Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Verili by ste tomu, ze sa da lahko spravit COOL TUBE ? Mam taky problem v mojej skrini (klikni na linku v podpise) - je tam moc teplo. Rozmyslal som nad cool tube, ale to je cca 2000,- Sk tak nas s kamosom napadlo, vyrobit si nieco podobne. Podstata bola investovat uplne minimalne. Celkovo ma to stalo 150 Sk za sklo (aj tak si myslim, ze ma pekne natiahli). Stavba je jednoducha, bonecko a hned to vsetko ide. Je pravda, ze mi to trvalo 3 hodiny, ale keby som mal vsetky potrebne veci tak to mam aj do hodiny. Ak chcete, mam aj nejake foto
Co myslite, mohlo by to takto fungovat, nie ? Zajtra pribudne test na HPS 400W + 2ks ventilatory 100m3/h.
Inac, sklo je uplne obycajne, hrubka asi 4mm, vraj to nevydrzi ziadnu tepelnu namahu, tak uvidime, sam som zvedavy... Prinajhorsiom budem muset kupit kvalitnejsie sklo, ktore vydrzi aj nejaku tu teplotu.
Este k tym bocniciam. Su vyrobene s podobneho materialu, ako sololit, ale pevnejsieho. Tazsie sa s tym pracovalo ale myslim, ze sololit by sa mi zlomil uz davno. Takto mam pocit, ze to viac vydrzi. Obalene je to provizorne alobalom aby to odrazalo teplo.
Myslím si, že se nejedná o cool tube, ale o domácí stínítko se sklem a odtahem. To tube v názvu totiž znamená trubka/válec. Nic proti, jen ujasnení terminologie.
Hezky, ale to sklo si tam dal uplne na hovno...potřebuješ borosilikat, kterej ti nepohlcuje to malo dobryho spektra pro tvoje kytičky...jinak pod čtyř kouli bych si možna tipnul, že i praskne Jinak cos vyvadel s tema kytkama, ze to mas tak žluty?
indicky-konopi: neviem presne, ktory faktor to ovplyvnil, ale mohol jeden z tychto:
- vysoka teplota (32-33, maxima aj 35, preto tento vynalez)
- vysoke PH (zalievka 7.5-8)
- jemne prehnojenie (nie ze by vysoka koncentracia ale 2 zalievky po sebe som hnojil 100% davkou hnojiva na kvet, cize 1den zalievka s hnojivami, 2den nic a 3den zase zalievka s hnojivami
- dcerenky boli blizko vybojky
vsetky faktory som sa snazil eliminovat. Neviem, kedy by sa im ta farba mala vratit, resp. ci im nevadi nieco ine (nedostatok PK ?)
PH 8 ma moja voda. asi 2 tyzdne jej uz upravujem PH na 6.5
no to som nemohol nikde najst... ze ake spektrum mi to vlastne prepusta a ake nie.. A borosilikatove sklo alebo sklo s inou zmesou - bezpecnostne, bude to v pohode ?
Keby som mal moznost kupit sklenenu tubu tak tu takto nevymyslam...
Imho je význam borosilikatového skla přeceňován. I pod křemičitym ti to vcelku v klidu vyroste. Takže bych neřekl, že je to na ho*no, ale že to není ideální.
Původní příspěvek od kafevar Imho je význam borosilikatového skla přeceňován. I pod křemičitym ti to vcelku v klidu vyroste. Takže bych neřekl, že je to na ho*no, ale že to není ideální.
myslim si ze je to jedno a to sami borosilikat a borokremik
praxer: Ano, papierova krabica moze chytit. Nikde tu preto neni pouzita. Je tam 4mm doska podobna sololitu, ktora je pevnejsia a navyse je kvoli tomu obalena alobalom.
Zaujimave by bolo vediet, pri akej teplote by sa tam ten papier mohol chytit a kolko ma horuca vybojka najviac...
to ci vidno kliknutim na dany link je POKUSNA krabica (v ktorej zhodou okolnosti davnejsie boli kvetinky) koli otestovaniu v "realnych" podmienkach. Meral som teplotu vnutri, aj ked je jasne, ze bezne growerske skrine su vecsie (na druhej strane som ju zase zhora uplne nezakryl).