Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj - zdravím všechny, kteří se pokoušejí vylepšit si konopím své zdraví.
Založila jsem toto téma, protože mně zajímá výroba másla k užívání pro léčebné účely.
Po přečtení mnoha threadů na téma máslo jsem došla k závěru, že tato témata jsou hlavně pro huliče, kteří se pokoušejí o rauš také pomocí másla, tudíž z něho odstraňují vše, kromě THC.
Ale protože cannabis má mnoho léčebných složek, THC je pouze jednou z nich, zajímá mně, jak dělá máslo ten, kdo ho užívá pro zdraví (jelikož kouření nemůže či nesnáší - můj případ např.)
Takže, pokud je tu někdo takový, moc prosím, podělte se o své zkušenosti s výrobou i užíváním.
Otázky ode mě jako od úplného začátečníka ve všem - pěstování, užívání, mastička,.... jsou např.:
- můžu dělat máslo jen z listí nebo je užitečné též s palicemi?
- proč odstaňovat chlorofyl - je též zdravý (pokud není někdo alergický nebo mu nevadí vůně a chuť)?
- vařit máslo spolu s vodou a materiálem? Neodstaní se i užitečné složky?
- jak dlouho vařit, aby bylo máslo co nejzdravější?
Zkrátka - otázek je mnoho a odpovědi nejsou......
Připomínám - jde o máslo k užívání PRO LÉČEBNÉ ÚČELY - tedy jde o vše dobré, co v cannabisu je....
Prosím - pište pište Moc děkuji předem za vaše tipy. Aleen
No můžeš dělat z listí, já dělám z lístků od paliček. Ale taky tam hodím nějaké paličky.
To s tím chlorofylem, nevím já to nedělám.
No já dělám GHI z másla, to je přepuštěné máslo, odstraní se voda a ty sr-čky a zbude jen GHI. Které vydrží v lednici klidně i rok myslím.
Nechávám to tak na 15minut probublávat, to bych řekl že je ideální.
Dělám ho po každé sklizni můžeš se mrknout sem, sem a sem. Taky z něho tedy hned kuchtím no. Bohužel nebo bohudík, v mém okolí nikdo ničím netrpí tak že nemůžu odzkoušet jestli je to opravdu léčivé.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Hm - to píše každý - odstraní se voda a ty s....ky.....
Já GHÍ umím dělat, dělám si ho už více jak rok na normální vaření (myslím normální ghí) a žádné s....ky tam nejsou - ta pěna je smetana, sbírá se a pak se přidává třeba do smetanové omáčky, pudingu a pod. a je moooc dobrá.
Ale správné ghí musí být úplně čisté, pak se při smažení nepřepaluje....
Omlouvám se, ale už jsem to nemohla vydržet - myslím ty s......y. Sorry
aleen13: Smetana? Kdyť je to voda a mléčná bílkovina. Proto se normální máslo tak rychle kazí. A proto se taky dělá GHI protože to co z toho dostaneš není moc dobré. Nebo spíš dobré to může být, ale pro tvé tělo ne.
Ty zdlouhavě to dáš pryč z másla, a pak to zase do sebe stejně narveš to není logické? Ty jsi děláš Ajurvédský elixír života GHI, a zkazíš to tím že ty humusy co byli v másle o5 sníš no to je fakt síla.
EDIT:
Hmm je mi blivno . No ale když vám to chutná, tak dobrou chuť tedy no.
Ale je to zajímavé že to nejspíš píšou jen tam.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
- můžu dělat máslo jen z listí nebo je užitečné též s palicemi?
- proč odstaňovat chlorofyl - je též zdravý (pokud není někdo alergický nebo mu nevadí vůně a chuť)?
- vařit máslo spolu s vodou a materiálem? Neodstaní se i užitečné složky?
- jak dlouho vařit, aby bylo máslo co nejzdravější?
- jelikož zastoupení a poměry různých kanabinoidů se v různých částech rotliny liší, je vhodné vařit všechny části, protože není vyloučeno, že konkrétní látky nacházející se v květech se v listech nenachází apod. (viz návod od bushky brindové a její hon na CBD a hon na THC)
- jídlo je zelené a hnusně chutná. pokud to nevadí - proti gustu žádný dišputát.
- s vodou se vaří proto, aby se tuk nepřepaloval a mohl se tak déle vařit, čímž se z materiálu vyluhuje víc látek. pokud ti de o látky rozpustné ve vodě, keré se odlitím vody ztratí, tak si uvaař obyčejný čaj nebo vývar.
- záleží na teplotě. s vodou možeš i nekolik hodin v kuse. v zásadě de o to, aby se tuk nepřepaloval. já vařím litr mléka (+ cca litr se dolije během odpařovacího procesu) s čtvrtkou másla 2 hodiny, přičemž požadovaný výsledek je mléčný likér (musí se dochutit), ne máslo.
k orálnímu užití je prý dobrý i konopný prášek (viz http://www.konopijelek.cz/index.php...amo&kapitola=19). tady ho uvádějí jako doplňkovou léčbu glaukomu, ale mysim, že využití bude mět širší. osobní zkušenost nemám
citace:
Materiál: Konopný prášek se připravuje ze dvou druhů konopí coby standardní, co do složení dobře vyvážená směs (Cannabis sativa + C. Indica 2:1). Pro přípravu konopného prášku jsou vhodné slabší odrůdy druhu sativa (vyšší vzrůst, úzké listy), použitá indica (nižší, košatější vzrůst, široké listy) nemusí být zvlášť silná, stačí když se bude pohybovat kolem 6-8 % THC. Ukazuje se, že i slabší druhy konopí (1,5-3%) dokáží snižovat nitrooční tlak, i když ne tak účinně jako odrůdy s obsahem THC nad 5%. Příprava: Ručně rozdrcené listy a palice (4:1) samičích rostlin konopí nasypeme do pekáče a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 100°C. Usušený materiál poté rozemeleme na prášek v elektrickém kávomlýnku tak, aby měl konzistenci jako koření mletá paprika. Prášek je takto připraven ke konzumaci. Skladujeme jej nejlépe ve skleněné nádobce s víčkem na závit při teplotě do 15°C, maximálně po dobu 3 měsíců. Použití: Prášek je možné zamíchat do jídla nebo pozřít přímo a zapít tekutinou. Dávka 1.25 g (vrchovatá lžička) je ověřena jako těsně na hraně psychické účinnosti.
My používame konopné Ghí jako mast. Je to podle receptu na konopné Ghí z kuchařky Vaříme s konopím.
Na 500 g másla 100 g konopí. Konopí povaříme v Ghí asi půl hodiny.
Dáváme většinu palic a uchováváme v lednici. Mast pomohla lidem na bolesti kloubů, svalů či šlach nebo i mámě na lupenku.
Trávu před použitím povaříme ve vodě asi 10 min, čímž se odstraní jen část chlorofylu.
Rostliny jsou vědomé bytosti Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“
vyrobil jsem mast podle návodu zde na fóru (předloni - dodnes funguje bez problémů- v lednici i část v pokojové teplotě) a ta mast podle mne nemá konkurenci opravdu na cokoli
udělal jsem i GHÍ, ale je nedoceněno -syn si dal místo kávové lžičky do polévky tři polévkové ) , já sedím celý den za volantem tak moc nemůžu...
v zimě jsem dal pár kousků ptákům do krmítka. Pacholci to vyhodili na zem a sežrala to naše čuba - do druhýho dne spala..
Jinak ale GHÍ je výborná věc, nekazí se -námořníci to ve středověku měli na lodích i v tropech měsíce. Dokonce prý neobsahuje cholesterol!
Chlorofyl je výborná věc. Kupř. rozmixovat mladou vojtěšku ve vodě je moc zdravý. jenže v másle to není to pravý, i když určitě nemůže škodit.