Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: 1 2 [3] 4 5 6 
Holandsko - tam a zpět. Nizozemí levně!!! - Klikni zde pro originální téma
trojbodka
xlapci na planovañie cesty som pouzival zasadne tento link...
www.michelin.com

a co sa tyka stopu tak vela stastia...mozno netreba prilis zdoraznovat ze idete do holandska,staci ze prexadzate a smerujete do londyna...
nie vsetci kamionaci hulia...
tiez by som nepodcenoval nemecku policiu a colnikov,kontrola ja na spadnutie uplne vsade a stale...
su majstrovstva navrx k tomu...-.
Janísek
GE100 :

haháá Nijmegen:-)) taktéž znám:-) vzal nás tam jeden borec..ani jsme ho nestopli. Zastavil sám..už se stmívalo a říkal, že je to už špatnej čas na stopa:-)) super..služka nám nachystala snídani, večeře s rodinou a vyzvídal co a jak..:-) taky kdysi jezdíval..na dvoře 2 harleye jeden ženy jeden jeho:-) mazec! hodil nás pak do města koupil lístky na IC vlak rovnou do Amstru:-)
Masai_Mara
..byl spíš Nieuwegein,ne ..?!
GE100
jo jo to je pravda s tema fizlama v nemecku.....jsou to pekny k*rvy.....me brali dvakrat.....ale zadna sacovacka.....jen kontrola pasu atd.......jinak jsem tam u dalnice nechte nechal tak 10g orange bud......ja musel stopovat na dalnici, tak jsem si rikal, ze pokutu ukecam, ale kdyz mi najdou ganj tak asi nic......tak jsem si to polozil tak metr od sebe na zem, jako ze to nejni moje....no a jak mi zastavili naci dva typci, tak jsem to tam kokot nechal a vzpomel si na to, az se me zeptali, jestli nemam neco na zhul........hmmmmm......kdyz je blba hlava.....
detlef
Ahoj, tak jsem se rozhodl, že příští prázdniny pojedeme s kámošema do Nizozemí. Měl bych pro to pár otázek, snažil jsem se hledat v již založených tématech, ale všechno jsem nenašel.

Jedeme autem, takže bychom si rádi vyhlídly cestu, potom také nějaké hezké městečko, které je blízko Německa, ale ne moc blízko, aby tam nebylo moc turistů, ale aby tam byly cofeeshopy s příznivými cenami.

Takže by mě zajímalo:

• Jména měst, která by vyhovovala mým požadavkům

• Kolik stojí v Německu dálnice a jesli to má cenu po nich jet a hlavně jesli se to vyplatí

• Zákony, zejména jesli je například po Nizozemí dovoleno spát ve volné přírodě, rozdělávat oheň...

• Jakékoliv vaše poznatky, místní Nizozemské zvyky, a jesli mají nějaké jiné důležité zákony, které se liší od našich

• Co je ještě v Nizozemí zajímavého k vidění - kromě hulení

Předem dík, Detlef
sundance
Hele,kdyby jsis tohle téma přečetl celé,tak tam máš návod kam přesně zajet atd.(čirou náhodou jsem ho psal já páč do holandu jezdím co jsem se skoro narodil:))

Něco sem ještě nahodím-s první věcí ti moc neporadím páč jsem vždy jezdil až 30km za Amstrdam do vesnice wijk aan zee-jezdily jsme tam s rodinkou páč tam je neskutečnej klid a zajímavé věci-jako třeba největší ocelárna v evropě:)Ale ty jsi chtěl něco blízko hranic,takže tohle pro tebe nebude.

další věc-v německu se dálnice neplatí,v holandu také ne!!

Zákony-čoveče,nejsi trochu náročnej?:)nastudované je nemám,ale pokud si dobře vzpomínám,tak nikomu nevadilo když jsme jednu noc vegetily za vesnicí páč jsme přijely moc pozdě na to aby kempy měli ještě otevřeno:)S rozděláváním ohně bych to neriskoval,ale několik ohnišť podél cesty na pláž jsem si všim.takže to asi také nebude zase takovej problém.

Poznatek-Holanďani jsou velmi přátelští lidé-teda ty co jsem poznal já-naši republiku znají a čechy mají rádi(alespoň myslím že jo)když zjistí že jsi čech,tak někteří vybalej i nějaké to české slovo,jako je pivo atd.
zákony které se liší znám-můžeš jezdit pod vlivem alkoholu tj.1 pivo,nebo 2deci vína.o trávě za volantem nevím ale nejspíš to nebude tolerováno zvláště pak cizinci-ale nesetkal jsem se s nějakou agresí policie-spíš ti pomůžou dojet domů než aby tě táhly na stanici a jinak prudily....

Co je zajímavého k vidění-Doporučuju se mrknout na zmenšené památky z celého holandu-je to takej areálek kde jsou jenom důležité stavby v holandu-od železnice,baráky,kanály,protipovodňové hráze,letiště atd.doporučuju!!Jmenuje se to myslím-teď nevím jestli to napíše dobře-MADUROMAN-upřesním později-ten léták má kámoš.

Jak jsem již psal do tvého prvního příspěvku,tak jsem skoro sousedi-kdyžtak se můžem nějak sejít a já ti podám detailnější info.

Sundance:)
sundance
Jooo,ještě k té cestě-nejlepší je jet po A2 Napojíte se na ni někde,moment jdu se mrknou do mapy.......hmm,tak mapu jsem nenašel-takovej problém jsem měl i při poslední jízdě do holandu-bez mapy:)je to dálnice která vás dovede až před Amstrdam.Každopádně,když jedeš přes přechod Rozvadov,tak se dáte na Regensburg,potom na Wurzburg(přehlasované U)a už si to frčíte až ke kofáčům:)přes Frankfurt nad Mohanem,Koln(přehlasované O).Tahle cesta nepatří mezi úplně nejrychlejší (při vostré jízdě cca 12hod.když nechytnete zácpu-né tu prdelní,vole:)) ale je výhodná v tom,že nemusíte pořád měnit dálnice jako je u druhé možnosti(takzvanou horní cestou přes Berlín)tam se musí asi 3krát přejiždět na jinou dálnici což je risk v tom že zabloudíte:)ale je výhodná že tam budete za nějakých 8-10hod.
detlef
Jo, to je dobrý info, nevím jestli to v tomhle theadu už padlo, ale je někde na netu seznam Nizozemských měst, kde jsou Cofee-shopy? :o)
sundance
kofáče jsou v každém městě které má nad 10tis obyvatel.
Hele,jak moc vážnéj je ten váš výlet do holandu?Já že bych zburcoval svojí bandu a mohli by jsme vajet nějak společně-naposledy nás jelo 12:)
detlef
No, jak jsem psal, až příští rok, kámoši jsou momentálně zatim bez řidičáku :(

Ale příští rok pojedeme určitě, tak by nás mohlo jet víc pospolu :o)

Chceme si tam zajet za hulící turistikou. Nechcem tam vypadat jako Japonci s foťákama, chceme jet na několik dní do Nizozemí, někde tam zakempit poblíž nějakého městečka s cofeeshopem a vydat se na nákup. Kupovat jen to, co zkounzumujem, nechcem si dělat problém s pašováním drog.

Prostě bejt tejden veselý a podívat se jak a co to tam v tom Nizozemí vlastně je :)

Nejraději bychom spali ve stanu ve volné přírodě, ale zatím nevíme, co na to jejich zákony.

Když by to nešlo tak bychom asi volili kemp.
sundance
Ty vole,to si děláš prdel,ne??Nechci si hrát na nějakého chytrého tatíka,ale s mokrýma papírama tudíž bez zkušeností, jet 2tisíce kiláků (tam a zpět)plus nějaké to ježdění do kofáčů,no nevím kámo jestli tohle je dobrej nápad-víš jak to vypadá na dálnicích v německu?tam je to takovej malej závodní okruh kde se normální rychlost pohybuje kolem 180km/hod.a na to jsou potřeba nervy jak špagáty,páč se mrkneš do zpětného zrcátka vypadá to že je vše ok,začneš předjíždět a ups,máš na prdely káru která intezivně brzdí,troubí a bliká páč jsi mu právě vlez do pruhu a tohle včechno se odehrává v rychlosti,kde řidič bez skušeností může zazmatkovat a poslat to do svodidel,nebo nedej bože do někoho dalšího.....A za další,jak chcete jezdit v cizí zemi,kde to vypadá jinak než u nás,což může neskušeného řidiče dost zmást.Já když jsem jezdil ze začátku do holandu tak jsem byl z toho také pěkně vykulenej a to jsem měl papíry už nějakej pátek a naježdíno po čechách 30tis.km.

No nic,přestanu filozofovat......já jsem pro společnej výlet ale na to ještě docela dost brzo dohadovat takovou akci.
Jenom chci říct,že ten holand mám projetej křížem krážem a vím kam se zajít podívat a kde si zahulit-né všechny kofáče jsou levné.
Jo ty kempy bych doporučoval spíš,máš tam všechno potřebné jako je kuchyň,hajzl,sprcha,elektrika atd.už tam mám 2 kempy které jsou vcelku vychytané a za dobré peníze-pro 7lidí asi 70euro,což je za hubičku!!
detlef
Hele kámo, uvidíme, zatim díky za rady, počítej, že se ti ještě určitě ozvu. Jinak ty papíry nebudou zrovna moc mokrý, tak neboj, taky se nenechám vozit od někoho, kdo mě zabije.

Jinak jsem ti chtěl říct, že bys mohl svoje místa a zkušenosti víc rozepsat, přijde mi, že na to, kolik má Grower členů, tak je tu někdy málo informací.

Ono jak jsem celkově koukal, na českém internetu toho moc není, resp. česky ani ránu.

Detlef
4C3
apropo, do 13. srpna trva akce SkyEurope.com na letenky na prosinec do Amstru za 900Kc zpatecni...
sundance
Hm,pěkná blbost.Nic ve zlém ale zrovinka před 3mi dny jsem koukal na to samé a zjistil jsem pěknou voblož:)tahle cena je pouze za letenku-nejsou tam připočítané letištní taxi které mohou být až několikrát výšší než je cena letenky-v tomto případě(já sem na to koukal také!!!)se cena vyšplhala až na 3790kč.teda i se zpátečním letem:)Auto pořád vyjde levněji-když vezmeš do káry 4 tejpky tak každej dá 1500-1800(podle obsahu motoru)a mastíte jste králové:)

2. Nýřany → exit Bor (E50.D5)
3. exit Bor → Bärnau (199)
4. Bärnau → Tirschenreuth (?)
5. Tirschenreuth → Mitterteich (?)
6. Mitterteich → Marktredwitz (?)
7. Marktredwitz → junction E50/E48 (303)
8. nájezd na… → Bamberg (70.E48)
9. Bamberg → junction 70.E48/7.E45 (70.E48)
10. junction… → junction 7.E45/5.E40 (7.E45)
11. junction… → Giessen(junction w 480 (5.E40)
12. Giessen junction → junction Asslar 480/45.E41 (480)
13. junction Asslar → junction E41/E40 (45.E41)
14. junction E41 → Neunkirchen (4.E40)

tady je cestovní plán když jsme jeli za kámoškou do německa, když tam dělala au pair(ty věci v závorkách jsou čísla silnic a dálnic). Ten Neunkirchen je u kolína a do holandu (Maastricht) je to asi už jenom 100 kiláků přímo po dálnici. Vybral jsem to tak aby se vyhnulo všem velkejm městům, páč jezdit po těch obchvatech je porod. Jo a jak říkal Sundance - jestli máš čerstvý papíry, nezkoušej jezdit po německejch dálnicích, fakt je to divoký. Všichni maj silný káry a rychlost se pohybuje kolem 180, chce to pevný nervy.
sundance
Myslím si že ten rozpis je zavádějící-tím směrem co popisuješ vede dálnice A2(jak jsem již psal dříve)a ta vede přes celé německo až do Amstru-jestli najdu mapu tak sem klíďo hodím její výřez.
Masai_Mara
mno, nevím, detlefe, ale asi spolehlivější info by si čerpal z centrály pro holandsko, třeba www.holandsko.cz je stránka CK Dutchmasteru, tam Ti poradí i osobně pan ředitel, pan Daniel Hagen, můžeš mu napsat jakýkoliv dotaz, co Tě napadne, a to i včetně koffiees
Jinak ten areál miniatur z Holandska, jak o tom psal sundance, se jmenuje MADURODAM a je v Den Haagu. Dostaneš i průvodce tištěnýho v češtině:-)
A s tim stanováním bych byl opatrnější, než jak Ti tu radí sundance, jelikož se tvrdě trestá stanování mimo kempy, a dokonce je i zakázáno přespat v autě.
sundance
Jasně že neradím chrápat celej týden někde mimo kemp-psal jsem,že jsme přijely už moc pozdě na to aby kempy měli ještě otevřeno a tak jsme jednu noc přechrápaly za vesnicí na pláži a mám dojem že to tam takhle dělá více lidí- vedle nás tam byli ještě serfaři a jiná pochybná individua:)Každopádně jestli si někdo myslí že bude chrupkat někde v parku na lavičce tak ať si o tom nechá jenom zdát.
4C3
2sundance:
vobloz to neni... cena 900Kc neni pouze za letenku, ale za zpatecni letenku se vsema letistnima poplatkama.... cena za samotnou letenku je 1Kc, vzhledem k probihajici akci. musis totiz koukat na lety od 26.12.
a sorry, ale za 900Kc sam do Amstru nedojedes, ani kdybys jel na motorce...
Masai_Mara
Další dezinformace: NENÍ PRAVDA, ŽE NAJDEŠ KOFÁČ V KAŽDÝM MĚSTĚ NAD 10000 obyvatel. Spíše záleží, jak silná je tam křesťanská lobby, a za jakou politickou stranu starostuje místní starosta..
Lupus
nevim jestli se to tady psalo
ale kolik v holandu stojí hulení ???
jsou to ceny jak tady nebo levnější??? nebo spíš dražší???
zajímá mě kolik tam stojí 1g - nejlevnější , něco tak korát, a něco fakt dobrého
a pak kolik tak stojí 1g hashe
předem díky za odpověd
sundance
Masai Mara-bral jsem to tak nějak všeobecně-věsvětlovat tady někomu kdo chce jet s mokrýma papírama(Sorry Detlef) do holandu nevysvětlíš že co se týče kofáču tak do toho kafrá ještě církev:)

4c3-Jooo takhle....až od 26.12.:)no tak v zimě bych tam nejel,sice tam je trochu tepleji ale stejně,k tomu abych tam jel tak bych seděl na prdely v jednom kofáči a to by asi po nějaké době vypadalo:)

Lupus-v tuhle chvíly ti to nepoví asi nikdo ale standart bývá 10-15eu.2-3g.ale to je férová gramáž a hlavně ty paldy jsou takové,že to neshulíš za 3dny:)viz. foto.
sundance
Masai Mara-bral jsem to tak nějak všeobecně-věsvětlovat tady někomu kdo chce jet s mokrýma papírama(Sorry Detlef) do holandu nevysvětlíš že co se týče kofáču tak do toho kafrá ještě církev:)

4c3-Jooo takhle....až od 26.12.:)no tak v zimě bych tam nejel,sice tam je trochu tepleji ale stejně,k tomu abych tam jel tak bych seděl na prdely v jednom kofáči a to by asi po nějaké době vypadalo:)

Lupus-v tuhle chvíly ti to nepoví asi nikdo ale standart bývá 10-15eu.2-3g.ale to je férová gramáž a hlavně ty paldy jsou takové,že to neshulíš za 3dny:)viz. foto.

Ten ceník už asi nebude aktuální je focen asi před 2 lety.
sundance
Jooo ten ceníček je jenom na houbičky ale jak tak koukám ono to není zrovnas moc dobře vidět:(
jestedman
spát venku je bez problemu, ale zbytečně bych na sebe neupozornoval stanem, pokud to misto je trochu na ocich, tak bych ho vyuzival jen na jednu noc. v hollandu je problem, že když máš auto, tak je dost těžký najít večer nějakou opuštěnou cestu, protože tam nic opuštěnýho není, každá cesta vede k nějakýmu baráku. ale když jim to vysvětlíš, tak tě nechaj.

spát v autě - bezproblému. nejlepší však dodávka. doporučuji spát na pláži, auto zaparkuješ tak 400m od pláže zadara a pak si vemeš spacák a krásně se prospíš na pláži.tř. Hoek van Holland je supr nebo to letovisku u Haagu, už si nepamatuju název.
letos jsem daval nejmín 6 eur za g, z haše sme vzali jen royal pollin za 10 eur, ale to byl nářez.

já ze severu, jsem volil nejkratší a řekl bych i nejrychlejší cestu (do maastrichtu - 890 km, 9,5 hodiny). Frýdlant - Zgorzelec (PL) - A4 - drážďany - A7 Giessen - A 5 Giessen/ Siegen - A4 - Koln - Cáchy - Maastricht
lupus: no my jsme viděli ceny v maastrichtu asi takovýhle: bioskunk 5e, white widow 6e, jack herrer 10e, blueberry 6e, jinak řečeno ceny byly kolem 10 e za gram
Everl0st
Ramon_Dexter :hele...tvůj příspěvek vypadá jako bys nedávno byl...máš nějakej odhad jak by vyšla cesta na 19th CC 2006??
Toxikoman
Diky , jasne ze sa bude hodit...lenze ja som zo slovenska musim ten navodik troxa pozmenit...hlavne cestu :)
sativa - best napad spravit tento navod
Agent Spliff
V MAASTRIXTE SOM SA DEMOLOVAL 6 WEEKS.
AK XCETE THE BEST TAK SKUSTE KOSBOR COFIK.
NAJ MODELY DOPORUCUJEM SUPER JACK AK ESTE JE.
JE TO BLUEBERRYX JACK HERRER,NADHERNA STAVBA SISKY A HIIIIGH SICE 10 11 EURO ALE NAJ.A HULI TO AJ DEALER...
G-man
citace:
Původní příspěvek od sativa
ještě k tomu stopu, jak sme jeli stopem zpět, tak 2 kámoši, kteří s námi nejeli vlakem, ale jeli stopem, tak je policajti na odpočívadle, který je jediný místo, kde můžeš na dálnici stopovat, odchytli a prohledali jim vše, a věřte, že při stopu přes celý německo se dá potkat poldů docela dost, ja sem potkal při stopováni už v Holadnsku během 30 minut jednoho policajta dvakrát, y toho jednou nás poučil, že se tu stopovat nemá, ale nějak sem se musel dostat na vlak do Německa, tak sme ho potkali i když se vracel za 15 minut zpět

To jsem v Nemecku zazil taky. Stojime s kamosem na benzince a naraz u nas zastavi civilni bmw vyskoci typek v civilu a zamava mi pred nosem nejakym zelenym prukazem a houkne na nas: police kontrolle. Ale chtel videt jen pasy:-) takze vklidu.
Horsi to bylo, ale ve Svycarsku, tam nas vezli nejaci frantici a ze si potrebuji odskocit neco nakoupit a tak sme na ne cekali na parkovisi pred tim shopem. Byla tam zima, tak sme si hodili kapuce na hlavy, co cert nechtel tak tam hned jela policejni hlidka divali se na nas, po zkusensti z Nemecka sem rikal kamosovi at uz si nachysta pas:-) No a taky ze jo, hned jak jseme dosli do auta tak nam zaterasili cestu a chteli videt nejen doklady ale i frantikum prolezli auto. Kamos tak sproste nadaval, kdyby mu rozumeli tak sedime ve svycarskem vezeni jeste ted:-)
G-man
citace:
Původní příspěvek od Toxikoman
Diky , jasne ze sa bude hodit...lenze ja som zo slovenska musim ten navodik troxa pozmenit...hlavne cestu :)
sativa - best napad spravit tento navod

No a co to zkusit letadlem z Bratislavy, ze skyeurope to vyjde na cca. 1800kc tam a zpet i s poplatky (nejnizsi mozna cena)
braniqo
boli ste niekto v haagu? predavaju tam hubky? je tam nieco k vzhliadnutiu?
Toxikoman
Coffee shopy v amsterdame (samoska ze nie su to vseky, iba taky vyber) =
http://www.greenhouse.org/

http://coffeeshop.startpagina.nl/

A tu sa potom ubytujte :

http://www.hemp-hotel.com/
http://www.hotelutopia.nl/
Masai_Mara
2 BRANIQO:
kluku, v Den Haagu ( vyslovuj de hách) jsem žil čtyři měsíce, tak jsem snad kompetentní k trochu reportu. ´s Gravenhagen ( či jen Den Haag ) je trochu snobský město, jelikož to je sídlo královny a sídlo veškerých institucí ( všechna ministerstva jsou tu ), včetně světoznámého Mezinárodního soudu, ostatně říká se, že peníze se v Nizozemí vydělávaj v Rotterdamu, v Haagu se s nima hraje a v A´Damu se utrácí. Kofáču tam není zrovna málo a socek taky ne, což je trochu paradox s tim, co jsem napsal, ale uvědom si, že tak malinká země je již přelidněná. Dokonce i 2 headshopy jsem tam našel - tehdy jsem tam s kamarádem koupil obrovskou thajku (houbu), a stačila na příjemnej trip. Pro huliče se obávám, že to není uplně zajímavý místo, vyjma těch kofáčů, který nejsou tak drahý oproti A´Damu!! Jinak je tam ale královský palác, a spousty podobných památek. Muzea se ale soustřeďují spíš v Amstru. Pěkný místo na relax je pláž Scheveningen, se spousty plážových pavilonu, kde jsem i makal. Takové místo mi třeba chybí v R´damu i Amstru. Ale teď v zimě tam je všude voda a jen duny. Mimochodem mezi dunama je spousty dobře skrytých bunkrů z dob světových válek, a dokonce jsem v jednom i měsíc bydlel, než mě vyrazili:-) ale bydlení to bylo luxusní !
fukokuko
nazdarek, ked ste niekdo kupaval v coffeshope zelinu tak vam ju predali bez problemov?
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od fukokuko
nazdarek, ked ste niekdo kupaval v coffeshope zelinu tak vam ju predali bez problemov?

Jo jen ti musi byt 18..:)
Divoženka
slysela jsem jednu historku, ze je dobry mit známýho v zoo...kdyz clovek získá moč nejaké velké šelmy,a potřísní tím to co preeváží a bude tam pes,tak by mel ustupovat,pac ucítí pach mu nerovnemu zvíreti. ale nevim no,nevim,kde je zoo,kde selmy chčijoo do nejakyho kastlu,vsecko se nasosava do slamy a tak. rikam,jen o tom nekdo mluvil,ale to jsou vzdycky reci a a je to neotestnutý.

jinak sativo,je to moc povedený thread ,ten tvůj výletík..klidne bych to na ten tvuj zpusob ryskla! V holandu jsem bohuzel jeste nebyla..a za kolik je tam chlast a jine drinky..me by lákaly asi i ty památky, nahulenost a vycumenost na neco hezkýho..

uz cekam az vytvoris trip do holandu po zkusenosti s autem....hehe.+ rozpocet k tom samozrejme***
Dadenka
To: YAHMAN
to si myslim že by se dalo stihnout v poho. Jinak nevim jestli ta služba u DB ještě funguje ale jízdenky typu kterej popisuješ existuje a dá se koupit i v ČR na mezinárodní pokladně.
Jinak co se týče schovek tak bys nevěřil co dokážeš ve vlaku s obyč. čtyřhranem co používaj nádražáci. Na hajzlíku nebo umejvárce si s tim votevřeš poklop třeba do klimatizace a tam to přilepíš izolepou......
Erixon
Schönes-Wochenende se ta jízdenka jmenuje (tuhle řeč neznám, ale prej je to v překladu jízdenka pěkný víkend :) ).

Stojí 30E a platí pro 5osob, o víkendu od půlnoci jednoho dne do 03:00 dalšího, ale jen na regionální spoje s neomezeným počtem přestupů. Přesnějc na vlaky třídy C (IRE, RE, RB, S). Přez celý německo se dostaneš tak na 5-6přestupů a dá se to stihnout bez problému.

Divoženka: k tomu chlastu, v hospodě jsou ceny pro nás nesmyslný (za pivo 2-3E). V obchoďákách se dá sehnat např.: Amstel 12° za 0,5E Bier 12° za 0,35E dále o něco dražší Heineken, Plzeň, německý piva.
beerush
mno, jsem zvedava jestli se tve umysly do leta neproflaknou..:]jinak bych ale doporucila na cestovani obecne brat sebou lidi se kteryma si rozumis a tak, nejruznejsi provary se pak resi mnohem lip a celkove si to vic uzijes..jinak ubytovani v hostlech je na nase pomery celkem drahy, az 20 eur za os/noc, levneji se da sehnat pres net s predsthem..ale uprimne, hol. kempy jsou dost v pohode, a kolikrat je to luxusnejsi spani nez s deseti dalsima lidma v pokoji..v Amstru vim o dvou, cena pokud si pamatuju kolem deseti az patnacti eur za dva lidi a stan..
beerush
V Amstrdamu a ostatne celym Holandsku se bez problemu domluvis anglicky..ty kempy jsou primo ve meste, my jsme bydleli na takovym ostruvku, kam jezdi od hlavniho nadrazi kazdou pul hodku trajekt..jeste se poptam kolik to presne stalo..jinak se mi tam moc libilo, tepla sprcha, vetsinou pohodovi lidi, lesik okolo..:]
beerush
hoja, ten kemp stal loni v srpnu kolem 19 eur na noc za dva lidi a stan
PalYno
je tu niekto zo zapadneho slovenska kto by isiel na par dni do holandu?
ebidos
to PalYno: zo stredneho, lepsie povedane Dubnica
KomA
soooi seci scestovani hulici
po vycerpavajucom citani tohto a podobnych threadov venujucich sa ceste (aj pasovaniu) do a z Amstru som sa rozhodol pridat par klucovych otazok kedze thread sa zacal plnit pat rokov dozadu a mnoho z informacii uz nemusi byt aktualnych... takze som z Blavy na cestu sa chystame niekedy f strede pripadne koncom augusta tohto roka ideme autom styria (piaty sa este rozhoduje ci nasetri lowa na fest alebo pojde s nami) kazdopadne ideme escortom (ford 98 hatchback) ktory zrovna nevynika f batozinovom priestore...spiatocnu cestu som zratal na 8tisic Sk (cca 6500 korun ceskych) co znamena 2 litre na hlavu... ideme na +- tyzden takze pobyt f kempe ma vyjde na +-1500, makak (okolo osmych gééé na hlavu by malo stacit) by ma mal podla predpokladov na osobu vyjst na dalsie 2 litre... zradlo a haluze okolo tipujem tak na dalsi 1500 preto sa pytam.. myslite ze 7 litrov na osobu je dostacujuce?? (f prepocte na vasu menu 5600) co okrem stanu a bonga by ste uvazili za potrebne zobrat so sebou? a ozaj jedna velmi specificka otazka... myslite ze do coffee shopu mozem vojst s vodnym bongom vlastnej vyroby? cel by som im ukazat ako spravne vyuzit efektivitu fona a vysokeho obsahu THC... za secky pripomienky a rady vopred diiik
Risan
Moje navsteva amstru.., byl sem tam jeden den asi od 12:0 do 13:00 cestou spatky sem se stavil jeste do Harlemu se podivat naplaž ale bohužel sem se tam nemohl okoupat nebot to pocasi nebylo nec extra škoda no, spatky k amstru takže samozrejmě sem tam obchodil par coffeshopu bohužel tudle mapku co vidite vlevo sem oběvil až dneska takže k cenam: hašiš stal většinou od 6euro a ganja taky tak, (celkove tam bylo strasne draho) nasli sme ale 2 cooffyshopy kde meli has za 3eura ale byl takovy skuchy ale hulit šel, ale skouseli sme jeste has za 10euro a ten byl měkouučky a voňavy proste pohadka
Spali sme tam v aute kakže za hotel sme neplatili ale parkovne stoji na hodinu(venku) 2eura takže tež nic levneho.
Doprava: kdo neuvidi neuveri proste šileny chaoz, mistni tam maji každy svoje kolo ruzne upravene a jezdi si jak se jim zachce, kolem kažeho pruhu na ceste je cyklisticka stezka a potom chodnika ale každy jezdi proste kde se da a kde je misto auta jezdit poi chodnikach když sviti cervena nebo cyklisty pres kritovatku kpres kterou zrovna kolmo od neho jede kolona, auta kličkujou mezi tramvajema, a navic je to tam všechmo strasne zrychlene, jak na jednom semaforu blikne červena tak na druhem v ten okamžik zelena a kdo se tam zdrži dele v křižovatce ma smulu a dotoho jeste cyklisti, proste brutalni chaoz
Lidi sou tam šileni nejde se temer s nima domluvit (šilenci)
tady sou nejake kofyšopy Balou a Rusland mi prisel nejlevnejsi (haš 3 eura) a solidni obsluha (hlavne v balou)
Risan
Foto:
Risan
Foto:
depending
citace:
Původní příspěvek od KomA
cel by som im ukazat ako spravne vyuzit efektivitu fona a vysokeho obsahu THC...

totok by som scel aj ja videt...
Tupac_X
Kokos ako Sativa ani nevies ako sa to dobre cita mohol by si aj knihu napisat :p: a kebyze ta prehladavaju a mas to v slipoch to by nasli_ dik
v sobotu 14. července odjíždím z Prahy stopem do NL. Pojedu určitě i sám, ale jestli by se tu našel grower či growerka, co maj tou dobou volno a nemaj nic lepšího na práci, tak PM

plánuju za to nedat víc než 100 EUR (ne že bych potřeboval šetřit, ale prostě to tak chci :-) ), kouřím jenom čistý a viděl bych to nejdýl na týden...stan beru

omlouvám se, že je to trochu OT, ale je to levně do NL a jestli na to nezapomenu, tak to, až bude po všem, smáznu
pestouniii
cus groweri

vcera jsem si s kamosem koupil jizdenku do amsterdamu a chtel bych se vas zeptat jaky mista by jste mi doporucili na skouknuti. treba nejaky dobry coffeshopy, parky, atd. proste by me zajimalo kam se da zajit. moc diky vsem co odpovi. celou cestu budu dokumentovat takze o novy zazitky a prihody se s vama podelim!!!! zatim:)
PalYno
vite co ja idem na vyletnu lod do holandu a urcite budem kotvit v amstri,dalo by sa stretnut s nejakym cechom alebo slovakom?na palube v posadke budem mat slovakov a cechov takze by nas bolo viac,co vy nato?
pestouniii
skewlers - hehe:) fakt joo?? no tak urcite vid, schanime jeste ubytovani. bereme sebou svoje huleni tak aspon muzem porovnat jaky v tom bude rozdil... nevis o nejakym v poho hostelu?
pestouniii
PalYno - no zalezi podle toho kdy budete kotvit v amstrdamu pac mi tam prijedem pristi tyden v patek(27. 6. 2008) a odjizdime v pondeli. ale nebylo by to spatny. hmm??
BuBu
hm, no ja idem do tych koncin v nedelu rano,no naspat odchadzam zrovna ten piatok 27....
pestouniii
Muzete mi prosim jeste poradit nejaky levny ubytovani?? schanel jsem na netu a nic pod 25euro za noc jsem nenasel:(
do_0b
cus hej jestli chces i cestovat po holandu trosku a nejenom po amsterdamu tak si vem hodne huleni a fic do Walibi World :D .... proste hodne kolotocu a platis tam jenom vstup a pak vse zadarmo ale je to uplne brutalni tam :D ....
Apofis
J Holandsko, krásná země, jezdil sem tam ňákej čas pracovně. Ale do Amstru sem se nepodíval jel sem jen kolem po dálnici. Většinou sem jezdil do Tilburgu, hned u nádraží sou asi 3 coofáky. Krásný ceny jen mě štvalo že ti nedaj víc jak 5G na osobu, taxem výtah vždy lidi z práce aby si stoupli do fronty a hnedle sem měl 30G.
Jinak pěkný přímořský město je Ostende bo jaxe to píše
Belgie taky není špatná, sice nejsou coofeshopy ale téměř v každym baru seženete podpultofky za tuzemský ceny :D
Tak hlavně ať se vám všude líbí a užite si to
Apofis
Pestouniii- Záleží jak chceš jet jestli vlakem bo autem, jestli vlakem tak asi nákej hotel bo penzion někde ve městě kde budete, ale jestli autem taxe nechá sehnat docela luxus ubytování v kempech, my sme bydleli za 11euro, a když nebudeš potřebovat doklad tak euro dolu, což si myslim že je very very good
pestouniii
chlapy moc diky za good napady:) urcite z toho neco navstivim a pak sem nahazim fotky i videa.

Apofis .- nevzpominas si prosim kde to bylo? jedeme autobusem ale myslim ze by nebyl problem dojet do nejakyho kempu MHD.. diks
Apofis
pestouniii- kolem tilburgu: Oosterhout-kemp u veverek, ještě jeden ve waalwijku-je to cestou k F1,(na f1 se taky nechá přespat cena 41e za 3lidi. Kolem tilburgu cca do 15km je toho mnoho, nejlepsi si zajit v tilbugu bo vnakym vetsim meste do infocentra a tam maj s kempama a veskerym ubytovanim letaky(znalost A bo N výhodou, téměř podmínkou),páč takhle bych tě naváděl těžko.Kemp u veverek jen doporucuji cena(minuly rok 12e)
A u amstru paradni kemp v nordwijku nebo v katwijku(uz si nepamatuji, ale tyto přímořský města sou od sebe kolem 5km)kousek od pláže-bungalovy cena taky do abych nekecal 11e.
Platil sem si ubytování sám,tak když sme přijeli taxme celej den jezdili a sháněli nákej kemp, někdy sme taky našli 80 km od místa práce.
Taky ftom mám trošku zmatek, páč vono za půl roku v Holandsku člověk něco prošmejdil, a ty dobroty tam mi jen ztěžujou rozlišit jednotlivý akce kde sem byl.
Apofis
pestouniii, jen dotaz na kolik tě vyšla jízdenka, páč sem taky koumal že bych tam opět zavítal
Erne100
Ser na Amsterdam, popozeraj si to tam, nakúp čo potrebuješ a choď vlakom pár zastávok do prímorského mestečka Zandvoort. Je tam aj vcelku príjmený (torchu temný) coffík La Paz blízko stanice a keď sa dáte po pláži pár 100m dole na juh prídete k pustému parku kde sa dá v krovisku s parádným výhladom na more rozložiť stan aniž by vás niekto videl. Ale bacha, moc na seba neupozorňujte, je to myslím chránený park a asi by z toho bola aj pokuta...
antoo
hah chystam sa tam tiez do holandie na 2 mesiaciky ta mohli by sme hulici z SVK/CZ sa stretnut :D
pestouniii
Apofis - jizdenka nas vysla na 2690kc zpatecni. ale kdyz si naplanujes cestu hodne dopredu muzes letet letadlem za stejnou cenu jako busem, dokonce i levnejsi.

diky vsem za tipy:)
Scott
Zdravim
Taky se chystám s dvouma kámošema tzv 3 lidi do amstru , ale jedeme autem + GPS takže si myslim že fpohode snad najdeme ruzne kempy , a taky když tam už jedem tak ne jenom kvuli ganji ale mrknem se třeba do kinderdijku na soustavu mlýnu , ochutnat sýry apod :) jsem zvědavý no jak to tam bude :D Jinak jedeme tak kolem 5-10 července ..
€sprit
pestounii: s kámošem jedeme do Amstru 26.6. a dom jedem v neděli dopoledne ..domlouval ubytování v nějakým pensionu s českým vedením, cena na noc 20 €, zeptam se ho kde přesně to je...
pestouniii
Scott - taky nejedem jen kvuli ganje ale je pravda kdyby tam nebyla asi by jsme tam nejeli:) rozhodne se mrknem k mori, navstivime parky, a vecer budem prolejzat centrum amsterdamu..
pestouniii
€sprit - no hele pokud by to bylo nekde v amsterdamu a ne uplne na okraji tak by se nam to hodilo. zeptej se prosim, dikas
pestounii- www.flyingpig.nl hostel s dobrejma cenama prijemnym personalem a muzes si vybrat mezi amstrem a prijemnym malebnym plazovym mesteckem noordwijk ;)
do NL jedu 14.7. budu tam tejden a ubytovanej budu primo v noordwijku
byl jsem tam loni naarez
skewlers bysme se mohli sejit a zhulit ne? :frog:
OPDPD
Mi se chystýme asi 25.6 záleží na počasí jedem ve 4řech autem škoda fabia +GPS takže pohoda pojedem asi do města breda kdy si nakoupíme hulení a pokračovat budem do hoek van holland k moři kde nějakej den pobudem pod stanem potom asi směr amsterdam akorát máme strach s parkováním a amsterdamu nemáte někdo nějaký dobrý tip naparkování aby to nestálo 2kila na hodinu?
jestedman
breda je jako město zajímavá, ale je to trochu z ruky, spíš vám doporučuji Utrecht, máte to po cestě a když už do Hoeku, tak nezapomeňte zajet do Rotteru
me osobne hodne moc bavil Leiden..husty mestecko s vybornym matrem v coffiku :sun:
jestedman
velmi doporučuji Naarden pro odpolední brčko, celý město je postavený jako tvrz ve tvaru 6ti (?) cípé hvězdy, je tam hodně parků a málo aut, vodní příkop a pěkný holky
Scott
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
Scott - taky nejedem jen kvuli ganje ale je pravda kdyby tam nebyla asi by jsme tam nejeli:) rozhodne se mrknem k mori, navstivime parky, a vecer budem prolejzat centrum amsterdamu..

Asi tak nějak no :D ale jsem zvědavý na to parkováni prej je dost drahý , no jedine nekde u pláže nebo kde proste ti fizli nepřijedou ale kde :D Je tu dobré počtení a inspirace pro ty kteří do NL ješte nezavitali :)
jestedman
parkování vyjde podle místa, na kraji centra tak 2 €/h, v centru pak tuším že 4€/h, sazba je pohyblivá dle denní doby, každopádně od 19 nebo 20. hodiny je parkování v centru do 6. zdarma. Doporučil bych asi nechat auto někde na kraji, kde se neplatí a do centra cestovat nadzemkou. cena lístku byla před pár lety cca 2-3€, ale směrem do centra není nutné kupovat, při cestě zpět bohužel na hlaváku stojí několik revizorů. Pokud vás nebere město tak by bylo nejlepší dostat se až ke kofáči autem, vyskočit, nakoupit a zmizet z města. Města jsou rozlohou malá, takže to jde velmi rychle.
pokud plánujete spát někde v centru, přijeďte k večeru, zaplaťte si pár ojro za hodku, dvě a pak neplaťte, ráno zmizte.
K cestování po A´damu je dobré zne/využít "canaltaxi". Na kanálech jezdí lodě 2 typů, jedno jsou okružní cesty a druhé jsou canalové taxi, každý funguje jinak a ačkoliv mají pár zastávek společných. u okružních jízd platíte vždy za celý okruh, u canaltaxi jen za cestu, kterou absolvujete. Zkuste najít stanoviště výletních lodí (ne Centraalstation) a jen tak se zeptejte za kolik vás dovezou tam a tam (nejlépe právě na hlavák), týpek řekne, že lístky se daj koupit jen na hlaváku a vy mu odpovězte, že to je sic pěkný, ale že za 20 minut vám jede vlak, většinou vás vezme, zadarmo a ještě je k tomu výklad v 5 jazicích.
viva
Ja chci taky do hoek van holland!! To se máte...moje nejoblibenejsi misto,,zatim :):):)
IVICH
v amstru mam oblibeny dve mista jedno je grey area s skvelou sativou Chocolope a to druhy misto je Any day s o nic horsi sativou Blue stella..a na prespani kempy nejsou nejdrazsi..
jestedman
citace:
Původní příspěvek od skewlers
Jestedman - mluvis ostrilene, jako bys byl zasvecenej guide,
podle mne nadzemky - jedine zadarmo (typ dopravy k nicemu,neni dobre vedenej pres rotterdam a ulice dlouho trvaj od cesty),a placeni listku na auto, proc to platit a proc pouzivat auto? v centru ?.
rozsahlost mest je i pro enduro-tours narocna treba od doku nebo prvnich coffeys.
canaltaxi - myslis prepravni lodky k dokum ? jiny tu takovej nazev nema, tyhle lode nejezdej pri pobrezi, nebo do centra (kudy kanalama ?) az za par vyjmek zasobitelu nebo opravnich lodi.

rada pro ty kdo prijede- z doku, z nadrazi (bus,underground,elevaters) proste odevsud, staci pujcit prvniho bajka a razit za dymem,kde dym nevoni poptate se na lepsi coffeys, nic slozityho.
amsterdam je mesto haroldackejch bicyklu, ty tam bejvaj stejne stoned po majitelych, kdyz zapadnou do coffees :D

zadarmo samozřejmě, ale pokud jsi někdy nastupoval na hlavním nádraží, tj. úplně v centru, jistě jsi si všiml natrvalo umístěných zaměstnanců metra, kteří jak hlídají opilce, tak kontrolují vstupenky. nepoužíval jsem víc zastávek v centru, je možné, že to tam tak není. Ale to si každej vychytá při vstupu.

máš pravdu, nejmenuje se to kanaltaxi, ale kanalbus http://www.canal.nl/ne/theme.php?theme_id=3. Neni nad to si dát brko na lodi. Nikde jsem nepsal že tyhle lodě jezdí do nebo z centra.

kolo je samozřejmě jedno z lepších řešení, ale někdo se tady ptal jak se dá v centru parkovat. Pokud totiž přijedeš autem, tak bud zaparkuješ v centru a to většinou platíš nebo necháš auto na předměstí a tam moc půjčoven není ;)
Kripix
jestli muzu doporucit fakt fajne kemp tak doporucim. sice nevim jak se jmenuje ale cesta k nemu je jednoducha. start je na hlavnim nadru. pudes pres nej skrz a nechas se previst privozem hned na druhou stranu(ten co jezdi nejmensi vzdalenost, primo pres vodu) a od privozu pudes rovne nebo podel pobrezi az dojdes k hlavni silnici(tam za vodou to vypada jako malomesto) pudes. za chvylku(10 min) dojdes k DIRKu bo jak - je to obchod a od nej budes dal pokracovat po hlavni. do deseti minut ses u mrte stromu a rybnicku a za nim je kemp:).znacky tam budou;) cena za stan na tejden me vysla asi na 60 ecek(cen za stan a ne za osobu) cisty sprchy a hajzly, nikdy zadnej problem. do mesta je to sice otazka pul hodky i s privozem ale da se to...
jeden z nejlepsich cofiku blizko nadra je napr. Pink Floyd(umma gumma) ma tri patra a to treti je moc pohodlny. genetiky je dost a hlavne HAZU(amnesia,indiana,oceanic atd..)
ulice Red Light District je nej;)
IVICH
Skewlers-chocolope z grey area a g13/haze od barneys..tak to muzu:)
Marks
v amstru muzu doporucit kemp zeeburg 18,50 za stan pro 3-4 lidi a 5 za auto......bez zastavek v kofiku je to do centra cca 20 min
drinker hulič
Amstr stojí imho docela za piču, je dobrý mít auto (případně stop) a pocestovat i jiný města, od Maastrichtu po Groningen (to je nejlepší štatl, jakej jsem tam viděl, studentský město se spoustou hospod a dvě uličky lásky, všechny holky v nich sou češky a moc milý :D).
No ale hlavně se v Amstru nezapomeň vychcat na těch pouličních hajzlících, to je úplně hrubý, čuráš a koukáš ven na lidi, ale oni na tebe nevidí. :D
Scott
Zdravim
My jsme vyjeli v Ponděli v 7 ráno do Amsterdamu s CZ a asi 300 km za Berlínem nám odešla Vodní Pumpa u auta (tzv chcala voda s chladiče ven ) mohli jsme jet max 80 km/h a asi tak 10 km než vytekla voda a motor by se nemel jak chladit , takže jsme nekde v Nemecku už ani nevim nechali zpravit vymenil nám ji za novou opravil za 200€ a mohli jsme jet zpátky dneska v 1:30 jsme dojeli zpátky co CZ !! :( jsme stoho sklamany , a přište jedu Autobusem ..
Zenga
Scott:Tak to byl fakt hustej vejlet!Busem to trva 15 hodin,to raci let letadlem.My sme tam byli v dubnu a letenka vysla na 1500,-
jiz jsem na miste totalne zhulen dnes jsem stihl okusit super silver haze,mr.nice, morning glory a laughing budha ...nej je SSH spolu s morning glory nejhorsi laughing buddha
v Leidenu v coffeee shopech se nesmi ani kourit ani hulit jen fronty na skero :O :smash:
zitra vylet do amstru dodam snad nejake fotozz
takze uz je to tak ani v amsterdamu se nesmi ve vetsine coffeeshopu hulit
novy protikuracky zakon je husty
opravdu me v amsterdamu prekvapil greenhouse coffeeshop :o
prijemna obsluha hezky prostredi a nejvetsi dardy v amsterdamu (jeste jsem nebyl v grey area)
doporucuju cheese a trainwreck opravdu kvalitka a i za docela priznivou cenu :)
pestouniii
fakt joo?? to jeste pred 14 dny nebylo... byl jsem tak v 15 coffeshopech a vsude se mohlo cudit. ja zas doporucuji jolly jokers je primo na namesti v amstru a hlavne paradni huleni:)
Scott
Zdravim Vás
Takže po moji zmarné cestě do NL , se tam snad ješte v srpnu možná dostanu jestli budou penize tak sednu na Studen Agency a jedu :) ten by tam mel už dojet ne :D A taky bych se chtel i zeptat zda tam nemá ještě někdo tady odsut namířeno ? Připadně do PM :) Ať se vede
wolverin
kto je v oblaasti amster, rotterdam, hag ...ak mas chut ozvy sa na kalbu bud sobotu alebo nedelu. .... :)

inac v amstri odporucam rijks muzeum s rembrandtom :) to boli uplne najeby obrazy, najblizsie sa chystam na van gogha .... listok na jedno aj druhe stoji 10 euro.v okoli rijks muzea je parkovisko v nedelu zadarmo, ale treba si to radsej pozret na automate.najprv prestudovat automat a potom az hadzat. a nespoliehal by som sa na to ze necekuje policia, ta je tam tak rychlo ani nevies a uz som riesil papucu v amstri nedelu o 19tej a poviem ti je to kasa. stoji to 103euro a to mozes zaplatit len kartou hned na mieste chlapikom co ti to pridu dat dole ale pred tym im musis zavolat aby dosli a to trva.ak nemas kartu tak musis ist na jednu z 3ch ich pobociek a zaplatit to tam a cakat kedy od nich dakto dojde.
v nedelu je otvorena len jedna a ta je na druhom konci amstru.

skewlers-v downtownu u central station skoro kazdej..je to jen kvuli tabaku jak rikas nesmej se kourit speky s tabakem :(
tekknou
citace:
Původní příspěvek od deth.
skewlers-v downtownu u central station skoro kazdej..je to jen kvuli tabaku jak rikas nesmej se kourit speky s tabakem :(

A speky bez tabaku se kourit muzou:)??
jestedman
citace:
Původní příspěvek od tekknou

A speky bez tabaku se kourit muzou:)??

jasně že jo
tekknou
citace:
Původní příspěvek od jestedman

jasně že jo

Tak vo co teda go??Mi nerikej ,ze kdyz tam hodis nenapadne spetku tabaku ,jen aby to horelo ,ze te nekdo zpruderuje,kdyz repy bez tabaku se muzou valet bez problemu:crazy: ?!
speky bez tabaku muzes...ale nekde ani ty ne zalezi na miste nekde zase muzes hulit i s tabakem..napriklad v Leidenu neni coffee shop kde bys mohl hulit..jen v jednom muzes hulit cistou travu
tekknou
citace:
Původní příspěvek od deth.
speky bez tabaku muzes...ale nekde ani ty ne zalezi na miste nekde zase muzes hulit i s tabakem..napriklad v Leidenu neni coffee shop kde bys mohl hulit..jen v jednom muzes hulit cistou travu

Jo aha ,diky za upresneni situace;).
berrea
a jak je to s kourenim (tabaku i ganjy) venku? nepocitam zastavky a tak, to vim, ze se nesmi, ale co treba namesti, normalni cesty a tak? tam se smi?
drinker hulič
Kouřit cigára můžeš, za trávu jsou docela mastné pokuty.
wolverin
vcera som bol v den haagu v cofiku kde predavaju pivo a chlast, mozes tam hulit - a to som tam videl prevazne baby ktore si tocili speky uplne bejzbolky :D ale fajcit cigy museli chodit vsetci pred podnik :) heh celkom fun,ale nato ze sa tam nefajcilo len hulilo tam bolo hodne nahulene :D

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma