sacul |
tak usmiknout se podle me ma vrchol (asi v 50% sve velikosti)kde jsou nerozvynute listy a stonek,ale nevim jestli i ty rozvinutejsi postrani listy pod vrcholem,asi zalezi na jejich velikosti,ktera se z tveho pic spatne odhaluje(pac ty listy tam nejsou),ale vrchol mas podle me fimnuty dobre,mi jde pouze o ty postrani listy,viz muj pic |
|
|
sacul |
Setth:BTW mam stejny pripad kytky v 7 mozna uz osmem patre a tento tyden budu FIMovat,sice se mi to vetvi prirozene,v kazdem patre dve postrani vetve,ale porad to roste do vysky a porad asi bude a to ja na mem balkone nechci :D,
(2)for everybody: Zajimalo by me jestli kdyz se kytka vetvi prirozene tak jestli po spravnem fimu ji vyroste vic vetvi nez nejake sative... |
|
|
Setth |
No, pravda je, že teda nevim. Ale když se mrkneš na druhou fotku co má Hadice na týhle stránce, tak tam to ale taky vypadá, že jsou ty dva listy pryč. No, hlavně doufám, že jsem něco nep**ral. I když věřim, že to bude ok. Uvidíme. |
|
|
sacul |
taky nevim,ale asi to bude v poho,kazdopadne potom poustni fotaz jak to dopadlo |
|
|
executor |
Lidi já to nechápu. U JH co mam pod lampou jsem udelal nadhernej FIM a vsechny kytky se nadherne rozvetvily, ale pak jsem udelal TOTALNE TO STEJNY u JH co mam ve skleniku a nerozvetvila se ani jedna......nechapu |
|
|
executor |
btw: ve skleniku jich mam 9 a pod lampou 4........ |
|
|
Matrixx |
Nedáno jsem dostal řízek citurse,chci z něj udělat matku,až budou řízky,tak určitě zkusim tuhle techny zaštipování a u ICE to zkusim taky,podle mě musíš mít buď velikou praxi a trochu štěstí,nebo hodně hodně štěstí,ale určitě to prubnu,Pěstu Zdar,dík |
|
|
mintell |
Po akej dlhej dobe by som mal vidiet vysledok(či sa mi to vetvi ,alebo nie)?lebo som to zaštipol asi pred tyždnom a ešte tam nevidno absolutne nič... |
|
|
sacul |
ted ti nezbyva nez doufat,potom uvidis jestli mas 7 hlavnich nebo jenom 2 :D |
|
|
Setth |
Tak jsem byl po týdnu na kytkách a s tim FIMem se mi to nějak nezdá. Koukněte na to. Spíš rosou jen ustřihlý listy. No ještě uvidíme. Třeba se to ještě nějak chytne. |
|
|
steve |
šau Sette
taky jsem zkoušel fimku, ale dopadlo to obdobně jako teď u tebe..
celkem se ti zastaví růst a ty listy jsou pak dlouho takové šmé...
