Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Co vy na to....
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Fermer
Stálý Člen

Karma uživatele Fermer - 65% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 38  

Zdraví Co vy na to.... Příspěvek č. 1

Kouření marihuany snižuje úspěšnost umělého oplodnění
Zvětšit obrázek
IVF - Umělé oplodnění.


Odborníci z kalifornské university zjistili, že výsledky umělého oplodnění jsou negativně ovlivněny kouřením marihuany a to jak u matky, tak otce. Výsledky studie byly uveřejněny v odborném časopise American Journal of Obstetrics and Gynecology.

14.4. 2006 10:34
Vědci analyzovali možný vliv kouření marihuany na výsledek IVF (In vitro fertilizace -tzv. umělé oplodnění) u celkem 221 párů. Ukázalo se, že nejméně 10% žen a mužů kouřilo marihuanu rok předtím než podstoupili IVF. Až 3% žen a 0,5% mužů kouřilo marihuanu dokonce den před oplodněním.

Výsledky studie ukázaly, že ženy kouřící marihuanu někdy v životě byl zjištěn redukovaný počet oocytů (vajíček) a přenesených embryí, u žen kouřících marihuanu rok před umělým oplodněním byl počet oocytů snížen o 25%, a počet embryí o jedno ve srovnání se ženami, které nikdy marihuanu nevyzkoušely.

U mužů kouřící marihuanu rok před IVF byl přenos embryí u partnerky redukován o jedno. U obou partnerů kouření této lehké drogy kdykoliv během života ve srovnání s ostatními páry, snižovalo počet nalezených oocytů o 19%. Tato droga byla spojena rovněž s nižší porodní hmotností dítěte.

PEACE AND SMOKE FOR ALL

Old Post 15-04-2006 v 12:12 PM
Fermer je offline   Profil uživatele Fermer   Find more posts by Fermer   Foto galerie člena Fermer   Click here to Send Fermer a Private Message   Add Fermer to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fermer! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fermer
Stálý Člen

Karma uživatele Fermer - 65% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 38  

Příspěvek č. 2

2 juce: Tady mas jeste jedno takovy bezvyznamny minus... Kouření marihuany může dále přivodit chronickou bronchitidu, rozedmu plic (emfyzém) a další plicní onemocnění, varují experti z londýnské nemocnice St Mary"s Hospital. Kuřáci marihuany rovněž riskují rakovinu plic, jazyka a další typy rakovinných onemocnění. Britští vědci se rovněž domnívají, že kouření marihuany může stejnou měrou jako cigarety přispívat k srdečním chorobám. Pro prokázání této domněnky však musejí provést další studie. "Pokud by marihuana byla tak nebezpečná jako tabák, mohl by počet obětí drogy být značný," říká britský toxikolog John Henry.


"Způsobí-li cigarety mezi 13 miliony (britských) kuřáků 120.000 úmrtí ročně, mezi odhadovanými 3,2 milionu (britských) uživatelů marihuany by ročně mohlo být až 30.000 obětí," uvažuje Henry. "I kdyby počet úmrtí způsobený drogou tvořil jen zlomek z tohoto údaje, dala by se marihuana stále označit za vážné zdravotní riziko pro veřejnost," dodává. Počet skutečných obětí marihuany lze podle vědců jen těžko stanovit, protože většina jejích kuřáků holduje i tabáku. Navíc se mezi uživateli nelegální drogy špatně provádějí rozsáhlejší

studie.

PEACE AND SMOKE FOR ALL

Old Post 16-04-2006 v 11:32 AM
Fermer je offline   Profil uživatele Fermer   Find more posts by Fermer   Foto galerie člena Fermer   Click here to Send Fermer a Private Message   Add Fermer to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fermer! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

Fermer: jedna výhrada spešl k Tobě - je hezký, že uvozovkami uvádíš citace, ale bylo by ještě hezčí, kdybys nebyl línej sem hodit taky info, z čeho cituješ .

Takže úmrtí způsobená drogou..... myslím si, že je zcela neakceptovatelné, aby byl dětem pod 18 let podáván jakýkoliv příznaky onemocnění mírnící přípravek s obsahem alkoholu. Jestliže zabíjí marihuana (NIKOLI JEJÍ KOUŘENÍ), jak můžu mít jistotu, že když alkohol také zabíjí, že ta tinktura moje dítě nezabije???

Nebo, Fermere, Ti poněkud tupé zaměňování způsobu užití za příčinu problému připadá zcela OK?

Old Post 16-04-2006 v 12:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fermer
Stálý Člen

Karma uživatele Fermer - 65% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 38  

Příspěvek č. 4

ne f poho... ja tady nechci delat chytryho nebo psat ze ganja jako takova se psatna kua. Marihuana je neškodná
versus
Marihuana vede k šílenství, k tvrdým drogám a ke smrti


Tyto dva mýty je dobré hodnotit pohromadě, neboť jsou vlastně dvěma stranami jedné mince.
Marihuana je droga, neboť za drogu považujeme takovou látku, která má psychotropní efekt (ovlivňuje prožívání a chování člověka) a její užívání může vést k závislosti. Užívání marihuany s sebou nese množství konkrétních rizik, která souvisí nejen s drogou samotnou, ale též s okolnostmi jejího užívání a psychickými dispozicemi uživatele. Tato rizika nelze předem s naprostou jistotou odhadnout a určit, jaký bude mít droga okamžitý nebo dlouhodobý vliv na konkrétního jedince. Velká část pravidelných uživatelů marihuany bude dlouhodobě bez výraznějších potíží.
Na část uživatelů ale zanechá marihuana nepříjemné stopy: užívání marihuany jim brání vést plnohodnotný život nebo se dokonce stávají pacienty psychiatrických zařízení. Zhodnotit, jaký měla marihuana podíl na jejich potížích (oddělit příčiny od následků), je zpětně často nemožné.

Je pravda, že každý uživatel marihuany riskuje rozvoj závislosti.
Ale: závislost má individuální charakter a známe dlouholeté závislé uživatele, kteří v životě fungují k relativní spokojenosti vlastní i okolí.

Je pravda, že každý uživatel marihuany riskuje vypuknutí duševního onemocnění (psychózy).
Ale: marihuana sama duševní chorobu nezpůsobí, jen může přispět k jejímu vypuknutí, pokud je člověk predisponován. Ovšem nikdo o sobě nemůže říci, že takové dispozice nemá. Také hladina stresu, která stačí k probuzení duševního onemocnění, je u každého jiná. U někoho je to jeden nebo několik experimentů s marihuanou, jiný neonemocní psychózou ani po letech užívání nejrůznějších drog.

Je pravda, že část uživatelů marihuany přechází během své drogové kariéry na tzv. tvrdé drogy – v našich podmínkách především pervitin a heroin.

Je pravda, že většina klientů léčících se ze závislosti na drogách má ve své anamnéze užívání marihuany.
Ale: marihuana sama k tvrdým drogám nevede (stejně jako k nim nevede třeba tabák a alkohol). Uživatelé marihuany (coby nelegální drogy) se ale častěji ocitají v prostředí, kde jsou dostupné další drogy.


Domníváme se, že jednou z hlavních příčin tohoto jevu je ilegální statut marihuany.
Zde je také třeba pozorně sledovat logiku příčin a následků: zatímco počet uživatelů marihuany se v ČR odhaduje na 200.000 až 450.000 (min.2x týdně, podle: Zábranský, 2001), počet tzv. problémových uživatelů drog (injekčních uživatelů opiátů a pervitinu) se pohybuje mezi 37.000 až 45.000 (Zábranský, studie PAD). Z toho je zřejmé, že na tvrdé drogy přechází pouze menší část uživatelů marihuany. Teorie „vstupní drogy“ tedy neplatí. Drogová kariéra je kontinuální proces, ovlivněný individuálně mnoha faktory. Přechod z jedné drogy na druhou (nebo přechod na rizikovější způsob aplikace) je ale vždy významný mezník v životě uživatele, kde rizika jsou jen částečně předvídatelná a důsledky často katastrofální.

Jo a cituju z nakejch clanku o ganje...

PEACE AND SMOKE FOR ALL

Naposledy upravil 16-04-2006 v 14:53 PM

Old Post 16-04-2006 v 13:04 PM
Fermer je offline   Profil uživatele Fermer   Find more posts by Fermer   Foto galerie člena Fermer   Click here to Send Fermer a Private Message   Add Fermer to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fermer! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 5

Vsechno skodi.Pri vstupu na silnici me muze prejet auto stejne jako pri huleni travy muzu chytnout bronchitidu.Jde o to si to vzdycky srovnat s tim co delame bezne a je reklativne neskodne.Jinak i kdyz by huleni snizovalo sanci umeleho oplodneni je sice hezky,ale chtelo by to srovnani jak ovlivnuji sanci umeleho oplodneni napriklad cigarety atd.To uz se vetsinou nikde neuvadi,takze se vlastne vytvari jednostrannej pohled na vec.Ono muze snizit sanci na umelehe oplodneni treba i obycejna cokolada.Tak pak si vyber..A navic co me ma zajimat nejaky plozeni?Copak nonstop delam potomky bo co?Vetsinou si lidi na to delani potomku jen hrajou,takze se to vetsiny netyka.A i kdyz by,tak se z toho taky neposeru a je mi to taknejak fuk

Uz nevedi co by si na travu nasli a tak se v tom rejpaj aby se alespon neco z toho mala skodlivyho naslo a aby to mohli dal podavat a dokazovat jak je trava silene nebezpecna.Jinak existuje vaporizace a oralni konzumace travy.To jsou neskodny cesty konzumace,ale to se uz nikde v 99 procentech pripadu neuvadi.Kdo chce ma na vyber jestli hulit,jist a nebo vaporizovat.Tak o co gou.Samozrejme to muze pomoct jedine proti chorobam zpusobenym kourenim,proti ty neplodnosti asi ne.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 16-04-2006 v 14:18 PM

Old Post 16-04-2006 v 13:30 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Majkuk
Nový Člen

Karma uživatele Majkuk - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 8  

Příspěvek č. 6

Uplne suhlasim s Jahudkou: ,,Uz nevedi co by si na travu nasli a tak se v tom rejpaj aby se alespon neco z toho mala skodlivyho naslo a aby to mohli dal podavat a dokazovat jak je trava silene nebezpecna.Jinak existuje vaporizace a oralni konzumace travy.To jsou neskodny cesty konzumace,ale to se uz nikde v 99 procentech pripadu neuvadi.Kdo chce ma na vyber jestli hulit,jist a nebo vaporizovat.Tak o co gou.Samozrejme to muze pomoct jedine proti chorobam zpusobenym kourenim,proti ty neplodnosti asi ne."
Chcelo by to citat Velka kniha konopi-Rowan Robinson

Old Post 19-04-2006 v 13:40 PM
Majkuk je offline   Profil uživatele Majkuk   Find more posts by Majkuk   Foto galerie člena Majkuk   Click here to Send Majkuk a Private Message   Add Majkuk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7

http://www.ereska.cz/cannabis/Marih...ubory/frame.htm (bod 9, Marihuana a účinky na plodnost)
a groweři, tohle je Léčitelství, takže, prosím, akceptujte moji likvidaci příspěvků, které pouze stvrzují, že dotyčného koule jsou v chladu

Old Post 30-04-2006 v 11:40 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:23 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9897380 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív