Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ak mate niekdo skusenosti s tymito vybojkami tak prosim poradte ktora je vhodnejsia. popripade ak by vas napadla niaka lepsia alternativa tak ju sem napiste. phillipsy som si vybral hlavne koli tomu ze sa daju pomerne lahko zohnat aj u nas v meste.
este male upresnenie skrinky: rozmery budu min 1x1m mas 1,5x1,5m alebo nieco medzi tym
pojdem bud bubler alebo aero, este som sa zatial nerozhodol (este mam casu dost kym spravim selekciu matiek) takze mozte napisat aj vase subjektivne nazory na tieto dva systemy. osadenstvo matkarne bude misty a ice od nirvany a este pripravujem niake dobrotky od RM
Nemam s nima osobni zkusenosti,ale jako MH bych volil Master Hpi plus 400w (6700K) - Duvodem je zbarveni svetla.
A misto geern power bych zvolil son-t agro 600w (ma podle me lepsi slozeni svetla na kvet nez green power.Green pover je podle me lepsi na rust)
Kazdopadne budes muset mit 2 balasty,ale to asi vis..
jasne to viem. este som rozmyslal ze k tej 600w sodikovej dam 250w MH co mam v jednom svietidle takze preto som volil radsej green power.
skoda ze nemam fotky toho svietidla. IP ma 67 myslim (alebo naopak), ma stvorcovy tvar a reflektor je velmi dobre tvarovany (rovnomerne odraza svetlo). len neviem ci sa mi tam podari dat tu Master Hpi plus lebo original MH tam je v tvare ako MASTER HPI-T Plus
no chladenie budem riesit az po skonstruovani celej skrine a pripojeni lamp. vcera som len tak skusobne zapol to 250w svietidlo a dal som ho do skrine cca 50x50, zavrel dvere a po 10 minutach som skusal teplo rukov. ruka sa dala udrzat asi 10-15cm od skla a bolo citit len prijemne teplo. na tom svietidle je este napisane temp 25stupnov C tak neviem ci to znamena max teplotu na ktoru sa moze zohriat alebo nieco ine. inak vazi to asi 30kg a ma to dost velke chladice takze to mozno aj pojde uchladit
jeste predtim zainvestuj do digitalniho teplomeru. ja mam problem v samostatne mistnosti s kompletnim odtahem (vlastni okruh) uchladit 400W. Takze 2x sodik bude docela maras.
fotky spominaneho svietidla. inak som si vsimol ze na prednom panely je napisane IP66 a zo zadu je IP67 tak neviem. ale hlavne je ze je to odolne voci tecucej vode
dalsi problem vznika zo skrinou. chcel by som aspon 1x1m, ideal 1,5x1,5m ale bude problem s transportom skrine (asi sa nebude zmestit do vytahu) tak som rozmyslal zbuchat si vlastny groow room zo sadrokartonu alebo drevotriesky.
Pekné,pekné,ja by som bol za to,dať na kvet 400W hps + 250W MH.Tú MH na rast a potom pridať HPS.Ale ak nemáš problém s elektrikou a uchladením,tak čo najviac,samozrejme
Doporučuju na růst MH 400W , na qět 600W Green Power , nebo jen jet samotnej Greenpower jak na růst, tak i na qět. I v qětu potřebuje kytka malej podíl modrýho světla, proto se mi zdá vhodnější na qět 600W Greenpower než 600W master son T pia + . Pokud použiješ na růst MH 400W, tak ušetříš el. energii a pro kytky je to víc než dostačující . Pokud ale pojedeš celou dobu Green Power, nic tím nezkazíš, naopak, jen Tě to bude víc stát za el. proud.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
psilos - Doporucujes green power.Me by zajimalo,proc zrovna tuhle vybojku?Co treba plantastar,son-t agro,venture sun master dalsi typy mixovanejch vybojek?Ja nad greenpower premejslel taky,ale zdalo se mi ze ma jeste vic modryho svetla nez son-t agro a ze je spis na rust.Docela by bylo uz konecne dobry,znat ktera mix vybojka je pro nas nejlepsi..
Samotného by mě to moc zajímalo , jsem vlastníkem této 600W zelené energie. Samotný si ji nemůžu vynáchválit, ale nemůžu porovnat s jinými 600watovými výbojkami . Dočetl jsem se že se vyrábí i v 400W provedení , chtěl jsem se zeptat - dá se sehnat čtyřkoule na CZ trhu? Byl tu thread - jaká je nejlepší 600W a nakonec to dopadlo koupí son T pia + ,ale jsem také toho názoru že modrý spectrum je potřeba i v qvětu. A určitě bych viděl její výhody ve velký životnosti + " Nová, mohutnější konstrukce s méně sváry je odolnější proti vibracím a nárazům, ještě více omezuje selhání rozběhu a prodlužuje životnost výbojky "
vcera som konecne presunul nakicane semienka do hliny. zatial ich mam v kvetinacoch 7x7x8cm. momentalne 3x misty, 4x ww, 2x ice, 2x papaya
NLxSH zatial nevyklicila ani jedna (stav vcera vecer)
Ten ionizátor by ai chcel použiť miesto pacháča?
Ak nepôjdeš hydro,tak si myslím,že ten EC meter nie je až tak potrebný.Ale ak máš na to chechtáky,tak si myslím,že v pohode