Scott |
Zdravím 15.srpna se chystám autobusem nebo vlakem do NL tak jestli by se chtěl někdo přidat tak napište do PM , jsem s Ostravska !:titanic: |
|
|
Zenga |
Podle me je lepsi tam letet letadlem.Autobusem to stoji 1500,- letadlem je to tak o 200-300 drazsi.Ja jsem tam v dubnu letel za 1600,- tam i zpatky. |
|
|
berrea |
a ještě jeden dotaz... organizační... kolik tam stojí normální cigára? stejný jako tady/levnější/dražší? |
|
|
OPDPD |
Včera jsem se vrátil s holandska a musim říct že to tam bylo pěkný takový ty kecy že se to tam nesmí kouřit s tabákem tomu nevěřte v každym koffeeshopu co se týče amsterdam arnhem vlanidgern atd prostě jsem jich prošel tak 10 a ani v jednom mi neřekli že se to nesmí kouřit s tabákem je pravda že v ams v jednym koffeeshopu to bylo oddělený od obsluhy ale to se mi stalo jen jednou jinak ceny se pohybovali průměrně amster od 8e do14e ale našlom by se tam i za 20 jiný města nejlevnější haš za 6e docela dobrej tráva tak od 7 výš záleží na modelu ještě můžu určitě doporučit red licht direct sice jsou tam starý báby ale pár pěknejch kousků by se tam našlo.spaní zeenburg ale chce si to pučit kola pěšky je to do centra asi tak hodinu moře můžu doporučit monster kousek nad hoek van holland a zandvort pěkná pláž.příští rok jedu znova |
|
|
OPDPD |
¨jěště jedna věc když jsme jelli tam tak žádná kontrola ani když jsme jeli spátky tak nás nezastavovala kobra potom jsem toho litoval že sem si nic nepřivez protože kdybych napakoval plnou fábku haše tak by jsem to přivezl jeli jsme přes chomutov do bredy akorát asi tak 20km za chomutovem stála kobra ale nezastavovali nás:)akorát jsem si poslal poštou 0.5g hašiše pod známkou u pohledu a přžišlo to to jsem se divil taková hrouda pod známkou kdybych to věděl tak si pošlu alspon 5 dopisů musim to uskutečnit příští rok |
|
|
drinker hulič |
citace: |
Původní příspěvek od berrea
a ještě jeden dotaz... organizační... kolik tam stojí normální cigára? stejný jako tady/levnější/dražší? |
Ty jo, cíga jsem si tam kupoval normálně, ale cenu už přesně nevim, cca 4-5 euro, nejčastěji jsou k dostání klasiky jako Lucky Strikes a Camel. Jak se u nás furt zdražuje, tak už rozdíly nejsou markantní jak dřív. |
|
|
|
zdar,chtěl bych se zeptat, jestli nekdo nemate mapku nebo net stranku walibi zabavnyho parku...dik za odpovedi N. |
|
|
Masai_Mara |
nety777: děsně jednoduchý: www.walibi.nl
užiješ si tam, já tam byl celej den.. na google Earth najdeš spousty fotek, některý i ode mne..
Mapu parku mám vlastní, ale skenovat se mi to tu vážně už nechce.. |
|
|
|
zdravim mame v planu jet od 11.8-15.8 na vylet do amstru ale jeste nevime jak jestli busem vlakem nebo letadlem :)
poradite co vyjde nejlevneji (odkaz na nejakou cestovku nebo tak )budu rad dik vsem
ubytovani bude ve stanu :) |
|
|
Scott |
aero1: čau ja jsem si dneska zaplatil jizdenku do Amsterdamu a zpět , a vyšlo mě to na 3060 kč , kdyby jsem si to rezervoval dopředu (30dni) tak by me to vyšlo na cca 2000,- kč .. Takže jestli chceš jet autobusem tak si to nejlepe rezervuj a vyjde te to levneji 1000.- kč je docela dost .. sice zaplatiš třeba 100-200 kč za přestup ale i tak .. Jinak cestovka je Student Agency viz: www.studentagency.cz
jinak chystám se přespávat v kempu Zeeburg nebo jak se t opřesně píše ! Jedeme 3 lidi . Odjiždíme 15.8 .. Měj se |
|
|
|
zdrAVIM Scotte včera jsem byl ve student agency a cenu mi taky rekla 3060 a ma slecna se student kartou 2750 .tak to nechame na září :) asy at je to levnejší |
|
|
Scott |
aero1 : No tak my jedeme 3 jak jsem psal vyše a vyšlo náš to komplet na 9180,- kč do Amsterdamu a zpátky , a kdybychom to meli se slevou tak nám zustane neco kolem 3 tisic , a to už máš na utratu nebo na nejake jine veci ! Ať ti to vyjde :) |
|
|
|
cau, hele jak tady nekdo mluvil o tom zabavnym parku WALIBI, tak on je primo v Amstru nebo nekde dal, nevite nekdo??? Dik za odpovedi... |
|
|
Kocour |
Zdarec, ja bych si asi zadny huleni z holandska dovist nefajznul. Kamosi (pankaci) asi tak pred 11 letama takhle jeli do Holandska, vlakem, stopem a tak. Ale v Bavorsku pri stopovani je zastavili poldi a byly dost neprijemni, prohledavali vsechny kapsy, batohy,bundy, vlasy, rozrezali tabak apod. A to si jeste na mikiny navlikli slusny hadry a dali si na cira cepice, aby nebyli napadni. A to znovu podotykam, ze jeli DO Holanska. Jasne dneska je situace jina, ale i tak. Vlastne ve finale, pokud si dobre pamatuji, jeli zpatky vlakem a dovezli nakej hash =) |
|
|
Scott |
Zdravím dovolím si přihodit pár fotek s Amsterdamu ..
1. Sex museum
4. nalevo Orange Bud a pytlik niže je Jack Herrer a oba dva jsou od Rastababy .. JH me trošku zklamal ale OB byl supr :rasta:
určitě pojedu znovu ale už asi nepojedu do Amsterdamu ale do jiného města .... :girl: |
|
|
Mortyr007 |
Hele, yahmane a proč jestli jedeš jenom pro seeds proč si je nenecháš poslat poštou ? |
|
|
teflonn |
my letime do amstru 3 a letenka tam a naspat so skyeurope 480czk vcetne poplatku...usetrili sme tolko na ganju, hribky a hash ze konec...nevie niekto poradi ake houbicky si dat v amstre? |
|
|
lajdak |
a jaka nabidka od skyeurope?kdys to rezervoval?nic podobnyho tam nevidim |
|
|
teflonn |
asi pred mesiacom, tam bolo od piatka do nedele 88000 leteniek za 188czk vratane poplatkov, letim z prahy, tam zijem...inak to stoji 890 najlacnejsia...nema nahodou niekto skusenosti s ganjou v lietadle? mame len prirucne ruksaky a rad by som si nieco doniesol, no neviem ci je sengen az taky tolerantny, kam to skryt a co vsetko kontroluju na letisku |
|
|
teflonn |
takze, pisete niektori ze to nieje mozne...pripajam konfirmacny email letu tam...je to finalna cena za 3letenky + platba kartou...treba mat len stastie na akcie |
|
|
lucas.skill |
mno to newím ale řekl bych že letecky je to dost riskantní jeden typ to wezl namontovaní v notebooku a našli mu to |
|
|
Mašťák |
Teflon: jdi do Thai (thai kom su may, nebo jak se topise) jsou nejvic smací :) |
|
|
teflonn |
ow, tak to si asi nic neprivezieme:-(
Mastak: jj...aj my sme uvazovali nad Thai, tak dame tie:-Dbude haluz |
|
|
Zenga |
teflonn:Ja jsem normalne 2g hasise prevezl v kapse.To by te museli mit predem vytipovanyho.A dalsi kamosi normalne prevezli hulo v baglu. |
|
|
teflonn |
Zenga: diky velmi, uzitocna informacia...nevyzeram ako fetka, tak by ma nemuseli vytipovat...no uvidime...som semenamy by problem nemal byt a ak nejake papiry tak to dam do penazenky...akurat uvidime ako s tou ganjou...diky este raz |
|
|
teflonn |
inac mozno pre niekoho, kto to este nepozna a chysta sa do amstru tak http://www.experienceamsterdam.com ...je tam vsetko...hudba, byvanie, coffeshopy, co sa da vidiet a detailne rozobrane vsetky drogy, davkovanie, mixovanie atd...samozrejme v anglictine |
|
|
ONko |
čus bejci taky sme letos byly stopem tam a z5 a'dam utrecht apeldoorn a nádhera.v německu po dálnici lahoda kamionem 90km/h takže trochu doba a báli sme se bagounů (celníci).přez hranice bez kontroly hulo ve spacáku,přivezeno asi 20g.nádherná země,lidi příjemný a ochotný,každej večer kalby a zkusil sem nějaký mexický houby a to vám řeknu až zase někdy pojedu asi si dám znova. |
|
|
lucas.skill |
newím tak sem o tom slyšel že to wezli i v kapse ale měl bych z toho strach přece jenom je letiště víc kontrolovaný než když pojedeš autem a powezeš si brka v šamponu. |
|
|
nuts |
cau tak my jsme tahli hasis normal v male svicce rostavit a zalet sacek a uplne be problemu...nejvetsiulet byl ze kamos v nemecku vytahl z kapsy ubaleneho speka o em nevedel |
|
|
Zenga |
Je to horsi,ale na letisti spis kontrolujou zbrane,vybusniny a jiny neobvykly veci.Ja se taky bal,ale zadna osobni prohlidka se nekonala.Jenom vysypes kovovy predmety do kosiku,projdes ramem a pohodicka. |
|
|
teflonn |
nuts: dik za ten tip na svicku...uvidime, asi to posleme postou...seminka sebou... |
|
|
lucas.skill |
stou svíčkou taky slíším poprví dík za radu :) |
|
|
OPDPD |
Nejlepší způzob který jsem vyzkoušel byl pod poštovní známkou sice se tam dá dát asi jenom 0.5 g hašiše ale fakt to příde já jsem si hned poslal 2 a za 3 dny to bylo u nás sice to neni nějaký velký množství ale na košt to stačí |
|
|
wolverin |
ludi bozi co to tu pisete, hlaven nic neposielat ZIADNY GRES nikam posotu ani nicim inym, co si myslite ze su na tej poste uplne jebnuti ?? ja som tu v holandsku uz pomali pol roka a a ten gres co tu je smrdi tak ze to bude citi hodme moc,has podobne aj ked nie tak moc,ale naco posielat 0?5g hasu ci co ste to tu pisali?? ved ak nejdes lietadlom ale autom,alebo busom tak si to normalne poriadne zabal do niecoho trebars ako ta velka nadoba od zuvaciek co ich je tam 50ks si kolko, tam to daj ...je taka biela urcite vies aka.ak takt o zalep paskou daj do sacka , niekde medzi spinave veci a uvidis. bud alebo, ale ja si myslim ze v pohode dojdes. treba skusit, teraz uz na hraniciach nik nestoji :) nejaky som docadeny, som sa rozpisal.majte sa a bacha nato co kam posielate,hlavne nie na vlastnu adresu :D ak pojdete do holandska a chcete navstivit amster tak tam chodte, ale ak chcete nieco este lepsie chodte do Den Haagu, a pytaj te sa na kofik Happy Smile. tam si mozte zakupit original jamajsky outdoor, skuf , alebo momentalne krystal...skaf je robeny so skanku, je to v podstate taky lisovany prasok, a krystal je podobne 3? 5 g za 15 euro. aj ta jamajka, inac tu maju aj hase-a a je fakt pecka, uplna citornovka a odpal paradny, 3g za 25euro.aju tu kadeco, fakt parada, presiel som hodne kofikov v holande ale tento je moj TOP! rozumny gres, za rozumnu cenu v rozumnom mnozstve :D a to vsetko na vode, lebo je to housboot na kanali, blizko DenHaag Hochschool..tusim sa to tak nejak pise....koncim PEACE |
|
|
zufan |
Ahojte chtěl bych se zeptat na to od kolika let je v Holandsku možno nakupovat v cofee shopech?Co jsem se ptal tak jeden říkal od 18 jiný od 21 tak vubec nevim čemu mam věřit abych tam nepřijel a oni by mě nepustili ani dovnitř.
