Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » účinost konopné masti v %tech
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
mel by test smysl?
ano,mohl by pomoci pro dobro věci(snížení demonizace rostliny)
marná snaha
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

účinost konopné masti v %tech Příspěvek č. 1

co takhle dat do kupy urcity pocet dobrovolniku s lupenkou a zjistit uspesnost konopne masti v %tech?
O lupence jsem se docetl v podstate jako o nelecitelne kozni nemoci.Ale jsem neverici Tomáš :-)

Podminkou souteze by byla fotodokumentace před a po použiti,at je vysledek jakykoliv+ to ze by testujici uvedl treba:,, pani Marta z okrecu Olomouc,věk 42 ,,

pak by se to mohlo predat nejakemu odbornikovi ze zdravotnictvi,treba Rathovi ,nebo poslat do Občanskeho juda ,nebo to proste troubit jak to jen pujde.

He,teda zalezelo by jak by to dopadlo.

prvni otazka:kolik myslite,ze by se takoveho testu melo zucastnit lidi?

druha otazka:anketa

Old Post 26-02-2006 v 08:45 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2

Pokud bude cílem pouze to, že lidi dotazující se tady, pomáhá-li tráva na lupénku, budou mít nějakej přehled více informací (20 lidem pomohlo, 5 lidem nepomohlo, 2 lidem zhoršilo), pak to smysluplný IMHO je.
Pokud bys s tím měl vyšší ambice (předat někomu ze zdravotnictví), smysl by to IMHO nemělo . Vezmu onen hypotetickej příklad, že dvěma to lupénku zhoršilo - my nevíme, jestli se lupénka zhoršila po aplikaci masti, stejně jako nevíme, jestli se těch 20 lidí zlepšilo kvůli masti (myslet si to můžeme, o tom žádná, ale chceme-li to na tom něco stavět oficiálně, je to IMHO předem odsouzený nejen k nezdaru, ale i k výsměchu ).
Jediný, co mě napadá, je nechat na čtenáři, aby si udělal sám svůj názor, jestli výsledek akceptuje bez nebo s výhradami či neakceptuje vůbec.

Takže troubit, že marjánka může pomoct, ANO, troubit, že vím, že mojí kamarádce (mamce, tetě, bráchovi, tátovi, dědovi...) marjánka pomohla - ANO.
Troubit, že na základě průzkumu, internetovýho a zcela neprůkaznýho, marjánka prostě pomáhá na lupénku - NE.
Já osobně to nedělám proto, že bych tím dala do ruky argument, proč odmítat další "pomáhá to" - NO JO, TO ZNÁME, TO UŽ TU BYLO, TO UŽ ZKUSILA BANDA FEŤÁKŮ, NENÍ TO NĚCO PODOBNÝHO?

Naposledy upravil 26-02-2006 v 09:17 AM

Old Post 26-02-2006 v 09:09 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

nejvyssi ambice nechtel bych aby to pomohlo jen lidem dotazujicich se zde.Tech je sakra malo.
Rovnez test by nemusel probihat jen na uzivatelich konopi.
Kdyby to dobre dopadlo,stacilo by treba zverejneni v novinach.
Oficialne,neoficialne,proste by se lidem ukazaly vysledky v praxi.

Cilem by mela byt zvysena poptavka po konopnem produktu u nehulici vetsiny

Old Post 26-02-2006 v 09:35 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4

Mno možná by se dal ukecat nějakej redaktor, aby to zveřejnil. Jen, prosím, počítej s tím, že to bude napadeno odpůrci, kteří si dají tu práci (nevelkou, stačí poukázat na relevanci tohoto výzkumu ) a seženou hafo argumentů proti, a že to možná zdiskredituje případné další, a lépe podložené, snahy o rozšíření možného léčebného využití marjánky.
Ale netvrdím, že to URČO bude průser pro další snahy, to nevím a vědět nemůžu . Takže je to jen upozornění, jestli jsi i tohle vzal v úvahu .

Test by samozřejmě nemusel a asi ani NEMĚL probíhat jen na uživatelích konopí, resp. na huličích. Vzhledem k tomu, že se v ČR provádí (jestli už neskončil, nevím, stejně jako ještě neznám výsledky) oficiální, odborníky vedený a plně podložený test přípravku s obsahem THC (Sativex), a nikdo se k tomu už nijak výrazně nevyjadřuje (média - ale možná budou, až se ofiko oznámí ukončení a výsledky testu), vidím cestu stále stejnou - prostě když se mě někdo zeptá, jestli tuším, zda by na jeho problém mohla marjánka pomoct (a já vím, že se někdo v tomto smyslu vyjádřil - třeba k té lupénce), tak mu to řeknu. Výzkumy, které budou schopny změnit něco oficiálně (třeba akceptaci léčebnýho využití marjánky) nechávám těm, kdo se v tom vyznají, mají na to vzdělání a zkušenosti a vědí, jak na to. Lidi se stejně budou stále ptát "máš s tím zkušenosti?" nebo "co si o tom myslíš?", aspoň dle mých dosavadních zkušeností. Takže se nepokouším něco zoficializovat, když vím, že neoficiální cesta je často používanější a použitelnější.

Old Post 26-02-2006 v 10:05 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5

nu coz at to dopadne jak to dopadnout ma.

Spis bych potreboval probrat,jak dlouho by mel dobrovolnik masticku aplikovat,aby to k necemu bylo.A kolikrat za den.Stacilo by 1x denne pred spanim?
Je to dulezite,to abych si udelal predstavu,jake mnozstvi by dobrovolnici meli fasovat.
Test by probihal pouze lokalne,na nejhnusnejsim fleku.

Old Post 26-02-2006 v 10:53 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 6

Ja to ted zkousim a bude to zkouset i dost znamejch.Ovsem jde o to,jestli zlepseni nenastava uz jen po aplikaci samotne vazeliny i bez THC primesi.Vsechny tyhle vlivy se musi vyloucit.Taky to chce mezi vzorky masti zaradit nejaky placeba o kterejch budes vedet jenom ty.Jedine tak dosahnes jakesi objektivity pokusu.

Namazni to 2x denne a za 2 dny bys mel uz videt zmeny.Trosku problem je,ze tu mast kazdej dela stejne jinak,lisi se i recepty.Tudiz vysledky nejdou ani oficialne nejak sesumarizovat a pouzit.Je to zalozeny hodne na nahode a stesti jak se zrovna tobe povede mast vyrobit.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 26-02-2006 v 10:57 AM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7

No chceme-li pouze pomoci, myslím, že placebo je dost nemorální .
V placebem kontrolovaných studiích se při razantním zhoršení stavu ze studie vylučuje, aby mohla být zahájena léčba. Když byl někdo ve studii interferonu na RS, směl dostat (plácnu) 2x 5g methylprednisolonu i.v. Byla-li nutnost podat další infúzi, byl ze studie vyřazen, protože by to zkreslilo výsledek a zároveň pacient přece není rukojmí, aby jenom proto, že je ve studii, mu byla odmítnuta léčba .

Jahudko, nezlob se, ale buď dělej výzkum podle všech pravidel, anebo do tohohle nemotej placebo . Nechci Tě naštvat, tohle se mi jen hodně nelíbí . Dneska už se, pokud vím, dělají snad výhradně DVOJITĚ SLEPÉ placebem kontrolované studie - takže pokud do toho placebo, pak vést lidmi, kteří vědí, o co gou. A nechtěla bych být na místě toho, kdo bude psoriatikovi vysvětlovat, že jemu to nepomohlo, protože jsme mu ÚMYSLNĚ DALI cosi, co bylo definováno jako placebo. Stejně jako bych nechtěla číst zkušenosti někoho, kdo z vlastní zkušenosti bude tvrdit (právoplatně), že mu marjánková mast nepomohla, že je k hovnu a každýmu ukáže, co dostal na patlání a ukáže jim fleky lupénky. A už vůbec bych nechtěla být u toho, až mu někdo řekne "vole, tohle je čistá vazelína, kterej magor ti nakecal, že to je marjánková mast? a kdes to vzal?"
Prosím, placebo do toho netahejte . Každý pacoš účastnící se placebem kontrolované studie podepisuje vědomý souhlas. Nestačí zjistit sami pro sebe, jak na tom marjánková mastička je? Když už se toho xerthon je ochoten ujmout, proč to nevzít jako vzdělání sebe sama pro to, abychom to mohli předávat dál, ale strkat do toho nějaký placebo a tvářit se, jak je to boží výzkum?

Xerthone, nevím, jestli moje mast je skvělá nebo ne, zatím pomohla na lupénku, ekzém, bolavý klouby a alergickou vyrážku, teď vyrábím další, ale bude až za tři týdny, takže kdyžtak napiš, pošlu.

Naposledy upravil 26-02-2006 v 11:40 AM

Old Post 26-02-2006 v 11:32 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 8

Pokavad se nejedna o nejakou smrtelnou nemoc a nebo nemoc s trvalymi nasledky tak nespatruju v placebu nic spatnyho.Naopak je treba aby se zjistilo jestli to opravdu funguje a nebo ne.Nikomu to ublizit nemuze a celkove to je ku prospechu veci.Ja sam na sobe placeba taky zkousim.Neco jinyho to je u zavaznejch nemoci a neco jinyho u obycejny masticky ktera ma slouzit vesmes proti koznim nemocem.Tyhle testy se delat proste musej aby se zajistila objektivita a zjistilo se kolika procentum lidi to pomaha atd..
Dalsi vec je ta,ze clovek kterej by placebo dostal by se to taky dozvedel.Samozrejme az po probehnuti pokusu.Dalsi varianta je na moznost placeba dotycny lidi upozornit,ale tim by se uz jejich chut k tomu to zkouset ponekud snizila coz samozrejme nechci.
Mno a moralni,nemoralni to je mi vcelku jedno.Pro me je dulezity zjistit jestli to funguje.Hitler delal taky plno nemoralnich pokusu a tezime z toho dodnes a vymozenosti ktery diky tomu vznikly se nikdo dobrovolne nezrekne.Uvedom si navic,ze jde o zkousku neceho co nikomu zdravi poskodit nemuze at aplikuje placebo nebo skutecnou konopnou mast.Tahle mast neni prece urcena pro leceni zavaznejch onemocneni.Navic kazdymu reknu at to zkousi jen na cast nemocne kuze prave z duvodu objektivity a aby byl videt rozdil.Nemam rad dohady,chci proste vedet co na tom je a jestli to opravdu facha a neni to jenom vyzdvihovana vec priznivcu konopi aby se ukazalo jakej je konopi vselek aby se konecne zlegalizovalo.Tohle prave nemam rad a proto chci objektivne zjistit kde je pravda.Tady na groweru a ani jinde jsem o nejakejch testech nenasel vubec nic.Ale dockate se to se nebojte he he..

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 26-02-2006 v 12:49 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9

Jednoduše řečeno - chcete-li někomu pomoct a nejste-li lékaři a nemáte-li zázemí, prosím, nepokoušejte se zvyšovat váhu svého konání tím, že do toho zatáhnete kusy odbornosti. Pak mi v hlavě vyvstává otázka, jde-li po pomoc někomu, anebo o adorování sebe.
To, že se na někom budu něco zkoušet, ale neřeknu mu to, co kdyby s tím nesouhlasil - to o čemsi svědčí, aspoň pro mě.

Naposledy upravil 26-02-2006 v 15:08 PM

Old Post 26-02-2006 v 13:56 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 10

Jedubabka - Ja jim to ale reknu,ze to na nich budu testovat.Dokonce se budes mozna divit,ale dost lidi s placebem vedomne souhlasi.Navic si myslim,ze je rozdil zkouset placebo na cloveku kterej je tezce nemocnej a pri koznim onemocneni.Rozhodne to neni mysleny spatne..Je to prece pro dobro nas vsech zjistit co na tom opravdu je a jestli to opravdu funguje.Taky je pravda,ze kolikrat i placebo zabere (psychika).Pokud by to tak bylo i v pripade konopne masti,nemuseli by jsme se s tim cca mesic varit.No nebylo by to skvele?

Fakt neminim nikomu ublizovat mymi pokusy a nekoho tim ohrozovat.Mam taky soudnost a tak nejak stanoveny prirozeny hranice kam az se da zajit.Navic nakonec treba ty placeba nebude ani mozny z urcitejch duvodu uskutecnit a budu muset testovat klasickou cestou.Kvuli objektivite bych je do toho samozrejme zaradit chtel (placeba).Pokavad mi to bude umozneno,rad to vyfotim a dam sem na grower.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 26-02-2006 v 15:54 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 11

jedubabka:tchyni mast pomohla z bolakem na noze,se kterym zadne predepsane masti neudelaly nic.Ženě uplne,uplne zmizela bradavice,ktera se nelepsila ani po vlastovicniku.Svagrova ma lupenku,ale ze pry ji to palelo.Ma z toho strach.S tim posilanim pomalu,ale pocitam s tebou :-)
Nejdriv chcu 100 dobrovolniku at se to dobre pocita

jahudka:myslis ,ze by stacily dva dny?Ja myslel tak 14ti deni mazani,ale nevim

edit: a masticku mi poslal jeden hodny clovek tady odsud :-)

Old Post 26-02-2006 v 18:47 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 12

xerthon - Ja osobne si myslim,ze to funguje.Mel jsem nejakou vyrazku na obouch rukach.Na jednu jsem mazal 2x denne tuhle konopnou mast a na druhou ruku nic.Mazal jsem to po dobu 2 dnu a videl jsem ze se to zlepsuje a uz to zmizelo.Problem je ten,ze to zmizelo i z druhe ruky prirozenou cestou bez zadny masti tak nemuzu rict,ze me to na 100 procent vylecila konopna mast.Kazdopadne ruka kterou jsem mazal se uzdravila driv.Jestli se mi to jeste nekdy stane chtel bych ruku mazat jenom samotnou vazelinou abych zjistil jestli lecivej ucinek by nemela i samotna vazelina bez THC primesi.
No a 2 dny by mely podle me stacit.Ja za tu dobu pozoroval viditelne zlepseni.Ovsem to muze bejt individualni a zalezi na povaze onemocneni.Zmeny muzes nekdy pozorovat az za delsi dobu,ale myslim ze u koznich onemocneni bys mel videt rozdil uz za 2 dny.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 26-02-2006 v 18:56 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Celller
Stálý Člen


Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 726  

Příspěvek č. 13

Cau, ta mast nemuze uskodit, ta muze jen pomahat, nedela se z niceho spatnyho, delal jsem ji doma, puvodne pro babicku na koleno, ale ta uz ma umely, tak ji nepotrebuje, maze se s ni teta, jeji dcery manzel ma bratra, ten ma lupenku, taky pouziva tu mast, ja jsem si s ni mazal ruce, obcas se me zacnou loupat- atopicky ekzem, jednoznacne pomohlo, jeste ji mam na dne slenicky, kamaradova mamka ji vari taky, od te jsem si bral sklenicku pro kamaradku, ktera ma ekzem, taky ji pomaha, 3dny po tom co si to zacala mazat byly vysledky prokazatelne, dalsi priklad, clovek po operaci kycle si od kamosovi mamky mast pravidelne bere, je lepsi uz jen proto, ze je to 100%prirodni, ne nejaka hormonalni mast, nerikam, ze pomuze na vsechno, ale pomuze na spoustu neduhu a nemoci nebo je alespon zmirni, urcite ma silne antibakterialni ucinky

Old Post 26-02-2006 v 22:22 PM
Celller je offline   Profil uživatele Celller   Find more posts by Celller   Foto galerie člena Celller   Click here to Send Celller a Private Message   Add Celller to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Celller! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:28 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
16-12-2015 - Konopná mast v obrazech. - 376 odpovědí
11-10-2004 - Test konopné masti - 6 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1984260 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív