Combitch |
zdareec koupil sem od plagronu guano je urceno do zeminy,
taky jsem ho tak použil,ale zajimalo by me jestli je vhodne na hnojení ve fazi květu zpusobem aplikace posypat povrch substratu a postupne zalevat ..dik za pripadne ohlasy |
|
|
tucnak229 |
Zdarec lidi asi po 4 letech jsem se rozhodl pro změnu a koupil místo terra bloom a grow alga bloom a alga grow ve,,výhodné'' sadě společně s power roots, vita race a green sensation. Chtěl bych se zeptat jak to kdo dávkuje, protože všude se většinou dočítám jen dávkování, které je i na obale ale nevím jak často který přípravek používat. Na obalech je taky psáno, že se má používat při každém hnojení ale často jsem se dočetl, že někteří z Vás hnojí jen jednou týdně.
Předem díky za odpověď |
|
|
AladinXXX |
čaute taky se přidám.
pouzivam tohle
-power roots
-pure enzym
-alga grow-drive terra
-alga bloom-drive terra
-sugar royal
-pk 13-14
-green sensation
-robim to takto:
-davkuju podle navodu,jednou tejdne hnojim.
-kdyz prijdou rizky,tak polovicni davku korenaku,za tejden plnou palbu coz je 1ml/L a k tomu plnou alga grow(4ml/l)
-další tejden přidávám pure enzym(1ml/l).az do konce prvniho mesice kvetu.
-Přepínám.
-alga bloom (4ml/l),sugar royal (2ml/l) a ten pure enzym.
-Druhý mesic kvetu.alga bloom,sugar royal,green sensation.
takle mi to funguje pekne.PK-13-14,uz nepozivam,protože jsem zjistil ze je na bazi GS,tak si ho necham na outdoor,pac je levnej.
snad to nekomu pomuze.... |
|
|
faux |
citace: |
Původní příspěvek od Host
v šopu mi řekli,že přidáním PK 13/14 dostane kytka extra dávku,ale jen fosfor a draslík(proto PK) :)
Alga Bloom je ale kompletní složka a pokud by ste chtěli zvýšit dávku fosforu a draslíku zvětšením dávky bloomu,hrozí přehnojení. |
Původní příspěvek od NORM
Alga Bloom vpodstaťe je PK 13/14 + další živyny.. a je naprosto zbytečné cokoliv dalšího přidávat.. |
Tak predajcovia chcu najma predat vid. prilozene foto.
Je jasme ze sugar royal a greensensation ktory tu mnohy popisuju ako predrazene NPKcko
v batmixe bez hnojiva ako alga bloom jednoducho nejde. Ale potom je co robit aby sa tie rastlinky nespalili aj ked clovek ide podla doporuceneho davkovania od vyrobcu. |
|
|
crazyben |
Tak jasny kdyz batmix je bez extra dusiku a pritom je diky guanu fosforem a draslikem nahnojenej celkem dost... ale vono ani ten alga bloom toho dusiku moc nema (v pomeru k PK to je nic), takze bych se nebal ubrat bloom a prikapnout grow klidne i v kvetu (ale ani ten grow neni nejak extra naslapanej dusikem v pomeru k drasliku a fosforu)
Me se vubec s plagronem spatne hnojilo a ty jejich pomery zivin NPK se mi zdaj trochu zvlastni... alespon co se tyce alga rady... terra vypada pro me lepe co se tyce pomeru zivin, ale uz to zase neni organicky, takze no way for me... |
|
|
MistyCz23 |
Plagron je hromada parchantů... substraty nee plný živin ale sviní ktery vam sežerou kytky... 7 kytek nalezeno bez života... -RIP- ale hlavně že splnujou nejpřisnější kvalitu -,- |
|
|
fellina |
Zdravím všechny, mám prosbu. Možná zbytečnou a možná už to tady bylo vyrceno. Nicméně. Jaký je rozdíl mezi green sensation a obyc PK nebo B slozkou hydra krom toho ze ta obsahuje jeste dusicnanovy dusík? Jinak je složení stejné, až na procentuální podíl a samozřejmě cenu. Chápu že PK se musí přidat víc, ale jinak? |
|
|
MikeB |
Ahoj všem :) . Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz .. dnes mám v planu po přesazeni rostlinek postřik timto připravkem a v hlavě se mi zrodila vykouřená myšlenka jestli se ten postřik má provést za tmy , za světla nebo je to jedno ? Moc dik za odpověď. |
|
|
AladinXXX |
doporucuje se to delat za tmy,za svetla se z kapek muze stat lupa a vypalit do listu skvrny....
Ja to uz par let delam za svetla a nic se mi nevypaluje,ale o problematice vic,delam tojakoze na vlastni nebezpeci. |
|
|
MikeB |
To dává rozum :) Díky ti . Nejspíš se tam vkradu s mini čelovkou až bude kompletni tma a provedu zákrok :D Ještě jednou díky . |
|
|
pospa.m |
Lupa se z kapek stát nemůže, musel by tam být prostor mezi tou kapkou a listem aby se ty paprsky mohly koncentrovat. Jinak by si měl na koupališti z kapek vypálené díry v kůži. Postřik by se měl dělat nejlépe před rozsvícením, jelikož ráno jsou nejvíce otevřené průduchy a dokáže tak rostlina vstřebávat nejvíc. |
|
|
borecshot |
Já teda provádim postřik za světla a nikdy žádná kritická situace nenastala.
Postřik se stejně nejpozději do hodinky vpije do rostliny. |
|
|
Mr.Dalby |
Nejhorsi je, ze se ta lupa v mediich prezentuje jako fakt. To je opravdu neuveritelnej nesmysl. Ja se na zakladce ucil pravdu. To by takova letni prehanka, kdyz hned vyjde slunce, napachala asi poradnej masakr. Ty giganticky lupy, co pomalu zapali les. Ale tak to prece neni. |
|
|
Mr.MEN |
Ne dělá se to proto. Že v těch kapkách na těch listech. Se za světla mohou začít rychle množit nějaké patogeny. Listy na sobě mají také hodně breberek. Které když jim dáte dobré podmínky tedy vlhko světlo + živiny. Začnou se rychle množit. A to pak může udělat na listech neplechu. Proto se má postřik dělat za tmy. Kde není jeden z hlavních faktorů a to intenzivní světlo. :) |
|
|
pospa.m |
Původní příspěvek od Mr.MEN
Ne dělá se to proto. Že v těch kapkách na těch listech. Se za světla mohou začít rychle množit nějaké patogeny. Listy na sobě mají také hodně breberek. Které když jim dáte dobré podmínky tedy vlhko světlo + živiny. Začnou se rychle množit. A to pak může udělat na listech neplechu. Proto se má postřik dělat za tmy. Kde není jeden z hlavních faktorů a to intenzivní světlo. :) |
:) To by teda rostliny venku v přírodě vypadaly, kdyby to takhle mělo fungovat. Foliární hnojivo se aplikuje ráno nebo večer a to proto že přes poledne (když je vedro) a v noci(když je tma) jsou zavřené průduchy a zpomalí se celý vodní režim rostliny. Proto je nejefektivnější hnojit po rozednění, a nebo na večer. Ale v indooru nemáme na večer před zhasnutím pokles teploty jako je venku, který zapřičiní otevření průduchů, proto je v indoor podmínkách nejefektivnější hnojit ráno. |
|
|
crazyben |
Původní příspěvek od pospa.m
Foliární hnojivo se aplikuje ráno nebo večer a to proto že přes poledne (když je vedro) a v noci(když je tma) jsou zavřené průduchy a zpomalí se celý vodní režim rostliny. Proto je nejefektivnější hnojit po rozednění, a nebo na večer. Ale v indooru nemáme na večer před zhasnutím pokles teploty jako je venku, který zapřičiní otevření průduchů, proto je v indoor podmínkách nejefektivnější hnojit ráno. |
a taky protoze na primem silnem svetle a za vyssi teploty se voda MUZE (nikoliv musi) rychle vyparit a hnojivo pak vykristalizovat na listu, coz uz takhle koncentrovane, nerozpustene ve vode, muze zpusobit popaleni... pak vznikaj teorie o kapkach jako lupa co popali list...
kazdopadne bakterie jsou taky zajimava teorie :D docela bych tomu i veril, ale nemyslim si ze by se jen tak dostali na nejakou kritickou hodnotu ktera by kytce vylozene skodila... koneckoncu v urcite mire vetsina bakterii co zije i na nasem tele a uvnitr je ve finale prospesna ba dokonce nektere i nezbytne pro nase zdravi. Jinak samozrejme jak se rika ze "vseho moc skodi" a to i u veci co jsou jinak povazovany za zdrave... takze by na tom byt neco mohlo :) |
|
|
pospa.m |
Původní příspěvek od crazyben
a taky protoze na primem silnem svetle a za vyssi teploty se voda MUZE (nikoliv musi) rychle vyparit a hnojivo pak vykristalizovat na listu, coz uz takhle koncentrovane, nerozpustene ve vode, muze zpusobit popaleni... pak vznikaj teorie o kapkach jako lupa co popali list...
kazdopadne bakterie jsou taky zajimava teorie :D docela bych tomu i veril, ale nemyslim si ze by se jen tak dostali na nejakou kritickou hodnotu ktera by kytce vylozene skodila... koneckoncu v urcite mire vetsina bakterii co zije i na nasem tele a uvnitr je ve finale prospesna ba dokonce nektere i nezbytne pro nase zdravi. Jinak samozrejme jak se rika ze "vseho moc skodi" a to i u veci co jsou jinak povazovany za zdrave... takze by na tom byt neco mohlo :) |
Bez bakterii na povrchu i uvnitř by rostlina nepřežila. Ale že by se po dešti začali díky světlu nějak nekontrolovaně množit aby rostlinám škodili je spíše sci-fi. To s tím popálením už nechápu vůbec, voda se odpaří a pevné látky/prach který zůstane na listech odfoukne vítr. Rostlinu nemají ty pevné krystaly jak popálit, ale je to rozhodně neefektivní, jelikož tak přijde větší část hnojiva zbytečně vniveč. |
|
|
crazyben |
nalej si někam trochu rozmíchanýho topmaxu nebo biobloomu a nech uschnout, budeš to drhnout rozhodně to neodfoukneš
ani to co často krystalizuje u hrdla těch lahviček nejde nijak "odfouknout" ... buď rozpustit nebo pořádná mechanická síla |
|
|
pospa.m |
nalej si někam trochu rozmíchanýho topmaxu nebo biobloomu a nech uschnout, budeš to drhnout rozhodně to neodfoukneš
ani to co často krystalizuje u hrdla těch lahviček nejde nijak "odfouknout" ... buď rozpustit nebo pořádná mechanická síla |
Záleží na čem Bene, pokožka rostliny je hydrofobní, voskovitý povrch a má nějaké čistící mechanismy. Pointou ale je, že nemůže dojít k popálení. To by ten roztok musel být příliš nasycený solema. V momentě kdy se většina vody odpáří a roztok se stává koncetrovanějším tak už je ho tak málo, že vody z rostliny nevýtahne tolik aby ji poškodil. Pokud tedy tvá uváha mířila tímhle směrem. Může si to ostatně kdokoliv vyzkoušet v praxi, namichej si hnojivo v rozumné koncentraci a postříkej nějaký list na který svítí. |
|
|
crazyben |
no jiste... roztok se stává koncentrovanějším a vyšší koncentrace hnojiva ten list lokálně popálit může ikdyž je roztoku už málo.
na nějaký tahání vláhy z listu solema sem opravdu nepomýšlel a listy sem si hnojkama omylem polil nejednou... opravdu to nešlo zfouknout, když to začínalo po čase "slejzat" tak bylo pěkně vidět jak je to v těch místech spálený. |
|
|
pospa.m |
no jiste... roztok se stává koncentrovanějším a vyšší koncentrace hnojiva ten list lokálně popálit může ikdyž je roztoku už málo. |
Kdyby to byla pravda, tak by nebylo možné hnojit foliárně bez poškození listů nikdy. On se vždycky ten roztok stane koncetrovanější a koncetrovanější, ta voda se vždycky odpařuje. Rychleji, nebo pomaleji, koncetrace se vždycky zvyšuje. |
|
|
crazyben |
když se ale odpařuje pomalu, rostlina má čas "vstřebat" roztok ještě před tím než se koncentrace kriticky zvýší...
Nebo ne? |
|
|
pospa.m |
když se ale odpařuje pomalu, rostlina má čas "vstřebat" roztok ještě před tím než se koncentrace kriticky zvýší...
Nebo ne? |
Ne Bene, takhle to s tou kritickou koncetrací nefunguje. Rostlina má nějakou vnitřní hodnotu EC. Dokud je venku v roztoku na povrchu EC nižší než v rostlině, tak může rostlina přijímat vodu i sole(hnojiva). V momentě kdy se to EC na povrchu rostliny srovná s EC uvnitř (nebo zvyší), tak musí začít rostlina dodávat vodu ven do toho roztoku aby ho naředila a snížila to EC, aby mohla pak cucat zase i ty sole(hnojiva). Což pro rostlinu není problém pokud se jedná o menší množství solí. Pokud bylo těch solí v tom roztoku velké množství, tak může být k naředění potřeba tak velké možství vody, že se určitě části rostliny pod tím vlivem úplně dehydratují a to se projeví spálením. Ale kolik solí přidáš do roztoku rozhoduješ když ho mícháš, ne když se odpařuje. |
|
|
crazyben |
když je to podle tebe nemožné když to správně namícháš,
pak by mě zajímalo jak vznikla teorie o kapkách jako lupě... jak je možný že se lidem stává že přesně na místě těch kapek se občas objevují spálené flíčky a to přestože míchaly tak jak mají (podle doporučení výrobce).
Co si napsal dává logiku, ale nějak mě to nepřesvědčilo že můžu bez obav s poskozeni stříkat hnojky i za největšího světla a tepla... asi to ale zkusim v létě pěkně po poledni za největšího tepla nebo až nahodim HPS (ledky zářenim dávaj prd tepla), ještě tu mam nějakej fishmix s kterym se listy daj hnojit.
Každopádně k+ zase sem se dozvěděl něco novýho :) |
|
|
Mr.MEN |
Tak já budu msuet najít zdroj. Fakt jssem tuto teorii četl v jedné knize. Myslím o hydroponii. Taky mě to dost překvapilo. Ale je to mnohem lepší než kapak a lupa. :D |
|
|
Mr.Dalby |
Ty flicky vznikaj jako nasledek soku. Kdyz je list vyrazneji zahratej, treba primym sluncem. Kytka v takovym pripade privre pory, a zreguluje tim svuj tlak a odpar. Pokud ji v tenhle moment zkropis studenou vodou, tak to jednotlivy bunky muze poskodit. Navic se otevdou pory a z kytky zacne pod tlakem unikat para, ktera cestou napacha ty skody. To kdyz zkropis rozehraty koreny, to je jiny povidani. |
|
|
crazyben |
a kdyz vodu zahreju na stejnou teplotu jako ma list?? :)
Asi fakt si to v lete zkusim... jednou pekne studenou a jednou s "teplejsi" vodou...
vylozene studenou nikdy ani nezalejvam. Vzdy alespon pokojova teplota... ale kdyz zrovna venku šajni a je 30 ve stinu tak verim ze i tak to bude pro kytky sok |
|
|
Mr.Dalby |
Ta ohrata ty pory otevre uplne stejne. |
|
|
crazyben |
tak proc mluvis o studeny kdyz na teplote nakonec nesejde...
(neprudim chci se dozvedet vic... prijde mi to podivny, kdyz se strika rano prave z toho duvodu ze pory jsou otevreny a kytka postrik lepe "vstreba" rano to nevadi a odpol. by vadilo ze to nejaky pory pootevre? ) |
|
|
Mr.Dalby |
Ta studena navic muze zpusobit ten sok. Zkus si doma zavrit prazdnou petlahev a dej ji za okno. Tamtadadá. |
|
|
crazyben |
aha ty máš na mysli něco jako hydrostatický přetlak tzv. gutaci... při dostatečný vláze rostliny i substrátu a vysoké vlhkosti vzduchu, musí kytka páry "násilně" vytlačit... dělaj se pak bíly stopy po okrajích listu, který můžou vypadat jako popáleniny. K tomu ale nejvíc dochází při poklesu teplot... přes noc... ráno pak je vidět výsledek v podobě rosy. |
|
|
Mr.Dalby |
Je to vlastne neco podobnyho, ty petlahve jsou v tomhle pripade jednotlivy bunky pletiva. Proto umrou, pac se zhrouti. |
|
|
pospa.m |
když je to podle tebe nemožné když to správně namícháš,
pak by mě zajímalo jak vznikla teorie o kapkách jako lupě... jak je možný že se lidem stává že přesně na místě těch kapek se občas objevují spálené flíčky a to přestože míchaly tak jak mají (podle doporučení výrobce). |
Já jsem někde četl že to poškození listů může při vysoké teplotě způsobit ta rychlost toho odpařování. Při odpařování se voda mění na plyn jen z povrchu, ne z celého objemu, a kapalina při tom odebírá teplo z okolí. A pokud k tomu odebírání tepla z okolí (z buněk listu) dojde příliš rychle tak může dojít k poškození buněk pod tou kapkou. Ale já nerozumím termice a podávám to tak, jak jsem to pochopil. Nevím jestli je na tom něco pravdy, nebo je to další výmysl. Laicky mi to dává smysl, ale to na první pohled dává i ta teorie o kapce a lupě :)) |
|
|
Mr.Dalby |
Jasne, stejnym zpusobem nas ochlazuje nas pot. Jenze u nas je to zadouci u rozpaleny kytky uz tolik ne. Lupa je proste kravina a tecka. |
|
|
crazyben |
Jo rozhodne to dava smysl co rikate (s lupou uz dost o tom sem se nebavil).
Jak tak nad tim ale premejslim druhej den... out jedete?
zajimavy ze prehanky ani za poradnyho paraku (kytky rozpaleny) zadny tecky nenapachaj... |
|
|
Mr.Dalby |
Zalezi na tom, jestli se taky zatahne a odchladi se vzduch, tim padem se zmeni i tlak. Vsechno z toho co se psalo vys, se stat muze, ale nemusi. Zalezi na hodne fatkorech. I na kondici a druhu rostliny. Ta kytka tam jen nezucastnene nestoji a neceka co se stane. Ma taky nejaky moznosti ty vlivy eliminovat, ale musi byt schopna je vyuzit. |
|
|
crazyben |
pravda na atmosferickej tlak sem zapomel... at je venku atmosferickej tlak vetsi nebo mensi... ve stanech mame (vetsina z nas) podtlak porad hlavne kvuli smradu... proto bude indoor nachylnejsi... nedostatecny atmosfericky tlak na pletivo z druhe strany.
Nebo uz vymejslim blbosti? Davalo by mi to smysl.
BTW. my sme vsichni zvykly spis poradne odtahovat hlavne kvuli tomu smradu, ale videl sem pest kde typek v hermeticky uzavreny pestirne naopak tlacil vzduch dovnitr... odtah byl aktivni taky ale jestli sem si to dobre prelozil, vzdy mirny pretlak oproti okoli. Nekde na icmagu myslim ze sem to videl... ale zaboha si nemuzu vzpomenout kde :( |
|
|
Mr.Dalby |
V tehle pripadech hraje nejvesti roli vztah mezi teplotou vzduchu a jeho relativni vlhkosti. Kdyz je v lete prehanka, tak mnozstvi srazek zpusobi prechodne zvyseni vzdusny vlhkosti. Proto ta voda neuschne tak rychle a vzduch nema snahu z bunek vytahnout vlhkost a timpadem rozvratit osmotickej tlak v bunce. Proto pouzivame zvlhcovace. Kdezto kdyz kytku postrikas hadici, tak okolni zvduch zustane porad suchej. A suchej vitr to jen zhorsi. |
|
|
ZETKO |
Za mě do hlíny bio pěstování jedině Alga. V růstu Alga grow+power roots, v květu Alga bloom+green sensation+sugar royal. Postřik na listy vita race. Dle mích zkušeností kvalitnější a jednodušší než Biobizz. |
|
|
Keko3 |
Používal jsem řadu terra a za mě super.
Pk13-14 myslím nadělá stejně parády jako grenn sensantion.
Terra je levnější a efektivnější aspoň za mě.
Vita start je super vita race nic moc.
Cal-mag také dobrý.
Power roots je výborný super korenak
Růst:
Terra grow
Pure zym
Power roots
Květ:
Terra Bloom
Pk13-14
Merime pH!!!
A pokud použijete vita start a sugar royal tak je to za mě vítězná sestava |