Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau, rozhodl jsem se pro pokus.
1.) Mám semena z outdooru 2015 - Critical 11x ,Skunk#1xAfghan 1x ... klicivost 100%
hlína Atami Janeco light mix + přídavek perlitu.
Nyní v asi 250 ml kvetnicich,později po rozeznání pohlaví presadim do 1-1,5 l.
2.) Svitim 18/6 , 2x36w Philips TLD ,odtah pc vetrak 120mm regulovaný prepinatelnym trafem asi 3-12V .
ofuk taktéž.Zalivka upravenou vodou na 6,5ph s korenakem Atami Rootbastic 0,2ml/l + včera první nájezd na Alga Grow 1ml/l .
3.) Nad 3. možná 4. patrem budu dělat zastrih,zastrizena část půjde na zakoreneni do RW kostek a následně pod 250w hps na režim 12/12 kvůli rozeznání pohlaví.Samci půjdou pryč.V tu chvíli budu přesazovat do těch větších kvetinacu.
4.) Druhý zastrih až se vzpamatujou a povyrostou , opět zakorenit do RW a pod 250w 12/12 kde je dojedu do konce.Vyberu vyhovující phena.Chci mít matku na outdoor nikoli na indoor ale to jedno kolo dojedu abych mohl vybrat.
to je zatím k infu všechno.pište svoje názory a pod.,určitě se to bude hodit
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
mít matku pod 2x36w,a pro mě je to celý takovej pokus protože jsem jel jen jedno kolo OUT a jedno IN,nikdy jsem nerizkoval ,neselektoval a pod. navíc ty semena jsou z outdooru tak mě zajímá jak to bude kvalitou vypadat pod tou 250.
ještě podrobnosti o zářivkách:
Philips Master Super 80 TL-D
příkon 36w, spektrum 6500k, 3250lm
a cena za jednu byla necelých 60kč, což docela jde a roste to pod tím zdá se v pohodě
Jaky mas rozmery skrine?Ja bych chtel 120x50cm.A jak velky ty matky planujes mit?Ja se bojim ze to vetsi kytky neprosviti,aby i ty spodni vetve za neco staly.Budu sledovat...K+
2 !ZAU!
cau, rozměry skříně jsou ŠxVxH 125x60x30 z tvrzenýho polystyrenu 4cm tloušťky,potaženo bílou folii. !!!POZOR!!! s tím rozměrem jak píšeš 120cm se ti tam nevejde celý svítidlo.S tím reflektorem bude mít určitě o 3-4cm navíc (já mám 124cm takže se vejde jen tak tak )
no planuju to něco kolem 30 cm protože jak píšeš to pak už asi neprosvítí,možná i míň, uvidí se. Díky za K+
Já mám matkárnu se dvěma výškama (police jsou 70 cm a mám dvě police vedle sebe). První výšku od světla mám 27 cm, na klony a mladý ptáčata a to je kolikrát moc málo a druhou 54 cm, což už je až moc. Takže kdybych to dělal znova, tak bych zvolil výšku něco mezi tím, třeba 40 cm a v případě potřeby šoupnul pod pařníček třeba kartónovou krabici. Jinak používám litráky 10x10x11 cm. Mám 2 trubice vedle sebe 2 x 36 W a nemám pocit že by se to neprosvítilo. Každopádně nejedu matky komerčně, takže mi nevadí že z toho nejsou desítky prcků - mám to jen pro svou potřebu.
Mas pravdu.Samotna trubice ma 120cm.
Mard:Taky mi bude stacit mala matka.Jak mas cca siroky matky?A jak casto rizkujes?
Nasel jsem tu vlakno od Jahudky.Hodne lidi tam doporucujou Philips Tld 965 prej to pod tim jede lip.Tak je asi vezmu.Ale zatim ti to jede dobre,zadny vytahovani.
No matky se snažím udržovat jako malé bonsaje, a mají tak cca 25 na šířku a 28 na výšku. Spolu s 11 cm květníkem to je na výšku 39 cm. Po prostřihání (obvykle mi jedna matka dá tak 5-7 klonů) se to pochopitelně zmenší o ufiknuté kousky. A když neprovádím oživení matky, což znamená okrájení kořenů a přesazení do trošky nového substrátu, tak můžu stříhat každé 2-3 měsíce. V létě to roste rychleji - do místnosti mi jde vnější světlo a v zimě zase pomaleji. Když se okrájí kořeny, tak to pochopitelně znamená cca 1 měsíční období, než se z toho vzpamatuje.
Tak urcite budou lepsi matky pod 400w,nez pod usporkama.Ale ne kazdej si to muze doma dovolit.Treba jako ja.Pro me bude lepsi si udelat par micro matek z mensi selekce.Nez sazet ven seminka u kterych nevim pohlavi atd.To vis ze bych bral mit doma box 100x100 v tom 400w MH.Ale furt lepsi usporky nez nic.
Původní příspěvek od !ZAU! Tak urcite budou lepsi matky pod 400w,nez pod usporkama.Ale ne kazdej si to muze doma dovolit.Treba jako ja.Pro me bude lepsi si udelat par micro matek z mensi selekce.Nez sazet ven seminka u kterych nevim pohlavi atd.To vis ze bych bral mit doma box 100x100 v tom 400w MH.Ale furt lepsi usporky nez nic.
Pod to se podepíšu! Pochopitelně že mít pořádný domácí slunce a matky mít v 10-ti litrových kýblech, tak můžu klonovat každý druhý týden desítky klonů. Ale to nepotřebuji, moje požadavky jsou mnohem méně náročné. Já se tím jen rekreačně bavím :-)