Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
chci zacit doma pestovat, ale mam strach, aby me nevymakly. Neporadil by jsi mi jak vychytat spotrebu energie, jako aby pri zacatku nebyl rozdil tak markantni.
wms neni to zase takova částka kdys se ti zvyší učet o nejakich 850,- za mnesic myslim si ze te k vuli tomu nevychytaji.kdys platis dost za lektrinu doma je jim to jedno a neni to ani podezřelé nebezpečnejší je to kdys pěstuješ v garáži nebo nekde v nebytových prostorech
pokud mas takowej strach tak si dej treba mensi swetlu...150w nebo 250w...ja sem mel 400w a byl sem spokojenej...proste bez problemu...
///kamos ma taky 400w a wali kiti porad dokola......domluwil si wetsi zalohu za elektrinu ///z 500 na 1000Kc /// stim ze ma doma wetsi spotrebu a nic neresi...a nikdo ho neotrawuje..........
.ja na swuj mega pokus si budu porizowat centralu...pac narust o 3000kc za mesic by byl jak pest na woko......
Původní příspěvek od cross čau...a co vnitřtnosti osvětlení? starter, tlumivka a koncík tak něco sežerou...někde jsem slyšel že až 30% toho co výbojka...
Nikdo tady nepíšete že taky něco žere ostatní zařízení-Větráky,odsávání,hnojení...... ale jak už tady někdo psal,když pojedeš 600W tak za sklizen je to nějakých 3000 kč.Myslím tim za všechno dophromady :-)
Původní příspěvek od Hanizek Už jsem tu někde psal, že ztráty na tlumivce jsou asi 20%.
20% jo? Kde jsi na to proboha přišel.? To je dalších 80W,kámo nevěř tomu.
Že je na lampě napsáno 400W neznamená že to co ji "pohání"bere dalších X watt......
To že na kleštích nebo na přímo naměříš více,neznamená že watthodiny toto napočítají.......
Zdarec
Souhlas se SIMORem. Uvědom si, že ta ztráta 80W na tlumivce se musí nějak projevit > přeměna na teplo a 80W ztátu uchladit bys musel mít na tlumivce aspoň 0,5Kg hliníkovej chladič.
Původní příspěvek od levap 20 Souhlas se SIMORem. Uvědom si, že ta ztráta 80W na tlumivce se musí nějak projevit > přeměna na teplo a 80W ztátu uchladit bys musel mít na tlumivce aspoň 0,5Kg hliníkovej chladič.
Ztráty na tlumivce jsou opravdu 20%! Proto tlumivka hřeje. A těch 80 watt zase nějáký extra výkon není. A na tlumivce (teda aspoň já na té svojí) ruku neudržíš.
Pro porovnání: například lidské tělo má tepelný výkon asi 200watt (pokud máte zrovna horečku, tak je to trochu víc...) Já na sobě ale žádný hliníkový chladič nemám. Takže pozor - zdání někdy klame!
A neplést si pojmy s dojmy..
SIMOR: 20% elektrické energie se v tlumivce přemění převážně na teplo. Takže to teplo je většina energie, která se na tlumivce ztratí (jsou tam i jiné ztráty, ty jsou ale vcelku zanedbatelné).