Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím,
chci se zeptat jaký používáte vesměs nádoby na roztok a odkud?
Já jsem teď sehnal 70 litrový platový soudky, ale přišel jsem na to že jsou od benzínu tak že nevím jak to pořešit.
Čím bych to měl vyčistit?
Cau, taky pouzivam plastovy soudky 30l s vikem, koupil sem je na burze, byly od nejakyho pigmentu do barvy, klasika sem do nich nekolikrat nalil vodu, vyplachnul, vymyl prostredkem na nadoby, i tak jeste byl ten sajrajt pekne dlouho citit, vem to klasika nejakym prostedkem na myti nadobi, pak savem a vyplachnout a je to.
Já mám asi 30L kýbl od barvy. J s výkem takže ideální, akorát je bílej a trochu i průsvitnej, takže se bojim aby se mě nevytvářely ve vodě řasy. Mám to sice v chladu a tmě, tak uvidíme
Nedávno jsem koukal po těch obdélníkových 90l kalfasech, ale strašně smrděli. Pronikavým zápachem asi jako spálená guma. Když jsem si k tomu přičichl, zvedal se mi žaludek (a to nepřeháním) .
Chtěl bych se zeptat těch z vás, kteří je používáte, zda se lze toho zápachu nějak zbavit a co je mnohem důležitější, jěstli to, co se z toho kalfasu uvolňuje, nemůže mít negativní vlyv na zdraví kytek (... lidí, zvířat)?
jestli muzu neco rict tak ty smradlavy kalfase nekupovat koupil sme ho a 14 dni me to doma smrdelo tak hnusnym smradem ze nekecam se me z toho zaclo delat nevolno cela pestirna zasmradena do bezvedomi a pak sem ho sel do hornbachu nakonec vratit a koupil sem si plastovej soudek
Původní příspěvek od 600 jestli muzu neco rict tak ty smradlavy kalfase nekupovat koupil sme ho a 14 dni me to doma smrdelo tak hnusnym smradem ze nekecam se me z toho zaclo delat nevolno cela pestirna zasmradena do bezvedomi a pak sem ho sel do hornbachu nakonec vratit a koupil sem si plastovej soudek
Zajimavy,že já sem vedle nej chrápal a nevolno mi nebylo
tak já nakonec taky používám kalfas, trochu to ze začátku smrdělo, ale nejsem na to moc cíťa a vedle postele mi to taky nestojí, tak že neřeším, navíc po chvilkovým používání to vyčuchne. Super poměr cena/výkon. Mám dva jeden 90l a druhej 60l a ceny? 199,- a 169,- což je nádhera.
zašel sem v hobby-bauh. V nabídce mají nový typy kalfasů,s novými rozměry!
Rozhodně nejlevnější varianta.Co se týče smradu,při mytí ho vezmu z gruntu voňavým mejdlem
Původní příspěvek od Hodinář zašel sem v hobby-bauh. V nabídce mají nový typy kalfasů,s novými rozměry!
Rozhodně nejlevnější varianta.Co se týče smradu,při mytí ho vezmu z gruntu voňavým mejdlem
hobby-bauh to je konkretne co za obchod?Neco jako hornbach? Kua to nás asi nebude
No já mam ten 60l kalfas a taky ze začátku smrděl, po cca 40 dnech už je v pohodě. Před použitím jsem ho pořádně vymyl Carlanem (prumyslove odmašťovadlo), pak ještě jarem a nakonec několik výplachů vodou. (stejně ale smrděl :-)) Ten samej problém jsem měl i se zednickejma kýblema, který jsem používal jako květináče. Podle mého je problém v tom, že ty levné kalfasy (potažmo zednické nádoby) jsou vyrobeny z PVC a to smrdí, kvalitnější a samozřejmě dražší by měli bejt vyrobený z PE a ten by měl bejt v pohodě. Osobně to ale nemám vyzkoušeno. Myslim že se to řešilo v threadech o G-manových kalfaso-pěstírnách