green man |
mus4k mas naprostu pravdu ze to uz nemoze bit lepsie to keby sa mne tak podarylo tak som happy |
|
|
Ono |
2 rodney:
Ešte by som chvíľku počkať, vyzerá to zatiaľ na dobrý zástrih.;) Musí sa ukázať, čo z toho "zhluku" nových lístkov a vetvičiek vyrastie. Počkaj pár dní a keď nič, vyskúšaj znova FIM, zhruba v jednej tretine až jednej polovici na mieste pôvodného zastrihnutia.
2 MoNgUeSt:
Zdá sa mi, že sa FIM veľmi nevydaril. Akoby vyrastali iba zastrihnuté lístky a pôvodné vetvičky. Skús ešte fotku rastliny natočenej o 90 °, možno bude vidieť viac.:wink: |
|
|
MoNgUeSt |
tak tady je ta fotka |
|
|
Trawa.cz |
Zdar všichni... Tak mě napadlo. Myslíte si, že výsledek FIMu je ovlivněnej Tim jak je rostlina v ten moment silná?
Jako třeba když je tejden pod mrakem, tak myslíte si, že by vyhodila míň větviček, než kdyby bylo slunečno? |
|
|
Hell |
PLS helfnite mi uz PLS ake velke maju byt tie listy pred tym ako ich mam zastrihnut kolko CM alebo MM to ma mat pred zastrihnutim ??? tie lisry PLS PM alebo nejake foto ak by sa dalo aby som to pochopil |
|
|
Scarfaceguy |
Cus, tak jsem se dneska rozhod zaexperimentovat, zvlast po tom, co jsem se docetl, ze abych tu kocicku zamordoval, tak bych ji musel hodne ublizit:) Nabeh jsem na ni jal se ustrihnout takovej ten minisvazecek "minilistku a ministonku" na vrcholu kytky mezi 2 vetsima listkama. Ale to samy jsem pak jeste zopakoval i u nizsich pater, kde to vypadalo podobne. Je to chyba? Ma se vzdykcy strihnout jen jednou a ten vrchni? Diky za odpoved |
|
|
jestedman |
výhonek který zastřihneš se zpomalí v růstu, pokud zastřihneš jen vrcholek, tak se s ním můžou boční větve srovnat a dostanou se líp ke světlu |
|
|
sacul |
Myslite ze je jeste vhodne to ted FIMnout, mam na mysli outdoor. Rostliny maji uz pul metru a tak cca 8 pater. Asi je uz pozde co |
|
|
exup |
Na zaštipování je furt času dost,dokuď to roste tak můžeš štípat... |
|
|
Smah |
muj fim je zde ... snad se my to povedlo
(tři hlavní vrcholy) |
|
|
kouba |
FIM=PI*OVINA !!!
Pro indor - v čerty když se pěstuje od semínek
Pro outdoor -
1) nevidím zadné výhody , ani jsem nevidel žadne převratne výsledky dosažené touto metodou. které by překonávaly nezastřižené kytky.
2)Než se pustíte do nějakeho stříhaní, uvažujte jestli je to opravdu nutne, (kytka:by měla mít alespoň metr bez bočních větví)
3)pokud NEmáte strach že by kytky nekdo videl , nestříhejte je dřív než jsou dostatečně velké a zakořeněné.
4)snižuje to výnos.
5)zpomaluje růst když je zastřihlá brzo.
6)zvyšuje se riziko plísní.
7)paličky jsou nestejnoměrně prosvícené. když kytka roste volně přizpůsobuje se svitu v dané lokalitě na místě kde je nasazená a na podzím je idealně urostlá aby měla všechny paličky na pravém místě všechny dobře natočené na sluníčko.
Předpokládám že na tento přispěvěk budou i negativní nazory ale mluvím především o outdoorech ve volné přirodě ( ne balkony zahrady atd.. )
Carlos- nic proti ale když vidím jak se 80% diskuzí točí kolem toho jak střihnout kytku tak mi to prostě nedalo, příjde mi to jak kdyby to většina lidí pochopila tak že si tím zaručí bohatší sklizeň a bez stříhání to snad ani nejde.
PS: přitom je to jen barbarské narušování RŮSTU, které bych využil jen tehdy bude lito opravdu nutné. |
|
|
|
to kouba: nesouhlasím :) pokud použiješ FIM a Crooping dosáhneš většího výnosu a s tim růstem to neni taky tak zlý ano na den max dva se ti růst pozastaví ale potom to stojí za to |
|
|
kouba |
ty jsi to tak nekdy delal ? ukaž mi nejaký fotky nejlepe pred sklizní cele kytky , jak můžeš vědět kolik by tak kytka vyplodila kdyby jsi nechal růst volně? jedině tak zjistíš její maximalní potenciál... Chtěl bych císt zkušenosti ne něco co si nekdo přečte na vedlejším foru... |
|
|
Trawa.cz |
nejjednodušší je stejně velké kytky stejné genetiky se stejnými podmínkami jednu nechat a jednu zastřihnout ;-)
Taky každá genetika roste trochu jinak a řekl bych, že to určitě může mít i své + |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od kouba
ty jsi to tak nekdy delal ? ukaž mi nejaký fotky nejlepe pred sklizní cele kytky , jak můžeš vědět kolik by tak kytka vyplodila kdyby jsi nechal růst volně? jedině tak zjistíš její maximalní potenciál... Chtěl bych císt zkušenosti ne něco co si nekdo přečte na vedlejším foru... |
ano dělal neznamená že když jsem no groweru "novej" tak že nemám žádné zkušenosti mam skleník a v něm omezenou vejšku takže mi nic jinýho ani nezbejvá a stejně to každej bude dělat podle sebe protože každej má to svoje know-how ;) |
|
|
kouba |
Předpokládám že na tento přispěvěk budou i negativní nazory ale mluvím především o outdoorech ve volné přirodě ( ne balkony zahrady atd.. ) a skleníky tech se samozřejme zastřihování týká asi nejvíc. ale nechapu proc kdyz má nekdo zasazeno daleko v lese kytky mají sotva 4 patra a nekdo mu radí že by to měl rači zastřihnout... tož oslovina jak kráva |
|
|
Namer017 |
hele Fim metoda, kdy nejdrive se da pouzit jak nejmene ma byt ta kytka stara? Da se pouzit i u mladych rostlinek? Uz u prvniho patra??diky moc jinak sem uplne amater :D |
|
|
Trawa.cz |
myslim, že pokud jí necháš alespoň nějaký listy, tak by to mohlo jít, ale podle mě je blbost dělat to dřív než u 4. patra |
|
|
Namer017 |
dal bych tu obrazek jen sem neprisel jeste na to jak ho dat do galerie:D |
|
|
Namer017 |
myslite ze by se dalo zastipnout uz tak brzy? asi spise ne? |
|
|
Fiklipos |
kámo, to je ještě strašně brzo pro zaštípnutí :) |
|
|
|
já osobně FIMuju po 3 patře nepočítají se tam samozřejmě první lístky necham je trochu povyrůst a spodní větve odříznu ty stejně skoro pokaždý stojej za prd a pak to necham růst na další 3 - 4 patra (myslím teď ty nový větve :D nic jinýho ani stříhnout stejně nejde) a aby byla rostlina vitálnější začnu pomalu s roztahováním aby se prosvětlila |
|
|
Namer017 |
OK diky chlapi pockam si na 3-4 patro a pak to zkusim :P |
|
|
|
ty větve ale řezat nemusíš už je docela pozdě na sázení venkovní kytky tak je tam nech a uvidíš co ti to udělá |
|
|
Namer017 |
jake vetve?NO vim ze je pozde ale jen to zkousim.Skrin si dovolit zrovna nemuzu protoze nejsou finance a ani misto na to.Jeste sem nepěstoval ale chci si to zkusit abych aspon vedel o co jde :-D a snad v budoucnu to bude muj konicek a budu o tom vedet vic nez hovno :-P |
|
|
|
koukej sem :) nové výhonky vidíš tady na fotce a je tam i krásně vidět kde byla rostlina zastřižená dej si hlavně potom pozor ať nepoškodíš ty výhonky pak se může stát že už ti ta větvička neporoste tak to stříhni cca 1-2 cm nad patrem jako to mam třeba tady já |
|
|
kouba |
Greener
mno ale to co máš ty zdaleka není fim ja jsem to zkoušel na mojich balkon-kytkách a povedlo se ale ty kytky vypadají hrozně... |
|
|
|
tak mi prozraď v čem spočívá FIM?? a jestli tohle neni FIM tak nevim teda :) |
|
|
|
Původní příspěvek od Greener
tak mi prozraď v čem spočívá FIM?? a jestli tohle neni FIM tak nevim teda :) |
u klas. zastžihnutý ti vyjedou dvě vetve,kdežto u FIMu se to rozvetví daleko více...větve jsem nepočítal:teef:takže asi v tom to spočívá.:bandit: |
|
|
|
takže jestli jsem to pochopil dobře v poslednim patře ti vyjede třeba 5 větví a zbytek se bude větvit normál?? nebo ti to jen udělá malý mezery mezi posledníma patrama?? doufam že se pochopíme kdyžtak něco spíchnu v malování |
|
|
kouba |
dívej takhle se mi větví kytka kterou jswem jednou zastrihl normálně |
|
|
|
vyfoť tu kytku kterou si FIMoval nějak mi pořád nejde do hlavy jak to myslíte vim jak to sříhnout ale přijde mi to zbytečný |
|
|
|
ja som to skusil ale vysledky su ako pri normalnom stiepeni. |
|
|
|
mě to taky přijde že bepečnější je teda normálně stříhat takhle když jsem si vždykcy novej výhonek poškodil větev už nerostla a zakrněla myslim ta nová |
|
|
Namer017 |
pokazdy to vyjit nemusi |
|
|
Zlosin* |
Původní příspěvek od Greener
mě to taky přijde že bepečnější je teda normálně stříhat takhle když jsem si vždykcy novej výhonek poškodil větev už nerostla a zakrněla myslim ta nová |
s tímhle moc nesouhlasím, když se nepove, vyjdou normál 2, zakrnění je blbost, možná se to tak na první pohled tváří, je pravda že když má rostlina vytvořit 4 nové větve, tak jí to trvá trošku dýl... |
|
|
|
nn takhle to nemyslím :) když jsem kytí šmiknul a nepovedlo se to začla růst pouze jedna větev a druhá poškozená nerostla a postupem času odpada měla nevim cca ani 1 cm ale je zajímavý že rostlina si pustila o patro níž další větev takže normálka jsou na jednou patře 2 ale ona měla 3 a pak tu 1 a je taky zajímavý že mi to udělala pouze samice protože u takto poškozených samců větev zakrněla následně odpadla ale samec další větev jinde nevyhodil nevim no alespoň další věc k bádání :D |
|
|
Namer017 |
Je cas zastipnout klas :-D ???Pribyva 3. patro |
|
|
Namer017 |
Jo kamarad mi poradil ze az bude mit kiti 3patra ze je mam zastipnout az na 1 tzv odjebat ty 2 patra a ze potom je to nadhera a vytahnes z toho vice co je na tom pravdy nebo co si o tom myslite? |
|
|
Zlosin* |
Původní příspěvek od Namer017
Je cas zastipnout klas :-D ???Pribyva 3. patro |
Můžeš. Já bych ale ještě počkal na jedno patro. |
|
|
Hallogen |
poradil bych počkat na 5list... |
|
|
kolyacz |
taky chci vyzkoušet FIM metodu a našel jsem moc pěkný post,který je sice v angličtině,tak možná si ho někteří nepřečtou,ale bohatě postačí určitě fotky.to pro Ty,kteří stejně jako já neví,kde vlastně přeszastřihnout.Takže koukněte na http://forum.grasscity.com/absolute...-made-easy.html |
|
|
Namer017 |
Drsneee si asi jedniny kdo se dotoho hecnul asi si ted vice lidem pomohl dovest to do detailu |
|
|
virtual128 |
Dík za radu, zkusim to hendka na mých kytkách =) , do ted jsem z ostatnich temat pořádně nepochopil jak to dělat |
|
|
soonty |
rozhodne super metoda, letos poprve zkouseno a vysledek nema chybu. Hlavne Durban Poison se poved a v kombinaci s SuperCropping kazda z kytek naflakala cca 20 silnych vrsku.
Zkusim nahazet nejake foto do galerie... |
|
|
soonty |
rozhodne super metoda, letos poprve zkouseno a vysledek nema chybu. Hlavne Durban Poison se poved a v kombinaci s SuperCropping kazda z kytek naflakala cca 20 silnych vrsku.
Zkusim nahazet nejake foto do galerie... |
|
|
Frydrych |
tak jsem se pridal kvám a k tomu to pokusu doufam ze me to nezradí jo a chci se zeptat ..ti co tady maji krasny galerie kytek indoor i outdoor zaštipuje pokažde Fimem ? diki |
|
|
Namer017 |
Původní příspěvek od Frydrych
tak jsem se pridal kvám a k tomu to pokusu doufam ze me to nezradí jo a chci se zeptat ..ti co tady maji krasny galerie kytek indoor i outdoor zaštipuje pokažde Fimem ? diki |
No tahle metoda je skvela ale zalezi na tobe jestli si zvolis tuhle nebo ji udelas jinak ale tahle fakt funguju a prinejgorsim kdyz to neudelas dobre stejne se rozvetvi :D hlavne sleduj poradne ten odkaz neustrihni cele rostouci listky ale jen tak 85% a melo by to zabrat podivej na odkaz....http://forum.grasscity.com/absolute...-made-easy.html
Jinak myslim ze tohle dela hodne lidi protoze je to fajn i ja sem ji zkousel sice napoprve my vysli 3 vetve ale potom sem to udelal znova na kazde z tech 3 a jejda nakonci kdyz sem sklizel krasnych 16 vrcholku :D |
|
|
Baliiii |
Ahoj, zde je výsledek mého prvního pokusného Fim zaštípnutí. Výsledek není super... zatím pouze 4 výhonky v ranném stádiu.. prosím o komentáře. Zaštípnul jsem všechny mé kytky včetně pokusných noname... na této fotce je to ale asi nejlépe vidět. |
|
|
muDRlant |
ak som dobre pochopil , tak sa to od normalneho zastrihavania lisi len tym , ze to neodstrihnes cele ? nemusis to strihat/rezat pod 45 stupnovom uhle ? |
|
|
Slick-ace |
Původní příspěvek od muDRlant
..nemusis to strihat/rezat pod 45 stupnovom uhle ? |
Pod 45°? Ne nemusíš. |
|
|
nugett |
Tak jsem se rozhodl zaštípnout touto metodou, ale nevím jestli jsem to udělal správně?????????????????? |
|
|
jabkosh |
myslíte, že je to dobrý postup i pro matku? |
|
|
undergroundman |
no nevím?ja zůstanu asi u zaručeného starého classického zaštípávání,podle mě když se to takhle zastřihne ,tak vyroste to co jste ustřihli akorát to co jste ustřihly tam bude chybět :)ale někteří si to chválí,tak na tom asi něco bude.párkrát se mi stalo ,že mi třeba vyjeli 3 nové výhonky,ale 5 nebo 6 to jsem ještě neviděl,schválně to zkusím na něteré rostlině,jsem zvědavý :D |
|
|
Kambu |
Ahojte,u toho zaštipování způsobem FIM,se můžou zaštípnout i nové výhonky,které vyrustají z dalšího patra? nebo ty výhonky musí mít taky kolem toho 3 patra a pak zaštípnout? Doufám,že víte co tím chci říct :) |
|
|
zajonc |
Kambu: muzes to zastipnout kdykoliv, jenom je dulezite aby rostlinka byla silnejsi a ne nejaky zmetek :) potom se ti hezky rozvetvi... ja to zkousel a delal sem presne to co ty myslis...pokud muzu poradit .. skus treba na 1 kytce zastipnout tak jak se ptas... a na 2. kytce zastipnout to same + navic vsechny ostatni... takhle to mam ja vyzkousene.. a narostly mi docela keře.. sak koukni na muj thread.. je sice stary ale na tomto threadu sem to prave zkousel, a mel jsem vsechny vrchni vyhonky i po prepnuti na kvet v jedne rovine, a nemusel sem kytku vubec ohyvat nebo ji tvarovat vetve.. povedlo se mi to :P |
|
|
Kambu |
Původní příspěvek od zajonc
Kambu: muzes to zastipnout kdykoliv, jenom je dulezite aby rostlinka byla silnejsi a ne nejaky zmetek :) potom se ti hezky rozvetvi... ja to zkousel a delal sem presne to co ty myslis...pokud muzu poradit .. skus treba na 1 kytce zastipnout tak jak se ptas... a na 2. kytce zastipnout to same + navic vsechny ostatni... takhle to mam ja vyzkousene.. a narostly mi docela keře.. sak koukni na muj thread.. je sice stary ale na tomto threadu sem to prave zkousel, a mel jsem vsechny vrchni vyhonky i po prepnuti na kvet v jedne rovine, a nemusel sem kytku vubec ohyvat nebo ji tvarovat vetve.. povedlo se mi to :P |
Přesně tak jak to píšeš,to sem myslel :) noo já sem ted zaštípl u všech kytek zatím jen vršek a počkám,jak to dopadlo..Chtěl bych zaštípnout i pár podvětviček,ale právě sem nevěděl jestli mužu i tak mladé větvě zaštípnout víš ;) jinak díky za radu..a ten tvůj tread mi nějak nejde zobrazit.. |
|
|
cdcover |
Původní příspěvek od nugett
Tak jsem se rozhodl zaštípnout touto metodou, ale nevím jestli jsem to udělal správně?????????????????? |
No možná si to trochu přehnal, ale zdá se mi, že ti tam rostou koule - takže to je vlastně úplně k ničemu :D |
|
|
zajonc |
Kambu: jo sorry... skus to tedka :) |
|
|
Kambu |
Původní příspěvek od zajonc
Kambu: jo sorry... skus to tedka :) |
Vpohodě :) jinak kolikrát si to zastřihával? |
|
|
Kambu |
Zdarec,mám dotaz..v nedělu jsem zastřihl metodou FIM všechny kytky a dneska se u všech ukazují,že by to snad mělo vyjít..Jen mi dělá vrásky jedna kytka..je znich nejvíc rozvětvená a zatím u ní jsem na vrcholu nic nezpozoroval,žádné náznaky nového výrustku..Tak jak dlouho to muže trvat,než se něco oběví? a může se stát že z toho vrcholu nic nevyleze??
(jinak z FIMované jsou všechny poprvé) |
|
|
vaaanha |
Původní příspěvek od Kambu
Zdarec,mám dotaz..v nedělu jsem zastřihl metodou FIM všechny kytky a dneska se u všech ukazují,že by to snad mělo vyjít..Jen mi dělá vrásky jedna kytka..je znich nejvíc rozvětvená a zatím u ní jsem na vrcholu nic nezpozoroval,žádné náznaky nového výrustku..Tak jak dlouho to muže trvat,než se něco oběví? a může se stát že z toho vrcholu nic nevyleze??
(jinak z FIMované jsou všechny poprvé) |
F(uck) I M(issed) se moc pokazit nedá už jenom dle toho, co ta zkratka značí. Pokud se FIM nepovedlo/a tak ti akorát na vršku vyrostou místo dvou zdravých listů nějaké zdegenerované a navíc ti začnou růst postranní větve, které jsou vždycky v patře mezi listem a stonkem. Takže přinejhorším bude výsledek obdobný normálnímu záštipu. |
|
|
jkb |
Ahoj, co říkáte na můj FIM? Myslíte, že se povede? |
|
|
|
mám otázku chcem sa naučit zastrihávat FIM technikou možem to praktizuvat aj na samcoch ??? proste by som si za okno hodil 10 samcov v 500ml jogurtoch a skušal by som FIM od 1 patra až po 7 abby som nabudúci rok vedel ako zastrihnút slečnu :-) da sa to ? |
|
|
Zlosin* |
je to zbytečný pěstovat samce jen proto, abyses naučil zaštipovat. Prostě to udělej na samicích, a ono to vyjde. Nedá se to pokazit. |
|
|
kacerik |
ked sa nepodari FIM tak bud to bude na 2 vrchy alebo iba zostrihnute listy:-) |
|
|
tornado12 |
budou to ninimalně 2 nové vršky.
když se podaří tak až 8 vrcholů. |
|
|
zajonc |
Původní příspěvek od Kambu
Přesně tak jak to píšeš,to sem myslel :) noo já sem ted zaštípl u všech kytek zatím jen vršek a počkám,jak to dopadlo..Chtěl bych zaštípnout i pár podvětviček,ale právě sem nevěděl jestli mužu i tak mladé větvě zaštípnout víš ;) jinak díky za radu..a ten tvůj tread mi nějak nejde zobrazit.. |
tak to skus znova u mojich prispevku ty odkazy by uz mely fungovat..
edit: skus odkazy.. kdyby nahodou nesly tu mas primo odkaz s adresou na oba
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 :banana:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=51144 :love: |
|
|
sillon |
zdarec potřeboval bych poradit když mam autoflowering asi 50cm , jestli můžu zaštipnout větvičky s listy jak daleko a jestli to neva když nebudu mit žadne listy na rostlince.. jj dik za postřehy |
|
|
Kambu |
Původní příspěvek od sillon
zdarec potřeboval bych poradit když mam autoflowering asi 50cm , jestli můžu zaštipnout větvičky s listy jak daleko a jestli to neva když nebudu mit žadne listy na rostlince.. jj dik za postřehy |
automaty nezasřihávej..ztratíš tím výnos atd..tady si to pročti http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47884 |
|
|
kc33 |
omylem vyzkousena fim...a povedlo se 8 stejnejch vrchu...ale za to na druhe kyti pouze 3 vrcholky tak opravdu nevim cim to je.... |
|
|
Hardy |
Původní příspěvek od kc33
omylem vyzkousena fim...a povedlo se 8 stejnejch vrchu...ale za to na druhe kyti pouze 3 vrcholky tak opravdu nevim cim to je.... |
Postni sem fotku, jesli máš! Hrozně moc bych chtěl vidět jak to vypadá. Nikde totiž nemůžu najít fotku s povedenym FIMem. Všude jen píšou, že vyroste až 8 vrchů, ale když sem to zkoušel já, tak jediný, co mi vyrostlo, bylo patro s postiženejma listama a nový vrcholky mi rašily ze spodních pater... Díky moc |
|
|
lubik07 |
ja som to skusila tiez....:D
a na niekolko krat 3x...rastlinky su krasne kosate a na vrcholkoch sa robia zhluciki novych vrskov..
par fotiek....:banana: |
|
|
|
Zdravím všechny.Tak jsem to dnes zkusil a uvidím co z toho bude.Každopádně díky za foto a rady. |
|
|
norbit |
zdravím letos chcu jet poprví out s odrudou shaman od dutch passion a četl jsem tu dost o tom že se špatně větví takže bych chtěl taky zaštípávat Fimem (tady je odbrázek jak se to správně dělá http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=359493) ;-) |
|
|
OutDoorEr |
je vhodný štípat už takhle malý kyti?popř.kde ju mam riznout?FIM |
|
|
|
outdoorer: není to vhodny...si to tu precti a zjistis kde strihnout. je tu toho 24 stran |
|
|
Ratatabum |
Pročetl jsem to celé a stále jsi nejsem jist, zda to chápu dobře.
Tady je foto mého zastřižení u Vanilla Kush. Domnívám se, že to není onen FIM, ale obyč. šmiknutí. Rozdíl je v tom, že při FIMu bych fiknul i ty lístečky ve tvaru "V" někde v jejich půlce ???? |
|
|
Ratatabum |
Ještě to foto : |
|
|
keneth48 |
v ktorom tyzdni respektive dni je idealne urobit ten FIM? |
|
|
Forrest |
Taky jsem zkusil zaštípnout a 6 dní se nic neděje :D Asi to trochu zahnívá, ale to už neřešim, až bude teplo tak ´půjdou ven a ono se to snad nějak opraví :) |
|
|
Forrest |
Taky jsem zkusil zaštípnout a 6 dní se nic neděje :D Asi to trochu zahnívá, ale to už neřešim, až bude teplo tak ´půjdou ven a ono se to snad nějak opraví :) |
|
|
Slick-ace |
Forrest:
říznul jsi to moc nízko, takže ti pojedou klasicky 2 větve.. |
|
|
Forrest |
Slick-ace:
uvidim no, co to udělá, zatim se to nehejbe :D |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od keneth48
v ktorom tyzdni respektive dni je idealne urobit ten FIM? |
Toto není stanoveno. Záleží pouze na pěstiteli jak rozhodne o tom jakým zpúsobem mu rostlina má vyrúst. FIM nemusí být aplikovám pouze na centrální stonek, ale lze jej uplatnit i na postraních větvích. Múžeš ho dejme tomu provádět už od 4tého patra rostliny. |
|
|
nasir123 |
zdravým všetkých groweru :D neska som skúsil na jednej rastline zaštipnúť technikou FIM pozrite či dobre. Keď tak dajte vedieť |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od nasir123
zdravým všetkých groweru :D neska som skúsil na jednej rastline zaštipnúť technikou FIM pozrite či dobre. Keď tak dajte vedieť |
Řekl bych, že jsi to řízl moc vysoko. Centrál ti poroste dál, jen budeš mít zkrácené čepele na nový listech. |
|
|
nasir123 |
jo? tak to skusim teda ešte uřiznou nišie |
|
|
nasir123 |
tak teraz to vypada tak ze ako by som ufaklil 4 vetvy už som to odrezal nižie skus to teraz zhodnotiť |
|
|
nasir123 |
uz tie 4 veci aj stmavli |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od nasir123
tak teraz to vypada tak ze ako by som ufaklil 4 vetvy už som to odrezal nižie skus to teraz zhodnotiť |
Tohle už vypadá lepší.. teď už jen čekat jak se zadaří. |
|
|
nasir123 |
jo mohlo by sa skusil som to rovno na najvačšej rastline :) |
|
|
nasir123 |
mám pocit že sa mi tá fimka podarila ... Ale myslel som že tam vyrastie viac vetvi :) |
|
|
Frydrych |
Forrest: jojo musíš to ve třičtvrtě střihnout ja to dělám žiletkou aj na Indoor se mě to povedlo zatím vždy |
|
|
iguana007 |
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zda-li v tuto dobu není na FIM už pozdě? Pěstuju outdoor Critical Jack a kytky už maj přes 2 metry a nerad bych, aby to přerostlo i můj plot :D
Tj. můžu FIMu využít i k tomu, aby mi kytky teď zhoustly než aby se mi táhly více nahoru?
Díky za rady. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od iguana007
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zda-li v tuto dobu není na FIM už pozdě? Pěstuju outdoor Critical Jack a kytky už maj přes 2 metry a nerad bych, aby to přerostlo i můj plot :D
Tj. můžu FIMu využít i k tomu, aby mi kytky teď zhoustly než aby se mi táhly více nahoru?
Díky za rady. |
1)Pokud se Ti kytky nechystají kvést, múžeš provádět FIM.
2)Ano, zhoustnou Ti. |
|
|
|