Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Box - smontované desky dřevotřísky
v: 80cm
d: 50cm
š: 50cm
(vnitřní rozměry)
Celý box je vymalován primalexem polar.
Vzduchotechnika
přítah: 140mm Fan ze starého PC zdroje, zárověň slouží jako ofuk kytek
odtah: v posuvném panelu s osvětlením je umístěn 80mm PC fan
odtah do pacháče: zajišťuje 120mm fan taky ze starého zdroje
Slunko
LED: něco kolem 630 diod v poměru zhruba 7:1 (R:B),
modrá dioda: 60°, 3500mcd, 470nm
červená (míň rudá): 110°, 550mcd, 660nm
červená (víc): 60°, 1500mcd, 640-660nm (660nm peak)
Diody jsou napájeny přes starý ATX zdroj
Co jsme potřebovali:
vnější trubka: v: 20cm, d: 16cm
vnitřní trubka: v: 20cm, d: 10cm
tavná pistol + náboje
silonky
vrtačka
aktivní uhlí 1kg
Postup:
1. Do trubek se vyvrtali díry (8mm vrtátek).
2. Natáhly se na ně silonky, přilepili na krajích trubky tavnou pistolí a nožem se vnitřek odřezal.
3. Malou trubku je nutné z jedné strany zadělat (víčkem).
4. Trubky jsme připevnili na box a zase přilepili tavnou pistolí.
5. Mezi trubky se nasypalo aktivní uhlí (je nutno dát pozor na kapsy)
6. Velkou trubku sme přikryli víčkem a přilepili zase tavnou pistolí
7. Hotovo :-)
Pic, zajímavej equip - ty LED se mi moc líbí , jen bych místo semen raději koupil řezy, ať máš jistotu že budou holky a ten grow bude rychlejší (koukni do bazaru, určitě seženeš) A pro víc fotek popros Hlavu at ti přehodí thread do galerie mikropěstování - tam jde 5 fotek k příspěvku
Mám dotaz, ten PC fan ti pacháč fakt profoukne? A pokud máš ty pullitry s vodou na zvýšení vlhkosti tak je lepší dát do vody keramzit. Voda se pak lépe odpařuje a dost to zvedne vlhkost.
Pacháč to profukuje docela hezky, když dám k němu ruku tak cítím jak proudí vzduch ven.
Jinak ty půllitry mám na zalívání... nechávám tu vodu odstát, protože je z vodovodu a při tom se tím snažím trošku zvýšit vlhkost.
A ten keramzit se dá sehnat kde? Třeba v bauhausu nebo tak?
Ahoj, co se týkáté vlhkosti, tak mě se osvetčili pařeníky z igeliťáků, do květináče 3 špejle, navlhčíš igeeliťák, otočíš ho naruby a šup přez kytku. Tak budou mít ideálních 95 procent vlhkosti...
V této fázy nevadí, že nebude tolik čerstvého vzduchu, stačí malá škvírka. Uvidíš jak se ti za 2 dny rozjedou a pak je jen postupně odhaluješ.
Uvažuju o koupi zvlhčovačky, problém je v tom, že do boxu ju dát nemůžu kvůli prostoru. Takže bude muset být venku a trubkou bych přiváděl páru před přítahovej větrák, kterej to rozfouká po celým boxu...