Díky za vaše odpovědi |
|
|
Scott |
Původní příspěvek od zufan
Ahojte chtěl bych se zeptat na to od kolika let je v Holandsku možno nakupovat v cofee shopech?Co jsem se ptal tak jeden říkal od 18 jiný od 21 tak vubec nevim čemu mam věřit abych tam nepřijel a oni by mě nepustili ani dovnitř.
Díky za vaše odpovědi |
18+ :) |
|
|
lucas.skill |
od 21 seš dospělej v Americe |
|
|
antoo |
fajcit cigarety tam mozes od 16 travu mozes od 18 ... bol som tam takze to viem na stopercent :) |
|
|
lucas.skill |
ty jo cíga od 16?to je dobrý to newím proč to neudělají i u nás kdo chce kouřit kouří kdo chce hulit hulí akorát by z toho stát měl lowe |
|
|
Hašišák |
Původní příspěvek od lucas.skill
ty jo cíga od 16?to je dobrý to newím proč to neudělají i u nás kdo chce kouřit kouří kdo chce hulit hulí akorát by z toho stát měl lowe |
Hm.Spis ciga zdrazit na 300kc za krabku,prodej jen na specialnich mistech, prodej pod 18 pokuty nejmin pul milionu a pozastaveni cinnosti a kourici mladez trestat!:D
A to jsem aktivni kuřák! :D
A hulit si snad muze kdo chce co chce uz ted ne?:smash: |
|
|
Chemik |
Zdarec,
pro teflona, nejlepší to bude mět u sebe v kapsi. Bágl posleš na skener, všchny kovové věci ze sebe sděláš, dáš do košíku a projede to skener taky a ty projdeš akorát rámem na kovy. Jen by ti to tam nemělo smrdět na sto honů. A klidně můžeš být i nervózní, různí lidé tam různě zmatkují, kontrole to už ani nepřijde. V tom notebooku je docela možné že jim to našli, protože se poslílá taky na skener a tam je vidět hodně pěkně. Pak se mrkni na monitor až tam budeš. Stejně tak by si mohli všimnout něčeho v peněžence, tu tam většinou kvůli mincím pošleš taky.
Asi nejlepí a nejoblíbenější metoda se jeví přeprava v konečníku. Bezpečné a pohodlné. V kombinaci se zalitím materiálu do svíčky (nuts, přiznej se, jak jsi na to přišel?), kterou si pak můžeme podle potřeby natvarovat, bezkonkurenční. Aha, my jsme v kuřárně, ne v kanále... |
|
|
teflonn |
chemik diks za rady... |
|
|
Chachec |
Taky se ted chystam letadlem ale na Ukrajinu, tak sem premyslel jak si to tam zprijemnit. Jak ctu nejlepsi zpusob je bud to narvat do sebe a nebo ti mit v kapse nekde co ? Ma s tim nekdo zkusenosti, jakoze v pohode? Nejak porad jsem celej nesvuj projit pres ten jejich detektor jako nic a pak na me typek bafne at mu ukazu kapsu :D |
|
|
roboot |
o prázdniny sem letěl do egypta a tam sem si vez 5g travky a zpátky asi 10 g hašiše pokaždý sem to mel v kapse zašmodrchaný do posmrkanejch kapesníkú a úplně v poho ale před tou bránou jsem měl slušný bobky hlavně v egyptě tam na to maj trochu jinej metr než tady |
|
|
alko |
cau me se nejvic osvedcilo to vest bud v tabaku...(10g)hase, nebo ve sbalenem spacaku(asi 25g)hase, ganju je nejlepsi co nejvic slisovat a dat do nejakeho privesku na klice nebo kamkoliv, jinak ruzne po kapsach a hlavne NO STRESS!!! celnici nejdou po malych rybach |
|
|
teflonn |
no caf...boli sme v tom amstre...bol to naj trip aky som zazil...jack herer a amnesia luxus ganja, maroc hash luxus, a hawai houbicky sposobili polhodinovy vytlem v Mcdonalde a nasledny utek...jack herer v bote cez letisko ziadny problem, akurat mi zobrali dve flase absinthu:-( |
|
|
wallball |
Caute groweri :) Konecne aj ja sa vydam na svoju prvu cestu do Holandska-Amsterdam. Letim 12.12 :) Uz sa neviem dockat :D Zaujima ma ze v ktorom coffeeshope je podla vas najlepsia trava(NY diesel , Super haze ) . Viem ze to tu niekde je napisane ale ja som hroozne lenivyy to hladat :D Dakujem cuz ;) |
|
|
wolverin |
tak sa premoz a hladaj .... oba druhy kupis v amstri na 100% v Greenhouseseeds kofikoch....vlastna skusenost,asi najlepsia kvalita tejto sorty.inac hladaj kofik BARNEYS, ten je moj tip!a kup si isolator :) |
|
|
gona |
walball 12.12 letim aj ja zo skyeurope mozno ideme tym istym lietadlom mozem ta povodit po amstri jak chces napsi pm...jo a barnyho farma rulezzz |
|
|
janulkap |
Sewa Groweraci, v obdobi 26. - 29. 12. 2008 planujeme ist do Amstru. Ak ma dakto zaujem, ozvite sa a mozme ist spolu na puka. |
|
|
lukapa |
Původní příspěvek od wolverin
tak sa premoz a hladaj .... oba druhy kupis v amstri na 100% v Greenhouseseeds kofikoch....vlastna skusenost,asi najlepsia kvalita tejto sorty.inac hladaj kofik BARNEYS, ten je moj tip!a kup si isolator :) |
Barney's Coffeeshop je fakt dobrý....trochu drahý ale fakt dobrý..... |
|
|
vir |
pobyl sem ted par dni, jako pokud zustavate par dni tak se urcite vyplati si poridit listek na mestkou dopravu, www.gvb.nl ... ja mel na 96hodin za 17e. vyhoda je ze muzete cestovat po celym meste jak chcete. pak je dalsi moznost a to www.iamsterdamcard.com listek na dopravu stejnej plus mate vstup do dalsich muzei a tak, rozhodne se to vyplati. 24hod 33e, 48hod 43e, 72hod 53e.
pak kofiky, jak uz je zmineno vyse tak greenhouse seeds urcite stoji za to navstivit, jedina nevyhoda je ze se tam nekouri tabak takze na vyber je vaporizer, kourit to cisty, nebo pouzit nahradu, takovy zeleny seno, zkusil sem a nic moc. vyhoda je ze muzete dostat drticku gratis zde, nezkousel sem, za to train wreck byl fajn. jinak siroka nabidka modelu bio organic, hydro atd.
hned vedle je dalsi dobrej a to dampkring ... www.dampkring.nl ... tam zase maj pravidlo ze nesmis mit na stole krabizku cigaret, ani v popelniku zadny zbytky cigaret. ale do speka si muzes pridat. ten se mi libil nejvic. nejvic se mi tu libil new york diesel.
navic oba sou na Haarlemmerstraat, hned po Nieuwendiijk st.
jako pobliz central station toho je hromada, jen v tech 2 ulicich je kofiku hromada.
pokud se vydate jakoby na jih, naleznete dalsi vyse zminovane podniky, maji jich nekolik. Kde se mi take libilo bylo rookies. nedaleko od Leidstraat, tam take pravidlo ze na baru jen cisty nebo z vapiku, ale druha cast podniku oddelena a tam si kouris jak chces. tady amnesia haze byla fajn
cigarety se nekourej nikde, a speky muzes, zajimavy.
no a nakonec grasshoper, takova klasika, modely zbytecne predrazeny, a pivo maly za 3e a velky 6.25e ale jediny takovy prijemny misto kde si muzes dat pivo a speka.
tak asi takovej mensi update a report o tom jak to tam chodi. vratil sem se tento tyden, byl sem tam po-pa. foto snidane, l.a. confidential a zero zero hash. |
|
|
|
Zajímalo by mě jak nejlevnějc se dostat tam a zpět.Do Amstrdamu. |
|
|
teflonn |
to Mejl4: momentalne ma skyeurope jeden let za 29eur jednosmerny, nie zla cena... |
|
|
teflonn |
chill out:-Dkuracie! uz kamos ide do billy po ne... |
|
|
floud |
Ahoj.Taky se chystam v prosinci navštívit amsterdam a hledám nějaké levné ubytování na 3dny.nevite o něčem.jake ubytovani mate vy? |
|
|
Thorax |
Zdar hoši hele nevíte jak je to s kontrolou na hranici do Švýcar. Letos tam jedeme plným autobusem na hory a chtěl bych si vzít tak max 10g . Myslíte že je to tam v pohodě? Žádný osobní kontroly nebo nedejbože pejsci? |
|
|
antoo |
kua 2x som bol v NL a nikdy som sa nedostal do amsterdamu .. :D smola raz sa tam dostanem :D
ale aj v Rotterdame to nieje zle ... maju tam omnoho menej koffikov ale zato weed je tam "sladke" :D kto tam bude skocte do "NEMO", "Sultan", "Impeto" tie tri som asi najcastejsie navstevoval :D v tom sultane boli velmi kvalitne ceny plus orangebud ktori som doniesol na SVK ludia nechapali co fajcia taze dost kvalitka za dobru cenu :) |
|
|
jenery |
zdarek, tak ja byl v amstru s kamoskou z prace, jeli jsme mazdou, zhuleny uz z prahy a skoro na vsech odpocivadlech a benzinkach jsme mijeli poldy co vytahovali lidem z aut veci, takze na tohle fakt pozor... jinak jsme na shipolu pribrali kamose co priletel z londyna a jelo se parit na tri dny, prespavali jsme normalne v aute, jenom posledni den jsme byli ve france hotelu blizko hlavni stanice, stalo to 25 euro, ale protoze sem predtim vyhral v kasinu pres 200 euro, tak to ani tolik nevadilo... jinak rano sme se vzbudili a na aute sem mel boticku, coz nebylo zrovna hezky... taky sme tam nekde nechali i nove nakoupeny houbicky, takze domu jsme si privezli jenom jacka a hash. ale super vylet, urcite se tam jeste nekdy podivam |
|
|
|
zdárek,chci jet v únoru do holadnu a docela by mě zajímalo jak moc je to hlídný na německých hranicích,jestli kontrolujou auta a jak moc? |
|
|
antoo |
Původní příspěvek od white-w
zdárek,chci jet v únoru do holadnu a docela by mě zajímalo jak moc je to hlídný na německých hranicích,jestli kontrolujou auta a jak moc? |
podla mna je to o nahode a podozrievavosti :D a hlavne vela nestoj na pumpach :D kamosovi sa to dost nevyplatilo :D |
|
|
dravec |
čauec G,byl sem tam v srpnu,taky v amstru.jelo nas 7 a ja to šéfoval tam aj spatky tak sem jim řek že si každej muže vzit tak 5g a že to budou mít pořad u sebe,kdyby něco tak at to mrsknou hned z okna.po příjezdu sem zjistil že ty parchanti a ja s něma,měli tak 60g ganji,10ghashe a těch buchet ještě.jinak dobry až na to že sme tam vychytali nakou nejvetší buzna akci a ubytovaní bylo dost předražený 70e na jednoho za noc(ne že bych proti im něco měl) |
|
|
das si a nevis |
kamos kdyz jel vlakem tak to hodily do kose nevim jestlky jetopravda ale g mi ukazovala v holndsku byl....rikal mi pry ze kose neprohledavja kdyz uz jo tak si sednes na chvily do jineho kupe a nic neni tvoje...:D |
|
|
goa35 |
Zdarec chystame se tet v lete do holandu poprve kolik stalo ten zabavny park-Walibi World? |
|
|
proutekk |
My vyrážíme v dubnu,už se tam skoro vidim:)Pojedem ve středu večer,ve čtvrtek ráno jsme v Amstru.Hotel se snídaní od čtvrtka do neděle asi litr osoba na den,což se nechá.Pak nafta a nějaká útrata...Počítám tak osmičku na osobu.Neni to málo,ale stojí to za to! Čest a sílu bratři. |
|
|
BATTMAN |
zajimalo by me jak je to s tema seminkama oz
je u vas nekdy nasli a co se odehravalo dal.,,? |
|
|
|
plánuju někdy v půlce března ... co vy na to, pardálové? Nechcete se někdo přidat? Asi jenom víkend ... dejte vědět přes PM nebo sem ... už mě nebaví pohulovat tam pokaždý sám (případně s mladou, která nehulí :( ) |
|
|
Nyc Diesel |
My se chystáme o prázkách... už se na to mooooc těšíím...:) :rasta: |
|
|
|
Ahoj groweři! Za necelých 14 dní odlétáme s kámošema na dvoudenní výlet do amstru....
Chtěl sem se Vás zeptat, zda-li nemáte do tohoto města nějaké aktuální postřehy apod. Jací tam jsou lidé, čeho je dobré se vyvarovat a naopak :)
Nechci v žádném případě nic převážet či dělat jiné opičárny, prostě jen strávit pěkné dva dny a jednu noc :)
O Amsterdamu se toho hodně napovídá a ještě více o cofeshopech, ale přecejen rád bych viděl pohed někoho, kdo nezná tohle město jen z televize jako já :)
Přeju pěknou neděli.... DVORKA |
|
|
crackonos |
Moje rada je nenakupovat v pofidérních cofeeshopech hned u Damu (takový jejich velký náměstí jak u nás Václavák), pěkně mě tam podělali...určitě zkusit nějakej bulldog nebo jemu podobný, zkrátka ověřený renomovaný kofáče. |
|
|
|
Okej na tyhle témata jsem koukal... asi bude lepší to rozepsat tam...
Každopádně dík a sry za zbytečný téma |
|
|
cudas |
No newim ale byl jsem tam předminulý rok a mazec .Dal jsem si tam speka v coffeshopu kousek od náměstí .Lidé jsou tam přívětivý.Mohu doporučit docela jeden dobrej model Jamaica .Ale uvědom si že se tam kouří čistý hulčo ne nařezaný tabákem.Já blbec jsem si koupil jen špeka a tak pokuřuji a pokuřuji a pak a to už bylo pozdě mě to docvaklo ku...rwa budu hodně vono je to čistý :)) skoro celýho sám sem dobafal.Mohu tě nasměrovat je tam místo kde se prodávaj venku na stánku kitičky a cibuloviny a naproti tam je hned kofáč maj tam ve znaku sensi seed .A vedle toho je hned bordel Fuj takovou starou mongolku bych nechtěl. Jo a pokud mohu doporučit kup si v kofáči ne jointa ale matroš na váhu .Je to lepší.A nebo hašišek :) |
|
|
cudas |
Mohu ještě připsat .Moc se mě tam líbilo.Pohodový lidičky ochotný .Pořádek a čistota . Určo se tam ještě dostanu :) Pokud ti zbyde čas Tak určo zajdi se podívat do brusírny diamantů mazec.Na recepci je češka jak poleno a ta dělá prohlídky v brusírně.No a poto pokud budeš mít dobrý počasý tak hurá na lodičky plavit se po kanálech :) (Grachtech) |
|
|
cudas |
Nejlepší je tam jet kolem 20týho dubna jako poznávací zájezd na tejden 7000tis.+ubytování.AMSTRDAM ,VOLENDAM ,atd.. |
|
|
cudas |
A kde se mě ovšem taky moc líbilo -Nordweek- písečná pláž moře pohůdka klídek . KKde jsme ještě projížděli tak to byl Roterdam ale toto město nic moc akorát Vyhlídková věž Euromast ale to tak vše .Stačí si tam projít ulici a to je kofáč,Bordel ,Kofáč, bordel.A to celá ulice je takhle .Jinak ještě u tý brusírny diamantů v Amstrdamu je také galerie obrazů ale do toho moc nevidím.Jinak asi ti bude divné že pramálo lidí tam kouří na ulici ...cigarety... Jsem kuřák a taky jsem si nezapálil .Protože mě to přišlo takový divný nevím ani nedopalky od cigaret na zemi nebyli .HH a taky je mazec u hlavního vlakovýho nadraží tří podlažní (ja tomu říkám garaž) tam jsou jen zaparkovaný kola.Ano kola a to ne nějaký horský ale ty plečky něco jako uktrajina .Kol je tam moc.A co jsem si všimnul .Málo lidí třeba jako tady jsou oblékaný .Do křiklavých triček ( červená barva atd..)Spíš takový decentní oblečení .manžestráky černé a šedivý svetr . |
|
|
crackonos |
Původní příspěvek od cudas
Mohu doporučit docela jeden dobrej model Jamaica .Ale uvědom si že se tam kouří čistý hulčo ne nařezaný tabákem. |
Jo Jamaica je tam to nejlevnější co můžeš sehnat a de to :-)) Ale jinak fakt nevím jak jsi přišel na to, že tam kouřej jen čistý brka?! Kupoval jsem si tam v různejch kofáčích-nejen v Amstru nějaký špeky (stovkový)-jeden tak kolem 2 Eur a bylo tam vždycky rozhodně víc toho tabáku než materiálu, stejně tak to tam kouřili všichni holanďani se kterýma jsme tam měli co dočinění- mega tabáku do papírku a pocukrovat nějakým indoorem...si představ jak by na tom prodělali, kdyby ti balili čistý gramový stovkáče z indooru za 2,5 E :-))))muhehe |
|
|
cudas |
Opravdu v tom kofáči jsem kouřil čistýho .Taky potěž votěž jak sem vypadal. |
|
|
cudas |
Nevím jestli někde jinde ale tady určitě |
|
|
cudas |
mrknu se na mapu a zkusím zjistit kde jsem to přesně byl |
|
|
|
joooo do Amstru bych chtel jet o prazkach s moji ,aEeeeee ona nehuli takze bych dojel mozna sam ..nb na 99% =DDDD |
|
|
UzivatelC1 |
Původní příspěvek od crackonos
Jo Jamaica je tam to nejlevnější co můžeš sehnat a de to :-)) Ale jinak fakt nevím jak jsi přišel na to, že tam kouřej jen čistý brka?! Kupoval jsem si tam v různejch kofáčích-nejen v Amstru nějaký špeky (stovkový)-jeden tak kolem 2 Eur a bylo tam vždycky rozhodně víc toho tabáku než materiálu, stejně tak to tam kouřili všichni holanďani se kterýma jsme tam měli co dočinění- mega tabáku do papírku a pocukrovat nějakým indoorem...si představ jak by na tom prodělali, kdyby ti balili čistý gramový stovkáče z indooru za 2,5 E :-))))muhehe |
ono zavisi od toho kedy si tam bol... pretoze este rok dozadu sa mohlo v kofacoch fajcit tabak ale teraz uz nie.... proste zakazali fajcit tabak v podnikoch |
|
|
crackonos |
No jo, ale když hulíš, tak to žádnej kouř nevydává?-nevím jak to tam maj, ale podle mě je to hloupost. Vlastně to stejně nic nemění na tom, že ti nikdo ani v tom supr trůpr Holandsku nedá do stovkovýho špeka (jiný jsem tam ani neviděl) množství indooru za 10E a neprodá ti to za 2E-zákonitě musej ten objem něčím nahradit=tabák. |
|
|
|
No dobrý :) začínám se čím dál více těšit.. letíme 4.4 na jednu noc... ráno cca kol 6:30 a 5.4 v 21:50 zpátky (tzn že o půl druhý sedim u nás v pardubkách v nonstopu.. hehe)
Jinak jsem slyšel jakousi zprávu, že už se v CS dívaj na turisty jinak než dřív... a jakousi fámu (netušim) že by v CS člověk neměl mít nějaký záchvaty kašle.. nevíte o tom něco :) mě to přijde divný, ale tak za dotaz nic nedám :)
Jo a ještě malej dotaz jak to vidíte s chechtákama? Nechci tam nic extra kupovat dát si retenko a pokoukat... letenku mám cvaknutou stejně jako tu jednu noc, kolik myslíte, že mě bude stačit E? Já si chtěl vzít hodně a nic neřešit, ale čím víc jak se to blíží, tak si řikám, že by to chtělo vykoumat co nejlevněji páč na tom teď nejsem nejlíp (klasika) :) |
|
|
godinbox |
Původní příspěvek od crackonos
No jo, ale když hulíš, tak to žádnej kouř nevydává?-nevím jak to tam maj, ale podle mě je to hloupost. Vlastně to stejně nic nemění na tom, že ti nikdo ani v tom supr trůpr Holandsku nedá do stovkovýho špeka (jiný jsem tam ani neviděl) množství indooru za 10E a neprodá ti to za 2E-zákonitě musej ten objem něčím nahradit=tabák. |
podle mych informaci to ted muzes v pripade konzumace primo v CS redit jenom nejakejma bylinkama, ktery sou tam k dispozici, ale prej to chutna divne. Nejde o kour, jde o to ze ten zakon je zamerenej proti tabaku. Ganja tam ani oficialne legalni neni, takze nemuze bejt v zakone ze se nesmi kourit v CS. Navic by bylo absurdni aby tolerovali kavarny, kde si muzes travu koupit, ale ne vykourit, kdyz cilem tolerance melo byt i "dostat hulice z ulic" :) |
|
|
|
2 DVORKA: no já jsem tam byl den poté, co chytila A'damská policie Marokánce, o kterých si myslela, že tam plánovali teroristický útok. Takže celkem blbá atmosféra ... dost policistů (i na Amstr). Hned jak jsem se ubytoval v hotelu, tak jsem si zavovlal tágo (v něm vysvátej klučina, tak jsem se ho zeptal, jestli zná dobrej kofík .. hodil mě hned na začátek města ... Holandský jméno co v překladu znamenalo buď zelený muž nebo zelený dům .. škoda že jsem zapomněl. Uvnitř se dokonce nesměly kouřit ani špeky .. takže to tam vypadalo dost jako samoobsluha ... ceny parádní (jenom proto, že to bylo dost daleko od centra) a všichni tam jenom Holanďani ... byl jsem tam jako turista a uplně v pohodě ..
pak mě taxikář hodil k tomu velkýmu parku, kde jsem si krásně pohulil, 4x se ztratil a nakonec se doplácal do centra ...
dorazil jsem do jindy mého oblíbeného Rastababy ... za barem tam byl strašnej kokot (nejdřív nevypadal, ale hned pochopíte) ... objednal jsem si pití, hůlo, začal motat a když jsem měl vykouřenou půlku mrkve, tak jsem se ho zašel zeptat, jestli tam maj záchod. Na to na mě začal řvát, že tam žádnej kokain neprodávaj. Samozřejmě se na mě otočil celej kofík a zvedl se hlavní rasta šéf a zamířil si to ke mě .. 2 metrovej černoch s metrovejma dredama se přiblížil obličejem asi tak 10 cm od mého a řekl mi, ať vypadnu z jeho obchodu. Tak jsem mu řekl, že by si měl najmout do krámu lidi, co nejsou takový kreténi a že pujdu až dokouřím. Celkem mě překvapilo, že řekl jenom OK a odešel. Nevím co tohle mělo znamenat, ale dost mě to zkazilo náladu.
Další kofík byl v Haagu ... a ten byl uplně v pohodě .. za barem tam byl kluk z bejvalý Jugošky ... jenom škoda, že furt mlel ... pak už mě moc nebavil (byl jsem jedinej zákazník kromě těch, co si sem tam přišli pro pytel) ... ale taky pohoda
godinbox: ??? tráva tam oficiálně legální není ??? Jak v čem. Není legální pro kofíky ji nakupovat od dealerů (nikdo neřeší), není legální ji držet větší množství (málokdo řeší) ... ale prodej v kofících je legální ... dokonce se z toho platěj daně, tak to asi legální být musí, ne? |
|
|
|
KaB neni to legalni prodavat neni to nikde uzakonene ale je to taka dohoda, tolerance a ta dan je vlastne dan z tzv. kafe ktere se nevypilo :) |
|
|
|
no ja jsem si myslel to same, ale kolega Holandan mi rikal, ze uz se uzakonila legalnost prodeje (ktera vicemene nic na cele veci nemeni), ktera byla vynucena tim, ze vetsina Holandanu sice kofiky podporuje, ale zaroven jim vadilo, ze byly takrka neregulovatelne. Taky se tim pry zpruhlednilo ucetnictvi CS. Ale je mozne, ze je to zatim pouze v nejakem navrhu. On sam moc nehuli a o problematiku se zas az tolik nezajima. Nicmene to nic nemeni na tom, ze nam jako turistum to muze byt uplne jedno.
Ted si ctu to co jsem napsal o prispevek drive a vypada to, jako bych si tim mel byt jisty .. nejsem, je mozne, ze situace je porad takova, jak naznacil godinbox :) Ale snad nas to trapit nemusi. |
|
|
|
jo to zní docela zajímavě... díky všem za odpovědi :)
doufám, že se nedostanu omylel do nějakých problémů s 2m negrama hehe...
jinak, že se ještě vyptávám, jak je to v centru amstru z cenama? at už čehokoliv, co vás napadne... jídlo, pití, turistika, fumáre atd... (nasadit starý parohy tam nehodlám...) :D |
|
|
HA-de-SH |
2crackonos: maj naprostou pravdu, v Holandu nyni plati zakaz koureni tabaku v podnicich, v kazdym kofiku maj na baru misku s drti nakejch bylinek, kterejma si muzes speka doplnit... tabakem vycpavat nesmis (leckde te na to upozornej hned po koupi materialu), natozpak si dat obyc cigarko... to stejny plati i o predbalenejch co prodavaj, misej to rekl bych s tim, co nabizej na tech barech... |
|
|
catpiss |
Caute, koncem kvetna chceme ist do amstru s StudentAgency busem no a spet bych si rad priviezol nejakych par gramikov..no a otazka, bol uz nekdo zvas tymto busem ? mam sa bat kontroli????? |
|
|
nero |
A co to je za bylinky neví někdo náhodou ?? :D docela by mně to zajímalo |
|
|
Scott |
catpiss : Ahoj , ja jsem jel do Amsterdamu se SA minulý rok a pohoda , akorát cesta to je nejhorši, cesta trvala nejak 20 hodin :( usnout se tam moc nedalo ! A zpatky jak jsme jeli taky s SA tak jsme sebou nic nebrali ale vedle mě sedel jeden slovák a ten si nakoupil v Rotterdamu nejakou Jointy takže jsme ješte pokouřili nekde v nemecku na odpočivadle ! Jde tam hlavne oto že autobus muže zastavit dopravka nebo celni správa a mužou skontrolovat autobus nebo pujdou autobusem se psem ale to se mi ješte nestalo ! tak přeju uspešnou cestu :) asi tři dny po přijezdu domu jsem v baličku tabaku našel asi gramik hašiku Royal Nepal :D nevim jak se mi tam dostal :) ale měl sem radost :) tento rok se tam taky chystám ! |
|
|
|
Ahoj všichni,
proběhl zmiňovaný výlet letadlem do amstru :) Bylo mě tam opravdu parádně, tomu, kdo tam nebyl, vřele doporučuju...
Je to těžkej odvaz a záhul :D hehe, těžce jsme se zaplavovali na sativách :)
Jinak na lětišti kontroly nebyly nějaké abnormální (ale samozřejmě sem nic nevezl.. (pro ten klid)...
Takže všem díky za rady na cestu, pomohlo mi to, do žádného průšvihu jsme se nedostali, naopak :)
Čaute všichni mějte se, bavte se, dělejte co máte i co nemáte :D |
|
|
Frouman |
Neplánuje náhodou někdo cestu do Amsterdamu kolem posledního tejdne v červnu? |
|
|
wolverin |
Původní příspěvek od UzivatelC1
ono zavisi od toho kedy si tam bol... pretoze este rok dozadu sa mohlo v kofacoch fajcit tabak ale teraz uz nie.... proste zakazali fajcit tabak v podnikoch |
vidim ze dezinformacie siris tiez...v kofiku sa sice tabak hulit nemoze ale
vsetci to robia tak ze tocia jointy gres a tabak a nikto nema proti tomu nic :) zazil som to tam hodne raz ze vsetci len jointy a jointy a ja v strede krcmy s bongom pozicanym na bare a zapijal to pivami :D |
|
|
|
No k tomu tabáku.. byly kofee, kde byla na každém stole šíva a tabák se tam mixovat nesměl....
jinak v drtivé většině mě na to to otázku odpověděli, že to smíchat můžu.... |
|
|
UzivatelC1 |
Původní příspěvek od wolverin
vidim ze dezinformacie siris tiez...v kofiku sa sice tabak hulit nemoze ale
vsetci to robia tak ze tocia jointy gres a tabak a nikto nema proti tomu nic :) zazil som to tam hodne raz ze vsetci len jointy a jointy a ja v strede krcmy s bongom pozicanym na bare a zapijal to pivami :D |
tak to je ako keby si povedal ze v cechcach je legalna trava pretoze tam kazdy toci v krcme jointy... to ze je v holandsku zakazane v podnikoch fajcit tabak je fakt. to ze tym vznikla pseudoparadoxna situacia cofikoch je dalsi fakt( podla mna to paradox vobec nie je hoci to vela ludi tvrdi, proste ganja tam legalna nie je a mozes ju fajcit iba v miestach na to urcenych - tj kofikoch alebo v sukromi - samozrejme netvrdim ze ked si zapalis na ulici ta za to zatvoria ale nemal by si... )...
takze mi teraz upresni v com je ta dezinformacia ?
proste sa tam prijal zakon proti fajceniu tabaku v podnikoch a bodka.
EDIT: podla Wikipedie
Smoking joints has been common in cannabis coffee shops. However, since 1 July 2008 there is a tobacco smoking ban in the Netherlands which allows smoking joints containing tobacco in a separate smoking room only. Bongs and pure cannabis joints can still be smoked inside the premises and is encouraged.[2]However, most coffee shops still sell mixed joints/ spliffs, i.e. those with tobacco mixed with marijuana, and have made customers smoke in upstairs or downstairs rooms. In some shops, however, the separation room rule is only as 'separate' as the smoking/non-smoking 'separation' sections in many restaurants and bars around the world. |
takze zrejme mame obaja ciastocne pravdu - vo vyhradenych miestnostiach by sa mal dat fajcit aj zmixovany tabak + kanabis, ale vo vseobecnosi to beztak neplati :-P |
|
|
|