Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem se dočetl, že od jistý doby by mělo být pěstování pěti kytek posuzováno jako přestupek a tak jsem si řekl, na co páchat trestný činy, když se můžu dopouštět přestupků. Takže se teď pokouším udělat odpovídající výnos k vatáži s pouhými pěti kytkami. Nejsem žádnej extra mičurin a moje chování k tomuhle plevelu je vcelku obhroublé, teda aspoň podle toho co tady čtu na fóru. Takže ani moje technika není bůhvíjak sofistikovaná. Základem je ohýbání všech vršků pod síť tak, aby byl vyplněn celý pěstební prostor a aby byly všechny vršky ve stejné hladině. Model Euphoria se celkem dobře větví, takže jsem vůbec nezaštipoval. Už teď je jasný, že bude třeba delší doba růstu, předpokládám tak 5 týdnů, ale na výsledek jsem moc zvědavý.
něco málo sytému:
Osvětlení:
Předřadník Lumii Digita 600W, výbojka na růst 400W, výbojka na květ 600W
Závlaha:
Systém Ebb and Flow, pěstební stůl 100 x 110, kalfas 100 litrů, hnojky AH + Atazyme
fotky : první je cca 14 dnů a poslední tři týdny od vysazení
Zdárek,máš to pěkný,ale mám pocit,že jesi máš 5 kytek nebo deset tak je to úplně jedno.. Pze policajty bude hlavně zajímat gramáž a procento thc.. Ale jináč to máš fakt pěkný.
V prubehu pestovani neni jedno, jestli mas 5 nebo 10. 5 je prestupek, 10 trestnej cin. Ale jakmile zacnes susit, rozumej po sklizni, tak uz to jedno je. Protoze i z 5ti kytek sklidis mnoho desitek az stovek gramu, a to je trestnej cin tak jako tak. :-)
taky si myslím, že pokud kytka roste, nelze na ní pohlížet jako na drogu, protože tou se stane až po usušení. Takže v než začnu kosit a sušit, měl bych být pouze ve fázi přestupku. Tak jsem to pochopil, ale není to tak jistý, jak bylo mnohokrát napsáno v sekci Zákon a právo.
Původní příspěvek od plesnivá noha taky si myslím, že pokud kytka roste, nelze na ní pohlížet jako na drogu, protože tou se stane až po usušení. Takže v než začnu kosit a sušit, měl bych být pouze ve fázi přestupku. Tak jsem to pochopil, ale není to tak jistý, jak bylo mnohokrát napsáno v sekci Zákon a právo.
ale lze. Jak bylo psano vyse - do 5ti je to "jen" prestupek a je jedno jak jsou velke . Od 5ti to smrdi.....
jasny ze az sklidíš tak ses pruserovej, ale do ty doby ti max naparej 15tis.
Delas to dobře
- i ja tak zacinal, ale abych vyplnil prostor 5ti kytinama trva to "dlouho" - a od 5ti jsem upustil.. ale když prijde nostalgicka, tak spytuju svedomi
dokud to pujde, tak od toho neustupuj - eliminace pruseru je dulezita! K+
díky za karmu. je to takovej pokus ověřit si tvrzení, že i s pěti kytkama se dá nadělat slušná hromada palic. Možná že mi to nevyjde a že se na to příště vybodnu, to se teprve uvidí. Hlavní nevýhodou, jak již jsem zmiňoval, je delší doba růstu. Nechal jsem je růst pět týdnů a předpokládám, že další dva týdny se ještě budou vytahovat. Je třeba taky často ohýbat, ale víc starostí je i zároveň víc radosti ze stráveného času s kytkami
takže opět svilušky, postříkal jsem to agrionem delta a přemýšlel jsem o nasazení slunéčka sedmitečného. Sviluškama se živí a je to dravec velkej, tak by to mohlo pomoc. Akorát nevím kde teď nějaký nachytat
s tema jsem bojoval asi dva roky. docela se mi osvedcil nasledujici postup(ty kurvy uz byly zvykly snad na vsechny pripravky): jeden den jsem vypnul lampu a vetraky a pustil naplno zvhlcovacku(nesmis to delat v pokrocilejsi fazi kvetu). Hodne z nich se nasaje vlhkost a prasknout a pak jsem to postrikal vyluhem z tabaku a pepre.
Původní příspěvek od plesnivá noha takže opět svilušky, postříkal jsem to agrionem delta a přemýšlel jsem o nasazení slunéčka sedmitečného. Sviluškama se živí a je to dravec velkej, tak by to mohlo pomoc. Akorát nevím kde teď nějaký nachytat
hojas, ser na berušky voe, máš to napadený celkem dost, pokud nepomůže ten hajzl čím si to už postříkal, tak nasaď Vermitec, Svilustop, Omite, Karate, Masai, Neudosan (ten klidně i týden před sklizní)
Je blbost, že se jich nejde zbavit, když nepomůže jeden prostředek (což se stavá při dlouhodobější aplikaci v jednom prostoru) tak vyměníš za jiný, případně kombinuješ 2 nějaké v jednu dobu.
Postup od kolegy nade mnou, je sice ekobio až do řiti, ale kdo ví s jakým výsledkem! To už ti taky můžu tvrdit, že je nejlepší stříkat kozím mlíkem, a mrskat se přitom přes ohanbí kopřivama! :-)
seš celkem daleko od sklizně, takže není problém abys to 2x i 3x nestihl šplíchnout nějakým sajrajtem určeným přímo na ty svině!
Postup od kolegy nade mnou, je sice ekobio až do řiti, ale kdo ví s jakým výsledkem! To už ti taky můžu tvrdit, že je nejlepší stříkat kozím mlíkem, a mrskat se přitom přes ohanbí kopřivama! :-)
seš celkem daleko od sklizně, takže není problém abys to 2x i 3x nestihl šplíchnout nějakým sajrajtem určeným přímo na ty svině!
Tak tak,přesně jak píše kolega kombinace vícero druhů postřiku mě vždy zabrala ,takže bych doporučil dát tomu jednou vertimec a podruhé karate a máš klid,hlavně to postříkej i ze spoda listu a nemusíš se přitom ani mrskat kopřivou přes ohanbí.
Jasná věc, dávat larvy berušek je blbost, stejně ti nepožerou všechno, snad jen, že by ses chtěl kochat tím, jak je příroda krásně zařízena. Já míchám řepkovej olej s vodou v poměru 1/7 a není problém. Svilušky nejsou po nekolikeré aplikaci na přípravek rezistentni, používal jsem léta omite, nebo biooil a nebyl problém, jen si to polde mne špatně aplikoval. chce to celý povrch kytky, včetně stonku a začít vždycky od spodní strany, protože se nestihnou skrýt.
Jinak co se týče bio pěstování a hlavně bio ochrany rostlin, tak doufám, že to za čas bude samozřejmost. Já to zatím nezvládám, hlavně u zeleniny a ovoce, ale doufám, že za čas nebude problém. Nejde o svinstvo, ktérý se dostává do půdy působí třeba na její bioaktivitu, ale o to, jakej sajrajt vzniká při výrobě hnojiv a jak se odstranuje. je to prasarna.
Diky za rady. Objednal jsem roztoce a budu to drzet na uzde chemii a vlhkosti, nez roztoci dorazi. Kdyby to nezabralo, zkusim to mrskani ohambi koprivama