Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Drazí groweři a growerky,
konečně nastaly ideální podmínky pro indoor pěstování, díky chladnějšímu počasí, ale hlavně díky prostorům, které mi to umožňují, alespoň na nějaký čas.
Jak jistě víme, sehnat řezy není žádný problém, avšak není nad to, mít svou vlastní matku a tím se stát téměř naprosto nezávislým pěstitelem.
Doufám, že vše půjde jako po másle a na konci tohoto projektu vyberu to nejlepší pheno pro následné řezy…
Dlouhou dobu jsem pěstoval v bubblerech, avšak poslední dvě kola ne a ne přijít na důvod, proč se mi nedaří. A nejen proto jsem se po třech letech vrátil zpět ke hlíně. Další věc, která mi pomohla se rozhodnou v jakém médiu provést selekci, byl fakt, že letošní outdoor, který rostl v royalty-mixu, byl opravdovou potěchou pro chuťové buňky…
GENETIKA:
Dlouho jsem se rozhodoval, který model zvolit. Nebylo to vůbec jednoduché, protože se nám vyklubala spousta seedbanek a s tím i nepřeberné množství modelů. Nakonec jsem vybral starou dobrou klasiku jménem Power Plant od Dutch Passion. Nejsem totiž velkým fandou čistých indik, tudíž jsem vybral převážně sativní odrůdu. I přesto si ponechám dva phena – jedno více sativní pro milovníky „high“ a druhé více indikové pro ty, jenž preferují „stoned“…
Navíc jsem byl obdarován bonusovými semeny modelu Pure Power Plant od Nirvany a kamarád mi věnoval dalších pět bonusových semen křížence Jacka Herrera x Diesel-více informací o této odrůdě jsme však nesehnali.
Pokud jsem ze základních informací na něco zapomněl, budu je postupně editovat…
Snad už zítra budou první fotky a první report z již probíhajícího growu…
Zdravím vkus máš vskutku dobrý....ted jen jestli narazíš na nějaké zajímavé pheno....každopádně držím palce at to dobře dopadne.. power plant má velmy dobrý růstový potenciál...
Musim se pridat, Power plant od DP je fakt luxus. Super rust, krasny palice, uzasna pronikava vune, vyborna sladka chut, super HIGH a v neposledni rade solidni vynos.. dobre sis vybral.. Tak GL.
Tady takový stručný přehled ohledně označení jednotlivých modelů, aby jste měli přesnou představu,
jak si daří phenům během růstu a květu:
PP Power Plant
PPP Pure Power Plant
SDxJH SourDieselxJackHerrer
Kytky jsem označil čísly už při klíčení, abych pak neměl zmatky při zjišťování pohlaví a popisování fotek...
Průběh:
Klíčit jsem nechal 20 semen (10xPP, 5xPPP, 5xSDxJH) v navlhčeném toaletním papíru na talíři, zabaleném v mikroténovém sáčku.
Během prvního až čtvrtého dne vyklíčily všechny PPP.
U PP a SDxJH to trvalo až sedm dní, přičemž tři semena SDxJH nevyklíčili ani po dvou týdnech.
Poté jsem je přesadil do "Jiffů" a umístil do matkárny.
V growshopu mi bylo sděleno, že jiffy není třeba pufrovat... Teď vím, že příště to udělám...
Při přesazování jsem však zlomil kořínek jednoho PP. Nakonec se vzchopil, narozdíl od soukmenovce, který v jiffu nepřežil
Růst počítám od 25.10.2009, kdy jsem přesadil šestnáct semenáčků do malých květináčů s royalty-mixem.
(Mno, si říkám, že royalty-mix není zas úplně vhodný pro tak mladé rostlinky... Některé z nich špatně snášely takovou dávku živin...)
Násleně jsem rostlinky zalil výluhem z tabáku(pH-6,3), kvůli prevenci proti škůdcům.
Vodu kupuji pro jistotu balenou(pH-7,2).
26.10. Phyt-amin (3 ml/l)
28.10. Voda+Enzymy(pH-6,3), Cropmax(0,5 ml/l)
2.11. Start-Up (pH-6,3, EC-0,4) ... příliš brzy
7.11. Přesazeno do 3,5 l květináčů...opět jsem zaléval
tabákovým výluhem(pH-6,4)... 250ml/květináč
Lampa pověšena 80 cm nad vrcholky.
8.11. Cropmax ( 1 ml/l )
10.11. Phyt-amin ( 5 ml/l )
Lampa pověšena 60 cm nad vrcholky.
15.11. Cropmax
16.11. Rostliny zastřiženy nad 5-tým patrem.
18.11. Phyt-amin, Voda+Enzymy(pH-6,2) - 250 ml/květ.
Lampa pověšena 50 cm nad vrcholky.
24.11. Voda(pH6,3) - 150 ml/květ.
Pro PPP2 pH-6,6...zřejmě mu chybí nějaký prvek
Teplota během dne je mezi 25-29 °C,
během noci 19-22 °C.
Vhlkost v rozmezí 40-65%.
Kytky rosím několikrát denně.
Tohle je stručný přehled všech mých kroků, které jsem provedl do dnešního dne.
Kytí jsou tedy 33 dní na růstu a nejvyšší z nich měří 26 cm. Zdá se mi však, že na tak dlouhou dobu růstu, jsou celkem malé. Snad se to konečně rozjede...
První tři fota jsou ze dne 9.11.09, zbytek 14.11.09...
Zdravím všechny...chtěl jsem tady dnes hodit fotky všech kytek, vyfocených jednu po druhé, ale jak na sviňu mi zdechly baterky... Takže alespoň fotky celku a dvou Power Plantů ... PP2 a PP8(při zlomení kořenu během přesazování, se sama od sebe rozvětvila)...
Po focení proběhnul postřik Phyt-aminem...
Kytek už je pouze 12...čtyři samci totiž kvetou v matkarně...pokusím se sebrat pyl a uvidíme...
Mezi samci jsou dva PPP, jeden PP a jeden SDxJH...
Ahoj Mas to dost good aj kytky aj thread :] jak rika ''mojemalickost'' tak i my s brachou se chystame selektovat a sice el nino od greenhouse :] vsecko uz hezky jede ted sme akurat presazovali vse do vetsich kvetniku s all-mixem a zalily root juicem. vse si stejne jako ty peclive zapisujeme bokem aby sme se pak mohli o vse s vamy delit. At ti to roste a koukej koupit baterky at uz muzeme selektovat :]
Edit: ten tabakovy vyluh, uz jsem o tom neco slysel ... mohl by jsi mi to nejak problizit prosim ?
2 kokodc tabakový výluh mužeš udělat i normálně z den naložených špačků sleješ a máš hotovo ...jinak pjekná práce TEAMANE... ty samce rozhodně nelikviduj všechny....pyl power plantu bo řízek ze samce by se hodil.... kdyžtak mě kontaktuj skrze pm a nějak se dohodnem... zdar Hřib.
Ahoj Draku - Mas to dost pekne poresene a jde videt ze pestovani je tvuj opravdovy konicek :-) jen takova malickost : dej si tu tlumivku nekde mimo pestebni prostor ve skrini, idealni podle me je to hodit na strechu boxu na nejakou nehorlavou desku. tak at se dari
Taaakže...přidávám fotky jednotlivých phen...jsou z 36/18... Kytí jsem nefotil pro krásu, ale hlavně proto, aby na nich byly vidět všechny nedostatky. U některých mám podezření na špatné pH, u jiných nedostatek živin ( možná právě kvůli špatnému pH ) a jediná PP7 začíná plesnivět od nejmenších výhonků...
Uvítám jakékoliv rady...
Jen tak pro zajímavost přikládám fotečky samců...už se pěkně koulatí... Jen si ještě tady na G zjistím informace, jak sklízet a uchovávat pyl a v květové fázi samic pak můžu kontrolovaně pýlit...
Tabákový výluh:
Připravuji ho tak, že do 1 litru vody nasypu balení tabáku Route66 (hrozny shit...nekouřit!), chvíli to povařím, pak nechám odstát přes noc, zcedím, zředím 1:1 s vodou, upravím pH a zalévám...
Tlumivka:
Půjde ven z boxu, jen co se přinutím dokoupit delší kabely k výbojce...
Co bude dál:
Teď už jen čekám až vyjedou vrchní dva výhonky, které z každé kytky odeberu na řezy, které poputujou do matkárny kořenit, den na to kytky přesadím do 11-ti litrových květináčů, týden počkám a přepínám na květ... Jen doufám, že se řezy chytnou, páč z nich potom budu vybírat tu pravou rostlinku pro matku...
Momentálně jen zalévám kyti jednu po druhé, podle toho, jak rychle pijou...200ml/na kytku..pH 6,1-6,3...
Dneska nebo zítra ještě Cropmax...
A tady aktuální výšky rostlin:
SDxJH5 ... 24 cm
PPP1 ... 27 cm
PPP2 ... 27 cm
PPP3 ... 34 cm
PP1 ... 24 cm
PP2 ... 23 cm
PP3 ... 29 cm
PP5 ... 33 cm
PP6 ... 30 cm
PP7 ... 22 cm
PP8 ... 24 cm
PP10 ... 25 cm
Lampa je cca 40 cm od vrcholku...teplota 29-31°C...