Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak už konečně (teprve teď jsem pochopil jak se dávaj fota po půl hodině 😁 chtěl jsem se zeptat co se stonkem když ho zaštípnu a zůstane v něm nezacelená dirka u předchozich kol se mi odtud šířila plíseň tak se chci zeptat jak tomu předejít případně vyléčit -zacelit - opravit
Tohle se úplně nehodí do indoor galerie.Ale ať jen neprudim, nikdy jsem to neřešil vždycky jsem to nechal jak to je a v místě strihu se to zatáhlo.Ale možná by šel použít nějakej vosk nebo tak něco.
Kup si štěpařsky vosk nebo sadařsky balzám. Je toho hodně a prodává se to v každém zahradnictví. Jinak u kytek těžko říct... Musíš se rozepsat...co máš za hlínu, čím zalevas/hnojíš, jaké pH zálivky a jaké na výtoku. To je jak kdybych hodil fotku auta a zeptal se co s nim je, že nejede...mysli taky trochu...
Tak já to rozepíšu...
Semínka: OG Kusch(natural seeds)
Substrát cocos( atami)
Světlo:400w (kombinovaná sylvania)
Větrák :15w hurican (clips)
Hnojky ata b cuzz a+b root stimulator bloom stim. Ata clean ata pk
Ph metr nemam (zatim)
Vlhkost čert ví
Teploty přes den 24stupnů v noci 18-20
Dva dny hnojim 1 den čistim ata clean
A teď ke kytičkam před týdnem zaštípnuto dva dny zpět přepnuto na 12/12
Už nevim co bych napsal ...
Máš tam problém, s hnojením - Ec a s pH :-) Vlhkosť nesleduješ...
Zišlo by sa vedieť, že akú máš vstupnú vodu, koľko hnojky tam leješ, aké pH a Ec má živný roztok, ktorý tam leješ. Kokos je dosť nenažratý. Upravoval /pufroval/ si nejak ten kokos pred použitím? Aké mal parametre?
Skús to odfotiť pri "normálnom" svetle.
K tej plesni: pravdepodobne sa do rastliny dostali nožnicami spory plesní. Ja som štepársky vosk pri MJ nikdy nepoužil, ale môže byť. Pred rezaním do živého sa snažím dezinfikovať rezný nástroj liehom.
Suma - sumárum pH meter, Ec meter, ako základ k systému, ktorý ideš by bol celkom potrebný...
inak na fotkách z príspevku č.7 to nevyzerá špatne!
No stím EC metrem nesouhlasím, to je nepotřebná věc pokud nejdeš čistě hydro/aero.. Budeš jsou tabulky, a nebo sleduješ barvu listů, která ti stejně řekne nejvíc. Jako určitě se to hodí pro kontroly, ale nutné to není.
PH je taky potřeba jen když nemáš hnojky co to neupraví...
Ale jinak by se to opravdu hodilo znát hodnoty když potřebuješ poradit.
Inač trefný příspěvek od Oda, když řežeš do živýho, tak vždycky nástroj pořádně vydezinfikovat (líh/peroxid/vařící voda) a nejlépe chvilku po říznutí nosit rukavice na jedno použití, stojí pár korun... (já je teda nosím radši furt když šahám na kytky, hlavně v květu)
Okrem toho, ak pripustíme, že pestuje v cocose chápanom ako pôdny, organický substrát,
a bude tam liať čistú vodu s Ec -8, pH 7,8 ako sme to tu už vo viacerých threadoch riešili, tak sú to do budúcna možné zdroje problémov.
borecshot sem napísal problém . čaká návrhy na riešenie. Nie, že mu napíšete, že nič nepotrebuje a nech pokračuje, lebo niekomu inému to ide aj bez toho, aby dodržoval základné veci potrebné mať a vedieť pred tým, než sa do niečoho pustí.
Tak přepokládám,že pročetl Faq ... Napsal jsem mu ať přihnoni, muže mitnaměřene ec , ale sam viš, že ne vždy to jde podle tabulek. Takže muže měřit jak chce, ale dulezita je barva kytky
To je mazec. Mám záchvat jak tady toto čtu: borecshot, co stim a kwb s čím, nakonec se dočtu, že má hádat s listů klučina co jede první grow. No, někdy to je tady dobré pobavení.
Jinak jsem si pročetl komentáře a určitě si s toho něco vezmu
Třeba skusit zacelit tu ránu clonfixem nebo stimulátorem
Přinejhoršim skusim ten vosk ale ten se používá i na roubování nebo né ?
Máte s tim někdo skušenosti ?
Jde marihuana roubovat ?