ale za pokus to stojí.. |
|
|
Werron |
no jo no to víte FIM je risk ,ale když se povede tak se to vyplatí. Ten problém je v tom,že se musí trefit to správné místo,kde fiknout.... ;)
BTW ty staré listy co zastřihneš jsou nejdřív pokroucený vždycky |
|
|
Jahaha |
Poprve jsem letos zkousel FIM na jedny kytce a v klidu.pekne se to rozvetvilo.asi ztesti nebo dobry ruce?:-) |
|
|
mokie |
cus. FIM :) jsem pred 14dny pouzil na pet skunku nad 5patrem jsem zastrihl a nechal tam ty kousky listu. tyden se nic nedelo, jen posili stonek a posledni listy jsou hodne velke, pak to ale zacne: nad zastrihem 6 a sedme patko se rozevre, vsude lezou vetve ( 4x čtyri , 1xpet a 1xsest ). kytka s je uz hodne silna a kazdym dnem opravdu mohutne roste. navic nad 3 a 4 patrem zacne rust po dvou vetvych, cili jednim zastrihem ziskas de fucto 8-10 vetvi, coz uz jde :) opravdu doporucuji tento zpusob . |
|
|
mto |
2 setth: zastrihol si to dobre,ja som zastrihol pred tyzdnom a akoby nerastli,ale ked som ich videl po tyzdny skoro som odpadol,raz taka velkost,stonka zosilnela ze som nechapal a hlavne sa podarila FIM,napocital som 4 nove vyhonky :D |
|
|
jamalski |
cuzz typani jen se chci zeptat co se stane kdyz bych chtel fimem zastrihnout a vzal bych to treba malo nebo moc.. co se stane? muzu tu kytku vzit a vyhodit? co se stane kdyz to vemu moc a co se stane kdyz malo?predem diky za radu... |
|
|
Thcmh |
FIM jsem skoušel a zatím bez úspěchu asi nemám moc štastné ručičky :jumper: |
|
|
Wokap |
Tak jsem hledal inspiraci jak zaštípat a zkusim toho FIMíka, uvidíme, zda to poseru a budu informovat... |
|
|
mrqe |
tak diky jaxe tato technika jmenuje,aniz bych tusil ze je i pojmenovana tak ji tento rok pouzivam.cirou nahodou jsem potreboval zastipnot a ejhle 5 vrcholku :o) |
|
|
Taker |
citace: |
Původní příspěvek od carlos
...Při klasickém zastřihávání na místě původního stonku vyrostou dvě nové větvičky. Touto speciální technikou můžete takových vrcholů mít až šest (!).... |
No já už teď kytís zastřihuju většinou jenom FIMem, někdy se to povede, jindy ne :)
Ale co sem se vás chtěl zeptat je: jaký se vám podařilo z FIMu "vytřískat" maximum?
Sem myslel že těch 6 nových výhonků je fakt nejvíc co de :confused:
Ale letos sem jednu kytku štípnul tak zajímavě, že v jednom jediným bodě vyrůstaj 2 normal větve (jako při klasickým zastřižení), okolo nich 4 fimový mini-větvičky, který se už pěkně rozjíždí + z toho všeho ještě dál roste centrální stonek... :eek:
čili dohromady sedum nových výhonků :)
jo kdyby člověk věděl, jak to tenkrát fiknul :slizoun:
příště kdyžtak vyfotim a hodim to sem, ať mi věříte :D |
|
|
Thcmh |
Mě se FIM moc nedaří tak hoď sem teda to slíbené foto :D
Zatím |
|
|
FLiP. |
tak moji kytce ted vyrusta 3 patro, tak to uz muzu zasmyknout ? prikladam fotku, oznacil sem spravne to misto zastrizeni ? |
|
|
Easton48 |
Kdyz se clovek do toho FIMovani trochu zabere tak je to pak docela prdel :D. Orange Bud 19. den v bublaku. 13 dni 18/6 a 6 dni 24/0 pod 250w sodik. Nejvic vetvicek je 4.
1# Z palandy
2# V kosi:sun: |
|
|
satan71 |
no chlapci poviem vam ze ta vasa FIM technika je pre mna klasicke zastrihnutie :punk: to FIM pouzivam uz nejaky ten piatok ... no haluz :/:punk: :bravo: |
|
|
mokie |
chci jenom rict, ze vse co se mi podarilo letos DOBRE zashrihnot FIMem, tak byli samci
:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:
dve kytky to vsak dostaly nasledovne :
2krat FIM a jeto tedy 1*3=3*3= 9 + dole pod zasrihnutym FIMem 2vetve* FIM(3) = 6
cili 9+6 = 15 vetvi
kytka mala, ale takhle rozvetvena. silny stonek dole. rozmery maji asi 0,5v*1s v metrech.
na prvnich pokusech jsem implantoval "normalni" strih, pak kdyz me na to upozornil kamos tak VZDY min. 3 vyhonky (pouze jednou DVA !!!)
REŽU VŽDY ŽILETKOU !!!
:punk::punk::punk::punk::punk::punk::punk: |
|
|
Taker |
Takže tady jak sem slíbil fota toho mýho FIMu...
AD číslování - první čtyři sou ty fimový mini-větvičky, 5,6 klasický rozvětvení, 7 dál neporušeně rostoucí centrální stonek - to další rozvětvení nad nim už se nepočítá, ale musim říct, že je to pořád výsledek jedinýho zaštípnutí :)
AD mini-větvičky - je mi jasný že z nich už asi žádný větve nebudou, bych to musel mnohem víc prostříhávat ap. ;)
další fotečky z jinýho úhlu + pohled shora
Je to opravdu fimózní :D Jen kdybych teď věděl jak......? :smoker:
Pro Old-Schooláky: 1, 2, 3, 4 :popcorn: |
|
|
majosk |
ako to ma presne po zastrihnuti vyzerat?? mne sa na tych koncoch toho zatrihu objavili take hnede bodky fliacky hore take ako keby to schlo. A ako dlho drva kym to zacne po zastrihnuti znova rast??
Moze sa stat ze ak som to zle zastrihol, (lebo ja som vlastne zostrihol cely vrcholec, len som tam nehal kusok s neho ako to bolo popisane) ze to prestane rast uplne?? |
|
|
Easton48 |
No tak sem skusil co vsechno se s tim da delat :jumper: |
|
|
Amon1 |
Myslite,ze kdyz jse kytky zatrihnou FIM zhruba ve 30cm tak je to spatny? |
|
|
krisík |
Mám zastřihávat spíš na začátku těch 18 hodin svícení, nebo ke konci "před spaním" ? Díky |
|
|
AEROCELL |
To mas jedno...:D ale raci to delej za svetla lepsi to pak strihnes ;) |
|
|
Pejda |
Tak to je hodně zajímavá technika asi to taky zkusím :) |
|
|
4L_ |
mohl by prosím pěkně někdo hodit sem nějakej pěkenj a přesnej obrázek jak je provedenej ten zářez ? díky a ať všem rostou jako nakopnutý .... ;-) |
|
|
AEROCELL |
Tu ho mas niesom umelec ale snad to pomoze ;) |
|
|
4L_ |
díky... fakt to umělecký dílo asi nebude... :D ale pomohlo mi to... :-) měj se... |
|
|
dejaVuCV |
Tak jsem to zkusil taky na jedny budouci matce (teda doufam v krehke pohlavi ;-) )
Je to Earl Misty, FIM nad 3. patrem, tak uvidime.
Strih, viz foto (omluvte kvalitu podprumernyho fotaku) |
|
|
Cannabisek |
chci se zeptat, da se ta technika pouzit stejne dobre venku jako ve skrini???
diky za odpoved
PEACE and LOVE |
|
|
zld |
Vypadá to dost dobře! Uvidíme jak se to zadaří mě... |
|
|
Sinuhet |
Původní příspěvek od Cannabisek
diky za odpoved
PEACE and LOVE |
Ano |
|
|
DEVIATIO |
aha ja necetl to nadtim mim prizpevkem,takze dik Sinuhete za odpoved v lete jdu na to:-))
pocitam ze to smiknu tak uz treti patro jak bude... |
|
|
quidge |
Moc se mi to zamlouvá, hned jak budu mít pár pater, fiknu to FIM technikou u pár kitek a uvidim co s tim bude, jen doufám že to ty kytky daj dyž sou venku, noco dyžtak to chvilu pozastaví růst;-) |
|
|
motor tvor |
2everybody: pochopil sem to spravne ze kdyz se spravne provede fim na tretim patre, tak na nove vyrasenejch vetvickach se da provest znovu, s umyslem mit nizsi kosatou krasku??? pokud to mozny je, tak kdy znovu fimovat - zas po tretim patre?? Vse je zatim pouha teorie ale osadily sme sklenik a co sem se tady docetl, tak v nem to prej frci rychle, tak potrebuju kere...
thanx
ps: prvni prispevek tak mi neutrhnete hlavu... budu se ucit slibuju:) |
|
|
zmetek |
Ja jsem minulej rok taky osadil do skleniku touhle dobou a strasne mi to prerostlo.Asi bych zastrihaval co nejvic. |
|
|
Sinuhet |
Původní příspěvek od motor tvor
2everybody: pochopil sem to spravne ze kdyz se spravne provede fim na tretim patre, tak na nove vyrasenejch vetvickach se da provest znovu, s umyslem mit nizsi kosatou krasku??? pokud to mozny je, tak kdy znovu fimovat - zas po tretim patre?? Vse je zatim pouha teorie ale osadily sme sklenik a co sem se tady docetl, tak v nem to prej frci rychle, tak potrebuju kere...
thanx
ps: prvni prispevek tak mi neutrhnete hlavu... budu se ucit slibuju:) |
Dalsi zastrihy uz nemusi byt po trech patrech, to uz muzes jak chces. Ano muzes to delat furt dal, ale samozrejme, zadna kytka neuzivi 3000 vrcholku po te co 100x provedes FIM. |
|
|
motor tvor |
jo mas asi pravdu sinuhet, s tim prilisnym zastrihem. no uvidime, je to vse na zacatku tak provedu nejaky experimenty. . .uz se mooc tesim : )
doufam ze holky moje nadseni prezijou. . .
drzte palce pestu zdar..a dik |
|
|
Dissaster |
jo jo krutost skousel sem zastrihnout 7 kytek
a ze vsech mi vyjeli 4 a z jedne 6!!!!díky všem co se podílely na tomto topicu!!! |
|
|
Marino#1 |
Tak jsem se prokousal od začátku až sem a jdu to zkusit na ty moje balkonovky:),nevypadá to vůbec špatně,zatím zdar a at to roste:) |
|
|
Greezmen |
mam jednu RUDERALIS INDICA na balkone zo sensi seeds ktore poschodie by som mal zastrihnut nech je pekne nizka 3tie? |
|
|
Sinuhet |
Nad tretim nejdriv. Takze tri ti tam zustanou, zbytek ustrihnes. |
|
|
Marty.SX1 |
Hehe to je drsna tahle technika.....jak sem prvi zastrihnul svoji kyticku tak sem to strihnul stejne jako FIM a to proto ze sem na to pouzil velky nuzky a nechtel sem tomu ublizit taem to fiknul nad tim jednim patrem a ne primo u nej....a najednou vylezly dalsi dve stonky a taxem to delal furt :) bo se mi to zalibilo :) a zvysel se mi vynos protoze sem mel 4 stonky :) coz byly 4 vrchni palice :) sem rad ze to takhle jde :) mejte se |
|
|
Ski |
no ja sem tyden pozoroval co se deje a pouze se ztlusčil stonek a pak se rozrostly 4 vetve..... |
|
|
motor tvor |
joo stonek se mi taky macati solidne, tak doufam ze z toho neco bude.... |
|
|
kombík |
hruza jak se tady vsichni ptaj v kolikatym patre smikat,vseobecne znamo ZE PO TRETIM PATRE SE MUZE ZASTIPAVAT!!! muze se driv nebo pozdejc ale tohle je zlatej stred.a su velice zklamany ze nikdo tady nedodal foto dokumentaci FIMu.(hl. zkuseni groweri ktery tady akorat rikaj jj je to supr tak si to udelej jak chces) carlosuv obrazek je pekny,ale ne uplne vystizny,a vypliva to z toho ze tu porad spousta lidi nevi jak to zastrihnout. ja procetl tento thread od zacatku a furt nevim kde presne idealne v jakem stadiu vyvoje patra apod. strihnout....timto tedy prosim zkusene growers kteri vi jak na to o foto pred, pri a po FIMu...diky |
|
|
AEROCELL |
Po zastrihnuti fim texnikou rastlina uz visie nejde stoji a tvori jeden celok ktori starne a drevnatie,hore idu len bocne vihonky.Kazdy grower si zvoli lubovolne zastrihavanie bocnyx novix vetviciek takze styl rastlinky si tvaruje sam...je tam nespocetne vela novix a dalsix x vihonkov.....Tento priklad je len maketa,obrazek berte len ako priklad texniky zastrihnutia..ak to je nanic nex pisne ja to zmazem s trendu ;) Ja jen tak s nudy:D |
|
|
AEROCELL |
Po zastrihnuti fim texnikou rastlina uz visie nejde stoji a tvori jeden celok ktori starne a drevnatie,hore idu len bocne vihonky.Kazdy grower si zvoli lubovolne zastrihavanie bocnyx novix vetviciek takze styl rastlinky si tvaruje sam.W porovnani s clasic texnikol je tato texnika efektivnejsia a vihovuje to hlavne pestitelum indooru.Je tam nespocetne vela novix a dalsix x vihonkov.....Tento priklad je len maketa,obrazek berte len ako priklad texniky zastrihnutia..ak to je nanic nex pisne ja to zmazem s trendu ;) Ja len tak s nudy :frog: |
|
|
Shlukmaster |
nechete niekto hodit obrazky ako to robite*?(ale niekto kto to vie robit)
a v akom veku rastliny sa moze fim robit? |
|
|
kombík |
no jako vsici malujou ale aby nekdo vyfotil v jakem stadiu udelat ten FIM to nic....je to dulezity pac kdyz to udelas pozde nebo brzo tak to nevyjde |
|
|
Co? |
v jakýmkoliv stadiu....můžeš tak zaštipovat kdy chceš...jak řízky, tak vzrostlejší kytky....když chceš tak to prostě zaštípni...:D |
|
|
kombík |
myslim stadium vyvoje dalsiho patra ne kytky, proste nekdo kdo to umite tak to zdokumentujte...zatim nebyl nikdo tak schopny ani ochotny :( |
|
|
AEROCELL |
kombík:pokial viem FIMko sa podari najlepsie po 4-5 patre a to jak u klonu tak u rastlinky zo seeds ako ja ta nexapem ty xces fimko davat na dospeli rastlinku ? myslim nie na prvi zastrih ale na dalsie bocne vihonky ci ako ??? ved ale to je na nic vide ti vihonok z boku rastlinky a nanem xces delat FIMKO ved to je picovina ako nevravim ze to nejde skusal som to ale tam ti vilezu aj 4-6 vihonkov ale je to na picuuuu to nex tak ako ja nexapem co xces dokumentovat ale uz len s toho obrasku co sem stale tlacim poxopis aj ked nexces pozri sa naneho ta klasika je proste klasikaaa a to druhe je FIMKO prosteeee to musis xapat a ten kto to nexape je asi nexapavej clovicek ten dalsi obrazok je uz dusledek zostarnutia rastliny s texnikou fimka nemam fotak nemam jak ti to nafotit tak prikladam ilustracne traslave fota (image) neviem ako mam uz tuto texniku viacej obohatit proste to musis xapat :'( |
|
|
kombík |
musis prece vychytat kdy presne to nove tvorici patro zastrihnout a jak...to chci vedet nebo to proste videt a uz se tu nikdo se mnou nebude muset trapit:frog: ....na obrazku vidim zakladni pointu a rozdil oprodi norm zastipovani |
|
|
kombík |
ja to chci praktikovat na rostlinky ze seminka ktere jedou 5. patro a chci fikat na hl. stonku ne na sekundarnim rustu |
|
|
|
Myslite, že by bylo možne použít tuto techniku i u šalvěje D? |
|
|
El_Liberal |
kombik: proste to neres a strihni to... bud ti to vyjde nebo ne. chybama se clovek uci |
|
|
Co? |
foto: FIM technika použitá na 3tří-patrovej řízek...
úspěšnost: 3 vrcholy
|
|
|
kombík |
El_Liberal: neres a strihni to? to by se tady na foru takhle mohli resit vsechny problemy!proste bud to zkurvis nebo se ti to povede.nekoho tady prosim aby udelal proste navod a dokumentaci jak co nejuspesneji udelat FIM a navod na FIM si myslim ze je hlavni pointa tohoto threadu.
Co? : mas to pekny ale jak z tohodle poznam jak si to strihal? jinak pekny 3 vetvicky :) |
|
|
motor tvor |
ten fim je snad zakletej.... delal sem ho na snad 10 kytkach, z toho ca 60-70% uspesnost, ale vzdy jen tri vetve. mate nekdo nakej figl jak jich udelat viic? no nepocitam ale musel sem si "postezovat" :D
a hodte sem nekdo foto s vic nez trema vetvema plis, chci se pokochat... |
|
|
|
to:motor tvor ...Zkousel sem to na 12 kytkach a povedly se mi nejvíc 4 větve z FIMu na jedne kytce a 3 větve na 2. kytkach..Takze nic moc uspesnost...Ale nasel sem na Growu jedno zajimavy foto, tak to skoukni...FIMU zdar... |
|
|
tomas77 |
Původní příspěvek od vlček
2 janda na te druhe fotce sem ten fim nejak prehlidl
2 kutas esi pocitam sprawne tak bys fim prowedl nad ctwrtym patrem a to je ookkk |
Zdravím.Můžete mi poradit,jestli můžu už tuto rostlinu zastřihnout?? A jestli to mám správně naznačeno. pěstuji poprvé ,tak bych potřeboval radu! díky moc!! |
|
|
motor tvor |
tomas77 : joo ja bych ji strihl...akorat mas tu carku tróchu moc dlouhou - kdyz ji ( na tom spodnim obrazku treba) ca o pul cm na kazdy strane zkratis, tak nenastrihnes uz vytvoreny listky zacinajiciho patra, coz spatruju jako pozitivni, protoze od listku zacnou rust vetvicky ( a dost rychle) + zacne rust to co strihnes. sory za zmatenej popis nak to nemuzu otevrit v malovani... kdyz nebudes chapat pis, posnazim se vyjadrit liip :D
ma-li nekdo jinej nazor tak sem s nim
2weedsmoker: jno tohle housti úz sem taky nekde vydel:D
a nasel sem tam na tom vrsku 3 poradny a jednu malou vetvicku, jestli teda dobre koukam
jinak si myslim ze i ty tri vrsky sou dobry, protoze to vypada ze opravdu funguje schema z prispevku c.162 - proste vetvicky se sami dal vetvi...nevim jestli 4 by u me za oknem nebyli uz moc ( svetlo a tak), sem spokojenej |
|
|
tomas77 |
motor tvor : Ahoj. Takže myslíš takhle. Bududu rád za další rady! Díky |
|
|
motor tvor |
tomas: joo takhle sem to delal ja s vyse popsanym vysledkem. proste nezastrihnes dva nejnizsi "vyhonky" toho vrsku a pro zbytek je treba uz jen stastna ruka a ca tejden netrpelivyho cekani:D |
|
|
HerrFlick |
Původní příspěvek od Cannabisek
diky za odpoved
PEACE and LOVE |
jasně, kdekoli. jde jen o to, že je poměrně těžký to trefit. ale i když to střihneš málo, tak kytka jen tek uhne a krapet se zahustí a zmohutní. |
|
|
HerrFlick |
Tak já bych to fikl takto. Tahke fotka je celkem OK a myslím, že bysme ji mohli použít na nějaký srovnání kdo se jak pokouší o FIM.
EDIT: pro "můj" FIM si musíte fotku zvětšit. podle mě, kdybys to fikl tam kde chceš, tak jen ustřihneš listy. Chce to střihnou těsně nad tím místem, kde směrem nahoru končí ten novej stonek a začínají lístečky. nutno podotknout, že taky nemám každou kytku s 30ti větvema. Ono to je hodně " na haluz". nebo je tady někdo, kdo "FIMuje" jako rutinér a má nějakou vyšší úspěšnost? |
|
|
HerrFlick |
Původní příspěvek od pharrel
Já bych to střihnul asi takto, jakdybych si rozdělil ten střih první a druhý a rozdělil na třetiny a střihl bych to v první třetině od toho zeleného řezu, imho je moc dole tudíž by dlouho trvalo než se kytka zdrchá, ten červený je blbost, to by enom dorostly zpátky listy, toť snad vše |
no, u klasickýho zaštipování se kytka stříhá ještě níž, takže nych v tom, že jí bude trvat dlouho než se zdrchá zas takovej problém neviděl.....
ale jak sem psal, je to poměrně dobrá fotka na diskuzi, takže proč nepokračovat. |
|
|
cocoNut |
takto brachovci ? |
|
|
HerrFlick |
podle mě hrozně moc vysoko. a další věc co jsme tady nezmínili, obě kytky už mají tu část, kterou chcete řezat nebo už ste uřízli dost velkou.
cocNut: podle mě ti vyrostou jenom ustřihnutý listy.
FIM je podle mě skoro klasický zaštipnutí, akorát to třeba o milimetr dva posuneš nahoru, aby ti tam zůstal milimetrovej skoro nepatrnej zhluk těch nových malých lístečků. |
|
|
cocoNut |
tak mi niak naznacte natom obrazku jak to mam asi seknut , dik |
|
|
motor tvor |
+ - mezi tema cerbenejma carama, si myslim ja teda...
a co na to ostatni groowers??
ps musite to zvetsit, nak malo sem to zvyraznil... |
|
|
cocoNut |
tak dufam ze som to dobre vyriesil ! posudte maj braderz ! |
|
|
kouba |
mno me se zda ze zetim to ma stejny efekt jako kdyby jsi to ustrihnul normalne taky jsme to nekolikrat skousel a le pokazde mi narostli jen ustrihlelisty a kdyz jsme to ustrihl niz tak mi to uz dal nerostlo a vetvilose to jako kdybych to ustrihl normalne . ale jestli vam muzu doporucit skveli pokus a paradni vysledky tak asik takhle : sasadte seminko kytky klasickym zpusobem dejteho pod lampu a nechjete ho na 12/12 kytka bude malinka a vyroste malinka palicka ustrihnete ji vrsek a prepnete na 24/0 kytka se zbrcha a zacne rust do sisrky tvori to krasne bonsaje s kterych se delaji nadherne rezy je to sice trosku slozitejsi ale jako technika je to perfektni muj napad peace |
|
|
tomas77 |
Tak jsem se rozhodl stříhnout svých deset rostlinek.Ještě nevím jestli jsem stříhal samce nebo samice?? Uvítám Vaše názory na sestřih i na pohlaví!! Je to Hollands Hope!!
Ještě poznámka: JE TO OPRAVNÝ SESTŘIH PO ČTYŘECH DNECH!!! Rostlina číslo 5. nebyla opravována,protože se mi zdála správně zastříhnutá. Jde vidět,že tam rostou nové dva výhonky! Je to ta správně?????? |
|
|
tomas77 |
Tak sem z názorem. Díky za každé rady a pomoc!!!!! |
|
|
HerrFlick |
Jestli je to správně, uvidíš nejlíp sám. Pokud ti vyženou víc jak dva hlavní vrcholy, podařil se ti FIM. Pokud jen dva, je to jěště ta lepší varianta. no a pokud jeden, tak se nic neděje, kytka i tak zhoustne a zkompaktní a nrtáhne se tolik nahoru.
Ty dva výhonky vypadají nadejně, ale to může být jen list, čas ukáže.
ale pokud jsi štípal deset kytek, máš dobrej prostor pro pozorování, tak pak dej vědět, na cos přišel |
|
|
kombík |
no su rad ze semka konecne zacal nekdo hazet fotky, uz jen kvuly porovnani a ne az po FIMu jak to tady vsichni delali...zasadil sem rizky takze az povyrostou ukazu vam moje vysnene fotky pred, pri a po ;) jo a kdosi maloval na fotku s cervenou carnou zastipu ze ma byt niz a je znaroznena zelene,takhle by to podle me melo byt |
|
|
tomas77 |
Tak. Je týden po zastřižění a mám tady foto svých deseti rostlinek. Abych řekl pravdu tak nevím!!! |
|
|
tomas77 |
Tak. Uběhl týden po zastřižení a mám tu z mojich deseti rostlinek nějaké makra. Ale nevim nevim!!! |
|
|
motor tvor |
no nejrozkosnejsi sou kazdopadne kvetinace v radce, moc malebny :D
a hned na prvni fotce sou ctyri vetve nahoru, nee?? zbytek sem nezkoumal, uvidis sam za cas... |
|
|
R<A>ZOR |
Zastřihoval sem FIM technikou a zacali mi vyrůstat větvičky i u nižších pater..mam je tam nechat nebo ustřihnout??? |
|
|
Kerič |
R<A>ZOR: urcite ich nestrihaj... |
|
|
HerrFlick |
R<A>ZOR rozhodně nechat, jestli ti vadí, můžeš na nich potrénovat FIM |
|
|
R<A>ZOR |
no já mám doma 3 kytky moje první zkušenost s pěstováním konopí mám jednu techniku,jednu AK-47 a nakej noname od kamose zastrih sem vsechny FIM a ty vetvicky zacali vyrustat u vsech tak sem je ustrihal na technice(takovej pokusnej králik) a uvidíme..dik když tak sem pak dám fotky co se stalo |
|
|
R<A>ZOR |
Tak se dávám ty fotky je to asi tejden mozna 10 po zastřihnutí ale jaksi sem FIM nedostavuje rostou jenom dvě větve.. no posuďte sami
#1 - 5.patro kde sem zastřihnul
#2 - jak to vypadá zezhora
#3 - 4.patro kde taky vyrůstaj větve |
|
|
R<A>ZOR |
trochu sem to pomíchal ale určitě jste poznali prohodil sem špatně 2 za 3....sorry:)) |
|
|
HerrFlick |
jasně, ty větvičky tam nech, budeš to mít hustší, to se nestříhá. no a ten FIM dopadl tak napů, rozdvojilo se ti to, takže aspoň něco. příště asi o trochu vejš, ale ty fotky moc neřeknou |
|
|
R<A>ZOR |
tak ja nevim řekni kde to mám vyfotit za minutku to mám a můžu to sem dát nebo jestli to nemyslíš tak že by se na to bylo lepší kouknout ve skutečnosti....:) |
|
|
R<A>ZOR |
Jak sem řikal že sem ostříhal všechny větve co vyrůstaly s nižších pater tak už žádný jiný nerotou ale všechen růst přešel do horních větví a ty jdou už větší než větve který sem zastříhávál před tim než jsem zastřih tudle....ale ta druhá víc košatí což je myslim lepší:)) |
|
|
R<A>ZOR |
čus,ještě s jednou prosbou potřebuju mít kytku tak do 50 cm můžu zastřihávat dál FIMkem i na těch větvičkách z nižžích pater??? |
|
|
[CZ]Neon |
R<A>ZOR: nevidim v tom problem |
|
|
|