Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Skříň:
Celá má vnitřní rozměry 152v x 77š x 42h ale příčka na který jsou květináče se dá dát do libovolný vejšky po cca 4cm.
Je z dřevotřísky. Měl jsem v plánu použít bílou barvu. Ta s*ině se nechtěla chytnout, tak jsem to vylepil papírem. V budoucnu bude fólie z growshopu.
Světlo:
na růst nejdřív 100W HPS (narva) + 11w zářivčička.
Asi 14dní po přepnutí mi pošta konečně doručila i tu 150W Son-t
Stínítko(ka) je bastl na výrobu bylo potřeba: nůžky, sešívačka, hlníková fólie(používá se jako součást tepelnejch izolací, je to takovej tlustej alobal)
Ventilace:
přítah - 12cm větrák 24V 6W
odtah -
PC větrák, dokud je zima tak to zvládá. Na léto už mam nachystanej Sunon [edit: lol hodně naivní představa]
Ofuk kytek - největší hovaďák z toho co jsem našel doma - 12cm, při 16V 8,5W. Je nasměrovanej tak aby foukal zrovna i na výbojku. Je nasměrovanej stejně jako přítah.
Napájení trafem po autodráze (možnost regulace otáček). A ten 24V samostatným trafem. V růstový fázi běžel nonstop "ofuk" a zbytek jen když svítila výbojka (aby byly pořádný stonky). V květu zas jede nonstop jen přítah. Aby srazil vlchkost (teda né že by byla tak veliká) a taky aby měly kytky co dejchat...
[edit: že jsem to nenechal běžet nonstop všechno...]
Spínací hodiny:
Digitální Solid za 250. Bez problémů
Hnojky:
Věcem z growshopu se nebránim. Až budou ňáký chechtáky tak do toho(možná) investuju.
Na růst:
wuxal super - jak známo NPK 8-8-6 (58kč 250ml)
jsem střídal s floranem NPK 6-7-7 (i když ho moc lidí nepoužívá - mezi levnejma neni špatnej) (42kč 0,5l)
Vermesfluid - supr věc, výtažek s vermikompostu. Je popsanej jinde, ve stručnosti: enzymy, růstový stimulátor, prevence proti plísním, čistě bio(1l 58kč)
Během růstový fáze jsem mix hnojiv (většinou wuxal s vermesfluidem pak i hořkou sůl nebo někdy jen vermesfluid) občas i kropil na listy. Zkušenost kladná, protože kytka rychlejc reaguje. Jen to občas chce listy omejt proudem čistý vody z rozprašovače.
A pro všechny wuxalisty - nepodceňujte hořčík!!! Furt jsem si říkal že bude stačit hořčík z dolomitskýho vápence a vermesfluidu, ale to je omyl. Investice (38kč) do síranu hořečnatého se vyplatí! (Asi to bude tim že dolomit působí dlouhodobě a né okamžitě)
Na květ:
OBM + někdy floran, jindy zas wuxal protože v OBMku nejsou stopový prvky, ani skoro žádnej dusík kterej je v menší míře potřeba furt. Koncentraci OBMka jsem postupně zvyšoval, wuxalu zase snižoval. Vermesfluid - asi do půlky květu(pak došel a pro další pujdu až na příště).
A Nakonec:
Final Solution
(13 dnů před koncem konec hnojení, 1den nic, 6dnů voda+FS 3 dny flushing vodou, poslední 2 dny už jen potmě bez ničeho)
Substrát:
"Zahradnický substrát B" viz. www.raselina.cz - IMHO lepší alternativa k substátům Agro
namíchanej by oko s perlitem
+dolomitský vápenec (úprava PH, zdroj hořčíku a vápníku)
+na dně drenáž z keramzitu
Květináče:
Všechno co se našlo (a když ne tak muselo koupit)
2ks - 7,5l, 1 ks 5l, 1ks 3l(uzkej ale vysokej) a uřízlá 2l petka.
Na měření PH mam klasický papírky .
Vlhkost jsem během růstu zvedal rozprašovačem + miskou vody s perlitem.
Přesnou cenu nevim, Aktualizace 21.3.06 přibližně jsem to počítal tak se to do 1500 vejde. Až na spálenou elektriku tam je započítaný všechno - dost věcí bylo doma
Kytky:
3 ks Blue Mystic x Chronic (ze semínek) který se nakonec ukázaly bejt všechny samice
thx podporujícímu členovi. Doplněno nonamem z letošního outdooru (kříženec skunk#1 s "něčim")
Na fotkách jsou v růstu přibližně měsíc (ten noname je o pár dnů starší). S přepnutím se čeká na 150w lampu (nedočkaly se a tak byly 14dní přeplý pod stovkou).
Zatim jsou tvarovaný drátama, ale asi budu muset sehnat ňákou mřížku na Scrog. Zastřihlý byly jednou.
nzdar,
vypadá to celkem pěkně, chci se tě zeptat to hnojení postřikem tam dáváš ten vermesfluid? a ještě kolik si tak zhruba dával toho vápence? ten se tam dává kvůli ph, nebo je dobrej i na něco jinýho?
dik a přeju hodně zdaru
R.
Ta 150w bohužel furt nepřišla (fuck pošta). Kytky jsou cca 12 dnů po přepnutí. Z řad nonamů jsem usekl několik samců. Jako samice se ukázaly 2nonamy, a 1BM zbylý 2 BM zatim nevim.
Scrog je na světě. Rám mřížky je z tlustýho drátu a vyplejtal jsem to bílou nití.
Alspoň jedna fotka, lepčí než nic, nevšímejte si toho prostříhanýho samce vepředu, ten je na kontrolovaný opýlení.
Po připojední tý stopadesátky (když bylo 14.dnů po přepnutí) kytky vůbec nepoznávám, tak během dvou dnů začaly dělat paldy. Hnojim to do zálivky půl na půl OBMkem s floranem, samozřejmě že v odpovídající koncentraci(dnes jsem dal místo floranu wuxal) tak každej druhej den koncentrací asi tak poloviční proti maximu z etikety(zalívám to denně, musim koupit misky pod květináč aby to vydrželo dýl), Kromě toho tam jde vermesfluid s hořkou solí. S postřikem už jsem rači zkončil.
PH se trží tak na těch 6 - 6,5 přesnějc se to podle těch laknusovejch papírků nedá poznat. To asi díky tomu že z vodovodu teče ph přibližně 6
Docela často prostříhávám/skracuju některerý cípy listů aby světlo prosvítilo co nejníž. Zas né moc protože pak by vyrazilo moc listů na palicích. A taky jsem ostříhal věčinu těch malejch bočních větviček co by k mřížce určitě nedorostly...
Jeden BM x Ch udělal i pár koulí . Vždy jak ňákou oběvim tak jde pryč. Naštěstí to s oprcaností neni tak strašný. Hnojení dostávaj furt +- to samý (wuxal, OBM, hořká sůl, Vermesfluid) Jen koncentraci OBMka jsem zvednul - tak 8-10ml na 1,5l PETku. Tento mix do vody přidávám každý 2-3dny.
Dnes jsem vyměnil umístění výbojek. Odstranil jsem tim dost podstatnou chybu. Že mě to nenapadlo zrovna dát výkonnější výbojku blíž k ventilátoru . Díky tomu klesla teplota , se kterou jsem bojoval když byly teplejší dny. Řešil jsem to otevřeným oknem přes celej den. A klesla i přes to že jsem dal výbojky o cca 3-5cm blíž k vrcholům. Teď jsou cca 20cm nad vrcholama.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Pokud to někdo čtete tak bych měl dotaz:
Koupil jsem dneska supersivit (neboli trichodermu). Má to cenu jí ještě aplikovat (42.den po přepnutí)? Nebo jí nechat na příště?
Sice se žádná plíseň neoběvila, jde spíš o prevenci a o její další účinek - měla by fungovat jako stimulátor růstu a zvětšení odolnosti proti strsům.
Pekné,ale som si všimol,že máš výkonnejší(asi 3x) vetrák na príťah ako na odťah.Na odťah daj vždy najsilnejší vetrák,ak chceš aj aktívny príťah(aby si moc nebrzdil výkon odťahu),tak tam daj taký istý,alebo ak nemáš aj slabší,ale dorob otvory aj na pasívny príťah,aby si nemal v skrini podtlak a tým pádom zníženie výkonu odťahového ventilátora.
expiry_date1:
jj máš pravdu, když jsem řezal ty otvory tak jsem o tom tolik nevěděl. Na léto to bude nutnost. Sunon na odtah už je nachystanej.
Ale ten podtlak nebude tak strašnej protože dveře nejsou úplně těsný tak ten rozdíl fouká ven prakticky po celým obvodu skříně.
Jasné,ja som myslel podtak naopak(pri slabom príťahu),teraz tam máš vlastne trošku pretlak .Ale zase to je fuk,furt tam nejaký pohyb bude ,hlavne aby neboli problémy s teplotou.
btw,ale sú pekné,tak im asi nič nechýba
Ja si myslim, ze pokud nemash na pritahu stejne silnej a nebo silnejsi vetrak nez na odtahu, tak ti to dela podtlak a bude se tim brzdit sila odtahu. Pokud mash zase silnejsi, nez je odtah, vznika pretlak a tim padem moznost uniku pachu i jinudy, nez je odtahem pryc. Proto bych bud nepouzil zadnej vetrak na pritah (bohate postaci lehce predimenzovany diry, rekneme 2x prumer odtahu), a nebo stejnej prumer a stejnej vetrak na pritah i odtah. Jinak to nema cenu.
K tomu úniku pachu - je to cejtit po celý místnosi. Kdybych ten větrák přendal z přítahu na odtah, tak bych musel vyřešit ještě ňáký překrytí přítahu aby se nedostávalo "v noci" do skříně světlo.
-------------------------------------------------------------------------------------
Palice docela bobtnaj. fotky snad během výkendu...
-------------------------------------------------------------------------------------
BTW asi budu muset sehnat lupu abych poznal kdy sklízet. Vzhledem k tomu že na květ najely docela dlouho po přepnutí tak je nechám cca 65dní. Je to těžký odhadnout protože rodiče maj každej jinou dobu květu. Blue Mystic 50-55dní a chronic 60-65. Zatim ještě skoro nehnědnou...
Další otázka je, kdy aplikovat Final Solution? vim že 8-10dnů před zběrem, ale kdy to bude?