Moc teplo v boxe, Vysoká teplota ve skříni : Problémy SEM - Klikni zde pro originální téma |
Uncle Ingemar |
tvl, tohle si dej rozhodně do uřízlých petlahví, aby se pěkně pařily....a co se tý teploty týče, tak hodně pomáhá větráka namířenej přímo na lampu a nenapsal jsi časování odtahu...
a další chyba - neměříš přece vlhkost hlíny ale vlhkost vzduchu..ne?? |
|
|
Taurus95 |
merim vlhkost vzduchu... jako merak mam meteostanici bezdratovou s takoou malou bilou krabickou ve ktere je teplomer a vlhkomer zaras. je to na hline jen polozene aby to merilo teplotu co nejbliz kytkam... jinak ted uz to mam predelany a to tak ze sem to zavesil za hranu kvetinace. teplota v boxu neni rovnomerna ne? a zajima me teplota conejbliz kytkam. Co se tyce petlahvi tak ty dostanou hned jak dojdu ze skoly. vetrak sem byl poridit vcera vecer. jinak muj serialek sledujte zde.. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67729 :) diky za tipy! k+ Jo a k tomu vetraku: vetram celou dobu co svitim + cirkulace a na noc nechavam jen cirkulaci nez poridm zvlhcovacku.. vlhkost se minedari udrzet.
Ps.: sry ze chybi diakritika, pisu na mobilu |
|
|
growesweden |
[QUOTE]Původní příspěvek od Taurus95
[B]Zdarec lidi.
Mam home made box 100*100*140 z alufolie se skelným výpletem (vynikající světelná a tepelná odráživost)
Vybavení:
- Pacháč: Primaklima Home Filtr Home 240 m³ / 125
- Odtah: TT125
- Stínítko: Hobby velký
- Lampa: Philips 250w sodík
- Přítah: dvě díry ve spodní části stěny boxu 50*200mm
Taurus95 |
Kopupil jsme si zvlhčovačku vzduchu a vše vyřešeno... z nehosinné pouště je jako v pralese :-) |
|
|
DUBSTEP.Maniac |
Ahoj lidi mám dotaz.
uchladím TT 125mm prumer 330/370m3/h bez pacháče (zatím) v trubce 4 kilo ve skříni?
Prostor 70x100x180cm, teplotu pokoje mam 22 stupnu, a stinidle pc větrák.
Díky moc |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od DUBSTEP.Maniac
Ahoj lidi mám dotaz.
uchladím TT 125mm prumer 330/370m3/h bez pacháče (zatím) v trubce 4 kilo ve skříni?
Prostor 70x100x180cm, teplotu pokoje mam 22 stupnu, a stinidle pc větrák.
Díky moc |
Bez pacháče by to mělo bejt oka . |
|
|
DUBSTEP.Maniac |
Super díky moc,
až to začne smrdět koupim pacháč a cooltube snad se ten teplotní rozdíl s CT stáhne) |
|
|
griss |
Zdravim vas vsechny.
Mam skrin 100x60x190, svetlo 400w a tt 160 , dira pritahu 30x10 . Uz tyden se tu nervuju s teplotou 36°C. Uz sem cetl mraky temat, prispevku a zkousel spousta zpusobu ale teplota za zadnou cenu nejde dolu. Tak vas prosim o radu! |
|
|
NORM |
sviť v noci, a dej nějakou rouru z okna, abys tahal chladnější vzduch, nejlépe aktivním přitahem..
a namiř nějaký klipsňák přímo na výbojku.. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od griss
Zdravim vas vsechny.
Mam skrin 100x60x190, svetlo 400w a tt 160 , dira pritahu 30x10 . Uz tyden se tu nervuju s teplotou 36°C. Uz sem cetl mraky temat, prispevku a zkousel spousta zpusobu ale teplota za zadnou cenu nejde dolu. Tak vas prosim o radu! |
Zdar, vzduch otáčíš v místnosti? Asi to bude chtít aktivní přítah a tahat sonoflexou vzduch z venku a tam posílat i ten ze skříně. Popř pořídit silnej ofuk a rozhánět přepálenej vzduch přímo pod stínidlem, nebo ke stínidlu natáhnout odtah. Další varianta je cooltube s odtahem. Těch 36°C si naměřil kde ve skříni? Kde máš skříň (podkroví, sklep)? |
|
|
griss |
skrin je v panelovem dome, nostop vetram, pokojova teplota je 24°C a vzduch rovnou odchazi ven. ofuk svetla nepomaha mel sem ve skrini tornado :D
jinak mam sklo z CT ale ma prumer je 120 a nevim jak to napojit na TT160 a popripade jak to dat dohromady s pachacem. Sviceni v noci by bylo o mnohem lepsi, akorat resim svetlo vychazejici ze skrine. leda ze bych spal v obyvaku |
|
|
Seky |
Původní příspěvek od griss
skrin je v panelovem dome, nostop vetram, pokojova teplota je 24°C a vzduch rovnou odchazi ven. ofuk svetla nepomaha mel sem ve skrini tornado :D
jinak mam sklo z CT ale ma prumer je 120 a nevim jak to napojit na TT160 a popripade jak to dat dohromady s pachacem. Sviceni v noci by bylo o mnohem lepsi, akorat resim svetlo vychazejici ze skrine. leda ze bych spal v obyvaku |
Tak to určitě napoj přes CT, pokud ale nemá stínidlo, budeš muset něco vymyslet. Třeba ji přidělat ke klasickýmu. Skříň utěsni a udělej přítahy jen ve spodní části. K napojení různých průměrů použij potrubní redukce.
Bez CT, nebo aktivních přítahů tažených z venku to ve 24 stupních nemáš šanci uchladit. |
|
|
griss |
Tak jsem vcera naistaloval homemade CT, aktivni pritah jen ze spodu mistnosti a odtah primo z okna ven a kyticky si libujou ve 28°C. Tak uz je po starostech a muzu koukat jak pekne rostou. Moc vam dekuji z rady ;) |
|
|
Hopík44 |
Zdar,
vznesu tady dotaz, snad né úplně blbý.
Mám prostor 3x1,8m odsával jsem 400m/hod a vše v poho stačilo až do doby kdy jsem místnost přepůlil černo bílým igelitem a udělal tak boxy dva s růzdnýma periodama. Ale stalo se to že do prvního boxu jde přisávání a z druhého odsávání a když svítí oba dva tak teplota roste rapidně nahoru, až k 32 C. A ted co s tím?
Napadlo mě dát za ventilátor Tkus a rozdvojit odsávání na dvě trubky a dva filtry aby z každého prostoru byl vývod vzduchu, nebo opatřit ještě jeden ventilátor a udělat Tkus až před vstupem do komína aby se odsávaný vzduch z obou místností dostal kam má a to pryč.
Doufám že jsem to vysvětlil pochopitelně.
Za případné rady a nápady děkuji, nechci se tam prdět s něčím co nebude fungovat ale zároveň je zbytečné kupovat druhý ventilátor jestli by to tento zvládl s dvouma trubkama a filtrama. |
|
|
Connoisseur |
Odsávání na dvě trubky... bude sát daleko více tam, kde je menší odpor(menší kytí).
Můžeš koupit el. ovládané klapky... to je drahé řešení. http://www.elektro-paloucek.cz/vent...zduchove-klapky
Myslím, že nejlepší by bylo koupit ventilátor s filtrem a zpětné klapky(obyčejné, neelektrické). Z každého boxu půjde filtr, větrák, klapka a pak do T-čka a ven. Nevýhoda spočívá v tom, že může jet jen jeden ventilátor a druhý má zavřenou klapku(nebo oba na stejný výkon), takže ten, co je vypnutý neodtahuje a musel bys to pořešit nějak průvanem skrz ten box co je vypnutý.
Snad chápeš, jak to myslím, kdyžtak dovysvětlím. Ber to jako inspiraci, ne jako přesný návod. |
|
|
Hopík44 |
No zatím to vyřeším provizóriem ale víš jak to je, jestli to bude fungovat, tak to tak i chvíli zůstane. Koupil jsem Tkus a dám ho na ventilátor na přisávání a trubku do každé části a na konec trubky ventilátor asi 100m3, zatím místo filtru.
Slibuju si od toho že ventilátorky pomůžou hlavnímu ventilátoru v tahu vzduchu, když to je bez ventilátorků tak ten tah není nic moc.
Jinak mám dohodnutý od kámoše který ruší pěstírnu odtah 700m3 tak ten by to mohl uchladit i s filtry takhle na to téčko.
Přítah udělám ještě jednu díru a trubkou dovedu do prostoru kde ted není a nasává přes první box, takže budou mít každý svuj pasiv přítah.
No nejlacinější řešení co mě ted na honem napadlo.
S těmi ventilátorky na konci trubky místo filtru si ale nejsem jist jestli pomůžou nebo budou brzdit?
A na co ty klapky? Ten vzduch se tam nějak popere, ne? |
|
|
VFR |
hod za pritah mokry hadr, tak aby porad louhoval - teplota ti pujde min o 2stupne dolu. Nebo proste za nejakej vnitrni ventilator |
|
|
SOMBruno |
Zdravím G
Plánujem postaviť box 30x30x75(šxdxV) a v ňom by bola 70w hps výbojka. Ak by som dal vent. vko 125 (185m3/hod) s pacháčom Prima Klima 160-240m3, tak by mi to zvládlo uchladiť ten sodík ? Vývod odťahu by som mal vo vnútri + okno by bolo nonstop otvorené + mám elektronický pohlcovač vlhkosti (cca 400ml/deň). Je možné, že by to fungovalo alebo mám počkať do zimy ? :D |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od SOMBruno
Zdravím G
Plánujem postaviť box 30x30x75(šxdxV) a v ňom by bola 70w hps výbojka. Ak by som dal vent. vko 125 (185m3/hod) s pacháčom Prima Klima 160-240m3, tak by mi to zvládlo uchladiť ten sodík ? Vývod odťahu by som mal vo vnútri + okno by bolo nonstop otvorené + mám elektronický pohlcovač vlhkosti (cca 400ml/deň). Je možné, že by to fungovalo alebo mám počkať do zimy ? :D |
Čau, na tak malý ploše bych to viděl na úsporku, aby se ti tam v pohodě vlezla, tak i nějakou menší wattáž, 30cm je fakt málo a ten sodík by si tam podle mě ani nenacpal. Hele a vůbec do takový špeluňky budeš rád, že napasuješ nějaký stínidlo a co až ti na vejšku sežerou něco z prostoru květníky :D nečekej na zimu, ale pořiď aspoň stan (60x60x140), což?;) |
|
|
hardiron |
ty vypocety zhruba sedi, zkousel jsem to simulovat v programku co mam do Termomechaniky, jenze je potreba si uvedomit jednu vec, pokud ma vstupni vzduch vysokou teplotu tak muzete mit ventilator silny jak chcete, testoval jsem treba 400w chladit ventilatorem co ma vykon 1500m3/hod. jen tak pro zajimavost jak se to bude chovat od urcite hranice uz se teplota nesnizi,rozdil jsem mel asi 2-3 stupne uvnitr oproti venku, chce to najit ten spravny vykon ktery je jeste k necemu prinosny. Ono je potreba si uvedomit, ze i kdyz menite vzduch v boxu, tak se zahriva cely box. Vzduch bude mit sice teplotu treba 26,ale casti boxu, ktere jsou trvale osvetlene budou mit teplotu vyssi.
Dalsi negativni vliv prilisneho proudeni je, ze se snizuje vlhkost v boxu, coz zase vede ke zvyseni teploty. Proto kdyz clovek pouziva zvhcovacku da se teplota castecne snizit, mlha kterou dodate do boxu se odparuje a vyparne teplo bere z boxu a tim snizuje teplotu. Pokud bude prutok vzduchu moc velky, mlha se nestaci odparit a nema to ten spravny efekt a zaroven nam klesa vlhkost.
Stoho vseho leze jedna rada, pokud hrozi vysoka teplota, tak bych se snazil svitit pres noc a vzduch brat z venku a ohraty vzduch zase vyfukovat ven. Takhle se da jet i pres leto a nebo pouzit klimu stim, ze klima vysousi vzduch, takze je nutne doplnovat vlhkost. |
|
|
SkankyCZ |
ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od SkankyCZ
ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně |
čau, je vidět, že tě to vedro donutilo přistoupit k tuningu. Chci se jen zeptat:
1: Jak dlouho vydrží náplň a jakého snížení teploty dosáhneš po dobu, než led rozmrzne? Jakou watáž jedeš?
2: Jestliže tam narveš led, tak než se taška ohřeje, projde rosným bodem. Takže otázka zní --- Nezvyšuje ti to vlhkost v boxu?
zatím zdar |
|
|
SkankyCZ |
teplotu ve skrini mi to stahlo cca o 4°C, bohužel skřín mame v podkrovnim pokoji takže tam je docela vedro. naplne vydrželi cca 6hodin. wattáž 400 vlhkost byla kolem 40, odtah jede naplno takže to vycucal. |
|
|
plesnivá noha |
asi jsem jedinej, kdo má teď problémy s teplotou v boxu, ale v těchto vedrech se to fakt nedá. musel jsem stáhnout výkon lampy z 600W na 400W :) |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od plesnivá noha
asi jsem jedinej, kdo má teď problémy s teplotou v boxu, ale v těchto vedrech se to fakt nedá. musel jsem stáhnout výkon lampy z 600W na 400W :) |
O kolik stupňů se ti snížila teplota po ubrání výkonu? |
|
|
plesnivá noha |
řekl bych tak o čtyři stupně, nemám k tomu žádný měření, venkovní teplota se doteď pořád zvyšovala. |
|
|
Gauner |
Zdravím, mám Budbox 100x100x200 a v něm Gavita Pro 600W,odtah Primaklima 125ctrl 420 m/h,dva hurricane jako ofuk,box je v místnosti 120x170x280,přívod vzduchu je pasivní z teto místnosti,která ale neni uzavřena,vede z ní otvor do další místnosti cca 500x200x280,takže si myslím že výměna vzduchu probíhá v pořádku...bojuji s teplotou,která při svícení přesahuje 31 stupňů pokud neotevřu box,napadá někoho nejake nejlevnější a nejjednodušší řešení ? Další přívod by znamenal udelat díru do zdi a tomu se braním. Dík |
|
|
konopný laik |
řešit horko v boxu...že by přesně z tohoto důvodu začali vyrábět cooltube? poté co jsem ji koupil a spustil, šla mi teplota hodně rychle z 32 na 24 a to nemá samostatný přítah, ale nasávám do ní luft přímo z boxu..než se snažit o něco co prostě nejde, to raději sáhnu do peněženky pro 800 a je po problému. |
|
|
GrowJoe |
Zdravim. srazi se mi trochu teplota když dam nejaky vetrak na ofuk popřipade na odtah tepleho vzduchu od lampy ? |
|
|
|
Původní příspěvek od GrowJoe
Zdravim. srazi se mi trochu teplota když dam nejaky vetrak na ofuk popřipade na odtah tepleho vzduchu od lampy ? |
tak určitě :-) |
|
|
konan1 |
Cau lidi,mam takovej problem.nedari se mi udrzet stala teplota v boxu a mam tam okolo 30 °C.zatim nejsou nejaky prevratny tepla,tak to se to snazim uchladit co se da.mam dva vetraky + odtah,ale bojim se,ze az zacnou vetsi tepla,tak to bude horsi.navic v 5 dnu rustu mi zacaly listy kvetinek se ohybat nahoru.myslim,ze to bude tou teplotou a tak prosim o nejaky rady.nemam s indoorem zadny zkusenosti,tak budu rad za kazdou radu. |
|
|
Kenway |
Tak za prvé , čím svítíš ? Za druhé jak vysoko jí máš , vlhkost je jaká ? |
|
|
Mr.MEN |
Tak tedy nevím kde to máš když venku je docela chladno a ty tam máš 30stupňů.
A nevím s čím ti poradit. Asi otevři okno. :D Vyvětrej jinak asi to udělat nejde. Klimu si kvůli tomu asi kupovat nebudeš ne?
A jinak ano je to kvůli té teplotě. |
|
|
Kenway |
Když jsem řešil podobný problém udělal jsem to tak že jsem dolů do květináčů posadil větráky výhodu to má i takovou že holkám sílí stonky a kořeny dostávají kyslík , nevýhoda je že květináč rychleji vyschne ... ale to je to nejmenší |
|
|
konan1 |
mam to v pokoji kde je docela i teplo a okno mam porad otevreny.vetraky mam nastaveny dole u kvetinacu.svitim 400w lampou a lampu mam vysoko cca 60cm od kvetinacu.jinak tam mam belik se studenou vodou a k tomu mam jeste zvlhcovac.jinak nemam jak zmerit vlhkost,takze poradne nevim kolik tam je,ale to budu muset co nejdriv dokoupit |
|
|
Kenway |
Jinak ještě jednu otázečku co to jsou za větráky ? |
|
|
konan1 |
jeden mam stolni ventilator o 28w a druhy je s klipsnou 15w Hurricane |
|
|
Kenway |
Jestli máš možnost , zkus si sehnat Pc větráček nebo něco lepšího a foukej s tím na výbojku nebo přidej ještě odtah. |
|
|
konan1 |
odtah zkousim vymyslet,ale jelikoz to mam v pokoji a nechce se mi delat dira do zdi,tak jedine to nejako natahnout do oteverneho okna.mozna by i pomohlo ten mensi vetrak zavesit na stinidlo a foukat tim pod vybojku |
|
|
Kenway |
No zkusit to můžeš každopádně ozvi se jestli to pomohlo. |
|
|
konan1 |
urcite dam vedet.jinak diky moc za radu. |
|
|
Jazz |
nejlepsi by bylo kdyby si sem hodil nejaky foto. |
|
|
konan1 |
tak jsem nastavil vetrak pod vybojku,ale podarilo se mi srazit teplotu jen na 29 °C.zitra koupim jeste jeden vetrak a udelam jeste jeden odtah,jinak uz nevim |
|
|
|
zkus se kouknout na cooltube... to ti tu teplotu srazi jako nic... jinak já si myslím, že 29°C není až tak moc... jel sem přes léto i 34°C a kytky se vyvedly...každopádně teď ale raději pořídím na léto cooltube a uvidím, jestli v tom bude nějaký markantní rozdíl(myslím v těch kytkách) |
|
|
konan1 |
o cooltube jsem taky premyslel,ale asi prvni sklizen vymyslim bez nej a pak urcite o nem budu premyslet |
|
|
konan1 |
jeste jsem se chtel zeptat.pouzivam hnojiva od plagronu terraa pudu mam plagron grow mix.podle tabulky je puda predhnojena na 3 tydny a zatim nepouzivam terra grow,protoze se bojim ze bych to prehnojil.mel bych zacit to pouzivat,nebo se mam ridit podle tabulky ? |
|
|
|
taky jedu vše od plagronu, ale kytičky začínám hnojit nejdřív, když už se mi zdají docela silné :-) rozhodně nezalévám hnojkou už od klíčku :-D každopádně kdyby jsi začínal hnojit až po 3 týdnech, tak skoro nezahnojíš v růstové fázi.. někdy v podstatě vůbec :-) |
|
|
koles |
Původní příspěvek od fedousek
taky jedu vše od plagronu, ale kytičky začínám hnojit nejdřív, když už se mi zdají docela silné :-) rozhodně nezalévám hnojkou už od klíčku :-D každopádně kdyby jsi začínal hnojit až po 3 týdnech, tak skoro nezahnojíš v růstové fázi.. někdy v podstatě vůbec :-) |
Trik je v tom, že na růst můžeš hnojit ještě klidně týden dva po přepnutí na květ, než se začnou formovat pališky. |
|
|
Kenway |
Začni polovičníma dávkama , to by holkám nemělo nic udělat a až si zvyknou tak jeď podle tabulky. |
|
|
františekzeleny |
Ahoj deraku,coltube nebrat raději přidej odtah a přítah,pořádně to naddimenzuj a problém budeš mět vyřešený.Měj jsem podobnej problém s gavitů a pomohlo my to.Jo a to foto nějaký by jsi sem mohl hodit, poradily bychom ti víc. |
|
|
konan1 |
vecer dam nejaky fotecky at mi muzete vice poradit.dnes dokoupim jeste nejaky veci a uvidim jak to s tou teplotou bude vypadat.jinak se mi to drzi okolo tech 30 °C.vic se zatim teplota nestoupa |
|
|
konan1 |
Jinak moc diky za radu s hnojivama.zacal jsem davat grow na rust o neco min nez je v tabulce a vypada to,ze to holkam nejako nevadi,tak se uvidi.urcite dam vedet jak to s nima vypada a nejakou tu fotecku :) |
|
|
konan1 |
tak tady je jedna fotecka |
|
|
LuckyBoy |
fotečka se nějak nepřipojila ;)
pořádnej odtah pryč z té místnosti, jinak to nestáhneš! jak radil františek...
a k těm hnojkám... to musíš poznat z kytek, když začnou strádat (neporostou, budou blednout), přihnojit...jinak, jestli ti to nevykazuje známky přehnojení, pokračuj...
Ať se zelení ;) |
|
|
Kenway |
Po čase můžeš přidat na dávkách až se dostaneš na doporučení dle tabulky :) |
|
|
konan1 |
teplotu se mi stale nedari stahnout.odtah jsem vyvedl z okna ven a neustale vetram,ale kdyz je venku teplo,tak mi stejne pres pritah do skrine proudi teplej vzduch.vubec nevim jak to mam udelat,jsem nejakej ztracenej.porad se snazim neco vymyslet,ale moc moznosti nemam.premyslim ze koupit ten cooltube.co jsem byl naposledy v growshopu,tak mi bylo receno,ze to je dobrej napad pres leta,tak bych byl rad za kazdej vas nazor |
|
|
konan1 |
spatna fotka.hodim hned jinou |
|
|
konan1 |
tak tady je ten boxim.prijmu kazdou krityku |
|
|
|
dle mého názoru se dá pěstovat do 33°C s vynikajícími výsledky... samozřejmě ale musíš mít dobré ostatní podmínky... jen o teplotě to rozhodně není... jinak jak už sem psal dříve, tak cooltube je jednoduché a docela i levné řešení a s minimální prací a starostma kolem... |
|
|
|
a nebo ještě zkus pospustit dolu ten odtah...co nejblíž k lampě... uvidíš, jestli to něco udělá... |
|
|
konan1 |
takze si myslis,ze by mi mohl cootube pres leto vyresit teplotu ? treba nad lampu mam nejakych 29-30 °C,ale pod lampu u kytek to vystoupa az na nejaky tech 33°C |
|
|
Mr.Sordo |
to konan1:
Používej "edit",tady nejsme na chatu. |
|
|
konan1 |
jeste jsem se chtel zeptat.7 dni svitim 18/4 a kytky jsou docela maly.je videt ze rostou,ale pomalu.po jaky dobe to mam prepnout na 12/12 ? |
|
|
Mr.Sordo |
Původní příspěvek od Mr.Sordo
to konan1:
Používej "edit",tady nejsme na chatu. |
Původní příspěvek od konan1
jeste jsem se chtel zeptat.7 dni svitim 18/4 a kytky jsou docela maly.je videt ze rostou,ale pomalu.po jaky dobe to mam prepnout na 12/12 ? |
A taky zkus použít "Hledání" a FAQ! |
|
|
|
Původní příspěvek od konan1
takze si myslis,ze by mi mohl cootube pres leto vyresit teplotu ? treba nad lampu mam nejakych 29-30 °C,ale pod lampu u kytek to vystoupa az na nejaky tech 33°C |
cooltube ti teplotu srazí minimálně o 5°C... hodně záleží, jak to tam nainstaluješ... jinak já jedu sice teprve 4 grow a s teplotou sem se potýkal u každé... stabilně přes zimu přes svit cca 26-30°C a přes léto přes svit cca 29-34°C... já si pomáhám aktivním přítahem ze sklepa, ofukem lampy a samozřejmostí je odtah... stejně se mi ale ta teplota drží tak nějak stejně... prostě ta skříň se během chvilky tak vytopí, že s tím nejde nic dělat...řešením je akorát ta cooltube a nebo svinskej odtah, kterej je ale o dost dražší, než ta tuba :-) a nebo ještě klimatizace, ale to sme ještě v úplně jiných finančních sférách :-D
mno a jinak i přes tak vysoké teploty sem vždy vypěstoval hodně slušné kouře s docela dobrým výnosem... |
|
|
LuckyBoy |
nejsem zastánce cooltube, ale rozhodně by pomohla...jestě 1 možnost, ten odtah ven odizolovat (udělat to tak,aby odtah vedl ven, ale okno bylo zavřené) a přivádět vzduch z vedlejší místnosti...protože mám takovej pocit, že to, co ty vyvedeš tím otevřeným oknem ven, ti zas fukne zpět do pokoje...nebo okno otevřené, před ním udělat falešnou předstěnu s dírou na odtah. rouru + nějaký "revizní otvor"...už to tu někdo dělal ze sádroše ;) |
|
|
Mr.Sordo |
Původní příspěvek od LuckyBoy
nejsem zastánce cooltube, ale rozhodně by pomohla...jestě 1 možnost, ten odtah ven odizolovat (udělat to tak,aby odtah vedl ven, ale okno bylo zavřené) a přivádět vzduch z vedlejší místnosti...protože mám takovej pocit, že to, co ty vyvedeš tím otevřeným oknem ven, ti zas fukne zpět do pokoje...nebo okno otevřené, před ním udělat falešnou předstěnu s dírou na odtah. rouru + nějaký "revizní otvor"...už to tu někdo dělal ze sádroše ;) |
http://www.youtube.com/watch?v=KX2zqOQ-S2k |
|
|
konan1 |
ja bohuzel nemam jak vymyslet aktivni pritah nekde ze studenejsi mistnosti,ale pokud tobe se podarilo i pres tyhle teploty neco dobreho vypestovat,tak to asi nebude az tak velky problem.no uvidime.pristi tyden koupim ten cooltube a jestli mi to srazi jen o 5°C,tak to bude i tak uspech.klimatizace je trochu v jine relaci a myslim,ze je zbytecny do toho vrazet desetitisice.tady jde jen o to leto,pres zimu si myslim,ze to bude ok. |
|
|
konan1 |
toto video jsem videl,ale ja zase nemuzu to tak vyresit jako oni to v tom delaji.jinak diky.nejako to budu muset vymyslet a pak jen doufat,ze to dobre dopadne |
|
|
Escob4r |
Po 16 letech začínám místo out pěstovat in, koupil jsem nějakej box 145x145x200 hele kolik do toho mám nacpat kytek aby to bylo tak akorát? |
|
|
konan1 |
tak to vubec nevim kolik by se ti jich tam veslo.Podivej se do FAQ,tam urcite neco bude.zase tak znalej v tom nejsem.taky teprve zacinam a jak zjistuju,tak mam se hodne co ucit,ikdyz pestuji taky spoustu let |
|
|
Astronautr |
Kamo na cooltube se vybodni! Je to sit! Tepkotu snizi ale rapidne taky snizi velikost a intenzitu osvetleni. Radsi si kup sputnika nebo tak neco. |
|
|
motyja |
Custe napadlo na privod do boxu dat ventilátor standard nízkohlukový jak se davaj na wc.. ale nwm jestli ho muzu normalne zapojit do flexo kabelu nevite plz? |
|
|
fedousek |
Původní příspěvek od motyja
Custe napadlo na privod do boxu dat ventilátor standard nízkohlukový jak se davaj na wc.. ale nwm jestli ho muzu normalne zapojit do flexo kabelu nevite plz? |
samoýřejmě, že můžeš, není důvod, proč by jsi nemohl... |
|
|
fedousek |
Původní příspěvek od Astronautr
Kamo na cooltube se vybodni! Je to sit! Tepkotu snizi ale rapidne taky snizi velikost a intenzitu osvetleni. Radsi si kup sputnika nebo tak neco. |
jel sem několik kol se stínítkem a teď jedu 3 kolo s cooltube a není v tom žádný rozdíl... svítivost je sice o něco menší s cooltube, ale vynahradí ti to menší vzdálenost od kytek, takže ve výsledku to vyjde nastejno, akorát tam nemáš tak velkou teplotu, což je krok dobředu...
takže musím říct, že nemáš pravdu a cooltuba ve většině případů je dobrá věc, při dobrém nadimenzování, správném použití a dobrých podmínkách... |
|
|
Dylema |
Zdravim mam darka 150x150 v nem 1000w. Pri sviceni my teplota vyleti na 31-32 stupnu naka jina rada nez cool tube. Predem diky |
|
|
fedousek |
Původní příspěvek od Dylema
Zdravim mam darka 150x150 v nem 1000w. Pri sviceni my teplota vyleti na 31-32 stupnu naka jina rada nez cool tube. Predem diky |
silnější odtah :-D
k tomu ještě nějaký aktivní přítah... |
|
|
Davidino |
Zdravím chtěl jsem se zeptat mám problém s teplotou a zdá se mi dost veliký proto prosím o radu: mám Darkstreet 60x60x140 250W sodík Osram NAV-T 4Y aktivní odtah 100m3/h a aktivní přítah vetrák z PC k tomu klipsnák na ofuk a přimontovaný větrák z pc u lampy teplota v místnosti kolem 21-24 stupňů C.... Avšak 50cm od lampy mám kolem 34-35 stupňů C... Zdá se mi to hrozně moc a vůbec nevím jak je to možné že je tam tolik... Prosím o radu.
Díky |
|
|
MocnyOkurek |
Pokud to mas u okna nechat otevrenou ventilacku. Pokud muzes nechat foukat vzduch do jine mistnosti a posledni rade koupit vykonejsi odtah. Mozna je tech 100m malo. |
|
|
zhulbong |
Zdravím Growery.
Mám jediný dotaz. Jak řešíte když máte v boxu v tomto počasí větší teplotu než chcete. Když nastavím termostat na max. A na 28•C mám tak klidně v těhlech vedrech 32.... a to box ještě z venku celý chladím stojanovým ventilátorem na třetí rychlostní stupěň...
Box mám:
DARK STREET 60 Rev 2,5 -60 x 60 x 150cm
Stínění Stínidlo Adjust-A-Wing DEFENDER S
Na rostlinky svítím výbojkou Philips Sony Master SON-T PIA Plus 250W flower spectrum a chladím jí samostatným ventilátorem 18cm s klipsnou
O elektriku se stará Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací
Odtah a regulaci teploty má na starost ventilátor TT 125 U 280m3/hod. s integrovaným vnitřním termostatem
Pacháč jsem zvolil filtr CAN-Lite 300m3/hod. průměr 125mm
Cirgulaci vzduchu obstarává ventilátor s klipsou Hurricane 18cm
Za rady moc a moc díky!!!!
Growu zdar :) ;) :D |
|
|
techem |
já mám taky tydle teploty, a neřeším to vůbec, kytkám to očividně nějak zvlášť nevadí....a třeba když jedeš out tak je taky nebudeš chodit ochlazovat větrákem neeeeee??????? podle mě je to v poho...toť můj názor ;) |
|
|
pindras |
k tomuhle tematu mam takovy dost jako moudro: "hlavne neplasit" :)
Stresovat se kvuli 30°.... Jde porad o rostliny, ktery i pres nejaky slechteni vydrzi v pohode i velky vykyvy teplot. Vzdyt konopi roste jak v horskych oblastech, tak v teplych pasmech. Slozite resit rozmezi teplot od 17° do 33° je nesmysl. A dle mych zkusenosti to na vynosu taky neni nijak znat kdyz kratkodobe prekona teplota i tohle rozmezi.
Venku i indoorova odruda prezije (pokud je jiz vzrostla) i prizemni mrazik a po 40° pokud je dobre zavlazena taky neodejde "do kytek"... |
|
|
pankalhotaq |
Ahoj. Možná se budu ptát jako idiot, ale přesto se zeptám. Jak funguje termostat, respektive dá se nastavit jakákoliv teplota spínání a vypínání? (samozřejmě v teplotním rozsahu spotřebiče)
Nějak logicky bych čekal, že zásuvkový termostat spíná např. při 15° a při 30° vypne. Ale jde to nastavit i naopak? Aby při 30° sepnul a jel dokud se teplota nesníží na 15°? Tyto hodnoty jsem uvedl pouze jako příklad. |
|
|
grammie |
čauko, jsem tu nový a jedu první indoor. 120x120x200 growlab, 125 TT 280m3/hod, 400w bloom, ofuk blt 38cm a malej sencor 23cm.. Mam problemy s teplotou.. kdyz nechavam otevrenou predni stranu je to cajk 27-28.5 Max ale kdyz zavru box tak klidne i 32.. v noci to mam zavreny a vse ok.. Asi je chyba v odtahu a v tom ze bych mozna mohl koupit a nainstalovat pritah.. A koupit poradnej odtah.. aspon 420m3/hod.. Kdyztak poraďte.
Díky. |
|
|
grammie |
a hlavne bych se rad zeptal jestli vadi holkam kdyz mam tu predni stranu otevrenou.. tudiz ztraceji 1x odrazovou schopnost skrine.. snazim se je pravidelne otacet.. ale asi to nevyresi nic jineho nez poradnej odtah a aktivni pritah.. p |
|
|
MocnyOkurek |
Ano na tak velky stan je lepsi koupit trosku lepsi odtah. Pritah ani nemusis pokud ti nebudou vadit scucly zdi do stanu. Da se to pak i resit tyckama navic ktere zabrani prohybu. Co se tyka otevreni, myslis otevreni dveri? nebo jak byva takova sitka na koukani? To druhy asi nevadi jen ti to max bude svitit v pokoji tak zalezi kde to mas a jeslti to nejde videt. |
|
|
grammie |
Ted sem nasel venťák jeste v zaruce VKčko, 460m3/hod.. kdybych ho dal do 120tky jako odtah a to TTčko 280m3/hod jako pritah tak by to mohlo byt v cajku ne? Nebo spise jeste silnejsi nakou 800mi stovku? Otevrenou mam celou predni stranu - dveře. Ve skrini mam 400w a 2 ofuky - blt 38 a malej 23 ventilator. |
|
|
petr616 |
prdni tam oba jak pises a uvidis, jak teply vzduch vhanis do boxu ? |
|
|
grammie |
zkusim no.. jinak mi nezbyva nic jineho nez ta 800m3, box mam v mistnosti naproti oknu a casto vetram takze.. nemam poneti :D |
|
|
petr616 |
no pockej az bude fest zima, to okno asi moc dlouho otevreny mit nebudes... sezen teplomery a mer. |
|
|
grammie |
do ty doby uz to snad bejak pokoumu... ve dnech jako dnes vetram jen obcas, teplota se tak pres cely den drzi kolem 27-28.5max.. ovsem s otevrenou jednou stranou no.. |
|
|
TheLittleOne |
Co se týče toho tepla... máme v bytě málo světla (pro kytky - mě to stačí), tak jsem přemýšlela že strčím květináče někam do rohu a přisvítím. Ale nevím jak silný žárovky můžu aby to nebylo málo světla a naopak potom zas moc teplo. Prvně mě napadla infražárovka, má světlo hodně dobrý, ale hřeje dost, čísla neznám ale používá se na kuřata do líhní. Reflektorky taky hřejou jako blázen ale světla dělají zas asi málo a obyčejná žárovka myslím nebude ideální ne? Nechci pořizovat rovnou sodíkovou, jde mi prostě o to vyrovnání světla, když není zrovna nejhezčí počasí nebo když je kvůli velikosti budu muset sundat z parapetu. |
|
|
crazyben |
tak infra spíš topí než svítí (proto sou v líhních), reflektor je v podstatě jako stínítko, záleží jaký světlo v něm bude, na obyč wolframovku zapomeň absolutně nevhodný spektrum (to už radši obyčejný úsporky).
Pokud bych se chystal na něco takovýho, tak aspoň nějaký cfl |
|
|
TheLittleOne |
nemyslím reflektor, myslím reflektorovou žárovku (bodovka, taková ta placatá). Ale pochopila jsem, takže co se týče spektra, tak mám vyhledávat co? Máme tu toho hromady.. ledky - teplý studený střední, halogenky, vláknový žárovky, klasický úsporky, infražárovky.. co se týče vlastností z hlediska rozptylu a svítivosti tak vím co co dělá, protože většina lidí si je kupuje kvůli tomu, ale na kytky jsem nikdy nekupovala. Takže - jakou teplotu světla, jakou svítivost, jak moc by měla hřát a jakej rozptyl? |
|
|
crazyben |
Placatá bodovka, nejspíš myslíš LEDku... čiže led osvětlení v reflektoru.
Na květ červený spektrum, na růst modrý (popř. bílý), takhle težko říct když člověk nemá páru o čem vlastně píšeš... neni ledka jako ledka, neni úsporka jako úsporka... doporučuju pročíst faq, zejména u osvětlení bych se zastavil. Jestli nechceš sodu kup si cfl s obyč stínítkem (reflektorem). |
|
|
crazyben |
no bodovku si představuju jinak ale nevadí, tohle je buď wolframovka nebo halogenka (težko říct když je matná)... ta je dobrá možná tak na čtení ale pro kytičky ne.
Takovou led žárovku (80w) sem ještě ani neviděl (oni rádi píšou např. náhrada za 50w přitom to nemá ani 10w).
Jak sem říkal jestli nechceš MH/HPS a srát se s tim balastem okolo, tak kup cfl... já vim nejsou to dvě stovky jak za obyč žárovku, ale bude to znát. |
|
|
TheLittleOne |
bodovka může být klasická vláknová, led, halogenová,... jakákoliv jiná. Jde o tvar a uzpůsobení rozptylu světla. Každopádně to je fuk. No u ledky když máš příkon 10w tak výkon 50w žárovky je. Je to úplně jinej mechanismus získání světla, takže je tam velkej rozdíl. Btw - náhrada za 50w ti bude ze začátku vždycky svítit víc než 50w vlákno protože těch 50 je garantovaný výkon po celou dobu funkčnosti, reálný bývá o fous výš. Dvě stovky za obyč žárovku? to umí mluvit?:-) obyčejná žárovka se prodává do padesáti korun max a to už očekáváš výkon tak 150W.
Jde mi o to co teda mám hledat. Jakou svítivost, tok, měrný výkon, teplotu světla, barevnej index, rozptyl, ... momentálně mám LED reflektorku (čili odstíněnou tak aby svítila pouze jedním směrem) s výkonem cca 75w, 4100K (čili blízká dennímu světlu, ale připadá mi spíš studená), rozptyl mi na můj 50x50cm pseudobox naprosto vyhovuje (hlavně mám odrazový folie takže je to celkem fuk) |
|
|
|
|