Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec hošani.
Rozhodl jsem se nějak vyšpekulovat kapku vyšší PH vody kterou používám na zálivku,tj kapku ho snížit,aby i čistá zálivka bez hnojek měla podobně nižší PH.
Našel jsem totok:
GH Dry pH Down
Výrobce: General Hydroponics
Navíc přináší některé základní živiny pro všechny vývojové fáze rostliny. Dusičnany, fosfáty, hořčík, síru a mikroprvky, což rostlině napomáhá v dobrém vývoji kořenového systému, šťavnatému listoví a bujnému květenství
No jedná se mi o to,aby i při tom hnojení ,nebylo toho všeho tak nějak moc.......
Máte s tím někdo zkušenosti..............
Chtěl bych to aplikovat jen na čistou zálivku,bez hnojek
Díkes.......
Objednané to je no když tak to pošlu potrubní poštou......
EDIT:
koukám,že téma ještě frčí,no po čase jsem zjistil že tento přípravek je vhodný spíše ke snižování PH v období květu,obsahuje notný díl fosforu
...to jen pro doplnění
Jo pouzivam to, EC to nezvysuje, respektive pri regulaci z pH 7,8 na 5,5 zvedne EC o 0,1. Mel by to navic byt pufr, takze by mel drzet pH, coz se moc nedeje. Pry to mam vic michat, ale kamos co to mel v bubleru rikal, ze to taky nedrzi, tak nevim. Pisou ze to je harm less, tak doufam ze aspon tohle je pravda..
MEDICINEMAN - ja mam skusenosti s PH- CANNA a PH- ADVANCE HYDROPONICS a u oboch musim pravidelne kontrolovat PH...ked spravim zalievku tak vzdy na dalsi den upravujem PH ktore vyskoci aj o 1...dalsie dni uz len sem-tam upravujem...takze by som sa necudoval keby fakt ten GH Dry pH Down nedrzal PH lebo zatial nepoznam PH- ktore drzi stabilne hodnoty
Ono taky dost zalezi na tom jake hnojiva pouzivate. Ja pouzivam Metropy a pH mi drzi stabilne, u nich je jen problem ze se musi michat v teple vode a pak tu vodu musite nechat alespon dva dny odstat, nez upravite pH, jinak vam to pH dost skace jak se ta voda ochlazuje na pokojovou teplotu.
Zalévám s hnojivem PH roztoku je 5,8
Zalévám jen vodou PH je 6,8
Chci srovnat to PH vody na stejnou hodnotu jako u roztoku s hnojivem
Kytary podlévám : co třetí zaletí s hnojkama,jinak odstátou vodou.
no a to kurewstvo na snížení PH obsahuje dost živin,tak mě zajímá,jestli toho nebude pro kytku celkově tak nějak moc.
Dík
čuss
Zalévám s hnojivem PH roztoku je 5,8
Zalévám jen vodou PH je 6,8
Chci srovnat to PH vody na stejnou hodnotu jako u roztoku s hnojivem
Kytary podlévám : co třetí zaletí s hnojkama,jinak odstátou vodou.
no a to kurewstvo na snížení PH obsahuje dost živin,tak mě zajímá,jestli toho nebude pro kytku celkově tak nějak moc.
Dík
čuss
Jak vyplyva ze zminky o zvednuti EC o 0.1, tak moc zivin nema. Takze bych se nebal. Jinak podle obrazku to mas od klecky, ktery ma take normalni tekute kyseliny/zasady pH+ a pH-. Tech se dava par kapek.
Původní příspěvek od MEDICINEMAN Pisou ze to je harm less, tak doufam ze aspon tohle je pravda..
Tak bohuzel to pravda neni. Nedoporucuju pouzivat v hline nebot to v ni zustava. Pri normalnim pouziti v kvetu s hnojkama (cca 0,03-0,05g/l) to bylo jeste good, ale maminy, ktere dostavaly ph- hnojkama podstatne min(0,05-0,07g/l) a vic pruplachu cistou vodou (0,1g/l) to za 2 mesice odrovnalo. Hned jsem sahnul po ol gut dusicny a fox. Chce to ale poradnej pruplach hliny, kterej jsem trochu podcenil . V takovyhle situaci bych ocenil pudni pH sondu.
Zdarek growri.Tehydcal ma pravdu.Jakou hlinu s PH namichat. Konkretne tady se o PH pise kdy se ziviny nejlip vztrebaji a kdy ne.V clanku je, ze PH pudy ma byt 6.8 a pak to zaliku zalivkou, nebo hnojkou s PH 5,7....jsem z toho trosku v pasti.Ma nekdo nejake rozumne vysvetlini http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
o a PH zmeris PH testrem...v kazde akvaristice, asi 150kc
jo taky by mne zajimalo jak je to stim ph tady na groweru vetsina lidi tvrdi ze nejlepsi ve hline je mezi 6-7 a tyhle typci vypadaj ze tomu rozumnej a u vsech kytek co sem se dival tvdej ze drzej ph oklo 5.5 http://www.youtube.com/watch?v=V1Ma7yeZWbY
ajatolah: je rozdíl mezi hlínou a hydrem pro hydro držim 5,5-6,5, pro hlínu tak o půl stupně vyšší
traged2: jde o to, že PH nebude stabilní, PH se bude postupně dostávat ke své původní hodnotě. pročti si téma ohledně vody od člena "farda", možná pochopíš líp
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.