Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 [3] 4 5 
Plagron zkušenosti - Klikni zde pro originální téma
perfection
cau Zlosine,myslim ze 200 ml na jednu je malo,ale zalezi na tom jakej mas kvetinac,cim vetsi kytka,vetsi korenovej system,vic hliny tim vic roztoku(voda+hnojivo),myslim ze zakladem je to dobre prolit jednou za tyden celej kvetinac
KdykolíKdekolík
citace:
Původní příspěvek od zoltan

obojí jsou organicko-minerální hnojiva, ale terra bloom bude mít asi větší podíl minerálních látek - roztok s vodou se nekazí, což alga bloom se kazí, a docela brzo

takže imho je alga více bio, ale není vhodná do hydroponických systému;
terra je spíš minerální hnojivo (více "chemka"), ale je možné používat v hydroponických systémech

Alga je castecne bio ale popravde jeste sem nevidel u zadne hnojky na kvet at uz bio ci mineralni clozeni NPK 1,5:13:14
snad jen u PK ale tam neni zase dusik no a pak Alga Bloom

cheers
crackonos
citace:

obojí jsou organicko-minerální hnojiva, ale terra bloom bude mít asi větší podíl minerálních látek - roztok s vodou se nekazí, což alga bloom se kazí, a docela brzo

takže imho je alga více bio, ale není vhodná do hydroponických systému;
terra je spíš minerální hnojivo (více "chemka"), ale je možné používat v hydroponických systémech

Tak tys to vzal z úplně druhý strany, alga je na hydrosystémy, kdybys tam narval terra, tak se ti to těma usazninama celý zasere a podle jednoho uživatele je v Alga grow oproti terra o tolik více min. látek, který jsou obsažený v půdě a který musíš nějakým způsobem hydrosystému dodat. Terra grow je určenej pro hliněný substráty, kokos atd.-prostě pro ne-vodný média, kde jsou právě ty minerály, který jsou v tý alze navíc.
citace:
Původní příspěvek od crackonos

Tak tys to vzal z úplně druhý strany, alga je na hydrosystémy, kdybys tam narval terra, tak se ti to těma usazninama celý zasere a podle jednoho uživatele je v Alga grow oproti terra o tolik více min. látek, který jsou obsažený v půdě a který musíš nějakým způsobem hydrosystému dodat. Terra grow je určenej pro hliněný substráty, kokos atd.-prostě pro ne-vodný média, kde jsou právě ty minerály, který jsou v tý alze navíc.

jo trochu sem to poplet... měl jsem na mysli drip a ne hydro.
podle plagronu TERRA nevytváří usazeniny a nekazí se po namíchání s vodou (což je pro drip imho základní požadavek)

ALGA mi do hydra moc vhodná ale nepříjde, já ji jel do hlíny a kazila se při pokojové teplotě už po cca 10 hodinách, takže třeba v bubleru si jí moc představit neumím...
crackonos
citace:

jo trochu sem to poplet... měl jsem na mysli drip a ne hydro.
podle plagronu TERRA nevytváří usazeniny a nekazí se po namíchání s vodou (což je pro drip imho základní požadavek)

ALGA mi do hydra moc vhodná ale nepříjde, já ji jel do hlíny a kazila se při pokojové teplotě už po cca 10 hodinách, takže třeba v bubleru si jí moc představit neumím...

Jasně, já taky slyšel hodně hlasů, že to do hydra moc vhodný není, nicméně uvádí se to u firemního popisu produktu.
alpa
takze:plagron uz jedu druhou sklizen v te prvni jsem pouzil jako substrat royal mix a terra koncept[a jelikoz je royal dosti predhnojen daval jsem polovicni davky hnojek a nikdy jsem se nedostal na doporucene tabulkove hodnoty konceptu]

na dalsi kolo jsem substrat vymenil na Grow mix taktez od plagronu a s hnojivama jsem zacal na polovicnich davkach a co zalivku zvedal na doporucene hodnoty terra konceptu[do kazde zalivky 5ml bloom a 1ml GS na 1l zalivky] a rozdil JDE OPRAVDU VIDET!

ale v obou pripadech jsem mel problem s dusikem u prvniho kola zacali hnedka po prepnuti na kvet v druhem cca po mesici na kvetu,,,,,a tim vznika i muj dotaz ohledne fishemulse kterou chci poridit na treti kolo abych tento problem vyresil....ma vysoky obsah dusiku jenze je urcena do rustove faze a ja mam problem na kvetu ......takze???da se pouzit i na kvetu ma nekdo zkusenosti???a je ten jeji smrad opravdu tak smrduty :D?
Filipzzhk
Ahoj, chtel bych se zeptat na rozdil mezi hnojivem na kvet Alga Bloom a hnojivem na kvet PK13-14 vse od plagronu, nedochazi me v cem je rozdil , Jeste bych se zeptal , od jake doby co kytka kvete by se mel davat gs? diky za odpovedi :D
PKčko obsahuje větší množství fosforu a draslíku.:)GS myslim,že od třetího týdne květu,ale je to uplně na prd..PK a bloom stačí.:)Akorát zbytečně vyhozený love.:bandit:250 ml za 990Kč + poštovný..to by mně mohlo prdel políbit.:D
Filipzzhk
a co by melo byt lepsi na kvet bloom nebo pk? jinak to gs nevim no, lidi ho pouzivaj v growshopu pisou,ze je dobry.. jestli to zvetsi mnozstvi pryskyrice, tak bych ho i vyuzil a zakoupil :pp
Jestli máš zbytečnej litr tak si GS kup,ale podle mě zbytečnost za velký prachy.Na květ se dává bloom a PK dohromady.:)dávkování je napsaný na flašce každýho hnojiva.Mně dnes přišlo PKčko od Atami 1 l za 249 Kč a Canna Bio vega 1L za 380 Kč což je pohoda.:Ddo týdne dovalí ještě bio flores a bude vystaráno.a s toui pryskyřicí..nevim nevim...já ho měl před 2 lety a žádnej rozdíl jsem nezpozoroval,takže jedu furt jenom kalsiku na květ a PK k tomu a pohodax.:)měj se a směj se.:bandit:
citace:
Původní příspěvek od Filipzzhk
a co by melo byt lepsi na kvet bloom nebo pk? jinak to gs nevim no, lidi ho pouzivaj v growshopu pisou,ze je dobry.. jestli to zvetsi mnozstvi pryskyrice, tak bych ho i vyuzil a zakoupil :pp

Najlepšie je ich skombinovať a to tak, že do polky kvitnutia budeš dávať bloom a od polky PK , bloom obsahuje aj 1,5%, dusíka. Dusík rastlinky v kvete až tak nepotrebujú a neskor ho vôbec nevyužívajú, mohol by sa v rastline hromadiť a bolo by ho zbytočne cítiť.

Ale keď chceš iba jedno hnojivo tak asi skôr ten bloom.
adam73
ako dlho sa moze pocas kvetu pouzivat PK 13-14 ? lebo od inej znacky som vydel v navode ze ne viac jak tyzden.. tak vie niekto na toto odpoved dík ;)
citace:
Původní příspěvek od adam73
ako dlho sa moze pocas kvetu pouzivat PK 13-14 ? lebo od inej znacky som vydel v navode ze ne viac jak tyzden.. tak vie niekto na toto odpoved dík ;)
kdybych porozuměl otázce tak ti porádim.já ho tam rvu od prvního náznaku květu až do konce.Samo,že pak proplach.:)
Styff
Nemáte někdo odzkoušeno na květ bloom + repro forte + pk 13-14?...neni to zbytečne silnej koktejl?
Karloz
takže já jsem dal na začátek ,,grow,, a pak na květ bloom. A kámoš mě naved na ,,Terra bloom,, dávkování do každé zálivky při květenství 5ml na 1l vody tak uvidíme. Pěstu zdar
Calzone
citace:
Původní příspěvek od Styff
Nemáte někdo odzkoušeno na květ bloom + repro forte + pk 13-14?...neni to zbytečne silnej koktejl?

Silnej určitě ne, pokud to správně nadávkuješ...
Jay-jay
od loňska jedu plagron terra bloom, coby speciál na květ pro pěstování v hlíně. spokojenost
tripmag
Zdravim ludia
no ked sa tu teda prebera plagron hodim to sem a dufam ze nejaka kompetentna osoba mi aj odpovie...

plagron ponuka 2 druhy guana:

Bat Guano z netopierov malo by mat NPK 6-15-3
davkovanie: 2 litre na 10 m² a do substratu to ma hlavne zaujima 50L na 1000L
tu sa mi to vsetko zda OK je jasne ze je to vhodne na kvetovu fazu

Guano Peru z morskych vtakov NPK 14-11-3
davkovanie: 6-8 kg na 100 m² a do substratu 300-400g na 1000L ???!!!

davkovanie sa mi zda trochu divne to mi chcu snad nahovorit ze je to take silne hnojivo ze to 3Kg vedierko za 30EUR mi vydrzi aj na 10 sezon outdooru?
aj to prehanam neviem kedy by som niesal 1000L substratu... :)

toto davkovanie ma plagron uvedene rovno na stranke aj ked dam vyhladat cez google Guano peru a niekde je uvedene aj davkovanie je tam to iste...
tripmag
nikto to tu necita alebo nikto nepouziva peruanske guano? :)

inak som nasiel aj 3 zdroje kde zasa pisu ze je to davka do 100L substratu...
Date1
citace:
Původní příspěvek od adam73
Hoj. Takže mal som podobny problem a nevedel som sa dopatrať ako použivať PK 13 14. Asi po dvoch hodkach surfovania som sa dozvedel ako nato. PK 13 14 použivať pri každej zalievke na kvet ale až po zaliaťi hnojivom nikdy nie pred. Nikdy nemiešať z inym hnojivom použivať zvlašť. PK 13 14 prestať pridavať 3tyždne pred zberom. Tod vše:)
Bandita
Davkovanie plagronu
Bandita
II.
Date1
citace:
Původní příspěvek od Yeti

Najlepšie je ich skombinovať a to tak, že do polky kvitnutia budeš dávať bloom a od polky PK , bloom obsahuje aj 1,5%, dusíka. Dusík rastlinky v kvete až tak nepotrebujú a neskor ho vôbec nevyužívajú, mohol by sa v rastline hromadiť a bolo by ho zbytočne cítiť.

Ale keď chceš iba jedno hnojivo tak asi skôr ten bloom.
Dezinformace.....
PK13-14 nie je HNOJIVO. Jeto len doplnok. Takže nikdy nepouživať zvlašť. Použivať vždy k hnojivu na kvet.
V1k1
¨zdravim vsechny

Mam takovy dotaz...zbyla mi flaska alga-grow muzu ji zkombinovat s alga-bloom? diky za odpovedi
V1K1: No podle mého názoru ne, protože máš grow pro růst a bloom na květ.. Takže asi jako periodu 18/6 na květ.. :david: :D Ale taky záleží v kolikátém jsi týdnu jaké fáze..:)
Nebo se pletu?
V1k1
no ja to myslel tak ze kdyz to kvete tak to i fest roste...a obsahuje to skoro stejne ziviny...no byla to jen filozoficka otazka :D
Zlosin*
proc bys to delal?? alga grow je na růst, nech si ho na příští rok.
Ono
2 V1k1:

Plagron Alga Grow a Plagron Alga Bloom síce obsahujú rovnaké zložky (aspoň teda tie základné N-P-K), ale majú iný pomer. Na rast potrebuje rastlina viac N (dusík), na kvet potrebuje viac P (fosfor) a K (draslík). Zároveň však nedostatok N počas kvetu môže spôsobiť nižší výnos a zase nedostatok K počas rastu môže spôsobiť nedostatočný vývin koreňového systému. Preto hnojivá nemiešaj, nemá to význam a dokonca je to neproduktívne.

Otázka pre Plagronistov:

Čo hovoríte na dávkovanie hnojiva podľa tabuľky? Je tam totiž napísané, že dávka sa má použiť pri každom zalievaní. Ako často odporúčate hnojiť pri použití Plagron Royalty Mixu? Vďaka.
Date1
Ja som použival Plagron Alga Bloom a PK 13 14 od Plagronu každych 7dni presne podla tabulky . Na jednu kytku som daval 10L Bloomu a 10L PKčka. Takže 20L každych 7dni a bohate to stačilo.
Ono
Môžeš sem dať tú tabuľku? Takú som ešte nevidel.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Ono

Tady si to proklikej :p: http://www.plagron.nl/Downloads/bio_schedule.pdf
http://www.plagron.nl/Index_cz.htm , založka koncepce , cau Hlava
roboot
ztm co jsem viděl ty tabulky tak všude píšou jak říká Ono použít při každém zalévání(have to be applied with every watering) tak taky nevím,ale miunlý kolo jsem to tak nějak aplikoval a všechno bylo v pohodě ale že by to bylo lepší to říct nemúžu spíš tak nastejno jako to tam lejt jednou tejdně
Date1
citace:
Původní příspěvek od Ono
Toto je moje schedule.
Dosť ma prekvapilo že tam neni aplikacia na PK13 14.
WoXxX
ola amigos tak k hnojkam plagron mam pozitivní názor a muzu rict ze se jich nbojím postupne zvysuji davky o 1-2ml ted dávám na 14ty den květu 18ml Alga-Bloom na 2l vody :) takze se toho neni treba bat jinak kvitka tu ukazu tez ovšem fotky jsou z 8.10 tri dny stare
Zlosin*
citace:
Původní příspěvek od WoXxX
ola amigos tak k hnojkam plagron mam pozitivní názor a muzu rict ze se jich nbojím postupne zvysuji davky o 1-2ml ted dávám na 14ty den květu 18ml Alga-Bloom na 2l vody :) takze se toho neni treba bat jinak kvitka tu ukazu tez ovšem fotky jsou z 8.10 tri dny stare

na 14ty den květu jim šupeš teda pěkně .... a nevím jestli to je dobře, co tak vím tak algabloom se v prvních fázích dávkuje 4ml/l, a víc ani není potřeba
Date1
citace:
Původní příspěvek od WoXxX
Neviem kto ti to poradil bracho ale takto prehnojovať je uplna pi..... A to pre to pretože kytka takove množstvo hnojiva nedokaže spracovať a uklada ho v sobe a čeka až ho dokaže spracovat. Nakolko ho tam leješ stale v takovem množstve kytka zastavvy fazu kvetu a moc dobre ji to nedela.

PS To hnojivo testovali jiny borci v labakoch tak asi vedi co pišou na obale.
Ono
Na stránke Plagronu (vďaka Hlava;) ) sú predošlé tabuľky, rovnako je tam napísané: "The dosages are per litre and have to be applied with every watering." Ale zároveň v popise pri jednotlivých hnojivách majú uvedené: "Použití: 4 ml na 1 litr vody, tímto roztokem jednou týdně zalít." Pripájam ešte jednu tabuľku, kde je dávkovanie rozdelené podľa použitého substrátu.

A aby som sa jasne vyjadril, o čo sa mi jedná, tak chcem zistiť, ako veľmi je potrebné prihnojovať v Plagron Royalty Mixe, keďže názory o jeho predhnojení sa dosť rozchádzajú (hlavne údaje výrobcu a skúsenosti growerov).
V1k1
takze kdyz tomu dam denne 15 ml na 2L takze 4L a 30ml denne tak to je to same kdyz dam 1x tydne 4ml na litr.Tak proc 90% lidi co znam(a asi 71,2% tady na forku:) ) dava jeste vic nez ja:D
to:Ono
taky valím v Roayalty mixu...podle výrobce se dosáhne nejlepšího výsledku jen při zalívání vodou:D/no proč ne-ale kdo by tomu věřil:D/já dávám co zálivku tj 3tí den 4ml/l AlgaBloom a nevypadá že by jim něco chybělo...a mám to schváleno od zkušených borců...každopádně nehodlám překračovat Xkrat doporučenou dávku
Azachyel
zdravim mate nekdo zkuseností s Plagron enzymes?? jak pouzivat a jak casto?? a chtel bych poradit co muzu michat dohromady mam vse od plagronu grow a bloom, enzymes, rybí, emulzy, pyth amin alga pres. co muzu teda smichat dohromady a kady nebo mam vse zvlast??
FialForever
ahoj, zajimalo by me, jak spravne pouzit plagron roots? Na obalu maj 10ml na litr, jednou poradne prolit. Neni to hodne?...Nekde jsem tu vycetl, ze 1 ml na litr do kazde zalivky. Co myslite?
pan.smakovicka
citace:
Původní příspěvek od FialForever
ahoj, zajimalo by me, jak spravne pouzit plagron roots? Na obalu maj 10ml na litr, jednou poradne prolit. Neni to hodne?...Nekde jsem tu vycetl, ze 1 ml na litr do kazde zalivky. Co myslite?

http://grower.cz/forum/showthread.p...9049#post289049
Teahead
Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte jak se používá Preventivní koncentrát od Plagronu. Píšou, že zabraňuje vytváření slizu v zavlažovací soustavě, ale ani týpek v gshopu mi nebyl schopnej vysvětlit, jak to použít. Předem díky za odpověď.
brekeke
kdyz koupite novej nezkazenej phytamin je uplne bez zapachu?a kdyz smrdi jak bota ma se prestat pouzivat??dekuji
FialForever
Nazdar, potreboval bych zjistit jak ovlivnuji pH hnojiva od Plagronu. Jestli ma cenu porizovat neco na optimalizaci, pokud ho snizuji a nebo zvysuji. Diky
Dim
Cau, rok sem nepestoval a za tu dobu se mi asi zkazil Plagron Alga Bloom - smrdi dost kysele - asi jako zvratky - co myslite - da se to jeste pouzit nebo ho mam vyhodit?
Kambu
Zdravím, já používám na růst Plagron Alga Grow, na listy Phyt-amin a na květ sem používal slepičince..letos kupuju na květ B`Cuzz Bloom Stimulator..chtěl bych se zeptat jestli to můžu s kombinovat s hnojkami od Plagronu-jestli to uškodí nebo ne?..Nebo mám rači si koupit na květ Plagron Alga Bloom??
Hlava
Neuškodi , zkombinuj to a napis report, cau Hlava
Kambu
dík za odpověd..určitě do toho pudu a jak to dopadlo dám potom vědět..
vimnevim
zdravíčko chtěl jsem tudle namíchat nějaký ty živiny pro moje holky...
Vzal jsem 9ml Plagron Alga Grow a rozmíchal v 2.5l vody z kohoutku ze studně.
Bohužel nevím hodnotu EC vstupní vody, jelikož mám EC metr co měří až od 0.4 ale po namíchání hnojiva se EC zvedlo na pouhopouhých 0.5 je to možné ?...
Když si pak přečtu, že před přepnutím má mít kytka okolo co já vím třeba 1.2 EC to by jsem musel dát na litr vody třeba 8 ml ??? Ptám se jen jestli je teoreticky možné, aby bylo takhle "nízké" Ec nebo je špatnej metr ???
vodnebonecko
zdar, urcite to tu niekde bolo ale nejak som to nezachitil
može sa phyt-amin davať do zalievky s bio growom? či je to iba na listy?
Bandita
vodnebonecko
neviem na chuja tolko hnojiv do zalievky pocas rastu...
davaj max. 1x tyzdenne ako postrex
caw
vimnevim
zdravíčko zajímalo by mě jestli jste někdo zkoušel změřit EC namíchanýho Phytaminu ?
Protože mě to ukazuje 2.7 Ec a to ho míchám do vody z RO a o něco menší koncetraci než je v návodu !!! Nebo na postřik nevadí taková koncetrace ?....
mandrew420
myslim ze ked sa jedna o postrek tak ta koncentracia neni az taka dolezita.....
Caute,

mam jen dotaz jsem ve 26.dnu kvetu a hnojim PK 13-14 a Alga bloom, ale u holek se objevil nedostatek dusiku, nevaduí kdyz dam jak grow tak bloom hnojhku do jedne zalivky? nebude to prehnojene nebo vysoke EC? Jedno zaliti davam jen to PK a druhe jen alga bloom, tak jsem myslel ted si to zalit bloom 1grow, ublizim jim ? Nebo spise vyresim ten deficit? Diky pestim v hline
crackonos
citace:
Původní příspěvek od IPX
Caute,

mam jen dotaz jsem ve 26.dnu kvetu a hnojim PK 13-14 a Alga bloom, ale u holek se objevil nedostatek dusiku, nevaduí kdyz dam jak grow tak bloom hnojhku do jedne zalivky? nebude to prehnojene nebo vysoke EC? Jedno zaliti davam jen to PK a druhe jen alga bloom, tak jsem myslel ted si to zalit bloom 1grow, ublizim jim ? Nebo spise vyresim ten deficit? Diky pestim v hline

To je zvláštní, protože v té Alga bloom je taky nějaké procento dusíku. Já jsem Grow s Bloomem zkoušel smíchat a rozhodně si kytky nestěžovaly, rozhodně jim s tím nijak neublížíš.
jo jasny ze ma, to jo, ale ten pomer oproti grow je maly, takze nez bych to nadopoval bloomem abych mel dostatek dusiku, to by bylo asi delsi a zbyzecny, ale diky tak ja jim to tam soupnu snad to bude ok, ja s tim furt pocitam ze povyrosotu tak cca 15cm :D:D:D takze nekde na ten rust musi vzit. Diky pohnojim tak
Zelwig732W16
je normalni ze se v pyth-aminu dela takova bila sedlina??? neljip je to videt, kdyz uz to mam namichany (5ml/l) - kdyz se to necha pul h stat, dole se usadi takovej kal jakoby... pri strikani mi to dela na listech (podle ocekavani) takovy ty bily mapky, jako kdyz vyschnou kapky vody, je to problem, mel bych strikat min? kropim to tim tak 2x tydne a mei tim kazdej den cistou vodou... jinak kytky adnej problem, jen se ptam preventivne, dekuju za odpoved od zkusenejsich uzivatelu tohoto prostredku
j0llyj0k3r
Zelwig: strikej na noc, resp. pred fazi tmy, Phytamin se tak odparuje dele a nezanechava pak fleky na listech.. Taky je dulezity strikat na spodni stranu listu a mezi jednotlivymi postriky vzdy nechat kytce aspon 3dny na vstrebani postriku. At Ti to roste!
charont
Mam takovej dotaz na phytamin,naredil sem 4 ml do 1 litru ,po 3 tejdnech to v odstrikovaci smrdi jak hnuj,je to normalni nebo je to zkazeny?DIKY
Kambu
citace:
Původní příspěvek od charont
Mam takovej dotaz na phytamin,naredil sem 4 ml do 1 litru ,po 3 tejdnech to v odstrikovaci smrdi jak hnuj,je to normalni nebo je to zkazeny?DIKY

tak dlouho bys to neměl nechávat v postřikovači...nejlepe,hned jak to zředíš s vodou by si to měl spotřebovat..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od charont

No 3 tejdny , to musi bejt pořadna šupa do rypaku , jak pise kolega , to co namíchaš hned spotřebovat a vyplachnout postřikovač . Takhle je to po třech tejdnech samozřejmě zkaženy a na kytky to rozhodne nestřikej .

citace:
Původní příspěvek od Zelwig732W16
je normalni ze se v pyth-aminu dela takova bila sedlina??? neljip je to videt, kdyz uz to mam namichany (5ml/l) - kdyz se to necha pul h stat, dole se usadi takovej kal jakoby... pri strikani mi to dela na listech (podle ocekavani) takovy ty bily mapky, jako kdyz vyschnou kapky vody, je to problem, mel bych strikat min? kropim to tim tak 2x tydne a mei tim kazdej den cistou vodou... jinak kytky adnej problem, jen se ptam preventivne, dekuju za odpoved od zkusenejsich uzivatelu tohoto prostredku

NO jak pise kolega , tak mezi postrikama aspon 3 dny spíše doporučuji nejdřiv kazdej 4 den. A hned druhej den to nestrikej , neboť to vlastne čistou vodou z toho spláchneš , cau Hlava
Takže Cropmax se mi pravděpodobně taky zkazí? Bo ja si míchám litr a než to vyplácám tak to mám tak na měsic, takže míchat ještě menší množství? To abych pořídil nějakou mikrostříkačku.
Pekky
čau budu si pořizovat taky skříně. a potřeboval bych poradit co bych měl ještě dokoupit k těmto hnojivum co sou v této- http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=331667 tabulce nebo co by ste mě poradili přikoupit. Děkuji Pekky

ještě jsem chtěl jen říct že pojedu kokos tak asi budou lebšíí tyto hnojiva http://www.biohobby.sk/images/plagron_cocos.jpg + nějakéé doplnky?? poradte:-) Děkuji
charont
Aha tak diky,ja to du vylejt,budu muset poridit nakou mikrorozprazku
Kambu
citace:
Původní příspěvek od Mirex
Takže Cropmax se mi pravděpodobně taky zkazí? Bo ja si míchám litr a než to vyplácám tak to mám tak na měsic, takže míchat ještě menší množství? To abych pořídil nějakou mikrostříkačku.

s cropmaxem nemám zkušenosti,takže nevím..ale já většinou míchám na půl litru :D páč litr ten nespotřebuju hned a nechcu,aby mi to hnilo v postřikovači-pythamin..spíš at poradí zkušenější ;)
charont
Jo budu to delat jak rikas,primereny mnozstvy a rovnou vsechno pouzit,nerad bych pulku flasky vylejval do zachodu,a dikes
tornado12
Osvědčené u všech tekutých hnojiv je skladovat v ledničce a namíchat pouze takové množství které okamžitě spotřebujete.
Po prvním otevření hnojiva spotřebovat do roku.

Domluvte pár lidí kdo pěstuje a kupujte dobře cenově dostupné hnojivo a třeba ho rozdělujte mezi sebou.(výjde to levnější pro všechy a bude rychlá spotřeba=kvalita)
(místo abych si pro sebe koupil 250ml bloomu za 760kč/l tak si koupím rovnou litrovku za 400kč a rozlívám pro kámoše do malích kelímů které mají čerstvé, levné a rychle spotřebované)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Mirex

No to je to samy a po mesici bych to na kytky nestrikal , staci si namichat jen to co spotrebujes hned , jak pise tady tornado12

citace:
Původní příspěvek od tornado12
Osvědčené u všech tekutých hnojiv je skladovat v ledničce a namíchat pouze takové množství které okamžitě spotřebujete.
Po prvním otevření hnojiva spotřebovat do roku.

Domluvte pár lidí kdo pěstuje a kupujte dobře cenově dostupné hnojivo a třeba ho rozdělujte mezi sebou.(výjde to levnější pro všechy a bude rychlá spotřeba=kvalita)
(místo abych si pro sebe koupil 250ml bloomu za 760kč/l tak si koupím rovnou litrovku za 400kč a rozlívám pro kámoše do malích kelímů které mají čerstvé, levné a rychle spotřebované)

...presne tak , :p: cau Hlava
Dr.Crabakles
Zdravim :) Jaký máte zkušenosti s Alga - Total? Díky :)
matko291
ja mam otazku mozem enzymi miesat spolu s ALGA GROW a na kvete s ALGA BLOOM?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od matko291
ja mam otazku mozem enzymi miesat spolu s ALGA GROW a na kvete s ALGA BLOOM?

Čau , no jestli myslíš třeba Atazym , tak to by nemělo vadit , Hlava
matko291
citace:
Původní příspěvek od Hlava

Čau , no jestli myslíš třeba Atazym , tak to by nemělo vadit , Hlava

myslel som enzymi od plagronu
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od matko291

myslel som enzymi od plagronu

no ono je to jenom drazsi varianta Atazymu ... vpohode se da pouzivat spolecne s tim co jsi napsal.

at to roste ;-)
matko291
mam otazku?
mohla by hnojka ALGA GROW keby bola starsia ako 1rok a Enzymi k tomu znizovat pH bez upravy kyselinov zalievku z vodou s kohutika na 6,2?
frek
Zdravim. Potřebuju poradit.... Kupoval sem si Phyt-Amin...a smrdí to jak něco s guanem...taková strašně intenzivní,pronikavá vůně...Neni to prošlý, že ne...? :D
Bandita
citace:
Původní příspěvek od frek
Zdravim. Potřebuju poradit.... Kupoval sem si Phyt-Amin...a smrdí to jak něco s guanem...taková strašně intenzivní,pronikavá vůně...Neni to prošlý, že ne...? :D

Cau
To ma smrdiet,je to BIO, ak to bolo zavrene, tak by to nemalo byt skazene
freefood
zkazenej smrdi jeste 25x vic a nafoukne se mu lahvicka. (byl poloprazdnej a rok starej, nejspis jsem do nej omylem naslintal nebo tak...)
Bandita
Zdravim,
pouzil z vas niekto uz Bat guano alebo Bio supermix od Plagronu?
Neviete nahodou ako sa davkuju-aky je pomer k zmiesaniu s hlinou pri vysadzani na out?
Diky
miravlak
Zdravím,koupil sem si Plagron Terra Grow a Bloom,jsem začátečník ale nějak nemůžu najít dávkování a od kdy se má hnojit...díky za všechny rady :)
MDe_
vzadu na etiketé máš dávkování -

Terra GROW - Dávkování:
Pro přípravu živného roztoku resp. zálivky přidejte 5ml Terra Grow na jeden litr vody (1:200). Používejte zálivku při každém zalévání. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme postupovat podle pěstebních schémat a dalších informací o sortimentu Het TERRA concept.

Terra BLOOM - Dávkování:
Pro přípravu živného roztoku resp. zálivky přidejte 5ml Terra Bloom na jeden litr vody (1:200). Používejte zálivku při každém zalévání. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme postupovat podle pěstebních schémat a dalších informací o sortimentu Het TERRA concept.
miravlak
a od kdy tak??od třetího patra? nebo můžu od prvních lístků třeba??díky
bezdechu
Jinak tabulky jsou k dispozici na stránkách Plagronu http://www.plagron.nl/Downloads/4_schedules.pdf
MDe_
to je brzo , jak jsou malí tak čerpají živny s hlíny. Až od toho 3 patra ale po malých dávkách.
miravlak
no z těch tabulek su jelen xD... >> MDe_ .. mám třeba začínat na 2ml do L a třeba po 2 týdnách dávat těch 5ml do L ?.. a hnojit po celou dobu růstu až do květu?..sem s hnojivama docela noob,tak radši chcu lepší info,aby ta investice nebyla zbytečná a nespálil sem kvítí :)
MDe_
Začni s 1ml a zalívej ob den a potom zvyšuj a potom můžeš každý den. Je to BIO tak ti to nic neudělá :) Hlavně jak budou silnější , tak to nezalívej co chvíly .. nech klidně hlánu proschnout ale musí být vlhká. Jak budeš mít mokrou hlínu tak kořínky se budou špatně vyvíjet a na kytce se to taky projeví.

Tady máš nemoci a co budeš mít na kytce špatně tak se koukni a hledej

Pokud to tam nebude napiš "Problémy s listy" a tak už ti někdo poradí :)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Začni s 1ml a zalívej ob den a potom zvyšuj a potom můžeš každý den. Je to BIO tak ti to nic neudělá :)

tohle bio zase tak moc neni, terra je biomineralni - takze tak pul na pul ....

a osobne bych kazdou zalivku nehnojil, staci jednou za tyden a nebo pri deficitu nejakeho prvku.
miravlak
ok díky ;) :))..takže třeba týden budu dávat 1ml do L (ob den) a pak třeba 2ml ;)
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od miravlak
ok díky ;) :))..takže třeba týden budu dávat 1ml do L (ob den) a pak třeba 2ml ;)

Pozor na to OB DEN. Zalévej až po proschnutí květníku. To múže trvat třeba i týden, záleží na velikosti rostliny, velikosti květníku, substrátu a dalších faktorech.

Proto je v tabulkách jedna hodnota ředění. Kytka dle velikosti vypije za jednotku času určité množství roztoku. Takže malá kytka si vezme málo hnojiv, protože málo vypije a velká kytka velké množství protože toho vypije za stejný čas mnohem více. Kapiš?
miravlak
okey..díky bezdechu ;) nějak to už vyšmelím :) snad se už letos podaří a bude krásné počasí :)..díky za rady všem :)
frek
No já se tak nějak neřídim žadnejma tabulkama. Hnojim podle toho, jak to ta kytka zhurba potřebuje a podle toho, jak mám čas. :) :) Časem na to přijdeš jak ji to vyhovuje nejlépe.
Ale jinak jestli to nechceš moc hrotit, řiď se tím, co Ti radí náš sklepmistr a MDe_ :)

Zkušenost nad zalto :)
Volcano
Zdravim ludia pocul som ze Plagron Alga Grow aj upravuje PH zeme co je na tom pravdy ?
Black_Dragon1
Ahoj groweři,
chci si jen ověřit zápach hnojiv plagron.Několik členů už se tu na to ptalo, ale žádná jasná odpověď. Dneska mi přišlo:
Alga-grow, Alga-bloom a Phyt-amin. Několikrát už tu bylo psáno že tato organická hnojiva zapáchají, ale ,,vůni,, nikdo nepopsal.
Chci se tedy zeptat jestli je v pořádku když:

Alga-grow - hnědá kapalina smrdí po čpavku (pokud někdo zná zápach plynu amin, tak je to hoodně podobné)

Alga-bloom - také hnědá kapalina, smrdí stejně jako maggi

Phyt-amin - také hnědá (trochu průhlednější) - stejný zápach čpavku jako u Alga grow

Zápach není cítit po otevření, jako že by se to rozlezlo, musel jsem přičichnout až k víčku.

Řekněte mi prosím že je to normální, nebo se střelim, je to objednávané poštou a už vidim jak vyřizuju přes maily reklamace.

Předem díky za jakékoliv info.
frek
Alga Bloom - smrdí jako maggi :)
Alga grow - něco mezi phyt amniem a bloomem.
Phyt- amin - Dost intenzivní zápach, né moc příjemněj. Zkus si někdy čuchnout k čerstvejm kravskejm kobližkům a ucítíš podobnost :D:D

Takže buď v klidu...:)
Volcano
mne smrdi alga grow ako cokolada :D
frek
citace:
Původní příspěvek od Volcano
mne smrdi alga grow ako cokolada :D

Závist... :)

Ale mě přijde, že každýmu to smrdí trochu jinak... A taky záleží asi na tom, jestli do nějaké várky nedali nějaké ingredience o něco víc...:D
lex
Cau lidi,

mam 2 dotazy ohledne phytaminu:

1) nekdo tu psal, ze se pak museji ty listy omyvat, ale nikdo jinej uz to nepsal, co je na tom pravdy?

2) jelikoz phytamin aplikuju jako postrik na listy a doporucuje se provadet postrik 1x tydne, tak se tohoto postupu drzim... otazka ale je: kdyz namicham dle navodu do postrikovace ten roztok, postrikam kytky, tak mi v tom rozprasovaci dost roztoku zbyde. Nezkazi se do pristiho tydne, dokud zase nebudu postrikovat?

Predem diky za odpovedi,

lex
frek
citace:
Původní příspěvek od lex
Cau lidi,

mam 2 dotazy ohledne phytaminu:

1) nekdo tu psal, ze se pak museji ty listy omyvat, ale nikdo jinej uz to nepsal, co je na tom pravdy?

2) jelikoz phytamin aplikuju jako postrik na listy a doporucuje se provadet postrik 1x tydne, tak se tohoto postupu drzim... otazka ale je: kdyz namicham dle navodu do postrikovace ten roztok, postrikam kytky, tak mi v tom rozprasovaci dost roztoku zbyde. Nezkazi se do pristiho tydne, dokud zase nebudu postrikovat?

Predem diky za odpovedi,

lex

1) když je omeješ, tak smeješ ten postřik. Pokud je omeješ později, nebude to mít téměř žádný efekt. Akorát se zbavíš toho tenkého filmu na listech, který je tam proti dehydrataci. Ale je to na Tobě. Občas ten postřik udělá takový šedivý mapy, takže pokud ti to vadí na vzheld, klidně omej. Ale spíš bych je nechal..

2)Nevim jestli je to napsaný přímo na obalu, nebo na stránkách Plagronu. Jestli ne, taky tady na G je toho hodně. Tyhle biohnojiva by se měli spotřebovat do hodiny od rozmíchání. Pak se ti to začne kazit a začne to smrdět. Takže ano, zakzí se to. :D:D:D
alpa
od plagronu vsechno[snad] pouzit do 24h....a phytaminem na velke kytky [pod 600W] se nebojim i co 3-4dny cakat,,,ale co tak testuju tak co do kvality se vyrovna calgreen [jedu metrop a dostal jsem radu ho pouzivat i na postrik a opravdu parada] {a staci jednou tydne}
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od alpa
od plagronu vsechno[snad] pouzit do 24h....a phytaminem na velke kytky [pod 600W] se nebojim i co 3-4dny cakat,,,ale co tak testuju tak co do kvality se vyrovna calgreen [jedu metrop a dostal jsem radu ho pouzivat i na postrik a opravdu parada] {a staci jednou tydne}

jj taky jsem uvazoval, ze misto phytaminu bych koupil ten calgreen. Zda se mi totiz, ze mivam problem s nizkou hladinou vapniku ...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma