Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

Stránky: 1 2 3 4 [5] 
FIM: Speciální technika zaštipování - Klikni zde pro originální téma
iguana007
Díky moc za rychlou odpověď ;)
A jak se pozná že začínají kvést? Co jsem se dočetl tady na fóru, tak to bývá u outdooru přelom červenec/srpen - až září - ale už jsem se nedohledal, jak to opticky poznám. Foto se mi nepodařilo najít.

A dá se FIM provádět i na nižších patrech nebo vždy jen nahoře?
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od iguana007
Díky moc za rychlou odpověď ;)
A jak se pozná že začínají kvést?

V rozpoznávacím threadu si najdi pár foteček začínajících palic třeba http://grower.cz/forum/showthread....5801#post975801 nebo http://grower.cz/forum/showthread....8608#post978608 a nebo http://grower.cz/forum/showthread....9779#post969779

citace:
Původní příspěvek od iguana007
A dá se FIM provádět i na nižších patrech nebo vždy jen nahoře?

Přečti si tento thread ještě jednou. Viz múj příspěvek http://grower.cz/forum/showthread....4764#post964764
iguana007
Supr, díky moc za rady ... dneska to říznu a uvidím ;)
FeSTeR
Prve FIM-ko :baby:
neco podobnyho sem taky obevil kuli msicim na outdoru asi ve 3 nebo 4 patre napadly mou kiti msice vsiml jsem si jich v cas ale prave ony vrcni listky byly tak z 85% sezrane msice jsem zlikvidoval spicka dlouhou dobu nerostla ale vyrazily dve nove vetv vetve o patra nize velmi zesilyly pak zacla rust i spicka tet mam 3 vetve primo ze spicky dalsi dve z nizisoho dosahuji stejne visky jako top. palice jsou na 3 vetvich stejne velike na dalsich dvou max o 7% mene takze v podstate mam 5 vrcholu takze to skutecne funguje!!!!! mam este 1 stejnou kytku u ktere se to nestalo je klasicky zastipnuta a uroda na ni je o mnoho mens!!!!!i
def
jednoduché a účinné.
marcenat
ja zkusil FIM prvne a mam 100% uspesnost. minimum vrcholu - 4. ovsem neverim tomu, ze se mi to jeste v takovem rozsahu nekdy povede. na zaklade zkusenosti mohu napsat, ze kazda sezona je jina.
Zdar grovers taky sem se pokusil o fim jen nevyim jestli se mi to povedlo... Prosim poradte nikdo. Je toto FIM? Predem dekuji.
blafuzo
citace:
Původní příspěvek od Setth
Tak jsem byl po týdnu na kytkách a s tim FIMem se mi to nějak nezdá. Koukněte na to. Spíš rosou jen ustřihlý listy. No ještě uvidíme. Třeba se to ještě nějak chytne.
nejlepší je ten pavouk na první fotce v pravo u střihu :o))) pavouk pozéééér
MORZIK
takhle to vypada kdyz se FIM podari
MORZIK
tak znova
MORZIK
ne ne nejde
MORZIK
ach jo
Klamath
nemuzu si pomoct, ale podle me je fim akorat tak na mikro....... jinak je to naprosto neuzitecny. pokud mas malo prostoru a potrebujes hodne vetvit je to super, ale jak rikam, od doby co sem presel na z mikra 120w na 600w sodikovku a mam misto pestebni mistnustky 30x30x50 normalne stan 120x120x180 tak sem to nepouzil. nevidim uplatneni
senseye
Hele zasadil jsem poměrně pozdě, až ke konci května, rostlinky jsou pořád ještě celkem malý. Má cenu je zaštipovat? Bojím se, aby se nezpomalil moc růst, když už jsou sázený takhle pozdě..
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od senseye
Hele zasadil jsem poměrně pozdě, až ke konci května, rostlinky jsou pořád ještě celkem malý. Má cenu je zaštipovat? Bojím se, aby se nezpomalil moc růst, když už jsou sázený takhle pozdě..

Jo, rozhodně to udělej. Sice se ti na chvíli zarazí růst pater, ale kytka využuje čas na zesílení stonku a na větvení. Navíc po vyrašení nových vrchních výhonků pak roste rychleji než předtím.
AVICII
Zdravím pěstitele, tak jsem se rozhodl k FIM, uvidíme co se z toho vyklube. :) přidávám fotku s mým výtvorem. :winner:

PS: foceno mobilním telefonem Samsung Galaxy Ace. Kvalita není nejlepší, ale ani nejhorší. :bravo:
Tak ja si tipnu: moc vysoko....
Ale je to jen tip, uvidis za par dni...
AVICII
Dělal jsme to poprvé, takže sám nevím. Je to moje pokusná rostlina, takže uvidím jestli to vyjde, pokuď né, budu na ní provádět pokusy FIM dále :)
Mr.Greenhead
Fuck i missed
Jak na FIM
http://www.youtube.com/watch?v=u0gr4Bez3Xg
zhuleny cap
caute bando chci se zeptat kdy to mam zastrihnout diky snad tyto fotky pomuzou
unitMA3
Zdravim,
Je toto mozne ked moje rastliny maju cca30cm a robi sa im 5 poschodie?
poolys
jo je, ja si chci taky zeptat už sem FIM dělal a pár vetví mi z toho vyrostlo muzu to na nich aplikovat taky? ja to totiž zkusil na bočních poupatech a nic uplne to zakrnelo takže sem si nejspis pripravil o palice že?
Bakla_Jean
Zdravíčko, chtěl jsem se zeptat, jestli je vhodné kombinovat FIM metodu s LST metodou na jedné kytce. S LST sem začal tento týden.
Bakla_Jean
No nic, ticho po pěšině, tak jsem se rozhodl ten FIM udělat, tu je výsledek.
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od Bakla_Jean
Zdravíčko, chtěl jsem se zeptat, jestli je vhodné kombinovat FIM metodu s LST metodou na jedné kytce. S LST sem začal tento týden.

jo, kombinace v pohode. odskusane.
Ghāsa
Našiel som to na nete.
Murph
Stipnul jsem to,ale nenechal jsem tam listecky,jenom kousek stonku nadpatrem,tesne pod listeckama Ja vim zkazil jsem to,ale vyrostou z toho alespon 2 nove vyhonky,strihal jsem to pred vcerejsky a skoro zadna zmena,jen zahnedly stonek. Mohu dalsi FIM uplatnit na nadchazejicim patre nebo vice nez jednou se nezastrihuje? PS: Potrebuji roztahat kytky po boxu Dekuji! ;)
SkankyCZ
Ahoj,
nemužu se nikde dočíst jeslti po FIMu nechat rostliny v rustové fázi a jak dlouho? Dále by mě zajímalo jestli se tato technika provádí i na rostlinkách z řezů nebo jen ze semínek?
ribo
citace:
Původní příspěvek od SkankyCZ
Ahoj,
nemužu se nikde dočíst jeslti po FIMu nechat rostliny v rustové fázi a jak dlouho? Dále by mě zajímalo jestli se tato technika provádí i na rostlinkách z řezů nebo jen ze semínek?

Určite trénuj rastlinu vo vegetačnej fáze.(LST môžeš naveľa aj počas kvetu.)
Môžeš aj rezy.
Ovšem nie každej rastline FIM sadne, na každú odrodu (niekedy aj na feno) je dobrá iná technika tréningu, niektoré sa dokonca ani netrénujú. Keď máš kvalitné rezy, tak FIM ani nebudeš potrebovať, lebo sa sami budú dobre vetviť.
Zajac
citace:
Původní příspěvek od Murph
Stipnul jsem to,ale nenechal jsem tam listecky,jen:-) om kousek stonku nadpatrem,tesne pod listeckama Ja vim zkazil jsem to,ale vyrostou z toho alespon 2 nove vyhonky,strihal jsem to pred vcerejsky a skoro zadna zmena,jen zahnedly stonek. Mohu dalsi FIM uplatnit na nadchazejicim patre nebo vice nez jednou se nezastrihuje? PS: Potrebuji roztahat kytky po boxu Dekuji! ;)

KDyz je chces roztahnout tak rostahuj vetvu po vetvi, je tu nekde na to navod tusim ze v outu.
Vita22
Musím říct že letos pěstuji poprvé a vyzkoušel jsem tuto techniku,zastřihl jsem kytku mezi 4 a 5 patrem a udělalo se mi 8 hlavních vrcholů a z toho místa kde jsem tu kytku zastřihl tak mi vyrašil 9 vrchol.Udělám foto hned jak to bude možné :-)
Jinak dneska jsem 4 vrcholy o5 zastřihl touto technikou tak jsem zvědavý co to udělá :-) A chci se ještě zeptat pokud by mi někdo z vás mohl poradit,uškodí hodně kytce když jí zastřihnu v 10 patře?A je pravda že když zvýším hnojivo tak se kytka lépe vzpamatovává?
Děkuji za vaše odpovědi :-)
Kreator1993
Zdravím komunitu. Tak jsem si téma pořádně pročetl a řekl sem si že techniku FIM také skusím. Rostlinu sem seřízl asi na 3krát, vždy po dalších dvou patrech. Připojují foto. Prosím vás o rady i kritiku.
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od Kreator1993
Zdravím komunitu. Tak jsem si téma pořádně pročetl a řekl sem si že techniku FIM také skusím. Rostlinu sem seřízl asi na 3krát, vždy po dalších dvou patrech. Připojují foto. Prosím vás o rady i kritiku.

Postni lepší foto, tady je to na hovno vidět........................23
Kreator1993
Tak jedna při přesazování
!ZAU!
A v cem chces poradit?Mas krasny kere.
dvojka-trojka
Taky moc nechápu v čem chceš poradit. Pokud to po tom záštipu udělalo víc, než 2 větve FIM se Ti povedl, pokud jen 2, tak ne, stejně jako jestli po FIMu jen vylezly listy bez konců a kytka se ani nerozdvojila, tak se FIM nepovedl :D. Jinak pěkný keříky. Směj se...........23
Kreator1993
Špatně sem tu otázku položil. Já sem se chtěl zeptat jestli s nima mužů takhle řadit i pod 250HPS ? nebo si tím zbytečně prodloužim vegetační fázi?
!ZAU!
Je to dobre.aspon poradne vyplnis prostor a nebudes svitit do podlahy
Kreator1993
Díky za radu. Hned se na to vrhnu. časem záložním in thread jak se mi daří či nedaří. :)
IngleMadness
Jsem naprostej amater, já stříhám jen velký listy....
Witko69
No to děláš pěknou hloupost.
kralo7
Zdravím, chci se zeptat, jedu out a model white rhino, docela slušně mi to přerůstá a potřeboval bych to zkrátit, nicméně jsem jednu kytku zkusil zaštípnout tak před měsícem a úplně se zasekla, od té doby prostě neroste absolutně vůbec. Tak se chci zeptat jestli jsem mohl udělat nějakou chybu já a nebo to bylo tím modelem. Nerad bych jich zaštípl víc a zastavil je všechny. Díky za odpověď.
Jizvič
Já vám nevím, už asi 15 vrcholků zastřižených FIM a nikdy se to v tom zastřižení nerozvětvilo ale jako by kytka chytla speed a neskutečně rychle se začala košatit v celé její výšce 😂 Jedna mi po zastřižení FIMem začala růst přímo před očima (centimetr za 12h a za 10dní se z řízku stal keř 40x40cm) a teď to vypadá že to chytlo i ostatní.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma