem a poskladas si to sam presme jak potrebujes. Ale jelikoz by me to po zapojeni urcite shorelo, tak sem to musel koupit hotovy a za cenu 17 tacu je vero adekvatni kdyz se podivam za kolik se prodava samotna sada na stavbu . Pro priste budes chytrejsi , ale jeste doporucim ze sem tady nasel clena kterej ti to posklada, tusim ze to byly cree cxb chipy ,coz je skoro stejny jak bridgelux u vera. A myslim ze te to vyjde levnej nez od ledideal,jen asi prichazis o servis a zaruku.
LinChi
jsem debilní .. ale ne tolik .. kdes koupil vero za 17ct.. našel sem za 25 :D
flyfish215
LinCHi poslal jsem ti SZ.Přečti a kdyžtak mi napiš,pomůžu ti.)))
Bitir
Jo ten fly je ten typek co to sklada . Vero sem koupil u ledideal , postavi ti to na miru. Stejne jako fly.
Bitir
Mozna sem se s tim fishem spletl :-D ale byl to podobnej nick
LinChi
Tak sem napsal nějaký emaily uvidím co mi odpoví každopadně jdu do toho Spider Vero 29-320W :D musím to mít doma... za 1 se mi to líbí za 2 vypadá že to funguje tak jak má 3 dojedu tady ten čínazjeb :D a pak čekat na balík :D
Bitir
Verim ze ses rozhodl dobre , muzes se divat u me, momentalne ho jedu a snazim se sog ,jen neholim spodky. Pak dam foto a vynos.
LinChi
mno napadá mě co kdybych pak vzal ten mar(a)s Hydro a nacpal to do nějakýho maličkýho boxu ( zajímalo by mě jak asi by měl být velkej) mohl bych to hodit ke kámošovi on to chce rozjet ale ještě studuje a peněz nemá zrovna na vyskakovaní .. tak bych mu takhle apson i pomohl :D (aspon uštří a nemusí kupovat)
Bitir
Asi bych se nebal 80x80 a pohral nych si stin na peknej sog . Neco tam narust musi. ;-). Jdu davat fotku na ten muj set tak se couhni jak to pod tim roste , sice jsem asi 9 dni na kvetu, ale uz sou tam priznaky nakvitani.
Madical-Strains
Kdybych byl na tvem miste tak bych si nejprve zjistil jesli se pod tim da pestovat matka a male klony a pokud ano tak bych si udelal mensi matkarnu.
Rust neni podle me pod tim tak hroznej jak je videt na youtube a kvet.osvetleni nemusis v matkarne vubec zapinat.

Ja si chci matkarnu taky casem poridit tak me to napadlo ze bys pak uz nemusel kazdy kolo neco shanet a mel svoje miminka.

Koupil bych box 80x80cm nebo jesli jsi manuelne zrucny tak vyrobit a soupnul bych tam ten Mars a do velkeho boxu ten Spider vero 320w
a mas poreseny uplne vsechno.
Byla by skoda se panelu zbavovat, prodelal bys hned 2x.
Bitir
Oskubat spodky a jel bych na topovky , kdyz tam das 25 kytek 15 x15 cm kvetinac tak mi vychazi v prumeru 8 g na rostlinu abys docilil g/w . coz podle me neni nerealny, jen je to proste slaby svetlo a musis to soustredit efektivne pac to nic neprosviti , to je podle me duvod proc fikus mel maly paldy ,kdyz ti na kytce zustane jedna ,tak musi byt prece vetsi ,nez kdyz se ta kytka stara treba o deset a marne se snazi neco dohnat. Tot muj nazor.
spachal
>Bitir: pokud se bavime o "Vipar V450", prodavany uz okolo 2013 (konkretne totok: http://www.ebay.com/itm/-/171166753075 ), je jeho prikon cca 224W, z toho neco sezerou ventilatory. Je to osazene 3W Epistary nebo Epiled, ledky oznaceni nemaji. Jako kryt ledek je pouzite nekvalitni sklo, pokud to nekdo ma, VRELE doporucuji jej dat v rit a pak byt trochu opatrnejsi, protoze to sklo neni ani antireflex a intenzitu svetlo znatelne snizuje diky odrazum.
Stal me v roce 2013 z UK cca 7 tisic a svoji praci odvedl (a jeste obcas odvadi) dobre. Proste se to je chce smirit s tim, ze funguje jak funguje :]. Na jednom m^2, ve hline, se s nim 1g/W udelat da. S lepsi genetikou a zkusenostmi mozna jeste i vice.

>LinChi: ted na to koukam, ty mas ty kelimky pruhledne, to neni dobry napad .. Pro koreny neni svetlo nic moc dobreho, bud to presad do nejakych nepruhlednych, nebo uz rovnou do kvetinacu.
Pokud nahradis Mars tim panelem s VERO, bude to opravdu neco jineho, pokud to finance dovoli, chybu rozhodne neudelas :]
flyfish215
Já ty panely nestavím!!!!!!!!! jenom vím o někom kdo je staví a dělá to super. Mám od něj 2 květový a jeden rústovej a maximální spokojenost. Kdyby byl zájem možná mohu nechat postavit na zakázku stejně jako pro sebe.
flyfish215
Já ty panely nestavím!!!! Vím o někom kdo je staví a možná bych mohl nechat postavit i pro další zájemce. OOOUUU chybička se vloudila chtěl jsem napsat jen jeden příspěvek
luubaan
cus hosani kdo by mi pomohl postavit panilek s 2 cipy vero 29 gen 7?
nevim co vse bych potreboval na to a sam si na to netroufnu?
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od luubaan
cus hosani kdo by mi pomohl postavit panilek s 2 cipy vero 29 gen 7?
nevim co vse bych potreboval na to a sam si na to netroufnu?



Tak nakonec tady z toho bude jeste bazar.


http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=64
=================================================


LinChi- Co rikas na ten napad ohledne te matkarny a tim Marsem ?
LinChi
jsem takovej amatér že si nedovedu představit že dělám klony.. Ale nadruhou stranu rozhodně ušetřím za semínka.. a myslím že s matkarnou i vícekrát odjedu kolo v jednom roce např.. mám kamrada on studuje přímo zahradnictví .. když to u mě viděl byl nadšený že bude dělat řízky .. a že mi pomuže s přesazovaním... vyzná se v nemocech rostlin, hnojkách a tak(věřili by jste že je to 100% Čávo :D) .. jo matkárna je dobrej nápad.. určitě si to nechám :D každopádně prvně bych se soustředil na to naučit se něco dotáhnout do konce.. a i když pojedu 0,5/watt tak sem spokojenej a jde mi o skill v tom jak na kytku ... jinak díky za tipy.. na učtě ještě nějký kačky budou tak to vero budu brát jako finalní investici :DDDD snad už teda budu spojkojenej.. BTW napadá mě nechtěl by se někdo stavit s tím měřákem na světlo ? chtěl bych udaje k tomu marsu :D

jinak ano nápad se mi líbí .. píšu si to do deníčku všecko :)

dále přeci jenom s kočkou psem a přítelkyní v 1+1 stanem 120*120 a kam dám matkárnu :D pod postel se nevleze a ja chci taky někudy projít tím bytem :DDDD

BTW v těch pruhlednejch kelímcích sem odjel první tři co už mam v květníku (25*25) Kurevsky velký ...a kytí se chytly jak nic pohoda klídek.. :) ale tak frajer v GROWSHOPU ani já jsme nevěděli že to světlo je tak Slabý :D a že budu řešit to že potřebuju menší všechno :DDDD
Madical-Strains
Ja mam sice garsonku ale zase nemam bohudik uz manzelku a bohuzel uz ani sveho pejska. Takze garsonka bez manzelky a zvirat =1+1 s manzelkou a zviraty. :frog:
Taky budu muset vykoumat kam s matkarnou.

