Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Automatická závlaha konečně profesionálně a srozumitelně
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5
Zaléváte ručně, nebo to necháváte na čerpadlu ?
ručně
mám automatickou závlahu
mám automatickou tlakovou závlahu
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Johnny Blaze
Stálý Člen

Karma uživatele Johnny Blaze - 54% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 54% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 176  

Příspěvek č. 49

citace:
Původní příspěvek od Ajtaktak
páni, prosím Vás. Ponorné Čerpadlo na 220v vhodné na závlahu formou kapilár do jednotlivých kvetináčov v počte 32+ ? prietok na jednej kapiláre max 8l/h. Nejaké odporúčania ? ďakujem.


Citacia Jaguara "Dostatečný výkon čerpadla je takový, kde čerpadlo poskytne v místě omezovače tlak minimálně 0,7 Bar a maximální průtok čerpadla je alespoň cca 2x vyšší než průtok všech použitých omezovačů dohromady."

Never rat on your friends, and always keep your mouth shut.

Old Post 27-11-2017 v 18:00 PM
Johnny Blaze je offline   Profil uživatele Johnny Blaze   Find more posts by Johnny Blaze   Foto galerie člena Johnny Blaze   Click here to Send Johnny Blaze a Private Message   Add Johnny Blaze to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blazini
Stálý Člen

Karma uživatele blazini - 60% Pěstitelská

Registrován: Jul 2017
Příspěvků: 179 

Příspěvek č. 50

Mam taky problem,pouzival som cerpadlo https://www.tsbohemia.cz/ponorne-ce...in_d195686.html s adapterom 12v 2A a 20ks obmedzovacmi 3l/h.
Ked zapnem cerpadlo tak sa pretoci o kusok a vypne,potom znovu pretoci a vypne a takto dokola. Myslite ze je to nevhodny typ cerpadla na takyto system,alebo som len jednoducho natrafil na zly kus? Cca 3 mesiace fungovalo spolahlivo.

Ps. dufam ze niesom OT ale v tomto topicu sa riesili podobne veci tak snad by to aj niekomu pomohlo,ak teda niekto poradi.

Old Post 01-12-2017 v 13:29 PM
blazini je offline   Profil uživatele blazini   Find more posts by blazini   Foto galerie člena blazini   Click here to Send blazini a Private Message   Add blazini to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ivanski123
Stálý Člen

Karma uživatele ivanski123 - 89% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 89% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 86 

Příspěvek č. 51

Ahoj tak jsem se taky do toho vrhnul myslel jsem teda, ze to bude o dost jednodusi Mam par veci na ktere bych se rad zeptal. Na zaver i nektere moje poznatky z vyroby.

Stavim system pro 10 kvetinacu, Comet Geo Duplo Plus 19l/min, 1,5 BAR

Trubka 25mm silnostenna od Tcka cca 50 cm na kazdou stranu s 5 omezovaci 8l/h taktez na kazde strane.

Pri testovani systemu doma v koupelne jsem nejdrive zapojil na omezovac pouze hadicky, co omezovac to 2 hadicky. Kdyz jsem to zapojil tak to teklo strasne nerovnomerne a bylo to nachylny na polohu - kdyz jsem cely system trochu naklonil tak vzdy tekly jen hadicky na te strane kam bylo nakloneno. Mel jsem za to, ze by tam mel byt dostatecny tlak na to aby to nemelo vliv? Naklanel jsem to tak zhruba 30 stupnu coz v realu nikdy nebude. Stejne se to chovalo i kdyz jsem jenom treba prizvednul jednu hadicku tak to prestalo tect a teklo pouze z druheho vyvodu toho Tecka na omezovaci.

Pak jsem pripojil kapilary a prislo mi, ze to cely problem vyresilo. Vypadalo to ze to tece vsude stejne. Bud dal testovat.

Dalsi problem ktery jsem mel bylo, ze mi netesnilo napojeni u privodu k filtru od cerpadla. Je to ta redukce 3/4" ==> na 16mm hadici ktera vede k cerpadlu. Mel jsem to dotazeny uplne na krev a stejne netesnilo. Pouzival jsi tam nejake tesneni? Zitra se pokusim koupit a vyzkousim znovu.

Moje poznatky z vyroby
----------------------------
25mm tlustostenna hadice je BITCH. Popisovanou metodou se mi to nepodarilo derovackou protrhnout. Nakonec jsem to provrtal 2mm vrtakem, trochu vybrousil kaminkem a pak dopropichnul derovackou.
Pri prvnim testu to vypadalo, ze to tesni, v kazdem pripade to posychruju zalitim silikonem v miste napojeni omezovace.

Myslim ze pro svoji potrebu pridam rychlospojky u hadice pred fitrem a tesne za cerpadlem aby se to dobre rozdelavalo.

V kazdem pripade dekuji za navod a budu informaovat jak se to dal vyviji.

Old Post 03-12-2017 v 23:28 PM
ivanski123 je offline   Profil uživatele ivanski123   Find more posts by ivanski123   Foto galerie člena ivanski123   Click here to Send ivanski123 a Private Message   Add ivanski123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ivanski123
Stálý Člen

Karma uživatele ivanski123 - 89% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 89% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 86 

Příspěvek č. 52

Tak dalsi update:
Provrtana hadice tesni i bez silikonu, testoval jsem 3 x vzdy cca 20min. Netece to.
Napojeni NA filtr a Z filtru doporucuji omotat teflonovou tesnici paskou. T kus jsem vymenil za stejny ale.od Gardeny, je drazsi ale lepe se rozebira, takze cisteni bude super easy

Old Post 09-12-2017 v 12:25 PM
ivanski123 je offline   Profil uživatele ivanski123   Find more posts by ivanski123   Foto galerie člena ivanski123   Click here to Send ivanski123 a Private Message   Add ivanski123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blazini
Stálý Člen

Karma uživatele blazini - 60% Pěstitelská

Registrován: Jul 2017
Příspěvků: 179 

Příspěvek č. 53

citace:
Původní příspěvek od blazini
Mam taky problem,pouzival som cerpadlo https://www.tsbohemia.cz/ponorne-ce...in_d195686.html s adapterom 12v 2A a 20ks obmedzovacmi 3l/h.
Ked zapnem cerpadlo tak sa pretoci o kusok a vypne,potom znovu pretoci a vypne a takto dokola. Myslite ze je to nevhodny typ cerpadla na takyto system,alebo som len jednoducho natrafil na zly kus? Cca 3 mesiace fungovalo spolahlivo.

Ps. dufam ze niesom OT ale v tomto topicu sa riesili podobne veci tak snad by to aj niekomu pomohlo,ak teda niekto poradi.


Update: Do cerpadla natiekla voda,bud zospodu tadial kde vedie oska z motorceka alebo sa vnom vyzrazala. Zamna barwig cerpadlo neodporucam.

Old Post 09-12-2017 v 13:01 PM
blazini je offline   Profil uživatele blazini   Find more posts by blazini   Foto galerie člena blazini   Click here to Send blazini a Private Message   Add blazini to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bucket
Nový Člen

Karma uživatele Bucket - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 54

Zdravím Growery, rychlý dotaz. Mám homemade Drip ve stylu Wilmy jen s tím rozdílem že místo jehel tam mám zavlažovací kruhy z akvarijních hadička, médium je keramzit. Nu, vzhledem k tomu že jsem neměl další spínací hodiny, tak jsem nechal jet čerpadlo na vodu nonstop. Jede to tak už 7 týden. Nepozoroval jsem žádné známky přelití nebo nedostatku či přebytku hnojiv, tudíž moje otázka zní - z jakého důvodu to dávat na intervaly?

Old Post 16-12-2017 v 14:49 PM
Bucket je offline   Profil uživatele Bucket   Find more posts by Bucket   Foto galerie člena Bucket   Click here to Send Bucket a Private Message   Add Bucket to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ajtaktak
Stálý Člen

Karma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 233  

Příspěvek č. 55

Caute. Uz som v konecnom stadiu. Jedna sa o drip 40 kapilar. Pouzite silnejsie cerpadlo.
Mam problem ze v spoji medzi regulatorom prietoku 8l/h a hadicou slzi resp. Kvapká a unika voda. Je mozne ze to je sposobene tym ze nemam spevnenu hadicu ale tenkostennu ?
Bolo to robene klasika dierkovac a napichnutie regulatoru. Na to je napichnuta hadica s ihlicou.

Old Post 23-12-2017 v 13:31 PM
Ajtaktak je offline   Profil uživatele Ajtaktak   Find more posts by Ajtaktak   Foto galerie člena Ajtaktak   Click here to Send Ajtaktak a Private Message   Add Ajtaktak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ajtaktak
Stálý Člen

Karma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 97% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 233  

Příspěvek č. 56

Skusim teda povyberat regulatory. Predierkovat novu trubku. Tenkostennu. S tym ze kolik regulatoru omotam teflonkou a po nasunuti nanesiem okolo kontaktu akvaristicky silikon. Snad to pomoze..

