R<A>ZOR |
dík..me bylo receno ze se to nedela ze to kytku poskodi a dal neporoste a ze ani nevykvete..takze se bat nemusim a muzu to zastrinout? |
|
|
N.a.z.z.i |
Tohle jsou mí kytičky |
|
|
R<A>ZOR |
ty větve ze 4 patra sou stejně velký jako ty rozdvojený z 5týho nemám ostříhat ty lístečky kolem toho jak vyrůstaj větve aby šlo světlo na ty větvě a ne zbytečně jenom na listy???díky |
|
|
Zodiak |
to razor: nestříhej celé listy, ale jenom některé čepele, ty které cloní další větvi, ale už to tu někde je... |
|
|
R<A>ZOR |
jojo jdu na to díky...
PS.:hledal sem to tady a moc nenašel..pšíště se budu snažit víc;) |
|
|
L@dES3K |
To zastřihávání FIMem má docela hezky nakreslený AEROCELL jinak co sem se díval na ty fotky těch pokusů, tak se to +/- podařilo asi jednomu. Podle mojí zkušenosti není vhodný použít FIM hned u malý rostlinky, která má jenom 3 patra. Nejdřív ostříhejte z kytičky lístky, které jsou kolem dokola špičky tak, aby vám zůstal jen takovej jekoby pupen. (Tím trochu srazíte růst a začnou se tvořit boční větve navíc a tak trochu kytku nutíte k tomu, aby byla samice, popř. se v krátké době projeví samec, takže se pak nebude rozčilovat u 2 m samce). Pak musíte nějakou dobu počkat až zesílí boční větve nebo pokud máte rostlinu, která hodně roste do výšky-proces opakujte. Po zesílení bočních větví můžete začít uplatňovat metodu FIM-mě se to osvědčilo u počátečního růstu šišek, kdy se vám vytvoří mezi hl. stonkem a boční větví samičí "děloha" s hašišovým vláknem. Správné zastřihnutí metodou FIM je vlastně rozpůlení toho "pupenu", který jsme tvořili na začátku.(Pupeny by měly být větší a už připomínat malinkou šišku). Zastříhávejte jen v růstové fázi a když kytka začne dozrávat, tak úplně FIM vypusťte, jinak si zbytečně srazíte výnos. Mám to odskoušený u outdooru, takže nevím jak se zachová indoor. Jo a někdy to může přejít až v nekontrolovatelné větvení, tak opatrně. Pokud si stále nejste jistí pokusím se ještě něco nakreslit(nemám momentálně foťák) a nebo dodejte foto a já vám poradím. |
|
|
bubik |
...FIM u venkovek je super...o hodne vetsi vynos... |
|
|
Rhino |
bubik: Pěkný kytičky:-))
FIM je dobrej, udělal sem ho u 15 kytek outdoor. |
|
|
motor tvor |
pane bubik vase zahradka je nadherna, vzbuzuje mou zavist :D
teda predevsim to misto, musis mit bud zatracene velkou zahradu nebo hodne nevedomy sousedy coz? blahopreju... |
|
|
hemp_ty |
tahle technika podle mě funguje téměř na 100%......ale vyžaduje to pár testů,mě se ze začátku podařilo zastřihnout ,aby se rozdvojili,tak 4 z 7 záštipků.....ale když víš kdy to máš šmiknout,tak je standartní rozvětvění v jednom místě tak asi o počtu 3 větviček...........pokoušel sem se to zkusit na vršku šišky a vono se to vlasně nezaštíplo jen to obalily chloupky(škoda že nemám foto).......ale já si myslím že zástřihy jsou mářez,možná že by bezzástřihu byl pěknej nážez sledovat jak kytka roste(mám řízek a je to bomba),ale když dojdeš ke keříku kterej má tak metr dvacet,a ma šířku tak 2 metrym,ale větve mám podepřený,asi by to nezvládly.....vydapaá to pěkně,řídím se radama tady z groweru tak pište |
|
|
JAHmaican |
FiFo31121990: ty blázne, proč bys zastřihaval paličky???? :D
To se dělá při růstu |
|
|
brambora |
zdar tak sem taky zastrihnul pomoci technikou FIM no snad to bude dobre popis: vzal sem ten nejmensi chuchvalec tech malinkejch listku a zhruba veprostred to ustrich. jeto dobre? no az vyjedou naky vetvicky dam vedet a popisu :) |
|
|
ganjik |
Teoreticky ano ;-)
Jestli se ti to povedlo i prakticky, o tom nám budeš muset napsat ty nám... |
|
|
brambora |
a mikroskop ktomu nechces? |
|
|
Mr.Dagoth |
Mno mě ten rozvíjející se vrcholek vožraly slimáci. 14 dní se ta kytka nehnula ani o píď, pak se to nějak rozšmodrchalo a bylo z toho pět větví. Děkuji všem slimákům(ale jenom za tuhle kyti!!!) |
|
|
brambora |
vsecky 4 kiti sem zastrich FIM ztoho semi jen jedna povedla na 2 vrcholky. a zbyli 3 jen vyrustaj novy listky tak sme to zastrich znova. |
|
|
|
ja som fim strihol asi 2 - 3 tyzdnovu rastlinku na 3 alebo 4 púoschodi asi pred mesiacom, pestoval som za oknom - malo svetla..... vysli mi dve vetvicky, a v momente sa z toho rozbalil samec a hned rozkvitol...
toť moja skusenost |
|
|
rasta.p |
Zkouším, dělám funguje to! Ale kdyz se to prezene musí se ten kerik roztahovat aby šlo všude světlo. |
|
|
JAHmaican |
rammian: 1, Jsi to udělal blbě
2, samec by to byl i kdyby si to udělal dobře, nebo vubec |
|
|
|
to --> JAHmaican
ja viem , ze by to bol samec aj tak, ale hadzat kvety za tak kratku dobu????????? |
|
|
mus4k |
mno já zkoušel zaštipovat fimkou třikrát a pokaždý 4 nowý větvičky:)takhle metoda je fakt v pohodě doporučuju každému....:) |
|
|
clandestino |
Mne se podarily 3 vetvicky. Ale jelikoz sem byl naplech a rezal to tupym nozem tak povazuju i to za uspech........... nekamenujte me, uz sem si poridil ziletku... |
|
|
mus4k |
to:clandestino
no hele já to pokaždý bral nůžkama:Dsice to není krásnej čistej řez ale taky se to dá:)právě se mi podařilo 5 větví lepší už to asi nebude:D |
|
|
zfiře |
FIFO tak to se ti opravdu nepodařilo.to co jsi nafotil je klasické zastříhnutí.
Podívej se ještě jednou pořádně na první obrázek od CARLOSe.
Musíš tam toho co jsi ustřihnul nechat víc.
Mrkni na příspěvek č.98 a č.103 tam to je.nějak tak to má bejt střižený.:wink:
jó u potoka bejvávalo.....double.clon.attack 2006 |
|
|
gdudko |
uz som tuto metodu skusal niekolko krat ale ako to tu niekto povedal su to take zmrdy,nie ze by to bolo o nicom ale riadny vrcholec je riadny vrcholec.tato mtoda sa mi viacej pozdavala pri pestovani zo semena ako pri klonoc pretoze klon je sam o sebe krikoveho vzrastu ,ale ked je vsetko o.k. a rastie to tak to urcite zvisi konecnu gramaz .(to je moja skusenost) ale treba to skusit |
|
|
HCSBUBI |
No tuhle metodu jsem objevil náhodou před několika lety.přijde mi lepší než normál zaštipování.No hlavně co se týče vzrůstu a košatosti.Lepší mít bonsai než vytáhlej stonek.Alespon na outu a utajenym pěstování.Takhle jsem zaštípl Super Skunk a hodilo mo to 3 další stonky a to jsem na každym z nich ještě jednou opakoval a byl z toho bonsai jako ze žurnálu.Takže FIM doporučuju. |
|
|
magic eye |
A jakto že z normálního zaštípnutí vyrazí 2 větve a z FIM až 6? |
|
|
JAHmaican |
Protože 1. fimem uděláš vlastně jakoby 2-3 klasické zaštípnutí, jak to stříháš v tom poupátku. |
|
|
L@dES3K |
tak jsem se konečně rozhodl poslat ty obrázky, na kterých se dá rozeznat jak to stříhat, aby z toho byly samice minimálně na 90% -bacha na přehnané větvení, výška nebude tak velká i když to se liší podle odrůdy. Good luck. |
|
|
JAHmaican |
L@dES3K: A když to špatně střihneš, tak bude samec??? :eek: :D |
|
|
|
nooo tiez sa cudujem :D:D:D
inac FIM som spoznal, a tipujem ze sa od tejto techniky vzivote neodklonim |
|
|
|
to --> FIFO
tak nabuduce odfot pupienok v rezime makro, a este ho nerez.... ja alebo niekto iny ti naznaci kde to mas reznut a musi to byt OK....,
naucime ta to:D nic sa neboj!!! len si priprav novu ASTRU ha ha:D |
|
|
weed |
Nevim, jsetli jsem to správně pochopil - když mám nahoře dva listy a mezi nima jenom ty chloupky co z nich vyrostou další dva listy (pupen), tak mám nejdřív ustřihnout ty listy nebo rovnou rozpůlit ten pupen. |
|
|
|
to -->weed
co tam chces rozpolovat a co najprv???
jeden rez a mas to - musis to spravit naraz s co najostrejsou ziletkou... pozorne si pozri prvy obrazok v tomto threadu...cuzz |
|
|
Soul Rebel |
L@dES3K > JAH si z tebe dela srandu, protoze to vypadalo, ze pohlavi urcis zastrihem, coz je kravina.
Imho samec se driv kvuli zastrihnuti rozhodne neprojevi, mozna mas zkusenosti ze jo,ale neni to tak. Samec proste vykveta driv aby stihl opylit samici.
btw> co je schizofrenicka odruda?:confused: |
|
|
L@dES3K |
Soul Rebel: když budeš dělat sazeničky na outdoor, určitě to stříhání zkus, ti samci se fakt projeví mnohem rychleji, protože " jako by jsi kytku podvědomě nutil mít sišky" ikdyž to v reálu samozrejmě nejde. při tom zástřihu ještě světlo 13/6 (chybama se člověk učí) |
|
|
Ganjaholickz |
L@dES3K: prvně sem na to nechtěl ani reagovat , ale to co píšeš fakt hraničí. neberu jen tvou "Shcizofrenická odrůda" rádoby definici což je pěkná blbost. výskyt samců je dán více podmínkami (kyselost pěstebního media, světelná perioda(to už sme i u hermíků) apod. ) ohledně spojitosti zaštípnutí s rychlejším určení pohlaví : jak psal soul rebel - samec se ti vždycky projeví rychleji než samice.
mimochodem vzhledem k tomu , že zaštípnutím "ztratíš" zhruba týden růstu. o ten si prodloužíš výskyt pre-flowers takže ve skutečnosti se ti projeví o týden později než by se ti projevili bez záštipu. pěstuju už 10 let a to co píšeš ty je největší nesmysl kterej sem kdy slyšel, nikdy NIKDY se mě nebo komukoliv poblíž neprojevila zaštípnutá kytka dřív než normálně rostoucí(krom ruderalis variet)
ad sativa, spíš je to dáno nechopností pěstitele než tím že by sativy měli větší poměr samců než indici. |
|
|
|
to --> FiFo
zle si to odfotil... teda ak chces strihat tieto rastlinky tak vrsky odfot zboku - aby bol nanich pohlad rovno nie sikmo zhora.... |
|
|
|
to --> FIFO
odfot to este raz aby bol pohlad na vrsok rovno nie sikmo.... a aby to bolo takto zboku ako Y
inac rezat by sa to malo neak takto ako na fotke lenze nenaznacim ti to presne lebo si zle odfotil.... |
|
|
warior |
FiFo31121990: cus! takhle bych to rizl ja ;-) snad ti to pomuze... |
|
|
JAHmaican |
Já bych to šmiknul o trošičku vejš, ale fat jen o malinko :) |
|
|
|
to --> FiFo
ano smekni to aj s tymy mini listkami takto ako to je naznacene alebo trosku vizsie ako napisal JAHmaican... ale pouzzi novu ziletku fest ostru a smekni to jednym tahom....3mem palce nech ti to vijde |
|
|
|
to --> FiFo
mno, tak neviem ci si to nerobil zbitocne ked je rastlina chora...sak uvidis... A aka je mala? Najskor rezat nad tretim stvrtym poschodim!!! |
|
|
warior |
jestli to fiknes takhle nebo o milimetr vis uz zas takovou roli nehraje...pro kytku je dulezite, ze ji zamezis ve stoupani a bude muset vyrazit bocni vetve...teda samozrejme taky jeste zalezi jak mas vysoko lampu a kolik wattu, nakolik to prosvitis a podobne,ale to uz se dostavame nekam off topic ;) |
|
|
L@dES3K |
Já bych to tak definitivně nestříhal-(FiFo31121990: cus! takhle bych to rizl ja ;-) snad ti to pomuze...) Stačilo by pouze ustřihnou ty úplně nejvrchnější lístky, patra mezi sebou zkrátí vzdálenost a kytka bude kompaktnější. Hodí se to spíš na outdoor, protože se zde snadno získá bush efekt (malý prorostlý křoví). |
|
|
|
FIFO, tak ako kyti este zije? ako pokracujes? Este bude kratka doba na rozvetvenie, ale zajima ma ci ten rez bezproblemovo znassa ta chora... |
|
|
AHM4D |
hojda tak jsem zkusil tak nějak poprvé fimku ale nevím jestli jsem to udělal dobře...poradí někdo?
edit: dík všem za názor :rolleyes:...vypadá to že něco jsem střihnul dobře, něco ne..holt chybami se člověk učí |
|
|
Vojtw10 |
Ahoj prosim jak by to mělo vypadat když to zastřihnu jako normalne ne touhle technikou ? mělo by to zhnědnou a rust malinky lístky kolem toho bo jak .. ? : ) Thx za odpoveď |
|
|
Soul Rebel |
vojt> kdyz to smyknes normalne, tak ti vyrostou dve vetve z nejblizsiho mista z kteryho roste list;)
radsi procitej nez se zeptas;) |
|
|
Cactuss |
Lol zkuste si precist par prispevku ze zacatku |
|
|
Morpheuss |
PLS... chcem sa spytat že možem spraviť fim este raz...? ked som prvú asi dojebal...(trosku viššie ako som mal...) :-/ dakujem vopred za nazory... |
|
|
Zoder |
Čágo ... nepěstuju moc dlouho a zkušenosti mám pouze s outdoorem, stejně tak letos chci pěstovat jen venku, tudíž se chci zeptat, tahle metoda platí jen pro skříň nebo i pro gáňku rostoucí pod sluncem ?
díky zudýý |
|
|
JAHmaican |
Zoder : Nějaký důvod, proč si dospěl k týhle otázce???
snad je to jedno jestli in nebo out... |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od Zoder
Čágo ... nepěstuju moc dlouho a zkušenosti mám pouze s outdoorem, stejně tak letos chci pěstovat jen venku, tudíž se chci zeptat, tahle metoda platí jen pro skříň nebo i pro gáňku rostoucí pod sluncem ?
díky zudýý |
když zastřihneš takhle kytku která je pod lampou, tak to bude úspěšný, když na ní bude svítit slunko tak už ne
to je jako ten thread jestli vadí kytkám dešťová voda :eek:
trocha selskýho rozumu do toho přemejšlení ;-) |
|
|
Morpheuss |
Zoder
Jasne že to funguje, je to jedno či je to in alebo out... |
|
|
Zoder |
nevim jestli se mám smát (sám sobě) nebo se stydět, každopádně díky
Jahmajčan --- asi protože nemám v tomhle žádný zkušenosti a radši se zeptám než abych čekal další rok na pěkný kytky ... ;)
příště budu snad klást duchaplnější dotazy ! |
|
|
Arthurs |
Poílám 2 fota na zastřižení Fimem |
|
|
Micasa |
Potrebovala bych poradit. Mam zastipany kytky, kterym uz rostly dva hlavni stonky misto jednoho. Lec nestastnou nahodou se mi ted jeden z nich podarilo urvat. Co ted? Da se s tim neco? |
|
|
FaLda |
Pls potřebuju poradit, je to dobře udělanej FIM???
Díky moc za odpověd |
|
|
Morpheuss |
FaLda: Cawes, no chcelo by to este jednu fotosku, pohlad z boku ale inac to vyzerá good, casom budes videť... |
|
|
Soul Rebel |
Falda, Morpheus a vsickni ostatni...
nevi co proste furt tak nemsyslne resite
z fotek ustrihly kytky je stejne videt hovno
proste vite, ze FIM existuje, tak ho zkuste a kdyz se nepovede, tak se poucite do priste zdali strihat vic ci min:rolleyes:
ted je tu 18ti strankova dickskuze o tom ,, jestli jsem to zastrih spravne a kolik teda budu mit vetvi...'' |
|
|
Ferdinand Bongo |
FIM je rozhodne najlepší spôsob zaštipovania, "normálny" som zatiaľ teda ani moc nevyužíval...
FaLda - no neviem, ťažko mi je to takto posúdiť,..Nemohol by si to skôr odfotiť z boku? Nevyzerá,že je to zle,..no možno ti bude vedieť niekto odpovedať aj po fotke s tohto uhlu..
EDIT: ale Soul Rebel, má pravdu.. stačí trošku čítať a neriešiť |
|
|
FaLda |
Ok, ale dík moc...ja sem zatim jen zastrihnul, takze jsem to jen chtel vedet...........pohoda, uvidim co vyroste |
|
|
dfblbec |
Hoja growu
Taaakze tu chcem spravit fim,idem out shamani od dutch passion a havaj x mauiwowie od nirvany
ako to chcem ja spravit vid na nasledujucich obrazkoch, je to len shaman.
Moj postup na fim spociva v tom, ze to odstrihnem tesne nad vyhonom novych minilistkov, ale striham tak ze nie vodorovne, ale diagonalne, naak 30-40 stupnov tak, aby som z jednej strany viac odstrihol ako z druhej. Niekde som pocul ze to zarucuje istejsie vacsie rozvetvenie.
Co vy na to_?
pics (treba otvorit a nakreslene ako to chcem strihat (je to zo zleho uhla, ale ked si plant trocha pootocite, tak sa da predstavit ako pojde rez z boku:
1: cely shaman ,trocha sa vytiahla stonka ale uz je zrejma zrela na zastrih> regeneraciu a sup von.(aj tak to bude samec, moc rychlo rastol)
2:detail
3:detail
čus |
|
|
H2.Machac |
Celkem fajn osvědčený recept, zatím se jen nestačím divit. |
|
|
Kellogg |
pred 14 dny sem zastipl pomoci FIMu a nejvic hlavnich vetvi co vylezlo bylo 6,fakt dobry zpusob zastipovani,na ostatnich mam treba 4 a na jedne jen 2,ale technika je to velmi dobra |
|
|
Jakub503 |
Dnes jsem zkusil zastříhávání metodou FIM a jsem zvědavej co se bude dít.. Jak budu mít při ruce foták hned to vyfotím a pošlu tady na stránku.. Zkusil jsem to zaštípnou už u 3 patra kytky.. Jak budu vědět víc co se s kytkou děje, podělím se s váma.. |
|
|
TOZ-303 |
Testoval som. ale vysli len tri. aj tak uspech... |
|
|
Andakar |
Vyzkoušel jsem to na třiceti kouscích, věřil jsem si, ale po dvou dnech vidim, že mi rostou zkrácený listy....a to jsem zkoušel různý výšky a podle obr. Nikdy sem to neviděl tak nevim jestli je to správný vývoj ale asi ne :) co s tím? jak odstranit listy a rozdvojí se? nechápu, poraďte pls |
|
|
Edgaros |
Takto se mi postaral o FIM nějaký pták či co hned nad druhým patrem. Jsou z toho sice jen tři větve, ale potěší. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od Andakar
Vyzkoušel jsem to na třiceti kouscích, věřil jsem si, ale po dvou dnech vidim, že mi rostou zkrácený listy....a to jsem zkoušel různý výšky a podle obr. Nikdy sem to neviděl tak nevim jestli je to správný vývoj ale asi ne :) co s tím? jak odstranit listy a rozdvojí se? nechápu, poraďte pls |
Listy nech bejt, jestli ti rostou zkrácený, tak si to jenom zaštípl dost vejš než by si měl a jako by si je ještě malinký jen zkrátil a pak se z toho vyklubou velký zkrácený potvory, tak příště to štípni trochu níž;) ale fakt jen kapičku!!!:) |
|
|
Andakar |
Heureeeeeka :) mám to, aspoň na třech vdovách se mi to povedlo a je to pecka.jinak jak mi vylezli ty půl-listy tak jsem to teda nakonec klasicky zaštípl pod...nejdřív jsem si říkal, že jsem to zbytečně opozdil, ale větvičky pod zesílily jako blázen a tamto se klasicky rozvětvilo...jedu substrát a tak jsem to ještě dopoval fish-mixem...mám pěkný keříky, nemluvě o těch vyvedených fim....kamarád si dělá prdel, že pěstuju hlávkový zelí, aspoň je to legál :D díky AND |
|
|
Ujoo |
FIMom sa neda nic dojebat (akurad len to, ze to ufiknes nizko a vyrastu ti iba 2 vetvicky ako pri klasike).Ked to ufiknes vysoko, tak nezasiahnes hlavnu stonku a vyrastu ti iba dojebane listky(pretoze si z nich odstrihol)...ale mozes to fiknu potom zas trosku nizsie...a este jedna vec...vzdy ti vyrastu dojebane listky...aj ked to fiknes dobre...ale tie mozes v pohode odjebat cele, lebo su skarede a este sa ti aj posilni rast tych novych vetviciek...takze tak...pekny den |
|
|
BOLD |
Prajem vela stastia...:flower: |
|
|
Tharius |
Ja to smikl presne podle navodu zbyla tam jen mala cast tech budoucich listku rostlo to tejden a vyrostli jen neuplny listy |
|
|
Cicmon |
Tharius: zkousej znovu, nechal si tam moc velkou cast tech budoucich listku ;) |
|
|
|
thy vole ja som fimku objabil este ked som nemal komp a nahodou som zle sekol rastlinky :) |
|
|
Ono |
SmileR:
Tato metoda vznikla úplnou náhodou, čtenář-pěstitel co ji objevil poslal popis do High Times, kde jí podle něj nazvali "FIM technique".
Prvá veta v prvom príspevku. Nebol si to náhodou ty?:frog: |
|
|
Svahadji |
"objevil" :D :punk: |
|
|
kc33 |
toto mam oskoušený už několik let a mužu jen doporučit ...na venkovních ty vrcholky ani nespočítáš a pod lamp. sem už videl i 8 větví vrchních.. |
|
|
Pyroh |
Čus groweři. Chtěl jsem se zeptat jestli jsem to zaštíp správně. Myslím že jo ale lepší rada od zkušenějších. :) |
|
|
Ono |
Pyroh:
Tie fotky sú neostré, nie je to dobre vidieť. Ale aj keby bolo, je to ťažké povedať takto skoro. Musíš počkať, koľko vetvičiek, resp. lístkov s odstrihnutými vrškami:teef: vyrastie a uvidíš.:) |
|
|
Pyroh |
Čau. To jo já tam nenechal ani trošku těch lístků. Poněvadž jsem se bál těch s těma ustřihlíma vrškama. Tak sem to radši vzal celý a nechal jsem tam jenom ty větvičky z čeho ty listy rostou.. :D Ale tak snad něco poroste.:afro: |
|
|
Pyroh |
Čůůůs. Tak jako metoda FIM prostě uplně mrtě. Po 1 jsem stříhal FIMem a roste mi 4 vetví. Paráda. :):) sorry za těch 8 ja jsem si myslel že to jsou větve ale byli to samčí květy:( |
|
|
Nyc Diesel |
Jo metoda FIM je fakt skvela! ja uz sem takhle zastipoval driv a ted sem zjistil ze se to jmenuje FIM:D |
|
|
Lubosh. |
No tak tuto metodu jsme se dozvěděl celkem nedávno, zkusil jsme jí na 12 kytičkách a povedlo se, u většiny kytiček vyrazilo 3-4 gětviček a u pár dokonce 5 větviček. Píše se, že je možné aby vyrazilo 6 větviček. Je to hrozně individuální, hrozně moc záleží na tom, jak moc a jak málo se zastříhne. Řekl bych, že se ustříhne asi 20% lístků. Ale taky se mi stalo že sem zaštíp málo a květinka rostla dál, jel listy co vyrostli z místa záštipu byli poloviční, a taky že sem zaštípl moc a vyrazili klasicky dvě větvičky. Chce to zkoušet a experimentovat ;-) ..ostatně bez experimentů by se na nic nepřišlo. V FAQ jsem našel odkaz na foto, ale mylsím, že tam toho nechali moc, podle mě ještě o trochu víc zaštípnout...ale zkuste to sami http://grower.cz/home/potw.php?acti...&photoid=218654 |
|
|
autogen2 |
no ja som to skusal pred vcerom na jednej a neviem vyzera to hore jak to tvoje a zda sa mi ze sa tlaci iba dalsie poschodie uvidim |
|
|
Dr.G |
hele normalne to udelam u deti co budou mit pod 20cm cca mezi 15-20cm a uvidime jak se rozmnozeji |
|
|
green man |
ja som to este neskusal ale chcem skusit tento rok a jeto dobra technyka na outdoor alebo ani neni |
|
|
Underground ZP |
kamo jasne ze je dobra na outdoor mozes mat poriadne kriky nie az tak vysoke a aspon mas vacsiu sancu ze ti to nik nenajde |
|
|
MoNgUeSt |
zdar chtěl bych se zeptat jestli jsem to dobře střihnul na FIM, díky za odpověď a za rady, |
|
|
Ono |
Nazdar. To je skoro povedať a nie je to veľmi dobre vidieť.;) Musíš chvíľku počkať a uvidíš.... |
|
|
dvojka-trojka |
Původní příspěvek od MoNgUeSt
zdar chtěl bych se zeptat jestli jsem to dobře střihnul na FIM, díky za odpověď a za rady, |
podle mě jsi to mohl štípnout ještě trošku níž, ale není to fakt dobře vidět, takže to ber spíš s nadhledem a počkej si co to udělá. Každopádně GL......:)
23 |
|
|
rodney |
ahojte mam rastlinku staru odvykličenia cca 2 tyždne a 4 poschodie som sa snažil strihnuť ,,FIM" chcem sa spytať za kolko by to mohlo uakazať nove vetvičky?? bo už 3 den zatial nič :( nemohol sa tym zastaviť rast??? dík |
|
|
Ono |
Ahoj. Každým zastrihnutím rastliny sa trochu spomalí (nie zastaví) rast. Musí zaceliť ranu a podporiť rasť nových vetvičiek - spamätať sa z neprirodzeného rastu. Počkaj ešte pár dní, o chvíľku začnú rásť.:wink: |
|
|
rodney |
oukey diki moc dufam že sa čoskoro vyrašia :) dik |
|
|
rodney |
prosím vás potrebujem radu :D rastlinka je od zastrihnutia prestne tyžden a nejavy žiadne naznaky novych vetiev už začali rasť odstrihnute listy ale určite som zasiahol aj hlavnu stonku takže aspon tie dve vetvy by som čakal ale stale nič a tyžden sa mi zda byť už dlha doba prikladam foto možte mi niekto poradiť čo stym? či to mam strihnuť radšej o poschodie nižšie ale už klasickym strihnutim alebo ešťe tyžden počkať čo stoho vyrastie??? dakujem... |
|
|
MoNgUeSt |
zdar tak sem zastřihával způsobem fim a takhle to topadlo co myslíte je to dobrý???? |
|
|
|