Ja videl na youtube ze matkarna muze byt i malinka treba 60x60 ale lepsi by bylo vetsi protoze aby se tam vesla alespon jedna matka plus nejakej stolek na klony aby byly bliz k lampe.
Matku muzes drzet klidne jen metr vysokou , nebo i 25 cm nebo jak vysokou potrebujes.
To je fakt vyhaoda mit za kamose zahradnika.
Ja mam znameho botanika z Botanicky zahrady ale kamos to neni takze ho nemuzu otravovat s kazdou blbosti. Kamos je kamos.

Nekdo ma matky pres 2 m ale tady je jako bonsai.

https://www.youtube.com/watch?v=iAt-J3Fy8FM
LinChi
Tak jsem dodržel 30 CM od vrcholků :) trošku urovnal stan a myslím že tohle je neoptimálnější setup.. zkoušel sem a dvě řady květináču těchle veklých po třech by mělo to světlo zvládnout :) Vlhkost 60% konečně to udržím :) jinak je možné že ty kytky už voní ? když sem byl v boxu normálně sem měl pocit že to cítím :)

Zítra příjde kamrád zahradník a vše zkontroluje..

Světlo už nebylo jak dát níž tak sem truhlíky dal na další truhlíky :D myslím že to nevadí ne ? :rasta:

Lítam kolem toho každej den a snažím se z toho vymáčknout co se dá .. studuju i 2-3 hodiny denně fora :D nemužu z toho snad ani spát.. :rip:

nikdo mě neupozornil na to že je to dost návykovej koníček a že se dá docela hodně rozvinout.. :frog:
Bitir
No nebal bych se to zastrihnout a rozvervit ,ale pokid tam nechas tri kytky ,tak pochybuju ze na jedne udelas trebas 40g . To by sis musel hodne hrat ,ale kazdopadne bych se nedivil kdybys prekvapil peknym vynosem.
Bitir
Ted ctu dve rady,takze sest kytek ? A ten ofuk si dej dolu at ofukuje vrsky rostlin, takhle se ti to bude hadat s odtahem ,potrebujes aby ro foukalo rovne a ten vzduch to michalo u kytek a odtah si to rovnomerne pobere .
Madical-Strains
Vidis , taky jsem ti to tak radil s tim ofukem , uz pred tydnem , ted te to Bitir radi taky. Tak ho normalne dej na zem a at se otaci sem tam zprava doleva pres kyti.
.
LinChi
Jojo ted mi došlo že jsem zapoměl dát na fotku ten klipsňák dolů :) když tam lezu tak at ho neshazuju tak ho dám nahoru :) jnak našel sem thready na LST & HST myslíte že mužu experimetovat ? ´jinak pro začátek rozvětvení jsem šmiknul Terminal BUD ( ručně )

BTW : za květináčema je ještě rotační ventilator... foká ze stany na stranu :) :satan:
Bitir
Presne medik. Z hora to nema absolutbe zadnej vyznam , i kdy se zda ze na ty kytky to fouka ,tak ve skutecnostli nejde ani tak moc o ofuk jak o proudeni vzduchu . Ted je ti pod ledkama ofuk v podstate k nicemu , kdyz uvidis ze se zbytecne zacinaji vytahivat ,gak to na ne pust. Ja sem mel ofuk zaplej az sem sadil do velkych kvetinacu. Pod led se to netahne do vysky .
Bitir
To uvidis sam podle kytek, ja se snnazil dve rozvetvit kolinkama , a pam sem to privazoval ke kvetinaci, ale proste je to 30cm nahustenej ker a je tam palice na palici, takze sem to musel prostrihat ,ne vzdy se povede to copo kytce chces , spis se divej jakej ma ta kytka potencial a podle toho se zarid, nema cenu ji mermomoci chtit rozvetvit kdyz to sama nechce :-D snad me chapes.
LinChi
jasný četl jsem že dobře je se zastřihávání nespěchat dát si načas a vše vždy promyslet :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma