Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jsem u kamaráda našel nového škůdce,měl problémy s rostlinkama,však žádný svilušky ani molice či smutnice nebo přehnojení,rozřízl jsem igelit na kostce a ejhle co jsem tam spatřil,tyhle malý mnohonožky neboli svinule,po rozřezání všech igelitů na grodan. kostkách jsme jich našli asi 50,přes den nevylezou ve tmě však vylezají ze svých ukrytů a mají radi vlhko nebo mokro,a protože se tahle hmyz zase živý rostlinkama je nutné najít vhodný prostředek na hubení toho věčného sajrajtu,nemáte s tím už někdo zkušenost ba neoběvilo se to u vás?
lepový desky už tam dávno má,ale nic na nich není,a biolit v době květu asi není zrovna dobrý,a pak si to zalízá i do rohoží ke kořínkům,takže nevím jestli i je napadá ten parchant
hele kamo to teda nevim kde pestujete ale tohle je podle me normalni svab pro jisto tu se koukni kolik ma noh ... , jestli ze se nepletu tak tohle je z bordelu a necistot. jestli je to ten svab tak ti nepomuze ani svecena voda tak mozna deratizace ...
Blabera gigantea - šváb obrovský - (100 mm), je největším druhem švába obývajícího vlhký humus deštných lesů. Je vejcoživorodý, pestré larvy podobné trilobitům žijí skrytě v rostlinném opadu. Na podráždění odpovídají slabým syčivým zvukem a při uchopení rukou se brání ostrými trny na nohách. Rozšíření: Neotropická oblast.
JO a jeste neco jestlize je to fakt ten svab tak mate nejakeho hodneho souseda teraristu kteremu jich par zdrhlo pac jsem se o to kdysi taky zajimal tak vim ze tady volne nezijou .....
kdysi se používali k léčbě tuberkulozy - neuspěšně
v některých kulturách a některé druhy se běžně do dnes jedí jako lahudka
řadí se mezi korýše
...ale nikde nic o škodlivosti ani kdo co jí...ale miluje suchá místa...takže máš-li problem zvedni vlhkost