Holandsko - tam a zpět. Nizozemí levně!!! - Klikni zde pro originální téma |
Morgan |
citace: |
Původní příspěvek od jjaman
Kde to je lepši kde si podpališ legalně? ...legálne fajčíš len v coffee shope , vonku už nie , naposledy v Prahe každý tretí si balil jointa na ulici a pofajčieval pred policajtamy , v krčme z hulenia tiež nerobia problém , však ...rozdiel je v tom , že v Holandsku legálne kúpiš trávu , haš a hríby ..mna mesto extra nezaujalo a načo isť 1500 km len preto aby som si ubalil brko ...takto som to myslel |
Zas na druhou stranu takový Amsterdam v zimě má rozhodně něco do sebe. Nebo "Queens Day" je hodně povedená záležitost, /jasně, ne pro všechny každému ty davy ožralých holanďanů nesednou/. |
|
|
|
ok prečo by som sa nevrátil ? ja to beriem z hladiska cestovania ...tam sa zastavím asi o mesiac .. o týžden som v Londýne , v marci ide dlhsia cesta |
|
|
tulipán |
Zdravice Velice ...
Máte někdo zkušenosti s prací v Holands ? Či tip na človíčka co tam je a vyzná se v Holandských firmách atd ... ?
Dík ;) |
|
|
Pongo |
Čau,
nevím jestli levně,jak je v názvu tohoto threadu, ale 2.7. odlétáme na týden do Holandska s kamoškou. Letíme z Brna do Eindhovenu a pak vlakem do Amstru. letíme s WizzAir a spát budeme v Remco hotel mimo centrum ... tak jestli se tam máte v plánu někdo vyskytnou, tak se můžem sejít v coffe shopu :)
Peace. |
|
|
ONko |
ahojte letos opět pořádáme stop trip směr Amsterdam, takže jestli někdo máte cestu rádi dáme sraz :) od 15.8 po dobu 14ti dnů. |
|
|
Hy3nA |
někdo od zítřka v Amstru? |
|
|
Masai_Mara |
slick-ace: nemáš pravdu. Od 1.1. jsou kofáče přístupní jen pro místní. Bydlím zde ( v NL ) již 3 roky a tak mne se to až tak netýká, neb mám místní SOFI nummer, ale i tak je to opruz i pro místní. Pro konzumaci je totiž třeba pořídit weet pas, takže státní správa Tě pak sleduje, kolik toho kouříš. Celkem se tu píší petice proti tomu zákonu, s příchodem nové vlády občas vládne optimismus ve změnu, ale tomu moc nevěřím. Karavana kráčí dál ... ach jo |
|
|
Slick-ace |
Masai_Mara:
V kontextu původního dotazu a situaci v Amsterodamu (kam se jezdí primárně vyhulit většina cz/sk výletníků) / zbytku Hulandu byla odpověď NE správná ;).
V Amstru se hulilo a hulí v kofíkách do konce roku.
Proto škoda, že jsi nedodal kde tam žiješ:smoker:. Každopádně díky za info. |
|
|
Masai_Mara |
Měl jsem na mysli od 1.1.2013. |
|
|
Slick-ace |
Tak to potom jo.
JohnyDees položil 10.ledna 2012 dotaz
Je to pravda že od nového roku jsou coffee shopy přistupny pouze místním a cizincům ne??? |
Na to jsi reagoval ;).
Jinak jsem zvědav, jestli si dokážou starosta a radní Amsterodamu vyjednat tu vyjímku o které se mluvilo.. |
|
|
Eccolab |
No ja byl vcera neco koupit a bez problemu, nemam dutch ID |
|
|
MaaaYaaa |
Tak jsme si s kámoškou naplánovali před vánocema vejlet do Holandu, kdyby jim to přecijen úplně zatrhli. Cesta tam (od) 750,- vlakem, zpět to samý, ideální časy (pá odpo z phy - po dopo v pze). Ubytko jsem našli standartní líťo pro oba za noc. 2tisíce peněz s sebou a krásnej vejlet za 4k/os :)
Byl jsem docela překvapenej když na mě pani z ČD vybalila cenu za jednosměrnou jízdenku, a to 2200-,Kč/ os. 3 týdny před odjezdem vlaku. Levnější už nejsou prej. To mě poser z vejšky..
..takže vejlet zrušenej. Teď teda k tomu proč sem píšu: Máte nějakej AKTUÁLNÍ tip na levnou dopravu tam a zpět?
www.spolujizda.cz a podobné kontroluju, spíš mi jde o to jestli tam nelítá/nejezdí něco ultrasuperlevně klidně s domácíma zvířatama v kupé.. |
|
|
Slick-ace |
MaaaYaaa
S mazlíčky je problém. Tipuji, že jde o psa..
Letadlem težko, nejlevnější easyjet lítá tam i zpět za příjemných 2700Kč, ovšem pokud nemáš psa kvůli slepotě, můžeš rovnou zapomenout.
Autobus rovněž, se Studentem se dá jet zpětně za 1700Kč(!), ovšem jen bez psů, to samé u dražších Eurolines.
Takže jak vidíš na paní z ČD se tak moc zlobit nemůžeš. Cena je na to, že pro Deutche Bahn v podstatě neexistuje konkurence v podobě jejich vnitrostátní autobusové dopravy, celkem pěkná.
Aktuální tip vám na míru: Jeďte stopem ;)
. |
|
|
Hy3nA |
já jel tim Studentem za těch 1700, jak bylo psáno. jako ta cesta je desna, ale to skoro kazda delsi... |
|
|
Slick-ace |
Je to peklo:D, ale svýho času to bylo super za ty peníze..
Ta víkendovka platí na jeden den a stojí aktuálně 42 eur (1100Kč), nevim mě by se tam na otočku o víkendu nechtělo, strávit to na kouskovaný cestě.
Pobýt ale v holandu celý týden proč je nevyužít..
http://www.bahn.de/i/view/USA/en/pr...nd_ticket.shtml |
|
|
mrnin |
Jake mate zkusenosti s easyjet? |
|
|
Masai_Mara |
podle mne je nejlevnější varianta ( krom stopu ) letěs z Práglu s Transavií do Rotterdamu. |
|
|
MaaaYaaa |
Původní příspěvek od Masai_Mara
podle mne je nejlevnější varianta ( krom stopu ) letěs z Práglu s Transavií do Rotterdamu. |
To vypadá velmi lákavě - jak termíny tak ceny. Za 700 v pátek tam, za 1000 v úterý zpátky, s sebou bágl do 10 kilo což bohatě stačí. Zatim jsme nezakopli o levnější cestování, u studenta za 3000,-, letenky asi neumim dostatečně hledat nebo jsou prostě drahý a vlakem taky kolem tý tisícovky při 2měsíční rezervaci (ale 16 hodin života zabitejch). Jediný co mě tam u tý transavie trápí je ten Rotterdam, protože z něj do Ams je to zase kus cesty (+-100km). Na druhou stranu proč kejsnout jenom v kofíšopech a okoukanejch uličkách Amstru.. |
|
|
mrnin |
jJaky je Vas nej cofik v Amstru? |
|
|
Genestealer |
Původní příspěvek od MaaaYaaa
To vypadá velmi lákavě - jak termíny tak ceny. Za 700 v pátek tam, za 1000 v úterý zpátky, s sebou bágl do 10 kilo což bohatě stačí. Zatim jsme nezakopli o levnější cestování, u studenta za 3000,-, letenky asi neumim dostatečně hledat nebo jsou prostě drahý a vlakem taky kolem tý tisícovky při 2měsíční rezervaci (ale 16 hodin života zabitejch). Jediný co mě tam u tý transavie trápí je ten Rotterdam, protože z něj do Ams je to zase kus cesty (+-100km). Na druhou stranu proč kejsnout jenom v kofíšopech a okoukanejch uličkách Amstru.. |
My sme vždy letěli s www.easyjet.com. Třeba když si uděláte výlet jako my 5.-9.6. cena i s poplatkama vyjde na 1900,-/osoba/zpáteční letenka. Z Prahy do Amsterdamu za hodinu a půl.
Už sme to tak měli dvakrát + ubytování v kempu www.campingzeeburg.nl (ve stanu) a vždy nás to stálo cca dohromady 3000,-/osoba + co kdo prochlastá/projí/prohulí :).
Pravda, naposled nám do Amsterdamu kvůli špatnému počasí nedoletělo letadlo a museli sme zpět až za další 3dny. Ale zato sme byli díky aerolinkám ubytovaní v 4* hotelu s bazénem a pohodou :-D
Amsterdam jako výlet doporučuju!!!Ale i ostatní města a jednodenní výlety za to stojí. |
|
|
BRAGA60 |
Ahoj,
do holandska by sa malo dat lahko dostat za malo penazi pomocou tejto stranky ale aj do iných štátov.
http://www.netherlands.cz/index.php...=&action=HLEDEJ
planujem to skúsiť. Našiel som to na nejakom cyklo foru :D
Nemáte stým už niekto skúsenosti ??? :D |
|
|
troska |
Do Holandska lze poměrně levně z Prahy také vlakem. Lístek to chce koupit ale dopředu. Za jednu cestu se lze dostat i na cca 750Kč (to chce ale hodně dopředu), běžně dostupná cena týden až 2 dopředu je cca 1250Kč, někdy lze za tuto cenu cestovat i v lehátkovém voze. Aktuální dostupnou a nákup lze provést na: https://www.cd.cz/eshop/. |
|
|
|
Nejlepsi je Student Agency, last minute (6h pred odjezdem) za nejakych 950 KC. |
|
|
|
V Česku je tolik ganji jako v Holansku a když někdy koukám kolem sebe tak si připadám jako v cofeshopu , desítky modelů a nikdo si tě nevšímá co děláš když si balíš brko , tak kam bych jezdil :) |
|
|
Dellies |
Neplánujete jet někdo do Amstru v rozmezí 25.9.-29.9.? Nebylo by na škodu s někým se tam potkat a zmastit nějakého páva :) |
|
|
anthraxik |
Spolujízda autem je podle mě nejlepší.
Jedete pohodlně autem s cenou okolo 800 korun za cestu tam.
Pokud jedete ve více lidech a domluvíte si s tim člověkem i cestu zpátky, tak je určitě možná sleva po domluvě.
Na netu je spousta stránek věnovaných spolujízdám. Lidi tam jezdí i několikrát týdně třeba kvůli práci a taky rádi ušetří na cestovném. |
|
|
Arjan |
čus lidi co silvestr v Amstrdamu? Měl by někdo zajem? |
|
|
breakbeat |
byl jsem v amsterdamu letecky s easyjet tam a zpatky za 3500,- + ubytovani cca 4000,- na tyden + utrata cca 6000,- coz je imho docela fer, kazdopadne pro lidi kteri tam chteji jet jen kuli huleni, tak vas ty ceny a prumerny modely asi zklamou... koupil jsem si tam asi 20 ruznejch modelu v nejznamejsich coffe a vsechno to bylo dobry, ale prumerny... jak jinak kdyz to pestujou na kvantitu |
|
|
Maxeaux |
Původní příspěvek od Arjan
čus lidi co silvestr v Amstrdamu? Měl by někdo zajem? |
absolvoval som jeden silvester pred 10 rokmi v kofiku pink floyd, majitel nam donesol gratis sumive (aj ked sa v kofiku nechlasta). akurat mi vadili ozrati francuzi, robili tam strasny bordel v meste... jo, priprav sa na mrte ludi, cekacku na kofik (ak sa da rezervovat flek, tak to sprav uz teraz), zimu a dest :D |
|
|
breakbeat |
s tim alkoholem v coffe uz je to v dnesni dobe asi jinak jelikoz ja si tam bez problemu daval toceny pivka (mimochodem nic moc, mame lepsi a stejne tak i huleni) |
|
|
xato |
Zdárek, v pátek dorazíme s kámoškou do Amstru - naše první návštěva. Vím, že se to tady určo psalo,ale nějaké doporučení na super coffee shopy? A druhá věc, chci si něco přivézt zpět do ČR, jedeme se Student Agency.Má někdo zkušenosti s kontrolama? Díky |
|
|
Whiskey_777 |
Ahoj přátelé,
jak to momentálně vypadá v Holandsku konkrétně v Amsterdamu?
Můžu si jako turista koupit v coffe shopu nějaký ten suvenýr nebo to už může jen místní s "weed pasem"?
Díky. |
|
|
ten_hodnej |
whiskey_777: byl jsem tam pred rokem a rekl bych ze je to stale stejne, prodaj to komukoliv, staci vek 18+ a max. muzes u sebe mit 5g. tady kdyztak kompletni info v en:
Amsterdam Drug Laws
The Netherlands has a special tolerance policy on soft drugs, but if we look at the laws:
- Possession of drugs is punishable, again, with a maximum of 5 grams of cannabis (weed, marihuana or hash) the police will seize the drugs, but you can give them up and you will not be prosecuted.
- If you have more soft drugs than the quantity for personal use (5 gram) you will be fined and risk a prison sentence
- Minors are not allowed to have any drugs, the tolerance policy does not apply to them, so you must be 18 or over to buy drugs
- Growing weed at home is illegal, however 5 plants or less you can give them up and you will generally not be prosecuted
- Hard drugs are not allowed
- Import and export of drugs is illegal
- You cannot smoke in public, and use of soft drugs like smoking weed is not allowed either you can do that in Amsterdam coffeeshops |
|
|
Miksa |
Dle mých zkušeností je to v Amstru v pohodě a nikdo to neřeší. Blíž francouzským hranicím by to zřejmě problém byl, a to kvůli nájezdům francouzů, kteří to pak převáží a přeprodávají ve Francii. Takže tam pak jenom s weedpassem |
|
|
Whiskey_777 |
Děkuji.
Teď dostávám nějaké nabídky letecky do Amsterdamu tam a zpět včetně hotelu *** za 5000 bez jídla.... tak uvažuju že by jsem navštívil Zoo a pár kaváren :D |
|
|
RoyalHarvest |
Naposledy jsem byl v Holandsku v únoru (za rodinou přítelkyně, takže kofáče se nekonaly) a za letenky tam i zpět jsme dali každý kolem třech tisíc, což je myslím rozumná částka na to, že je tam člověk hned a prakticky bez starostí.
Poprvé jsem byl v Hulandu v 18cti letech a to stopem - když spočtu náklady (bus po naší republice, příspěvky řidičům na palivo, atd.), tak to nevycházelo o tolik levněji. S přibývajícím věkem člověk pohodlní:) |
|
|
schutzesan |
Původní příspěvek od xato
Zdárek, v pátek dorazíme s kámoškou do Amstru - naše první návštěva. Vím, že se to tady určo psalo,ale nějaké doporučení na super coffee shopy? A druhá věc, chci si něco přivézt zpět do ČR, jedeme se Student Agency.Má někdo zkušenosti s kontrolama? Díky |
Kamarad tam byl se svoji slecnou zlutym busem ted o vikendu a pri ceste zpet je u hranic zastavila policie a provadela kontrolu... Dolni zavazadlovy prostor ocuchaval rex a v vuse zacali kontrolovat od zacatku, vynechavali postupne mene podezrele lidi a chteli videt obsah batohu... Pak si vzali nejaky kluky vzadu kteri uz meli i tak vxhuleny obliceje a tem namastili pokuty za prevoz (nevim kolim toho meli) a kamarada nastesti vynechali, prevazel jen 3g tak rikal ze to nestoji za to... |
|
|
moncakill |
ted sem koukala a nasla sem uybtování pro 4 lidi za 8000 a letenky by pri nakupu 4 lidi vychazeji na 5000 - tudíž pro jednoho člověka by to vyšlo letecky s ubytkem na 6 dní za 4000 -termín co mám na mysli se týká července letošního roku pokud by měl někdo zájem dodám další info přes pm |
|
|
anonym267 |
Dobrá inspirace! |
|
|
SpiRit |
nepojede ted nekdo aktualne pridal bych se :ú |
|
|
STi |
Leto někdo planujete? |
|
|
thaavi |
Plánujeme s kamosema jaro/léto 2019, někdo nějaký tipy na dopravu a ubytování? |
|
|
Jablko |
Letíme s kámošem 17-21.4, jen pro zajímavost letenka 3200/osoba i se zavazadlem a ubytko přes Airbnb za 2300 na noc pro 2osoby, i s pujčením byciklů. Jedem tam převážně skejtovat, ale kdyby ste tam někdo byl v tenhle termín, tak hoďte echo a mužem se sejít aspoň na žbré. |
|
|
Trisuli |
Ahoj. Někdo dobré tipy na coffeshopy v Amsterdamu, prosím?? Něco spíše pro místní, kde nebudou tolik nastřelený ceny...díky |
|
|
Trisuli |
Ahoj. Díky za obsáhlou odpověď. Bohužel pozdě- z Amsterdamu jsem se už vrátil. Byl jsem tam 5 dní, obešel sem toho mnoh a ať si říká kdo chce co chce, nejlepší je z mého pohledu Barney shop a Barneys Lounge- výborný kouř a příjemná obsluha...Jinak z těch dalších se mi zdál fajn i Tweede Kamer- zde mají super hash.
Co jsi myslel tou dodávkou? |
|
|
DanWalk |
ludia teraz idem do Amsterdamu no neviem ako to funguje ci by som si mohol priniest do Viedne od tial na letisko nejake semena ? asi mi to neprejde ci ? co si myslite ? |
|
|
DanWalk |
myslím cez letiskovu kontrolu, a mam len prirucnu batozinu :) |
|
|
|
|