Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec zdravím všechny,podělím se svámi o moje první opravdové kolo,pěstuju asi už 7let,ale většinou outdoor,s indoorem mám taky nějaký zkušenosti,většinou ale klonování a nějaké předpěsty,myslím že nastudováno něco mám,ale samozdřejmě rady a připomínky jsou vítány ;-)
Setup:
1.Box DP 90 postavený na stojáka s 125W CFL slouží mi k zakořenění a předpěstování (asi 2týdny)
Odtah - nevím přesně,ale průměr 150mm,(v pohodě to uchladí a vysaje vlhkost odzkoušené)
Ofuk- 2 x klipsňák tornádo
Přítah-pasivní
Hlína-BioBizz allmix v 6l květináčích
Hnoje-BioBizz try pack
Osazenstvo: stímhle je to trošku složitější,dostalo se ke mě asi 60 klacků nezakořeněných,takže jsem si vybral 18 ks tech co vypadaly nejlíp jako daň za to že jsem jim dal život :-D ...jen vím že posádku tvořili Ed Rosenthal Super Bud a Critical Mass...vím že je to od normál matkáře žadný feminy nebo tak.
Ještě bych měl říct že většinu vybavení mám pujčenou,ruzně od kámošů,kterým se do toho bud nechce nebo to mají navíc.Moje investice byla jen vybojka,hlína,hnojky.
V plánu mám Scrog,ale na to je zatím čas.
Holky mají za sebou první den pod 6ti koulí,ještě jsem jim nechal starou vybojku,kterou dnes přehodím.
Výška 25cm
Vzdalenost lampy 50cm
Teplota:při světle 20-21C
při tmě 18-15C
Vlhkost :70% bez odtahu,50% se zapnutým,skoro ho nemám zaplý,jen tak asi 4krat za den to zapnu at pořádně vyměním vzduch jinak není potřeba,odtah mám vyvedený do komínu který nepoužívám.
Ofuk mám při světle zapnutý nonstop,potřebuju aby mi trochu zesílily na stonku,protože v tom malým boxu už na klipsnak nebylo místo :-)..
Hnojit začnu nejdřív tak za 2tydný když mám allmix a dneska jsem to přesadil..
Vím vím,myslíš že tu lampu mužu dat níž při světle abych jim trochu pritopil?..ted je asi 50cm od vršků. A při tmě bohužel no,sice tam mám radiátor,ale je to chladnější místnost,takže stím asi moc neudělám,už tak svítím přes noc.
Heleď není to zase extrémní teplota. Ale né ideální.
Buď musíš přidat silnější topení nebo si tam udělat ještě jednu skříň.
Pod 18stupňů to prostě neroste. Budeš ochuzen o hodně gramů.
Potřebuješ cca o 2 - 3 stupně víc jak ve tmě tak v noci. Řekl bych že by to neměl být problém. Pokuď ti tedy nevadí že ti nebudou růst.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Je fakt že zatím doma moc netopím,přes zimu tam bude určitě tepleji tak doufám že to aspon na tech 18C vytahnu a při světle ještě trochu snížím lampu asi..jo :-D ty jsi dobrej druhou skříň,jsem se zasmál ted,jsem rád že jsem rozjel tuhle;-) :-D ..
jj ta lampa je vysoko, dej ji trochu niz, ale jinak ty teploty mas relativne v pohode... lepsi nez mit vedro a bojovat s vysokou teplotou... nema nahodou ten tvuj ventas regulaci otacek? ze bys to mohl trochu snizit... jinak koukam ze lumatek neni jedinej kdo dela i 400V predradniky a vybojky, coz me docela zajima, jelikoz premyslim ze bych to taky koupil... nemas nahodou luxmetr? docela by me zajimalo kdyby nekdo zmeril ty svetelny rozdily mezi klasickou 230V vybojku a tou 400V .... napriklad lumatek u 400V vybojek pise ze dokaze vytvorit az 20% svetelnyho toku navic, pri stejnem odberu, coz se mi zda mozna trochu nadhodnocene, tak by me zajimal realnej rozdil v praxi... jen jediny co se mi nelibi na ty gavite je ta mala odrazova plocha toho stinidla, podle me se ti tam to svetlo nerozlozi tak rovnomerne jako treba u awingu... no budu sledovat preju at ti to dojede
Čus ten odtah regulator sice má,ale už má něco za sebou a rozjede se jen na nejvyšší otáčky,sice jde trochu snižit,ale to je zanedbatelné,protože i tak se ten stan "vcucává" do sebe...luxmetr nemám,ale když jsem si o té gavitě něco zjišťoval taky se tam psalo o nějakých 20%ntech světelného toku navíc a ohledně toho stinidla taky mě to trochu zarazilo,ale kamoš říkal že to je v pohodě,že i tak to dobře osvítí,ono hlavní je to že je to komplet a ten předřadník je vlastně součástí stinidla,takže nepřipadá v úvahu do toho nějak rypat a navíc to ani není moje :-D ..a když jsem viděl tu cenu :-D no...radši nechat tak ;-)
ta teplota 20-21° přes den, je docela málo .. ideál si myslím tak 24- 28 a v noci tak 18-24
.. já se tohodle problému s teplotou bál, protože to mám taky v chladnější místnosti, tak sem prostě koupil teplomet na 2kb PB láhev na přítop doporučuju, ale musíš to hlídat
Tu teplotu při světle vyřeším snižením lampy a za tmy,kamoš má myslím nějaký malý přímotop,tak si ho kyžtak pujčím a nastavím přes časovač kdyby ta teplota dělala problémy;-)
Tak jsem to trochu doladil a snížil lampu na 40cm od vršků..teplota se zvedla na 28C potom sepne odtah a stahne to na 22C..při té tmě to zatím necham a uvidíme.
Nějaké info..začnu problémy..tím že se venku docela oteplilo,oteplilo se i v mistnosti,takže teploty vyletěly až na 32C,nic hrozného se snad nestalo,listy spálené nejsou akorát se trochu pokroutily,stím souvisí i to že mi hlína vyschla o něco rychleji v menších květináčích tak jsem to pořádně prolil a zdají se být v pohodě..za týden povyrostly o cca 10 cm takže jsem natáhl síť:-D ..no síť to co jsem sehnal,je až moc velká takže jsou dvě na sobě a všelijak překřížené:-D ...všechny už jsou ve finalnich 6ti litrových květináčích,ty největší vrchy už jsem začal cpát pod síť,ale ted mam dilema,mám to nechat ještě zaplnit na růatu nebo to přepnout stím že ty větvě to doženou??nechci aby mi to přerostlo ted maji i s kvetináčema 50cm...dík za radu
tak pořád to ještě mužu proplétat,ale asi to přepnu,už mi to radil i kámoš :-D ..takže hnoje na růst nepoužiju vůbec,ale poradí mi někdo kdy začít hnojit květovýma..je to dva dny přesazené v allmixu takže az za dva týdny pro jistotu?..nebo můžu začít dřív s menší dávkou?..
Rustovy musis davat porad kvuli dusiku. Akorat ho trba muzes dat mene na ukor kvetovyho hnojiva. Co se tyka pridani kvetoveho staci i 14 dni po prepnuti. Vetsinou prvni palice lezou az kolem 20tyho dne. Jelikoz to nema preply tak to muze porad jeste zastrihnout protoze ed rostental jestli ma takovy to tahaci feno mu vyroste na 1.5 )