Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nuže, jsem tu stále a spouštím novou Not Provar akci :
Bedna bednou už stojí a rozhoduji se, co tam vlastně smrknu za slunce.
Rozměry: š 40, d 46, v 74. vše je světlost - tedy vnitřní rozměr.
Záda+dvířka jsou v provedení diamond-folie,stěny teprve polepit příjdou. Dno a půda jsou pouze v bílé.
Aktivní odtah klasika z kompu,průměr 90mm + přibyde pacháč, protože bez něj už fakt nic nepojedu.
Přítah je v podlaze pasivní, mřížka + přibyde filtr z punčochy.
Ofuk bude pravděpodobně kopová 90, už tam na ní je nachystaná kolejnice.
Tak a teď to světlo:
mohl bych si eventuelně ponechat Nurturelite 125 W red,
Nebo mám koupenej sodík 150 a mám startér a hotový stínidlo, chybí jen tlumivka.
Ale ze všeho nejradši bych so koupil 70W komplet a stínidlo použil budˇto to co mám, nebo bych si rád vyrobil "a-winga" opět z leštěného hliníkového plechu.
Ten plech nezoxiduje, jak by mohl někdo namítat, páč je postříkanej védéčkem a fakt se to už rok nemění.
...Ano, punk je skutečně již dávno mrtev ALE DO KYTAR SE DÁ ŘEZAT POŘÁT !!!
Přemýšlím též nad květníky,v každém případě chci jet ScrOG.
Na obrázku jsou dvě možnosti, ty menší jak minule 13/13/13, nebo 15/15/20. Těch 20 se mi ale zdá dost vysoký...
Další možnost je koupit dva bílé 40 cm truhlíky, ty by se pohodlně vešly ale nelíbí se mi myšlenka, že by měly mít rostliny navzájem zapletené kořeny.
Osazenstvo bude určitě o 3-4 kusech.
Model bych rád dal jen jeden a to sice :
Aurora indica,Citral, Hindu kush nebo Durga Mata - záleží co seženu za řízky.
Hold jsem úchyl na ten Východ.
Zdravím.
Ten odtah z kompu pouze 1x? To bude asi málo. Pachovej filtr ti to už vůbec neutáhne. Ten ventilátor na stínidle bude mít pěkně zatopíno, nevím jak dlouho se mu to bude líbit .
Jinak velice pěkná skříň, rozhodně bych šel do 150W, ale chtělo by to víckrát odtah aby se to uchladilo. Na stínidlo bych dal rouru a ventilátor až na konec roury aby nebyl tak v teple. To WD bych bejt tebou umyl, protože se to začne vypalovat až to spustíš a bude to smrdět a otravovat kytky.
Ten odtah na stínidle je jen 80ka, asi tam v reálu nebude...
Taky bych v př. 150W mohl udělat cooltube, tu verzi, co není brůchozí boxem ale zavěšená.
V každym případě rouru mám připravenou alu-flexovou po ruce.
no ja mam podobne rozmery 45x47x68 a mam sodu 70w a mam 4 vetraky 2x 8cm a 2x9cm a mam problem udrzat teplotu na 28-29 C
su 12V a idem sice na 6V koli hlucnosti..maximalne na 7.5V
mala vyska cooltuba asi najlepsia alebo potom riadny ofuk,..resp odfuk...ale to je uz hluk a vlhkost v prdeli..ale vsetko sa da
Nejlepší bys měl tam dát 150w sodík a na odtah alspoň mezaxiala - Maj ho snad v každým elektroinstalatérství, takovej kovovej 180m/hod. Cena odhaduju 400. Na cooltube i aluflex ser, jen větrej v mísnosti s boxem(třeba pootevřenou ventilačkou). Na vbojku + vršky kytek foukej klipsňákem.
Květináče bych dal 4ks 19x19x23 (6l)
edit: koukám že to máš hodně nizký, imho by se taam líp porovnal v-scrog
Díky za názory,asi jsem se už rozhodl.
Mám takovou vizi a myslím že by to mohlo být dost zajímavý... (pokud se to povede).
Jelikož úsporku jsem předal kámošovi a cena zhruba odpovídá novému 70W kompletu, jdu do toho.
Ovšem stínidlo z tohoto tam bohužel nenarvu, takže mu to nechám k tý úsporce.
No nic, dále...
Hodlám si vyrobit hliníkovou vlaštovku, už ji mám i nakreslenou.
bude mít vyhnutý okraje jako a-wing, takže k nim přichytim opravdu hodně tenký sklo, kvůli teplu. Dále bude zepředu 80 větráček foukající směrem na výbojku,tedy odvádějící teplo směrem dozadu k odtahu.
Jestli je ta představa správná, mělo by mi to umožnit spustit tu výbojku pekelně nízko a jelikož pojedu ScrOG, mohl by to být i při této watáži poměrně efektivní počin.
Myslím, že i ta diamond folie udělá svoje.
Co vy na to ?
Jinak box mám v pokoji, kousek vedle postele a jelikož nejsem teplomil, snažím se doma udržovat teplotu kolem 21°C.
No a když si tak prohlížím ty threaty a vidím, že někteří masteři tu 70w výbojku strkaj až na 7 cm od kitek tak mě napadlo, že bych to ve výše uvedeném případě mohl posvítit i 100w. Nebylo by to zase o tolik dražší, jen se mi nelíbí, že stovka má už tu velkou objímku, a tudíž není tak foremná do mé skromné skříňky.
Tákže konečně se mi podařilo nakoupit ty krámy a postavit pachovej filtr. Bohužel nemám doma nic, co by tak smrdělo abych poznal že opravdu funguje. Vyšel mě na dost velký prachy, ale uhlí jsem jen odhadoval, a samozřejmě že ho bylo málo. Tak jsem ho trochu namíchal s perlitem.
Podcházet by nikde neměl, to jsem zkoušel plamínkem.
A to, z čeho jsem měl největší strach, že nebude stíhat větrák, se nekoná.
Větrák jede úplně v pohodě, a když k němu v boxu strčím zapalovač, tak okamžitě nacucne plamen a zhasne...
Zdravím. Ty máš ten pacháč na konci odtahu venku ze skříně? Neměl by jsi ho mít na začátku odtahu ve skříni?
Myslím, že by ti to mělo nasávat vzduch za skříně přes pachovej filtr a ven by ti šel přefiltrovanej vzduch. Takhle nasaješ vzduch ze skříně a mimo skříň ho budeš filtrovat, to mi přijde podivné. Myslím, že to nebude fungovat ideálně, tak jak by mělo.
Jinak pacháč je nádhernej.
Původní příspěvek od Radoslav Zdravím. Ty máš ten pacháč na konci odtahu venku ze skříně? Neměl by jsi ho mít na začátku odtahu ve skříni?
Myslím, že by ti to mělo nasávat vzduch za skříně přes pachovej filtr a ven by ti šel přefiltrovanej vzduch. Takhle nasaješ vzduch ze skříně a mimo skříň ho budeš filtrovat, to mi přijde podivné. Myslím, že to nebude fungovat ideálně, tak jak by mělo.
Jinak pacháč je nádhernej.
v cem vidis pricinu toho, ze by to nemelo fungovat? je to uplne normalni zpusob zapojeni, bud je filtr uvnitr a vzduch je nasavan, nebo je filtr venku a vzduch se pres nej vyfukuje ven.. mam to uplne stejne
Při tomhle zapojení se tlačí nevyčištěný vzduch ventilátorem do filtru, tudíž filtr je mnohem více namáhán. Pokud pacháč bude ve skříni a ventilátor na konci trubky venku bude odsávat, tak pachový filtr bude VOLNĚ nasávat nevyčištěný vzduch celým venkovním povrchem.
Původní příspěvek od Radoslav Při tomhle zapojení se tlačí nevyčištěný vzduch ventilátorem do filtru, tudíž filtr je mnohem více namáhán. Pokud pacháč bude ve skříni a ventilátor na konci trubky venku bude odsávat, tak pachový filtr bude VOLNĚ nasávat nevyčištěný vzduch celým venkovním povrchem.
Edit: tudíž mnohem líp filtrovat.
ne. jsi vedle, nemas pravdu. v principu je pachovemu filtru jedno kterym smerem pres nej prochazi vzduch a jedine co se namaha je ventilator. a tomu je taky jedno jestli tlaci, nebo saje.
citace:
Původní příspěvek od Radoslav Myslím, že to nebude fungovat ideálně, tak jak by mělo.