Old Post 23-12-2017 v 18:22 PM
Ajtaktak je offline   Profil uživatele Ajtaktak   Find more posts by Ajtaktak   Foto galerie člena Ajtaktak   Click here to Send Ajtaktak a Private Message   Add Ajtaktak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ivanski123
Stálý Člen

Karma uživatele ivanski123 - 89% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 89% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 86 

Příspěvek č. 57

Ahoj ja to tedy vyrabel z tlustostene hadice, je to.zmineno v navodu. Blbe se s tim dela doporucuju provrtat skrz na skrz (rozdil oproti navodu) cca 3m vrtackem, pak vybrousit kaminkem trochu a doproderavet derovackou na hadice.

Old Post 16-01-2018 v 12:21 PM
ivanski123 je offline   Profil uživatele ivanski123   Find more posts by ivanski123   Foto galerie člena ivanski123   Click here to Send ivanski123 a Private Message   Add ivanski123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 58

ahoj, jak riesite tieto detaily:

1. automatizovanie hnojiv

Povedzme ze je sud na 100l to je tak cca 5 poliati , tekute hnojiva by sa mali pridat do kazdej zalievky pred polievanim a zamiesat (to mam v plane robit dalsim ponorenym cerpadielkom co len rozviri vodu a tym to premiesa).
Len liat to do 100l suda neni spravne riesenie, spravit mensiu nadobu 20l a tam to dokola naplnat zase neriesi ked sme na par dni prec...

2. v pripade prazdnej nadoby este asi doplnim nejaky senzor nieco taketo:
https://www.aliexpress.com/store/pr...2640898209.html

https://www.aliexpress.com/store/pr...2810186605.html


nejake napady? dik

Old Post 24-07-2018 v 00:56 AM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1332 

Příspěvek č. 59

Ja bych teda utcite nedaval do vody cidlo z ciny, ktery jede na 220V. Muze se to podelat a aby to pak nekoho nezabilo nebo nevyhodilo na tyden pojistky.

Ja u Growduino pouzivam ultrazvukovy cidlo na hladinu a v software je ze se doplni pomoci solenoidu normalne z domovniho rozvodu voda do barelu. Neresi to sice primichani hnojiv, ale to v nouzi na 2-3 zaliti zas tak nevadi. V barelu je na zacatku namichano a je plnej kdyz se odjizdi, tohle automaticky dopusteni je az ve chvili, kdybych se nevratil vcas a zalivka dosla.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 24-07-2018 v 06:29 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 60

r-man: growduino rele, senzory atd mas tiez cina, resp cela elektronika sa tam produkuje. Taktiez ten chip co arduino ovlada sa tam robi. Alebo tvrdis ze vsetky komponenty su made in EU? Growduino ako celok tiez nebude mat certifikat od statnej skusobne...takze myslim je nepodsatne viest tieto debaty.

ak pouzijes napr ten plosak , riesi to len 2 stavy plna a prazdna nadrz (spaja to vlastne obvod cez vodu s nejakym nizkym napatim). Nikde neni dane ze to musis riesit cez 220v , mozes mat cerpado 12/24v, alebo cez dodatocne rele, takze neni sa coho bat.

Pripadne to dalsie cislo das len niekde na spod nadrze a ked klesne hladina pod uroven X vypne cerpadlo alebo ho nespusti.

Ultrazvuk funguje od min 20cm a realne ma nezaujima kolko tam presne je ked napr pouzijem 100l sud tak viem ze to staci cca na 5-6 poliati a chcem vediet stav je malo vody, cerpadlo sa nepusti a treba doliat.

Ked riesim automatizaciu, tak treba tie hnojiva pretoze kvoli tomu treba k tej zalievke zakazdym chodit , cize tym padom system nie je plne automaticky a dat niekolko tisic za system co to nezvlada poliat a dat hnojiva, su vyhodene peniaze.

Do 100l barelu nemozes namiesat bio hnojivo dopredu, miesat by sa malo pred zalievkou aby sa nekazilo (resp max 2-3dni biobizz , ine firmy to bude podobne), takze je to nezmysel.

Nasiel som ze niektori to riesia cez akvarijne davkovace hnojiva, ale cena je troska overkill http://www.akvaria-aquascape.cz/aut...-grtoech-mcs-1/ alebo mozno toto Arduino DIY http://fishtankprojects.com/diy-aqu...d-dosing-pumps/ , http://www.sgreefclub.com/forum/top...ium-controller/
Nasiel som aj hotove riesenie za rozumnu cenu https://www.aliexpress.com/store/pr...2775561416.html asi nieco take objednam

Jedine riesenie co mi pripada v uvahu je zatial 100l sud , ten nacapuje 20l sud a tam sa nejakym sposobom nacapuje hnojivo, pripadne u praskovych by sa to tam len vysypalo davkovacom (krmitko pre ryby https://abc-zoo.cz/25-automaticke-krmitko )

No skusim este par dni pohladat na nete moznosti urcite to ma uz niekto vymyslene ako na to

Old Post 25-07-2018 v 00:15 AM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1332 

Příspěvek č. 61

Ahoj,

vidim ze si myslis, ze dat nekolik tisic za zarizeni, ktery neumi namichat hnojiva, se zrovna tobe v tomhle pripade nemusi vyplatit, dokonce rikas ze je to blbost. Pravda je ale jinde, par argumentu:

1. Chipy a soucastky jsou vyrabeny v cine - ano, v dnesni dobe uz skoro vsechny. Vyhoda je, ze u me prochazi testem, narozdil od Aliexpressu, kde nemas zadnou jistotu co jsi koupil a testujes az v zivym provozu sam.

2. Certifikat od statni zkusebny zatim nemam (je to prilis drahy v tuhle chvili), ale veskere komponenty ktere pouzivam a ktere to vyzaduji, maji certifikaci CE. Tzn veskere ktere pracuji s 220V. U toho cidla co jsi postoval pisou, ze pracuje s 110-220V, proto jsem na to upozornil.

3. Cokoliv co pousti elektriku do vody, at uz je to nizky nebo vyssi napeti, je kravina. Treba uz kvuli tomu, ze to znemoznuje pracovat se stalym merenim pH a EC. Coz Growduino mimochodem umi, zapisuje do grafu a posila mail kdyz se eco podela (za ty samy tisice :-) ).

4. Ultrazvuk (HC SR04 nebo 05) funguje od 2 cm az do 400cm papirove, osobne mam otestovany desitky cidel a spis bych rekl ze od 7cm do 180cm. V barelu ale zrejme nikdy nebude vetsi rozdil od hladiny nez 10-100cm, takze tohle je uplne v pohode. A Growduino dela presne co pises - pokud je malo zalivky, posle ti mail ze mas dolit. NAVIC si ho muzes nastavit tak, ze kdyz je jeste min zalivky, tak se prestane zalivat. A JESTE NAVIC si ho muzes nastavit tak, ze kdyz je malo zalivky, ma se doplnit aspon trosku obycejnou vodou, aby kytky neuschly nez prijedes.

5. Pokud mas barel na 5-6 zaliti, na kolik dni to vydrzi? Pokud 2-3 dny a jedes pryc na tyden, tak se s BIO hnojivama stejne neda delat nic jinyho, nez davkovac s perislaltickyma pumpama. Velmi drahej a slozitej system, navic ne moc spolehlivej ohledne rizeni pH, ale to uz jsi mozna na netu zjistil.


Ale zkus to poresit jak potrebujes, nechci nikomu nic nutit, to je kravina. Pravda je, ze mam sam vymysleny jakudelat davkovani hnojiv a zaclenit to do Growduuino systemu, ale driv jak za rok to mit nebudu.

R

citace:
Původní příspěvek od psyweed
r-man: growduino rele, senzory atd mas tiez cina, resp cela elektronika sa tam produkuje. Taktiez ten chip co arduino ovlada sa tam robi. Alebo tvrdis ze vsetky komponenty su made in EU? Growduino ako celok tiez nebude mat certifikat od statnej skusobne...takze myslim je nepodsatne viest tieto debaty.

ak pouzijes napr ten plosak , riesi to len 2 stavy plna a prazdna nadrz (spaja to vlastne obvod cez vodu s nejakym nizkym napatim). Nikde neni dane ze to musis riesit cez 220v , mozes mat cerpado 12/24v, alebo cez dodatocne rele, takze neni sa coho bat.

Pripadne to dalsie cislo das len niekde na spod nadrze a ked klesne hladina pod uroven X vypne cerpadlo alebo ho nespusti.

Ultrazvuk funguje od min 20cm a realne ma nezaujima kolko tam presne je ked napr pouzijem 100l sud tak viem ze to staci cca na 5-6 poliati a chcem vediet stav je malo vody, cerpadlo sa nepusti a treba doliat.

Ked riesim automatizaciu, tak treba tie hnojiva pretoze kvoli tomu treba k tej zalievke zakazdym chodit , cize tym padom system nie je plne automaticky a dat niekolko tisic za system co to nezvlada poliat a dat hnojiva, su vyhodene peniaze.

Do 100l barelu nemozes namiesat bio hnojivo dopredu, miesat by sa malo pred zalievkou aby sa nekazilo (resp max 2-3dni biobizz , ine firmy to bude podobne), takze je to nezmysel.

Nasiel som ze niektori to riesia cez akvarijne davkovace hnojiva, ale cena je troska overkill http://www.akvaria-aquascape.cz/aut...-grtoech-mcs-1/ alebo mozno toto Arduino DIY http://fishtankprojects.com/diy-aqu...d-dosing-pumps/ , http://www.sgreefclub.com/forum/top...ium-controller/
Nasiel som aj hotove riesenie za rozumnu cenu https://www.aliexpress.com/store/pr...2775561416.html asi nieco take objednam

Jedine riesenie co mi pripada v uvahu je zatial 100l sud , ten nacapuje 20l sud a tam sa nejakym sposobom nacapuje hnojivo, pripadne u praskovych by sa to tam len vysypalo davkovacom (krmitko pre ryby https://abc-zoo.cz/25-automaticke-krmitko )

No skusim este par dni pohladat na nete moznosti urcite to ma uz niekto vymyslene ako na to

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 25-07-2018 v 00:38 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1332 

Příspěvek č. 62

Jeste mozna jednu uplne zasadni informaci k tem davkovacum hnojiv - je potreba vzdycky michat do ciste vody s upravenym pH (popripade doupravit pH po namichani), tzn. nelze jednoduse vyuzit davkovace zavisle pouze na nastaveni "mililitr-cas", tedy za jak dlouho maji nadavkovat kolik mililitru. Potrebujete tedy nejen dva zasobniky vody (jeden velkej na cistou nebo solenoid na rozvody v dome) a druhej na namichani. Idealne jeste pred kadym namichanim ten druhej vyplachnout od zbytku. Jak rikam, aby to fungovalo dobre, je to slozitej system.

Ukazka jak se to da delat spravne:
https://www.youtube.com/watch?v=VhsCcR7YEXI

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 25-07-2018 v 00:51 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 63

1. test si spravim predsa sam ...nieco odide vymenim komponenty stoja par korun, takze proste kupim 2-3ks pripadne pouzijem na ine projekty

2. CE tlaci aj cina , odchadzaju aj EU komponenty takze 100% nie je nic

3. tych meracov hladiny je viac typov , ak ten s prudom nevyhovuje tak mozes dat ten plavak hore a dole

4. senzory ktore uvadzas nie su vodotesne, odporucim ti tieto :
https://www.aliexpress.com/store/pr...2763160997.html

Pouzivam ale je tam ten limit 20cm, co moc nevadi.
Ak by som pouzival take ako uvadzas napr v skleniku v sude, po dopusteni alebo cez den tam dost kondenzuje voda na viku, takze behom par dni by bolo KO

Je mi jasne ako Growduino funguje, fajn system pre ludi co si to nevedia dat sami dokopy a spravit na to UI.
Mam nieco podobne ale adruino je ako Slave pre SmartHome jednotku Loxone, takze len upravim zdrojak arduina aby cez UDP komunikoval a potom to pridam do systemu, takze mam usetrenu pracu s programovanim kazdej funkcie a podmienky. Uz len pouzijem konkretne hotove funkcie ako uznam za vhodne. Vygeneruje to aj UI pre web , mobil takze vidim live stav

5. 100l barel som ratal cca 15-20l na zalievku a to je tak kazde 2-3d.
Snazim sa liat dazdovkou , takze Ph absolutne neriesim a ide to ako ma, u tej z vodovodu by to bolo asi potrebnejsie. Tento vychadza celkom ok https://www.aliexpress.com/item/Jeb...2843191987.html len to treba upravit aby komunikoval s nejakym Mastrom, alebo aj za menej ak si to zlozis sam, len by asi nebola taka pekna krabicka

6. jj tie zasobniky na vodu bude treba 2 ako som pisal vyssie lebo inac by to miesalo v celom objeme a tym padom by sa to hnojivo kazilo...

Jj na to video som tiez narazil , troska over kill , takto to az netreba.

Proste co mam za ciel nechodit k tomu, staci raz za tyzden , tak ako funguje uzitkova zahrada s kapacmi (len bez hnojiv), usetreny cas vyuzijem niekde inde

Old Post 25-07-2018 v 20:03 PM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1332 

Příspěvek č. 64

1. Ano, ty jsi toho schopen, vetsina groweru ne.
2. To mas uplnou pravdu, stale je to jen technika, pokazit se muze i Rolls Royce.
3. Co jsem zkousel, tak nic neni tak spolehlivy, jako USND. A hlavne kdyz meris centimetry, mas data pro graf s historii, zatimco plovak jen zahlasi zmenu stavu a nazdar.
4. Jj, o vodotesnych uvazuju, zatim ale staci ty co jsem psal. Jeden jsem mel ve skleniku v aquaponii, kde se porad bublalo, cca rok a pul a nic se mu nestalo. To co odeslo byly pripajeny dratky v te telefonni krabicce, takze od te doby to buzirkuju a lakuju urethanem https://www.ges.cz/cz/sprej-urethan...ES08003217.html .
To Loxone vypada suprove, ale to uz jsme v uplne jiny cenovy kategorii. Kdyz uz to ale mas a umis si to napojit, tak je to bomba!
Ta JEBAO pumpa je prave potreba napojit na nejaky inteligentni davkovani, rizeny prave dohromady s dopoustenim do michaci nadoby, pak promichanim a az pak zavlazovanim. Napsat logiku i UI a vsechno to propojit neni hrani na jedno odpoledne, ale to asi tusis. Pokud to zvladnes, docela rad se s tebou domluvim na nejake uzsi spolupraci :-)

5. Pockej, moc nerozumim...100L mas na 2-3 dny a tim ho spotrebujes? A co zbylych 4-5 dni do konce tydne, pokud chces jet na dovcu aspon na tyden?

6. Ano, presne tak.


citace:
Původní příspěvek od psyweed
1. test si spravim predsa sam ...nieco odide vymenim komponenty stoja par korun, takze proste kupim 2-3ks pripadne pouzijem na ine projekty

2. CE tlaci aj cina , odchadzaju aj EU komponenty takze 100% nie je nic

3. tych meracov hladiny je viac typov , ak ten s prudom nevyhovuje tak mozes dat ten plavak hore a dole

4. senzory ktore uvadzas nie su vodotesne, odporucim ti tieto :
https://www.aliexpress.com/store/pr...2763160997.html

Pouzivam ale je tam ten limit 20cm, co moc nevadi.
Ak by som pouzival take ako uvadzas napr v skleniku v sude, po dopusteni alebo cez den tam dost kondenzuje voda na viku, takze behom par dni by bolo KO

Je mi jasne ako Growduino funguje, fajn system pre ludi co si to nevedia dat sami dokopy a spravit na to UI.
Mam nieco podobne ale adruino je ako Slave pre SmartHome jednotku Loxone, takze len upravim zdrojak arduina aby cez UDP komunikoval a potom to pridam do systemu, takze mam usetrenu pracu s programovanim kazdej funkcie a podmienky. Uz len pouzijem konkretne hotove funkcie ako uznam za vhodne. Vygeneruje to aj UI pre web , mobil takze vidim live stav

5. 100l barel som ratal cca 15-20l na zalievku a to je tak kazde 2-3d.
Snazim sa liat dazdovkou , takze Ph absolutne neriesim a ide to ako ma, u tej z vodovodu by to bolo asi potrebnejsie. Tento vychadza celkom ok https://www.aliexpress.com/item/Jeb...2843191987.html len to treba upravit aby komunikoval s nejakym Mastrom, alebo aj za menej ak si to zlozis sam, len by asi nebola taka pekna krabicka

6. jj tie zasobniky na vodu bude treba 2 ako som pisal vyssie lebo inac by to miesalo v celom objeme a tym padom by sa to hnojivo kazilo...

Jj na to video som tiez narazil , troska over kill , takto to az netreba.

Proste co mam za ciel nechodit k tomu, staci raz za tyzden , tak ako funguje uzitkova zahrada s kapacmi (len bez hnojiv), usetreny cas vyuzijem niekde inde

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 25-07-2018 v 21:27 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7174270 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív