Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 [4] 5 
Plagron zkušenosti - Klikni zde pro originální téma
Franz91
ČAUTĚ,
nedopatřením se mi smíchaly tyhle dvě hnojiva do jedný flašky, asi půl na půl, to nevím... Mám to tím hold hnojit prostě tu kytku pořád od začátku do konce nebo to je zrujnovaný? Nebo třeba menší dávky,.. nevím... Jestli to hodně vadí prostě když je to mixlý spolu
teaman
Rust nebo kvet? Na rust urcite nevhodne, ale v kvetu...zalezi na mediu by nemusel byt problem...muj nazor...
Franz91
Zatim sem rust [outdoor - balkon]...
Zemina Canna Terra professional [ Organický materiál v substrátu: 70 %. EC: 1,1 – 1,3 mS/cm. pH: 5,5 – 6,5. Poměr NPK: 12/14/24. ]

Tak nevim, kamos to hnoji timhle mixem i ted v rustu, ale ja se toho celkem bojim.
FeSTeR
Len ci to nezacne reagovat a kvasit ..
Pacho_007
Zdravim!!
Mam hnojky
Plagron Green Sensation 1L
Plagron Bio-protect 100ml
Plagron Neem-Oil 100 ml 100% bio
ale zotrel som si navod takze neviem kolko do kolko a ako casto...prosim poradte
Kvetinky:Durban pasion, Green o matic aut., Passion 1 a Hollands hope
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Pacho_007
Zdravim!!
Mam hnojky
Plagron Green Sensation 1L
Plagron Bio-protect 100ml
Plagron Neem-Oil 100 ml 100% bio
ale zotrel som si navod takze neviem kolko do kolko a ako casto...prosim poradte
Kvetinky:Durban pasion, Green o matic aut., Passion 1 a Hollands hope

Bio-protect budeš využívat vyjímečně a rozhodně bych ho nebral jako přímé hnojivo.
Neem-Oil je česky nimbový olej... více zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...8668#post488668

Takže jediné hnojivo je Green Sensation, které se používá na druhou půlku květu.
Gige
pouzivam plagron Alga bloom i grow,pithamin,green sensation a start up a sem maximalne spokojenej.Pithaminem strikam minymalne 2x tydne,pri hnojenim bloomem postupne zvysuju ze 4ml na 6ml(driv sem to nedelal) a vysledek je mnohem lepsi.
chuta
zdarec zajimalo by me co by se stalo kdybych misto pithaminu strikal na kyti plagron bloom?diky za odpoved
FeSTeR
Bloom ma fosfor atd.. aj pisu na tychto pripravkoch ze sa moze striekat ale nje pocas slnka..
sting
zdravím, chci se zeptat, kdy mám použít plagron: repro forte (prý levnější varianta green sensation) po prvních infomacích přečtených na netu, jsem pohnojil hned v prvním týdnu květu 1ml /1l, potom jsem se následně dozvěděl že je to blbost, že bych mněl pohnojit spíše 4 týden v květu.... myslel jsem že urychluje tvorbu květu,pryskyřice.. nerad bych něco zkazil
sting
*už to čtu, druhá půlka květu....
kokosacek7
ma někdo zkušenosti s grow mixem?? popř na jak dlouho je předhnojen??
Zlosin*
to kokosacek7

Zdar growmix mas tak na 14 dnu az tri tydny ...proste na rustovou fazi staci....pak dal hnojis dle navodu....Sam sem ho pouzival a je v pohode,ph jaks taks drzi...at to roste

Zlosin*:whip:
kokosacek7
takze na rust nemam hnojit jestli chapu dobre??diky moc za rady:)muj prvni grow, takze diky i za pochopeni..:)
NORM
minimálně těch 14 dní hnojit nemusíš, ta kyti je ještě malá, s nevyvynutýmy kořeny, takže by těch dalších hnojiv moc nepobrala..
kokosacek7
ok diky moc:)
frek
Nevim, jestli ste si toho všimli, ale jakémukoliv výrobku od plagronu se vždy po pár týdnech smazal návod na použití. Je to moji blbostí, nebo se to stává i Vám? :D:D:smash:
Jáá
info z growshop.cz : Neem-Oil - biologická ochrana rostlin, postřik, vyrábí se z extraktu posvátného australského stromu Neem, udržuje ochranný film na listech a zabraňuje jejich dehydratatci, odpuzuje hmyz, poškozuje hmyzí dýchací ústrojí a zároveň nevratně poškozuje hmyzí rozmožovací systém. Vydejete se do boje se škůdci - BIOLOGICKY.

Doporučuji používat všem co maji problem s různými parazity 1o0 % funkční. Při problému použit jako postřik 1. čajovou žličku do vlažné vody(ne teplou z kohoutku).
Používám jako prevenci a to když proplachu tak do posledního litru vody přidám 1,5 kavove žličky.
Venku používat tež jako ochranu proti vysoké zvěři 2 kavové lžičky na 1litr postřiku.

PS: Nehorázný smrad doslova k blití.
Kudrnáč
Zdrawim Vás znalé a moudré, mám menší dotaz, jestli už namíchanej postřik Phyt-Aminu vydrží pár dní a dá se použít i třeba po týdnu nebo jestli se to kazí a musí se okamžitě spotřebovat??? Dík a peace
mysak
jo kazi se
EDA45
citace:
Původní příspěvek od frek
Nevim, jestli ste si toho všimli, ale jakémukoliv výrobku od plagronu se vždy po pár týdnech smazal návod na použití. Je to moji blbostí, nebo se to stává i Vám? :D:D:smash:

Jo,maže se to..Maj to tištěný ňákou shitovou barvou..
mysak
jo asi spolehaji z é si to nkdo nenajde a rovnou koupi new :D
invysible
Zdarec jenom se chci zeptat jestli mate nekdo skusenost s aplikacii Phyt-aminu do zalivky.Nekde sem to tady cetl ale jinak nic,protoze pri outdooru by to bylo praktickejsi.A nema nekdo skusenost s plagronem u chilli?Ci i u chilli se muze hnojit s kazdou zalivkou.Protoze je o moc nachylnejsi na prehnojeni tak jestli to nekdo nezkusil.Pestu zdar
Bandita
aky ma zmysel jebat secko do vody?? si myslis ze cim viac pohnojis o to viac si zakuris?... ver ze nie, phit amin je na listy, vytvara ochranny film na listoch ktory ich chrani, vyzivuje, atd ....
invysible
Ne nechi to zbytecne jebat do vody jenomze kdyz sprchne muzu to jet strikat opet tak se jenom ptam..Nemusite hnedka chytat nervy ze jo.ale dik
frek
citace:
Původní příspěvek od invysible
Ne nechi to zbytecne jebat do vody jenomze kdyz sprchne muzu to jet strikat opet tak se jenom ptam..Nemusite hnedka chytat nervy ze jo.ale dik

Jo jo..na chilly to klidně dej. Taky jsem to letos používal. Sice jsem neviděl nic, co by pomáhalo, ale taky to neuškodilo. Klidně to použij. Normální poměr jako na Travku.
invysible
Ne ne jsi mne nepochopil :) ja myslel ci muzu davat Alga Grow i Bloom s kazdou zalivkou..Protoze vetsionou se na chilli odporouci jednou tydne
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od invysible
Zdarec jenom se chci zeptat jestli mate nekdo skusenost s aplikacii Phyt-aminu do zalivky.

Phyt-amin v zálivce mě způsobil něco jako zasolení půdy, takže bych raději přeci jen zůstal u toho postřiku!
hoj groweri sadil som prvy krat a nic som nechcel nechat na nahodu tak som si obiednal zeminu od plagronu klicit som to daval priamo do zeme v 3,5 L kvetinacoch to bolo 5.1 dnes je 19 a ukazuju sa mi problemy

Nehnojim este rastlinky maju na listoch take zlte slabo viditelne fliaciky
vysoke su asi 6 CM nic moc druha rastlinka ma zase konceky listoch zoschnute

ma tu prosim vas niekto skusenosti z tuto zeminu inaksie odrody

AmS a ak 48 help me som zufali co to je . teplota 28 cez den v noci 20 svietim na to GIB LIGHT 250W...

kto ma skusenosti zo zeminu od plagronu budem rad za info popripade z odrodami ams a ak48

dakujem
tuffgong1
to nemusí být jne zeminou......

měříš ph ?

(ale je pravda že sjem tu někde četl , že royalty mix je dost silně předhnojen a malík kyti nemusí dělat dobře ,ale co je an tom pravdy nwm :-)
frek
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1

(ale je pravda že sjem tu někde četl , že royalty mix je dost silně předhnojen a malík kyti nemusí dělat dobře ,ale co je an tom pravdy nwm :-)

Pravda, pravda....minulý rok (2011) mi kití, který šli rovnou do Royl. mixu udělali to samý. Doporučuji míchat napůl Royality s grow mixem, nebo light mixem. Ty nejsou tolik předhnojený...

Nebo máš lampu moc nízko a ty kytky sis spálil :D:D
Mr.Sordo
Zdravim.Jistě jste už vsichni viděli nové přebaly Plagron (ty nápisy se mazat už nebudou).Přijemne mně potěšilo, že se začli orienovat také na hydro.A to jejich rozděleni podle barev(ja zatím jedu zelenou)je podle mě chytrý komerční tah.Plagron má spoustu novinek, tak by nebylo špatné to tady doplnit.Předem dík.jo a taky maji perlit .lol
Mr.Sordo
Vita race je nový název pro Phytamin.Na starém přebalu je uvedeno N-P-K 13-9-11 a na strankach plagronu uvaději u nového vita racer N-P-K 6-8-6, což znamená že je víc jak o polovinu snížen dusik a skoro o polovinu oxid draselný a přitom dávkování je stejné jako dříve. To jsem z toho jelen.
Zelenáczech
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nějak srovnáváte ph u phytaminovýho postřiku?? Jestli třeba nejdřív třeba den dopředu srovnáte ph a pak jenom přidáte phytamin, nebo dáte phytamin a pak ph srovnáte. Já vypozoroval že je dost zásaditej (už podle toho názvu xxxamin by to mělo mít ph spíš vyšší) takže když přidáte kyselinu, tak vznikne neutrální látka a soli, tudíš mě napadá jestli toto není špatně, jestli se třeba ten phytamin v tom lepším případě neznehodnotí, a ty soli v půdě taky asi nebude nic fajn.. já jsem takový roztok okamžite vylil.. plavala v něm jakási bílá sraženina, což byla nejspíš vznilká sůl. takže já osobně používám způsob č 1 s tím že postřik má holt vyšší ph, ale holkám se to asi líbí. Někdo by taky mohl používát pouze odstátou vodu s phytaminem.. tak jak to děláte vy????
Hlava
mrkni sem , http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
Zelenáczech
Díky Hlavo něco jsem se tam dozvěděl, a i jinde jsem se dočetl, že upravovat ph u postřiku nemá smysl, tak budu upravovat ph jen u zálivky
xato
Plagron Bat Guano....co rikate na tohle hnojivo ?
Hlava
Netopýři hovna jsou všechny stejný , viz http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=60938
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16540
Kahy
Zdravím dnes jsem koupil plagron alga grow, po protřepání mi na povrchu plavaly slizký kusy bílé barvy. Používal jsem to i dva roky zpátky a na nic takového si nepamatuju. Nemáte nějakou zkušenost s tím?
Zelenáczech
Kahy já bych to tam asi nedával..vypadá to, že ti to hnojivo vykvetlo
Tommy
Zdravim, da se kombinovat Plagron alga-bloom s nějakym dalším hnojivem. Aby se zvedl výnos. Díky
Tommy: skus Plargon Alga-Bloom s P-K 13-14 (a nebo predrazeni Green Sensation
ktery ale je k nicemu vyskouseno).
vylefi
Zdravím :), od minulého roku (kdy jsem začal pěstit poprvé) mě zbyly Alga-Grow a Alga-Bloom (od každého 2/3 lahvičky). Letos jsem je otevřel a u obou se ven linul zápach čpavku (když jsem je kupoval "páchly" oba jako přepálená čokoláda). Ta "čokoláda" tam jde cítit pořád, ale přebíjí to ten čpavek. Zkoušel jsem s ní hnojit a nevypadá to že kytka strádá. (poskočila jako vždy po hnojení). Takže typuju že ten čpavek vzniká při rozkladu hnojiva (?) a nemá vliv na kvalitu. Jen je to "estetická" vada.
Green T
Ahoj,
já bych se chtěl zeptat na ten Crop Max.
To dávkování - no je to asi silný koncentrát :) 1ml na 2 litry . . . když přešvihneš o pouhý mililitr, hned máš dvojnásobnou koncentraci! :) Počítám ale, že tímto se rostliny předávkovat nedají . . .

Ale co mě hlavně zajímá, co by se stalo, použil-li by se Crop Max až/i v době kvetení?

Za odpovědi předem dík ;)
Jungle
Zdravim spolugrowery,

mam otazku jestli holkam neuskodi prechod z Plagron Terra Bloom na Alga Bloom od stejneho vyrobce. Slozeni a pomer stopovych prvku se nijak vyrazne nelisi.

Dik
frek
citace:
Původní příspěvek od Jungle
Zdravim spolugrowery,

mam otazku jestli holkam neuskodi prechod z Plagron Terra Bloom na Alga Bloom od stejneho vyrobce. Slozeni a pomer stopovych prvku se nijak vyrazne nelisi.

Dik

Čau,
vadit by jim to rozhodně nemělo. Ba naopak. Mysilm, že když jim začneš dávat čistě přírodní hnojivo, tak se Ti ve finále odmění ještě lepší chutí.
Hodně zdaru.
prst
Cau, mam dotaz.Upravujete Ph vody na postrik phyt-aminem?
diik
frek
citace:
Původní příspěvek od prst
Cau, mam dotaz.Upravujete Ph vody na postrik phyt-aminem?
diik

Hoj,
Neni třeba upravovat. Na postřik je lepší, když je pH o něco vyšší. :)
Patres92
Použivam kristalon start a je tam napisane že hnojit iba raz do tyždna ale niekde som čital že sa hnoji aj 2 až 3 krat tak sa chcem spytat či to neprehnojim ked to budem hnojit 2x do tyždna . Dik
Jungle
TO Patres92 :

Kristalon bych nedaval tak casto, davkoval bych podle navodu a treba doplnoval postrikem. At se dari
Konogo
Mel bych otazecku .. koupil jsem si plagron alga bloom a Pk 13-14, ale nevim jak na davkovani .. muzu to davkovat podle navodu a davat tam oboje dohromady? :)
kola666
ja davam Bloom 4ml na liter a PKčko asi mesiac 3ml/l a potom 4ml/l ... a v pohode .... :)
NORM
u alga bloom už nemusíš přidávat PK 13/14... přečti si složení.
Konogo
Tak ja si koupil oboje, uz sem semtu kohosi ptal a poradil mi tyto dve varianty
v šopu mi řekli,že přidáním PK 13/14 dostane kytka extra dávku,ale jen fosfor a draslík(proto PK) :)
Alga Bloom je ale kompletní složka a pokud by ste chtěli zvýšit dávku fosforu a draslíku zvětšením dávky bloomu,hrozí přehnojení.
Konogo
To je dost mozne, ale bloom bych daval podle tabulek nebo podle davkovani co je zezadu a PK tak doplnovat ale nevim kolik a jestli vubec
NORM
Tak pokud se dobře dívám do tabulek BIO, tak se tam lije jen Alga Bloom, tak co pořád vytahujete PKčko, to přidávejte k minerálním hnojivům..
M4Jk
Pouzivam alga bloom+hesi PKcoco a je to nejlepsi kombinace...ctete hodnoty ne nazvy hnojiv!
NORM
Alga Bloom vpodstaťe je PK 13/14 + další živyny.. a je naprosto zbytečné cokoliv dalšího přidávat..
Chcem sa spytat ze kedy uz mozem zacat s alga-grow? Blizny a chlpky uz su asi tyzden. A premyslam ze by som si vzal ten lacnejsi biobizz Bio-Bloom, myslite ze je plagron lepsi? U toho druheho mam za zhruba tu istu cenu 0,5L namiesto 0,25L Diky
blykatko
Start Up to samý jako plagron roots ?
mouch4
co tomu rikate? :winner:
citace:
Původní příspěvek od blykatko
Start Up to samý jako plagron roots ?

Ne, start-up by mel byt alternativni styl hnojeni v rustove fazy, misto alga/terra grow a rootaku pojedes po celou dobu Start-Up.

citace:
Původní příspěvek od mouch4
co tomu rikate?

GE.bioweed- to je od GHE? k cemu to ma byt? Nejspise zbytecne.

Alga grow - OK

AH roots - zbytecne

mighty neem - k cemu to slouzi? Nejspise zbytecne.

phytamin - zbytecne

enzymes - OK

sugar royal - zbytecne.

alga bloom - OK

PK - OK

green sesation - zbytecne.

CO2 tabs - naprosto zbytecne.

IPX
Creed
Teď jsem četl popisek u Plagron terra bloom a prej má podporovat dobrou chuť... Je na tom něco nebo to je jen reklamní žvást?
ancool
Zdravím, mam problém s roztokem na kokos ... namicham dle tabulky Coco A+B, k tomu enzym a jeste pridavam Grow/Blom excelerator od AH ... a druhy den je z toho mleko a smrdi to po rybyně ... nekdo nejaky napad? :/ Roztok mam v 30l kádi a v ni cerpadlo na zalivku a druhe male na míchání roztoku které i okysličuje.
Bandita
citace:
Původní příspěvek od mouch4
co tomu rikate? :winner:

posledne pesty sa mi oplatilo hnojit len pocas kvetu nejakych NPK a boosterom, nic viac, max. este postrek pocas rastu a kvalitnu predhnojenu hlinu, ten arzenal co mas, je zbytocny, a ked nemas EC merak ani s toho vela nevytlcies
MickyRocks
Zdravím ;)

Pojedu první grow vůbec, outdoor ( resp. ve foliáku ). Něco sem si načetl a vybral tyhle hnojiva, byl bych rád, kdyby mi někdo zkušenej k tomu něco řekl, co je zbytečný, co naopak přidat apod. Díky moc!

Growmix s perlitem
Terra Grow
Terra Bloom
Plagron Enzymes
Green Sensation ( někdo říká zbytečný, někdo si nemůže vynachválit )

PS: Nemusím škudlit každou korunu, takže si klidně něco připlatím, ale zase nechci utrácet peníze za něco, co se ve výsledku moc neprojeví.
ancool
Každopádně investuj do phytaminu ... to je asi nejlepsi vec od nich :)
Zajac
Kvalitní půdu fakt hnojit nemusíte v růstu, používal sem jen plagron pk13(14 na květ a výsledky okej, pk je fajn že kytka to všecko požere, aj triple dávky (pokusy) ;-) hezky se nafouknou paldy a proplach nemusí bejt 3 ale třeba 2 týdny, pk je bez zápachu ale alga grow co mám do skleníku tak to smrdí hůř jak hovno :-D

Imho. Radši míň než víc pač to je plevel :-D
JohnyŠišák
Jsem to ale nešika přátelé,
vitaracem od Plagronu jsem postříkal mojí kytku v květu, hned mi ovadl květ, mám tedy dotaz, jak se správně má používat.
je v pořádku když jsou listy bílé od postřiku?
D9ky
J.3.
kybork
Zdravím lidi když už tady řešíte hnojky od plagronu, rad bych se zeptal jestli se může phytamin zkazit? Dostal jsem od známého asi 1/4 lahvičky ale na víčku vevnitř byly krystalky, a závan.. No myslím ze to v pořádku asi nebude, ale ať to nevylivam zbytečně, díky kybork
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od kybork
Zdravím lidi když už tady řešíte hnojky od plagronu, rad bych se zeptal jestli se může phytamin zkazit? Dostal jsem od známého asi 1/4 lahvičky ale na víčku vevnitř byly krystalky, a závan.. No myslím ze to v pořádku asi nebude, ale ať to nevylivam zbytečně, díky kybork

Phytamín ,dnes již prodávaný pod názvem Vita Race se zkazit může.
Na druhou stanu to co popisuješ na zkažený nevypadá.Těžko říct.

A ještě můj osobní postřeh.
Pythamín potažmo Vita Race je prakticky,zbytečný.
kybork
Aha takže díky ani jsem nevěděl že je to prejmenovany mám ho poprvé nikdy jsem ho nějak nepotřeboval ale známý něco potřeboval a nabídl onen phytamin tak jsem kývl ze to zkusím :) kybork
Dr_paradox69
s tim phytaminem bych to potrebovla vedet taky,mel sem i v novym na dne krystaly skoro centimetr velky,rekl bych ze ona ucinna latka se vysrazela,pac kdyz sem ho pouzival driv kytky pekne ztmavly,ale ted se nic nedeje...taky se lahvicka nafukuje,nevite nekdo teda jak dlouho to je pouzitelny??
mindfield
Cauko ludia tiez by som potreboval nejaku radu... v hnojkach ... zhánam niečo na dobrý blooom okrem PK-čka ktoré je najviac samozrejme... začal som START-UP-om ( ináč je fakt dobrý ) od PLAGRON-u a neviem čím najkvalitnejším pokračovať... ( v hlíne - substrat s myorhyzou a perlitom - vyskúšané predtým ) ...dať sa na CANNU, alebo ostat pri PLAGRONE? poprípade CANNOISIEUR možno niekto skusenosti??... dík
frek
Zdravim.

Nevim, kde se mám zeptat, tak se zeptám tady. :D

Před asi 3-4 lety jsem si koupil takovej hezkej, žlutej pytel čehosi. Bylo toho 25l. Hmotnostě tak 20-25 kilo. Tahal jsem to přes celý město emhádéčkem, tak mi to možná přišlo těžší, ale vážilo to o trošku víc, než 50l substrátu. Je to takovej tmavě šedej, až skoro černej prášek, místama jsou hrudky. Dost to práší a má to takový zatuchlý buket, poměrně dost intenzivní zadu v nose. (jako když si čuchnete k čerstvýmu koňskýmu koblížku).

Tedy má otázka zní. Je to Bio Supermix, nebo ne? Mě se veškerý nápisy na štítku smazaly a nevim, co to je. :D
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od frek
Zdravim.

Nevim, kde se mám zeptat, tak se zeptám tady. :D

Před asi 3-4 lety jsem si koupil takovej hezkej, žlutej pytel čehosi. Bylo toho 25l. Hmotnostě tak 20-25 kilo. Tahal jsem to přes celý město emhádéčkem, tak mi to možná přišlo těžší, ale vážilo to o trošku víc, než 50l substrátu. Je to takovej tmavě šedej, až skoro černej prášek, místama jsou hrudky. Dost to práší a má to takový zatuchlý buket, poměrně dost intenzivní zadu v nose. (jako když si čuchnete k čerstvýmu koňskýmu koblížku).

Tedy má otázka zní. Je to Bio Supermix, nebo ne? Mě se veškerý nápisy na štítku smazaly a nevim, co to je. :D

Podle toho co píšeš by to mohlo být Bat guano,kdysi to Plagron prodával ve žlutých pytlech.Mám ho ještě někde,asi půlku schovanej.
keneth48
opytam sa takto. mam od plagronu P-K a od biobizz bloom a topmax. myslite ze dobre to miesat vsetko dokopy? P-K 2ml/l bloom a topmax 4ml/l nebude to uz moc pre kytky? alebo dat radsej polovicnu davku hnojiv od biobizz z tym P-K ? este nikdy som P-K nesiel, je to moja prva skusenost s nim preto sa pytam radsej.
crazyben
Rozhodně nemíchat! Každý hnojivo může mít jiný složení a bůh ví co to může po namíchání dělat... když míchat tak jedině hnojiva stejnejch značek a ještě jen pokud výrobce uvádí že se dá namíchat.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od keneth48
opytam sa takto. mam od plagronu P-K a od biobizz bloom a topmax. myslite ze dobre to miesat vsetko dokopy? P-K 2ml/l bloom a topmax 4ml/l nebude to uz moc pre kytky? alebo dat radsej polovicnu davku hnojiv od biobizz z tym P-K ? este nikdy som P-K nesiel, je to moja prva skusenost s nim preto sa pytam radsej.

Ahoj, topmax není jako PK nebo bio-bloom základní hnojivo (neobsahuje základní prvky jako NPK-Mg-S-Ca apod., je to nějaký soubor organických látek - stimulátorů apod. - nezvyšují vodivost).
PK plagron (atami, bionova - od plagronu nemám naměřeno, ale předpokládám podobné, protože to musí mít ted daný poměr PK 13-14) zvyšuje EC asi o 0,35 ml/L.
Biobloom asi o 0,13 EC při jednom ml na Litr roztoku.
Tvůj příklad: 2ml/L PK a 2ml/L biobloom a 4ml/L topmax
EC tedy bude vyšší o 2x0,35+2x0,13=0,96 EC než máš zdrojovou vodu.
Ber to jako velice nepřesné stanovení změnz EC po přídavku tvých hnojiv (viz. odkaz v podpisu).
Bazito
Ahoj, na letošní out jedu Plagron terra bloom.
Už delší dobu pozoruji žloutnutí listů, prvně jsem myslel že je to nedostatek hnojiv.
Bohužel jsem zjistil že problém bude asi v PH.
Zdrojová voda kterou zalívám má PH 6,3, po namíchání s hnojkou (5ml/1l) PH klesne pod 5.
Je normální že s hnojkama mám PH třeba 4,8?
crazyben
hnojiva sou kyselý, tak je normální že ph klesá... ale pod pět je pro kytky málo, nejlépe kolem šestky. Kup si nějaký PH+ nebo sežeň trochu vápna (hašenýho), ale s tim buď opatrnej.
Bazito
To samozřejmě chápu ale nejde mi do hlavy že to klesne o tolik
crazyben
5 ml na litr je dost hnojiva na to aby to takhle kleslo.
kwb
Čau sory za asi blbou otázku ale nějak se mi nezdá npk na alga bloom ? víc dusíku než fosforu ?

ptám se zkušenějších pro jistotu.dík za odpovedi
Subaru
To máš nějaké špatné informace, poměr NPK je 3-6-5
Zedy
Informace má dobrý -> Alga bloom - basic nutrient

Hnojivo není založený jenom na NPK, ale také na aminokyselinách, extraktu z řas apod. Což se dočteš na webu výrobce. Jen to tam lej ;)
kwb
no kdyby ta etiketa byla líp natiskla a nestiralo se z ní písmo bylo by to určitě lepší fotka. no pro potvrzení mých informací to snad postačí :)
no leju to tam samozřejmě :) protože tu mám už jenom krystalon a to fakt neee
pištacze
Zdravim všechny growery. Měl bych prosbičku na zkušené pěstitele. Rozjíždím svůj první indoor 600w a konečně se cca po 3 měsících dostávám do finální fáze :-D Od kamaráda co maká v growshopu jsem si objednal 20 klonů a komplet hnojky s hlínou pro pěst, tohle mi dneska přišlo mailem že mi to zítra doveze. Píše že tahke hlína je na tři týdny předhnojená a že mi proto nedá žádný hnojky na růst. No a zbytek co doporučuje si můžete přečíst níže. Prosim o Váš názor - nechci to hned ze startu posrat :-)
3x bi-growmix 50L
20L Keramzit
Plagron power roots 250ml
Plagron alga bloom 5L
Green sensation 500ml

Jo a ještě podotýkam že tohle všechno i s klonama 7300 kč.....
!ZAU!
Plagron alga bloom 5l?na co tolik?jinak 7300 za 20 rizku,3druhy hnojiva a hlinu bych v zivote nedal.
pištacze
Díky za názor. Zkoušel sem hledat ceny po growshopech a tohle sem našel:
Plagron alga bloom 5L. cca 1600,-
Plagron power roots 250ml cca 600,-
Plagron green sensation 500L cca 1900,-
3x bi-growmix 50L cca 1000
20x klon 2000,-

Komplet - 7100,-

Fakt myslíš že je to moc?A proč myslíš že 5L Plagron alga bloom je moc?Dík.
!ZAU!
Co si pamatuju tak se davkuje max 4ml/1l to je 1250l zalivky.A hnojit by si mel ob jednu zalivku to je cca 1 tejdne + odecti flush .
krobak
citace:
Původní příspěvek od pištacze
Díky za názor. Zkoušel sem hledat ceny po growshopech a tohle sem našel:
Plagron alga bloom 5L. cca 1600,-
Plagron power roots 250ml cca 600,-
Plagron green sensation 500L cca 1900,-
3x bi-growmix 50L cca 1000
20x klon 2000,-

Komplet - 7100,-

Fakt myslíš že je to moc?A proč myslíš že 5L Plagron alga bloom je moc?Dík.

Ahoj, 5l kupovať na šupu je podľa mňa zbytočné. Náhodou ti nesadnú z nejakého dôvodu, radšej kúp ekonomickejšie balenie na jedno kolo. Po kose uvidíš ako sa Ti s nimi pracovalo, rovnako chuť je dôležitá. Keď sa Ti overia potom sú výhodnejšie väčšie balenia ak ich máš ako minúť.
pištacze
Moc díky. Raději teda vemu "pouze" Plagron alga bloom 500ml. Ušetřily jste mi 1300,- :-D
DOCtom
A klidně bych na první kolo vynechal ten green senzation a vzal pkčko. Několikrát zkusíš tyhle píčovinky a pokud budeš mít zdravý klony a v boxu ideální prostředí, zjistíš, že jsou to vyhozený prachy. :-)
!ZAU!
Presne tak.Radeji bych vzal o par klonu vic a vybral ty ktery maj nejhezci koreny atd.Ono se to pak ukaze na konci.Obcas se mi stalo ze dal kvalitni klon o dost vic nez horsi klon od stejneho phena.Ale treba mas dobreho matkare.
krobak
Súhlas, ako píše DOCtom, !ZAU!. Väčšina skúsených growerov, nájdeš to v ich seriáloch, hovorí že základom je dobrá genetika. Hnojky použiješ od takého výrobcu ktorý Ti sadne, väčšinou musia stačiť základné zložky plus pk a enzýmy.
pištacze
Oukej. Takže dam na Vás, beru 25 klonu,Plagron power roots 250ml a Alga bloom 500ml. Po prvnim kole se ukáže. Moc Vám všem díky.
Maxeaux
Zdar, kupil som si alga grow, bloom, otvorim to a tvl smrad jak ze zahrobi. Proste to neni ten klasicky plagronacky smrad. Je mozne ze fungl hnojivo je skazene? Alebo maju novy recept/formulu? Nemate s tym nekdo skusenosti?
kwb
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Zdar, kupil som si alga grow, bloom, otvorim to a tvl smrad jak ze zahrobi. Proste to neni ten klasicky plagronacky smrad. Je mozne ze fungl hnojivo je skazene? Alebo maju novy recept/formulu? Nemate s tym nekdo skusenosti?

no on smrdi tak jako tak, ted jde o to po čem... když je to jako čpavek tak to bude asi žluklý. každopádně lil jsem kytkam i ten co začal smrdět čpavkem (grow) a žadnej problem.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma