Moc teplo v boxe, Vysoká teplota ve skříni : Problémy SEM - Klikni zde pro originální téma |
sWei |
dyt psal že na ní nemá |
|
|
Ouniel |
Aha nejsou prachy,tak to bych se do toho asi nepouštěl,je teprv duben,co budeš dělat v červnu? |
|
|
Brunek |
Dik za rady :) Dnes jsem sehnal klimatizaci od auta,zítra k ní budu mít použitelný zdroj... tím by měl být můj problém snad vyřešen |
|
|
mysak |
je třeba hledat ..pakuswtris Pane JouDo |
|
|
spejla |
to si delas kozy. klimosku z auta.... Co takhle poradny ufa? |
|
|
Brunek |
Jak jsem již psal nemám peníze takze musím improvizovat... ne každý má tis¨íce na profesionálně vybavenou pěstírnu ;) Navíc mi přijde ta klima mnohem účinější než nějaké ufo za pár stovek... ale uvidíme za chvíli to jdu ozkoušet v praxi teprv |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od Brunek
Nějáké jiné finančne nenáročné nápady? :/ |
...klimoška z auta je jistě levnějši než ufo za pár stovek , proč si to nevyzkoušet , dobry jestli chceš neco ne přiliš finančně náročne , hod ty semínka někde do trávy a čekej..... |
|
|
Brunek |
No tak klimoška z auta se ukázala jako luxusní odtah ale spotreba prez trafo 320w a hluk prirovnatelny ke staremu vysavaci takze nedoporucuji nikomu to ani zkouset :D Zítra dám do boxu větrák z digestoře ten jsem před chvílí testoval spotřeba 80w a odtah dostačující :) |
|
|
Patrix |
Zdravim ludia prosim vas o radu mam malicky boxik 60x60x120 v nom 250 w svetlo bolo mi hned jasne ze ked to zapojim tak tam bude moc teplo ale nameral som az 35 stupnov a pri takej teplote mi nic nevylezie.Chcel by som sa opytat skuusenejsich aky vetrak by som mal pouzit na chladenie vybojky a cooltube a ako by som to mal zapojit.Plus mam tam vlhko 20 percent co je moc maaaalo |
|
|
|
Původní příspěvek od Patrix
Zdravim ludia prosim vas o radu mam malicky boxik 60x60x120 v nom 250 w svetlo bolo mi hned jasne ze ked to zapojim tak tam bude moc teplo ale nameral som az 35 stupnov a pri takej teplote mi nic nevylezie.Chcel by som sa opytat skuusenejsich aky vetrak by som mal pouzit na chladenie vybojky a cooltube a ako by som to mal zapojit.Plus mam tam vlhko 20 percent co je moc maaaalo |
Čau.
S tou vlhkostí to asi teď nezachráníš.
Já měl na 250 cooltubu a ventilátor RUCK 125L a v pohodě to uchladilo, chce to svítit v noci teď přes léto.
Jestli to chceš skouknout tak koukni do podpisu (skřín 250w) |
|
|
Patrix |
Mas to tam pekne.Takze pouziivas iba jeden vetrak na ofuk a jeden na vybojku ??? |
|
|
|
Mas to tam pekne.Takze pouziivas iba jeden vetrak na ofuk a jeden na vybojku ??? |
Měl jsem, už nemám.
Tak tak, ještě jsem k tomu odtahu napojil regulaci, výborná věc, sice za 2200 ale spokojenost. |
|
|
Patrix |
takze hovoris ze bude stacit ten RUCK 125L a jeden ofuk.To je paraaada.som myslel ze budem muset kupovat este aspon dva vetraky tak som raaaad ze staci jeden na ten prvy pokus pak to zdokonalim neskor :D A na kolik ma vyjde ten RUCK ? |
|
|
|
takze hovoris ze bude stacit ten RUCK 125L a jeden ofuk.To je paraaada.som myslel ze budem muset kupovat este aspon dva vetraky tak som raaaad ze staci jeden na ten prvy pokus pak to zdokonalim neskor :D A na kolik ma vyjde ten RUCK ? |
To už si najdi, growshopů máme v republice dost ;) |
|
|
Patrix |
Ted sem nasel za 2250 kc ale na jednom bazare chlapik ponuukal za 900 tak snad ho nepredal este :D tak dufam ze coskoro to rozbehnem konecne :D :D |
|
|
Tommy92 |
zdravim mám dotaz, mám box 1X1 m v něm 600w výbojku a nedaří se mi ted v těhlech ,,teplech" srazit teplotu pod 35 stupnu u vrcholku a to mám lampu asi 50 cm od vrcholku tak že celkem vysoko , odpojil sem i pachový filtr a potrubí dal přímo k lampě odtah mám nákej VK150 495m3/h k tomu dva klipsnáky, ještě mě napadlo koupit nákej cirkulační ventilátor, a tepelný štít k těm dvou klipsnákum ale nevim jestli to má smysl. ale cooltube nechci. nenapadá někoho jak by se to dalo udělat? vubec nevim co budu dělat až bude venku 30 stupnu v lete. díky za názory či rady |
|
|
sWei |
kromě cooltube mě napadá už jen silnější ventilátor jinak nevim |
|
|
|
Původní příspěvek od Tommy92
zdravim mám dotaz, mám box 1X1 m v něm 600w výbojku a nedaří se mi ted v těhlech ,,teplech" srazit teplotu pod 35 stupnu u vrcholku a to mám lampu asi 50 cm od vrcholku tak že celkem vysoko , odpojil sem i pachový filtr a potrubí dal přímo k lampě odtah mám nákej VK150 495m3/h k tomu dva klipsnáky, ještě mě napadlo koupit nákej cirkulační ventilátor, a tepelný štít k těm dvou klipsnákum ale nevim jestli to má smysl. ale cooltube nechci. nenapadá někoho jak by se to dalo udělat? vubec nevim co budu dělat až bude venku 30 stupnu v lete. díky za názory či rady |
Sviť v noci, jediný řešení, pokud svítíš na růst tak ideální je (dle mě) od 18 hodin do 12. |
|
|
Tommy92 |
Původní příspěvek od sWei
kromě cooltube mě napadá už jen silnější ventilátor jinak nevim |
jo to mě taky napadlo ale myslim si že to je docela silný na ten box ventilátor vk 150 a nechce se mi riskovat dát 3500 zbytečně za silnější ventilátor kterej by pak třeba ve finále nepomohl |
|
|
Tommy92 |
Původní příspěvek od Mirex
Sviť v noci, jediný řešení, pokud svítíš na růst tak ideální je (dle mě) od 18 hodin do 12. |
ted už sem ve fázi květu tak že svítim od 21.00 do 09.00 ale i přes tu noc je teplo. v místnosti kde mám box je nonstop otevřený okno a ted jak se oteplilo tak sem nešel pod těch 35 stupnu a to sem zkoušel dávat i lampu třeba na 80 cm od vrcholku a vubec nic to neudělalo :-( opravdu už nevim co s tim mám dělat |
|
|
|
ted už sem ve fázi květu tak že svítim od 21.00 do 09.00 ale i přes tu noc je teplo. v místnosti kde mám box je nonstop otevřený okno a ted jak se oteplilo tak sem nešel pod těch 35 stupnu a to sem zkoušel dávat i lampu třeba na 80 cm od vrcholku a vubec nic to neudělalo :-( opravdu už nevim co s tim mám dělat |
Tak pořiď hobby stínítko, má to komín a funguje to podobně jako cooltuba, já s tím mám teď taky problémy, ještě že se má za dva dny ochladit.
Ale mám tu CT, v místnosti mám 29 stupňů a u kytek taky 29, svítím 400w MH. |
|
|
Tommy92 |
právě že se mi do toho moc nechce, ne že bych na to neměl finance ale myslim si že ta cooltuba atd, nebude mít ve finále stejný výsledek jak stínidlo který používám (Adjust-a-Wing medium). právě mě napadl dokoupit ten tepelný štít, ale nevim jestli by to pomohlo, ale mělo by podle toho co k tomu píšou. ale jak to tak vypadá tak mi přes léto asi nic jinýho nezbyde než cooltube :-(. jako určitě ta cooltuba je hodně dobrá věc na teplotu ale neosvítí to tak tu plochu si myslim. nebo se pletu? |
|
|
Tommy92 |
Tak pořiď hobby stínítko, má to komín a funguje to podobně jako cooltuba, já s tím mám teď taky problémy, ještě že se má za dva dny ochladit.
Ale mám tu CT, v místnosti mám 29 stupňů a u kytek taky 29, svítím 400w MH. |
právě že se mi do toho moc nechce, ne že bych na to neměl finance ale myslim si že ta cooltuba atd, nebude mít ve finále stejný výsledek jak stínidlo který používám (Adjust-a-Wing medium). právě mě napadl dokoupit ten tepelný štít, ale nevim jestli by to pomohlo, ale mělo by podle toho co k tomu píšou. ale jak to tak vypadá tak mi přes léto asi nic jinýho nezbyde než cooltube :-(. jako určitě ta cooltuba je hodně dobrá věc na teplotu ale neosvítí to tak tu plochu si myslim. nebo se pletu? |
|
|
|
Já pod ní jen rostu, ale i kvet jsem pod ní a když hejbeš s kytkama tak to tak tragický neni si myslim, co ten powerlux, to by taky nemuselo bejt špatný. |
|
|
Tommy92 |
ten powerlux vyjde na stejno jak to stínidlo hobby ne? ale jak tak koukám tak bych šel asi do toho stínidla hobby 50x40 cm to by mohlo bejt lepší než cooltuba a ten m2 by to mohlo nák osvítit |
|
|
funec |
Zdar hošíci,
tak, mam HOMEBOX SILVER s kompletkou z Growshopu, som v druhom týždni rastu.
Teplotu mám okolo 29-30 stupnov, kvoli vlhkosti odsavanie nezapinam zatial vobec (snazim sa udrzovat vlhkost cez 80 percent). Ale kedze som pracujuca vacsina, skor ako po 9 hod. sa k boxu od rana nedostanem. Takze dojde voda v zvlhcovaci (mam picus za 8 stoviek z datartu, na drahsi zatial neni) a teplota stupne na cca 31. Ked zapnem sanie na cely den, vlhkost je 40 percent so zvlhcovacom, 25-30 ked sa vypne, co je neakceptovatelne.
Svietim 400W HPS, odtahujem cez koncovy pachovy filter.
Nemate niekto nejake tipy ako zariadit efektivnu pasivnu cirkulaciu (mam jeden klipsnak, ktorym tam cirkulujem vzduch a snazim sa ho smerovat pod lampu, nech fuka teplo prec od rastlin), pripadne ci sa oplati kupit jeden maly vetrak na odtah a nainstalovat ho na spodnu (povodne pritahovu) cast?
Na kvet podmienky vytvorim idealne, len nechcem brzdit rast, lebo mam malo casu kym budem musiet stahovat box do ineho bytu.
Diky a zhuluzdar |
|
|
Grove.Tekk |
tak presne stejny neproblem jsem čeče vyresil takto: Vzal jsem na 600w sodík + cooltube 150mm s křemikovym sklem.....ja vim,cooltube tolik neosviti,ovsem vykuchal jsem waveflector xl a spojil s cooltubou,kterou nechavam malym vetrackem odvadet zvlašt. S tim stinidlem osvitis celou plochu 1,25m x 1,25m a diky cooltube odvadis teplo pryc. Pokud svitis v noci,nemel bys s tim mit problem a samozrejme kvalitni větrák taky není od veci ;) |
|
|
Grove.Tekk |
ten powerlux vyjde na stejno jak to stínidlo hobby ne? ale jak tak koukám tak bych šel asi do toho stínidla hobby 50x40 cm to by mohlo bejt lepší než cooltuba a ten m2 by to mohlo nák osvítit |
to vubec nepouzivej :D |
|
|
Grove.Tekk |
Původní příspěvek od funec
Zdar hošíci,
tak, mam HOMEBOX SILVER s kompletkou z Growshopu, som v druhom týždni rastu.
Teplotu mám okolo 29-30 stupnov, kvoli vlhkosti odsavanie nezapinam zatial vobec (snazim sa udrzovat vlhkost cez 80 percent). Ale kedze som pracujuca vacsina, skor ako po 9 hod. sa k boxu od rana nedostanem. Takze dojde voda v zvlhcovaci (mam picus za 8 stoviek z datartu, na drahsi zatial neni) a teplota stupne na cca 31. Ked zapnem sanie na cely den, vlhkost je 40 percent so zvlhcovacom, 25-30 ked sa vypne, co je neakceptovatelne.
Svietim 400W HPS, odtahujem cez koncovy pachovy filter.
Nemate niekto nejake tipy ako zariadit efektivnu pasivnu cirkulaciu (mam jeden klipsnak, ktorym tam cirkulujem vzduch a snazim sa ho smerovat pod lampu, nech fuka teplo prec od rastlin), pripadne ci sa oplati kupit jeden maly vetrak na odtah a nainstalovat ho na spodnu (povodne pritahovu) cast?
Na kvet podmienky vytvorim idealne, len nechcem brzdit rast, lebo mam malo casu kym budem musiet stahovat box do ineho bytu.
Diky a zhuluzdar |
jojo,cece zkus spojit cool tube 150mm s nejakym xl stinidlem a maly vetracek zaridi nizsi teplotu a stalou vlhkost ve skrini ;) |
|
|
Tommy |
Zdravim, mam home box 60X60X140, lampa 250W HPS cooltube, vzduchový filtr. Chci se zeptat zda je realny dat po mesici bilou vdovu kterou mam na balkone do skrine, velikost rostlin cca 40cm. |
|
|
Tommy |
Jde mi hlavne o teplotu zda to rostlina vydrzi, a jestli to bude mit efekt. Diky |
|
|
babycakes |
Ahoj , mám problém kytky jsem přepl už na květ a zjistil jsem že mi nestíhá odtah ...
Stínítko mám Adjust a wings 400w ( taktak e to vleze do skříně )
pokážde když zvednu stínítko tak kytky dorostou nemůžu to zvedat věčně to je jasné .
Odtah mám 684M3/h TT , hodil jsem rouru přímo k lampě aby teplý vzduch odtahoval
přívod vzduchu dva větráčky 120mm zaplý na PC zdroji ...
ofuk Huricane ..
skřín
delka je 120cm
výška je 170 cm
a šířka je 50,8 cm
------------
Celková teplota ve skříní je 39 - 35 - 34 °C Co mám dělat mám koupit silnější odtah ?
Světlo palí kytky co s tím ? zalévám jak mohu , modlím se aby neskolabovali .... když to pozohýbám tak to stejnak oroste to není řešení a teplotu to nesníží ...
Uvažuju ,pokud to půjde , že bych koupil cooltube a nejak to namontoval pod toho adjusta ...
a nebo koupil tento odtah http://www.bioplants.cz/cz/Detail/2...VK-315-1325m3-h
navíc vzduch tlačím v rouře n a vrch čili ho nevedu takže snižuju výkon v tuto chvíli vzduch čepám do místnosti kvůli výkonu .. ale sníží to stupně poze o 4 °C ... také mám ve skříni led ve flaškách ale totaky nevydrží ... ale uchladí aspon na okamžik ... Další napady ? zkušenosti ?
Uvítal bych kdyby mi někdo odpověděl co nejrychleji
|
|
|
tomahawk23 |
taky s tim bojuju ve svym prvnim kole..
zacal sem na 33°C a jsem na 28-29°C coz uz se da.. odtahem to asi neni, koupil jsem kuli tomu vetsi 150 TT s regulaci otacek a je vicemene jedno na jakej vykon to jede, jde hlavne o to odkud presne to nasava ten vzduch.. nacpal jsem sono az k objimce kde je vybojka, ale zaroven tak aby to nestinilo.. mimochodem mam taky a-wing large |
|
|
Spikec |
Ahoj,
zdravim vsechny growery. Potreboval bych trochu poradit
Moje sestava:
Homebox 80x80x160
400w svetlo
odtah ufo 420m3/h + regulator
2x klipsnak
3 membranovou zvlhcovacku
Mam takovy problem, ze se mi nedari udrzet stalou teplotu ani vlhkost, kdyz pustim moc odtah, tak se mi rychle odtahne vlhkost, vpodstate i kdyz jede malo, tak za 10 minutek se mi stahne vlhkost z cca 82% na 45% a teplota jde ke 30 stupnu. Ted jsem jeste koupil predzasuvku s senzorem teploty a na tom mam zvlhcovacku. Rekl bych, ze zakladni problem je teplota, ktera se mi dost rychle zvedne na 30, ted mi vpodstate jede cykl, 30stupnu, zapne se zvlhcovacka a kdyz je v boxu 25 stupnu, tak se vypne, vlhkost se tim zvedne cca na 60-70% a asi za 10 minut klesne vlhkost na 43 a teplota se zvedne na tech 30 a takhle porad dokola, ale cykli se takhle stridaj fakt casto a nevim si ted moc rady....prosim o jakoukoliv radu...diky moc |
|
|
Mr.Sordo |
to Spikec:
A to zkoušíš bez květináčů? |
|
|
Spikec |
jj, zatim testuju, mam tam ted jen ctyri rockwooly s noname seminkama |
|
|
Stanton |
Ahoj. Ten odtah ti vede kam?Kolik stupnu a jakou vlhkost mas mimo box? Poradne utesni box aby odtah fungoval tak jak ma a vlhkej a teplej vzduch odvadej pryc z mistnosti jinak ti bude vlhkost porad stoupat.Pokud ti z 82% klesne na 45% znamena to ze to nasava suchej vzduch, zkus dat zvlhcovacku pred privod vzduchu. Chce to ladit a ladit :) . PS: S teplotou ti pomuze cooltube. |
|
|
Mr.Sordo |
Původní příspěvek od Spikec
jj, zatim testuju, mam tam ted jen ctyri rockwooly s noname seminkama |
Jak ti určite došlo,tak problém je v tom, že tam nemáš květinače naplněné substrátem,které udržují vlhkost . |
|
|
Spikec |
to Stanton:
odtah mi vede sonem k oknu. Mimo box mam 22-25 stupnu a 40-45 vlhkost. Jinak dik za rady, zkusim si s tim jeste pohrat a asi budu muset popremejslet o cooltube.
to Mr.Sordo:
no rikal jsem si, ze za behu uz s kvetinacema to asi taky bude jiny, ale dost jsem se lekl toho skakani teploty a vlhkosti a chci se ujistit, ze vse funguje tak, jak ma, dokud nezacnu na ostro. Taky diky za rady.
Musim priznat, ze jsem netusil, ze bude docela tezky sladit teplotu s vlhkosti. Zkusim tam hodit ty kvetinace s hlinou a uvidime. |
|
|
Stanton |
no rikal jsem si, ze za behu uz s kvetinacema to asi taky bude jiny, ale dost jsem se lekl toho skakani teploty a vlhkosti a chci se ujistit, ze vse funguje tak, jak ma, dokud nezacnu na ostro. Taky diky za rady.
Musim priznat, ze jsem netusil, ze bude docela tezky sladit teplotu s vlhkosti. Zkusim tam hodit ty kvetinace s hlinou a uvidime. |
To delas dobre, lepsi jak postavit box,zasadit a zjistit ze tam nejsou vhodne podminky pro zivot :D |
|
|
Spikec |
tojo, ale stale se mi to nejak nedari. Koupil jsem si cooltube a do parnicku jsem dal jeden rockwool uz s malicko povyrostlou kyti z noname. Pokud nejede nejakou dobu zvlhcovacka, tak mam v parnicku klidne 36 stupnu....lampu mam cca 30 cm od parniku, nevim jestli je to moc blizko na takovyho prcka. Jinak, ufo mam ted hozeny pred cooltube, aby neslo teplo primo z vybojky pres ufo. Sice nemam pritah, takze mam mensi podtlak, ale co mi radil jeden clovek z jednoho shopu, tak pry na tohle pritah nepotrebuju. Fakt uz nevim. |
|
|
Mr.Sordo |
. Sice nemam pritah, takze mam mensi podtlak, ale co mi radil jeden clovek z jednoho shopu, tak pry na tohle pritah nepotrebuju. |
Mysliš tím aktivni přítah,pasivní tam máš ne? |
|
|
Mr.Sordo |
Haha,jasně.Tu lampu máš ale proklatě nízko.Dej tak 50cm ,anebo postupně zvedej
,až se dostaneš pod 29°C. |
|
|
Spikec |
jasny, diky, je to lepsi, akorat mam ted kyti trochu vytahly, tak jsem lampu stahnul na 50 cm a pozdeji zkusim jeste niz. Spis si ted kladu otazku, jak potom udrzim vlhkost. Ted mi to jede v parnicku a tam se ta vlhkost krasne drzi, jenze az budou holky vetsi, tak je dam do hliny (nevim ted teda presne kdy by se mely davat do hliny, kdyz mi to jede zatim v rockwoolu, ale predpokladam, ze tak za 14 dni?) a to uz v parniku nebude a vlhkost bude strasne kolisat. Sice zvlhcovacku mam, ale to by musela jet snad porad a jeste regulovane. Kdyz se mi zapne parkrat za den, tak to ufo hned vytahne. |
|
|
Mr.Sordo |
Dej je do hlíny hned,nejlépe do malých kvetináčů a jestli se ti moc vytáhly tak je zasyp až skoro po první (děložní) lístky.Z rockwoolu si nemají kytky odkud brát živiny.K té vhlkosti,si myslím že ty kvetináče taky pomůžou.
edit: k těm kvetináčům:https://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#35
|
|
|
Spikec |
dobre, zejtra to soupnu do hliny, snad tomu nebude vadit rovnou all mix. Moc diky za rady ;) |
|
|
Spikec |
tyjo, tak nevim, presadil jsem do kvetniku do all mixu. Zalil jsem jen krapet, aby to mohlo dejchat, ale vlhkost klidne 43. Nevim jestli by bylo dobry dat na kazdou kyti pet lahev. Mam tam jeste kybl s tou membranouvou zvlhcovackou a kolem kyble dva rucniky. Membranovka trochu caka, takze rucniky pohltej vodu a melo by to taky zvedat vlhkost, ale nic moc. Jako UFO mi jede perma za svetla, tak nevim, jestli tam nehodit nejaky cykly. Prikladam foto. |
|
|
Mr.Sordo |
Jedeš to ze semen ,takže bych tu vlhkost nějak nehrotil.Kvetináče prolít a nechat proschnout. |
|
|
francox |
nazdarte, moja otazka znie ci by som to uz moc prehnal keby som dal 600w svetlo do growboxu S (80x80x160)... dakujem za rady, teraz mam 250w ale chcem minimalne 400w. no a rozmyslam ze ci uz nezainvestujem este trosku ked uz idem upgradovat... |
|
|
chily |
Původní příspěvek od francox
nazdarte, moja otazka znie ci by som to uz moc prehnal keby som dal 600w svetlo do growboxu S (80x80x160)... dakujem za rady, teraz mam 250w ale chcem minimalne 400w. no a rozmyslam ze ci uz nezainvestujem este trosku ked uz idem upgradovat... |
Nejakym chlazenim vybojky by ses mozna s teplotama dostal na unosnou hranici, ale rekl bych, ze je to plytvani lumenama a energii... Ja bych 600 W nedaval do mensiho boxu nez je 1x1 m - 1,2x1,2 m idealni s dobrym stinidlem klidne i 1,5x1,5m...
https://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#11 |
|
|
francox |
to som videl, ja len ze ci by to stalo za skusku, mam cooltubu...
skoda ze nemam miesto na vacsi box... diky |
|
|
Spikec |
ja nevim no, ja mam treba porad problem uchladit 400w v homebox 80x80x160 a to jsem poridil cooltube :( asi to vidim na aktivni pritah, ale stejne nejak neverim, ze to stahnu. |
|
|
francox |
hmm, tak to som necakal ze uz 400 sa v tom tazsie chladi... |
|
|
francox |
Spikec a ako mas riesenu ventilaciu, myslim aky silny mas odtah? |
|
|
|
Čau lidi,
měl jsem doma 150w krabici v které jsem odjel 2 kola... ale hrozný smrad nechce se mi kupovat pacháč a ani ventilátor vyhozené peníze na tuto watáž, tak mě napadlo mám možnost postavit box hned vedle nepoužívaného komínu který je 12m vysoký, tím bych vyřešil odtah komín by si nasával sám + nulová hlučnost + smrádek by šel rovnou do výšin, takže když nikdo nevymyslí létající koberec neměl by to nikdo cítit. Bude stačit odtah komínu, popřípadě jak jej spočítat? Co vy na ten nápad? |
|
|
VFR |
Urco to stacit bude - ale:
- pri vysokym tlaku komin moc nesaje... :) - to by nevadilo
- jde spis o to, ze v zime budes mit velkej odtah tepla z baraku - pokud to nevadi :) tak do toho |
|
|
|
tak je to ve sklepě, kde až zas takové velké teplo nepotřebuji, jen aby v boxu byla optimální teplota a kdybych utěšnil box dal dole přítahovou díru a u té bych byl schopný regulovat velikost, tak bych teoreticky mohl regulovat i odtah? |
|
|
VFR |
hmm to zni zajimave - osobne bych to vyzkousel, ale treba se ozve jeste nekdo jiny, tak si pockej :).
pripadne tam urco dej nejakej filtr, at ti do boxu nejde "shit" |
|
|
|
Až bude v zimě trochu čas a peníze tak se do toho pustím, mohl by to být zajímavý thread |
|
|
AHM4D |
jak zajímavý thread, snad zajímavý pěst pro tebe ne? ;)
hele pokud ti jde o smrad, do komínu bez pachače jsem tahal, a před sklizní jsem 100m od domu cejtil.,běžná genetika, 2 patrovej barák,4kilo 12 kytek.komín si to natáhne sám,ale jestli si pomůžeš když to bude cejtit všude okolo..i když ze stopadiny...ale máš asi super sklep když tam nepotřebuješ teplo :D |
|
|
..: RainMan :.. |
Poradíte mi někdo prosím jak zapojit termostat ?
koupil sem si v kaufu digitalni termostat a ted bych sjho pomoci chtel udrzovat stalou teplotu v boxe.
Mám přímotop 1000w-2000w
Nejsem v eletrikářství vůbec dobrej ale dost me to zajima.
Poradte prosim jak blbcovi kam co mam zapojit. |
|
|
tak jako návod tam byl, rikal neco jako at to dam do ruky technikovi. Jo ten zastrckovej je taky reseni, ale ten muj ma dva metry kabel a sondu a meri in i out, a nemusi bejt uvnitr, coz bych ten zastrckovej tam daval dost tezko. |
|
|
Hlava |
No tak se podivej do návodu , většinou ti poradí jak na to , jinak to svěř technikovi :p: |
|
|
a nemuze mi tady nekdo rict : rostrihni kabel od primotopu a zapoj to tam a tam a pak zapoj sondu tam a fazi dej tam a nulak tam a mas to. ? :-D |
|
|
Uncle Ingemar |
Zdravím. Jsem "nováček" v pěstu, ale velmi sečtělý a technicky zdatný jedinec.
Pustil jsem se do toho asi před 14 dny, kdy jsem konečně dodělal již dlouho (v hlavě) rozdělanou skřín - box - prostě prostoru na pěst.
1.pěst - nabiflovanej informacema - co a jak - atd...ale praxe je pak jiná a já vymějšlel a vymejšlel a hlavně na tý skříni pořád nalepej a zapisoval teploty a vlhkosti a koukal co dělaj větráky takhle a onakle a tyhle časy a jiný časy až jsem se nakonec propracoval k pasivnímu přítahu - mřížka s hliníkovou trubkou 100mm naohejbanou a nasměrovanou přímo na lampu + větrák na stínítku, vlhký trika na ramínku, aktvní incooler, kterej jsem si vyrobil + samozřejmě silnej odtah, kterej byl kámen úrazu. Krásně mi odsával teplo, ale zárověň i hodně vlhkosti. Takže po odtahu mi tam zustalo cca 30-40%, což mi nestačilo. teploty kolem 26-27°C - velmi uspokojivé. Ale ta vlhkost. Takže jsem snižoval intervaly odsávání a teploty rostly. Takže jsem přidal zvlhčovač a vlhkost taky rostla, ale já nebyl pořád spokojenej. LAboroval jsem a vymejšlel. holky se mezitim pěkně vzpamatovávaly.
Vlhkost jsem měl kolem 70%, ale teploty mi skákály mnohdy až na 31°C. Když to zkrátim - přidal jsem silnější zvlhčovač - DOPORUČUJU opravdu koupit ten nejsilnější - cenově dostupnej cca kolem 1500-2000Kč - VYPLATÍ SE. Za další, co se mi hodně osvědčilo je ten větrák na stínítku - mam ho na spínačkách s lampou a ty trika...ty už teď po zakoupení silněšího zvlhčovače a celkové zvlhčení boxu nepotřebuju.
Takže nyní mam stabilní teplotu 25,5-26,5°C - vlhkost 70-80% ve dne a 16-18/90% (víc to asi nezměří) v noci.
Odtah a incooler jedou souběžně 15/45min. (z/v) a stejně tak cirkulační větrák uvnitř, nasměrovaný na kytky - jede v protější 1/4hodinu.
To celý mi umožnilo dát zmíněnou 400W lampu cca 40cm nad kytky a udržet tam celkem stabilní klima.
Píšu to jsem asi jako shrnutí, všeho, co jsem pochytil a věřím, že tyhle rady pomůžou, i kdyby si z nich každej začínající grower měl vzít jen něco málo.
btw: mam řízky od známýho - 11ks IP a rekultivovaly se takovym stylem, až jsem se tomu sám divil. mám je cca týden a rostou mi před očima.
UI :) |
|
|
blykatko |
čus já mám opačnej problem moc zima v boxu den 24 noc 14 jak to mam zvednout přes noc ??? |
|
|
filipec |
Původní příspěvek od blykatko
čus já mám opačnej problem moc zima v boxu den 24 noc 14 jak to mam zvednout přes noc ??? |
Co jim zatopit? :) |
|
|
Hlava |
Já nevim co asi zkusit ....hmmm , hmm , no co třeba zatopit ??? |
|
|
filipec |
Původní příspěvek od Hlava
Já nevim co asi zkusit ....hmmm , hmm , no co třeba zatopit ??? |
zdar Hlavo, koukám, že jsme dostali stejnej nápad ve stejnou chvíli :D
dost dobrý, blykatko, máš to potvrzený :p: |
|
|
blykatko |
jo ale když tam dám horko vzdusnej ventilátor tak spotřeba bude dost velká žere totiž 1000w a topení tam není ve sklepě :-( a je tam odtah ven takže by to topilo docela často |
|
|
filipec |
no jo, ale přece tam nebudeš dělat oheň..
tak tam dej pořádnou izolaci a je to..sádroše, vatu a čabas :) |
|
|
Někdy se vyplatí místo přímotopu ,který žere 1000wat minimálně, někdy je to až 2000 watů, dát tam místo něj druhou lampu :-D třeba takova obyč 250w sodíkovka topí dost dobře a navíc máš tam BONUS lumeny na stejnou plochu (lepší palice/výnos), tak bys tam měl akorat teplej vzduch který by ti žral odtah pač musíš vyměnovat vzduch. Nebo řeš věci okolo rekuperace tepla apod. A základ je dobře zaizolovanej box, utěsněny škvíry a podobně, pak mět vyřešenou místnost ve které máš BOX jako utěsnit okna,dveře nebo zapnout topení v pokoji :-D a ještě mě napadá že v noci je víc zima než přes den, tak svítit v noci a tmu přes den ale tohle musíš vychytat podle svých teplot den/noc v boxu,miístosti kde máš box a venku. |
|
|
filipec |
Původní příspěvek od ..: RainMan :..
Někdy se vyplatí místo přímotopu ,který žere 1000wat minimálně, někdy je to až 2000 watů, dát tam místo něj druhou lampu :-D třeba takova obyč 250w sodíkovka topí dost dobře a navíc máš tam BONUS lumeny na stejnou plochu (lepší palice/výnos), tak bys tam měl akorat teplej vzduch který by ti žral odtah pač musíš vyměnovat vzduch. Nebo řeš věci okolo rekuperace tepla apod. A základ je dobře zaizolovanej box, utěsněny škvíry a podobně, pak mět vyřešenou místnost ve které máš BOX jako utěsnit okna,dveře nebo zapnout topení v pokoji :-D a ještě mě napadá že v noci je víc zima než přes den, tak svítit v noci a tmu přes den ale tohle musíš vychytat podle svých teplot den/noc v boxu,miístosti kde máš box a venku. |
blykatko to má někde ve sklepě a v noci mu asi světlo jako topení moc nepomůže :rejp: |
|
|
blykatko |
no ono to je ve sklepě kde je cladnějš takže bere čerstvej vzduch ze sklepa a pak to jde ven přes dítu v okne co sem tam udelal není tam sklo ale dve desky a mezi tím je molitan a v mistnosti je dira tak 30x30 aby tahal ten čerstvej vzduch ze sklepa do te mistnosti takže izolace jedine u toho okna ale tama netahne takže asi jediná možnost dat do toho boxu ten přímotop |
|
|
Uncle Ingemar |
hele, co jsem se tu dočet' a přijde mi to jako docela fajn nápad na nízkožravý topení je - žárovka - ideál tak 60w - tu dáš do zavařovačky a zasypeš jí pískem...máš malinkatý topeníčko. ;) |
|
|
VFR |
sklep je pruser, ale da se vychytat. Zakladem jak pise Filipec. Jde ale stejne o to, ze v noci chte nechte musis provetrat box - tudis tam stejne dostanes chladny vzduch.
Nevim jak velkej box mas, ale zacal bych topnym kabelem na dne boxu. Prodavaj jich hodne. Pokud kabel nebude stacit, tak budes muset pritapet - je to ale vse na castem pozorovani nez to vychytas. To 1kw topeni, bude treba stacit aby jelo 3min jednou za hodinu. Digitalni spinacky a zacit merit :) .
Odtah prez noc budes muset zkrouhnout a pouste treba jen jednou na urcitej tah za dve hodky a zaroven aby jelo topeni (nejlip aby mísilo nasavany studeny vzduch). Asi to bude znametat prestavbu boxu, ale pokud je to ve sklepe, tak se tomu nevyhnes :)
jde o to taky propalit co nejmin energie, takze kazdej dobrej napad je vitany :)
ja se to onehda resil tak, ze mi potrubi s ventilatorem hnalo teply vzduch zhora boxu uplne dolu ke kvetnikum (a pokud budes pritapet topenim, tak tohle budes stejne muset aplikovat :) ), kazda desetinka stupne nahoru je dobra, pac teplota pod 18st uz neni vonco. Pak jsem mel tlumivku na dne boxu a pod a nad ni samotku :D :D :D.
- tech 14st co mas je sakra malo, ta kytina v tyhle teplote "nejede"
edit: ja si tim prosel a vse mam odskousene, takze neplacam jen do vody :) |
|
|
blykatko |
cau dik za rady už sem to vychital dal sem tam ty kamínka 1KW a jedou ani ne 2min.každejch 15minut je tam pořád nad 18stupnu a moc to neseřere tak 20KW za měsíc na víc coš se dá ale odtah sem vypnul přes noc ale jede mi vevnitř ofuk na kytky tak snad to bude ok zatím jedu 18/6 :-) |
|
|
filipec |
cau dik za rady už sem to vychital dal sem tam ty kamínka 1KW a jedou ani ne 2min.každejch 15minut je tam pořád nad 18stupnu a moc to neseřere tak 20KW za měsíc na víc coš se dá ale odtah sem vypnul přes noc ale jede mi vevnitř ofuk na kytky tak snad to bude ok zatím jedu 18/6 :-) |
ten odtah bych úplně nevypínal, zapni ho aspoň párkrát za noc na chvilku |
|
|
ApPias |
Ja by som to riešil takto... a samozrejme odťah pasívny... |
|
|
Hlava |
Ty woe , to je hustý , ja se domnival ze když to máš v PC boxu tak aby to nebylo hlavně vidět , tohodle si asi někdo všimne ne ? :p:
EDIT: jo aha to je foto z netu ne tvoje . |
|
|
empeerror |
prosimvas mam dost maly box 60x100x80 s/d/v a svietim 200w elektrox rast. cela zalezitost je situovana v garazi a kedze je zima hlavne v noci teploty klesaju vyrazne a vgarazi pri najvacsich mrazoch cez noc som mal iba 10 stupnov. preto som nuteny svietit vnoci pretoze cez den sa teplota udrzi na aspon 15 stupnoch. svietit vlastne nieje treba kedze chcem dat klicit semena sle ked nesvietim tak teplota nepresiahne spominanych 10° no lenze ked zasvietim tak teplota rapidne stupa a stabilna Zostava na 32 ° c. nieje to na klicenie moc?a takisto teplotny rozdiel ma trapi je v pohode ked je az 17 stupnov. cez den 15° v noci po zasvieteni 32. este dodam ze sa pracuje ba velkej skrini. no zaten cas us musia byt rastlinky. to bez debaty. nakolko ma tlaci cas. resp mamcine zvedave oci |
|
|
Evel |
Čaute groweři, jeden dotaz.
Je problémem větší teplota v noci(ťma)než přes den(světlo)? :) |
|
|
|
Původní příspěvek od Evel
Čaute groweři, jeden dotaz.
Je problémem větší teplota v noci(ťma)než přes den(světlo)? :) |
Čau!
Nemyslim si že je to nějak tragický když máš vysokou teplotu za tmy, pokud to teda neni přes třicet ;) |
|
|
PanPampalán |
Čau!
Nemyslim si že je to nějak tragický když máš vysokou teplotu za tmy, pokud to teda neni přes třicet ;) |
A nestoupne tím náhodou dost vyzname riziko vzniku plísně? Přeci jen plísně mají rády teplo a vlhko. |
|
|
Evel |
Tak díky :) Laserovým teploměrem jsem tam naměřil 26 stupňů na kytkách, podobná teplota i přes den.
Mě šlo je o to jestli kytky díky tomuto nemůžou zhermit :) |
|
|
NORM |
zhermí ti když tam budeš lozit když mají tmu a měřit teplotu laserem....:D |
|
|
Evel |
Tak nemyslím si že laser je typ světla který se zaslouží o zhermení, a žádné jiné světlo se jim nedostane :) |
|
|
|
Původní příspěvek od PanPampalán
A nestoupne tím náhodou dost vyzname riziko vzniku plísně? Přeci jen plísně mají rády teplo a vlhko. |
Pokud nebude vlhkost nad 60% tak by to plesnivět nemělo. |
|
|
Uncle Ingemar |
Pokud nebude vlhkost nad 60% tak by to plesnivět nemělo. |
k tomu aby se vytvořila plíseň je potřeba stojatýho vzduchu...a toho se ve skříni moc nevyskytuje...když to pěkně větrá a zároveň je tam vlhko..nic nezplesniví.. |
|
|
|
S tou vodou jak tu někteří píšete, tak je problém že po nějaké době se sama zahřeje, a potom teplota stoupne ještě navíc, doopravdy :D takže když se vyčerpá z vody studená teplota zavládně teplá, a teplota neúprosně poleze nahoru. |
|
|
Taurus95 |
Zdarec lidi.
Mam home made box 100*100*140 z alufolie se skelným výpletem (vynikající světelná a tepelná odráživost)
Vybavení:
- Pacháč: Primaklima Home Filtr Home 240 m³ / 125
- Odtah: TT125
- Stínítko: Hobby velký
- Lampa: Philips 250w sodík
- Přítah: dvě díry ve spodní části stěny boxu 50*200mm
Když jsem doma není problém otevřít a vyvětrat ale jak pujdu do školy nechci kytky usmažit... byl jsem dnes hoďku a pul pryč a měl jsem v boxu 35°C. CO se týče měření teploty tak používám meteostanici, která mi měří vlhkost, která se mi daří držet na 55-80%. Čidlo je umístěný vedle jedné kytičky položený na hlíně. Vzdálenost lampy od rostlinek je cca 80cm a i tak moc teplo! Ps.: Teplota v pokoji 22°C
-heatshield
-cooltube (krajni moznost- drahy)
-silnější odtah (finančně si ho ale nemůžu dovolit)
- místo přítahových děr udělat přítah z PC větráku
PROSÍM POMOC NALÉHAVÉ! |
|
|
Taurus95 |
Zde přidávám fotky (vsechny kyticky vypadaji takto zdravě 1. den po vykouknutí ze semínka a rozloupnutí děložních lístků). Jinak kytičky jsou Wappa od paradise a mám v plánu ji udělat komplet Bio |
|
|
Taurus95 |
Omlouvám se, ale v minulým příspěcku se fotky nějak neobjevily a dělam to podle navodu FAQ... přesněji nejde mi zvýšit limit fotek u příspěvku je tam fixně 1
|
|
|
|
|