|
Zdravím všechny kolemplující, račte nahlédnout do mého koutku zvaného growbox
Rozhodl jsem se vás nechat nahlédnot do mého, kromě postele, nejoblíbenějšího místa v bytě
,které posledních pár dní dostává nejvíc mojí pozornosti.Pěstovat indoor jsem se rozhodl loňské léto,
sezbíral jsem všechny potřebné zakladní informace( samozřejmě, že 99% sponzoroval grower.cz a jeho faq ) a
sestavil GROWBOX 1.0, v průběhu roku jsem vypěstoval dvakrát celkem (podlě mě) slušné modýlky,
jenže ty už pominuly´=). Má touha produkovat vlastní zdroj pokračovala dál plus k tomu nabrala nějaké otáčky navíc,
takže jsem sehnal potřebnou (finanční) inspiraci, trochu popřemýšlel a rozjel vývoj a konstrukci pokročilejšího projektu zvaného GROWBOX 2.0...
:ZÁKLADNÍ INFO:
VLASTNÍ BOX:
-vyroben ve stolařství na zakázku
-celý komplet z 18mm silného lamina
-rozměry interiéru š1,02xv1,62xh0,69m
-objem 1,14m³
-vylepen folií Mylar
OSVĚTLENÍ:
stínidlo:
-napodobenina Industrie z growshopu se světelnou rozptykou
růst 18/6:
-prvních 10 až 14 dní OSRAM Lumilux 18W...1x Cool white 4000K + 1x Day light 6000K
-zbytek růstu OSRAM Powerstar HQI-T 250W Day light
květ 12/12:
-OSRAM Vialox NAV-T Super 4Y 400W
-UV ozařování 2x 15W EXO-TERRA Repti Glo 8.0 Desert terrarium lamp 33%UVA 8%UVB
VENTILACE:
odtah:
-tzv. UFO SystemAir RVK 125E2-A1 225m³/h ø125mm
-koncový pachový filtr 300m³/h, provedení Industria, životnost náplně prý 1,5 roku
-zvukově izolační flexo
nasávání:
- zatím pasivní 3x ø85mm
- jinak mám u GESu objednané tři větráčky Sunon ø92mm, bezdotykové magnetickolevitační ložiska VAPO,
12VDC/1,0W, 2200ot/min, 66m³/h, 28dB (prej to je novinka, takže je ještě nemají skladem,
doba dodání 12 týdnů, takže čekám)
+ větrák s klipsnou na rozhánění vzduchu uvnitř
ZVLHČOVÁNÍ VZDUCHU:
-ultrazvukový zvlhčovač Solac Mr.PIN, objem 3,5l
GENETIKA:
-3x Shiva Shanti I, Sensi seeds
-3x Belladonna, Paradise seeds
-2x Bubblelicious, Nirvana seeds
VÝŽIVA:
-růst Plagron Start-up + Phyt-amin
-květ Plagron Alga Bloom + Green sensation
-přísady: kompletni sada od AH, Root stimulator
Enzymes+
Growth/Bloom excellarator
Final solution
-voda: min. 24-48h odstátá voda z kohoutku
-úprava pH: digit.pH metr Sharp Milwaukee + sada AH pro úpravu Ph Grow -
Bloom -
Up +
PĚSTEBNÍ MÉDIUM:
-pro vyklíčeni a zakořenění kostičky Grodanu, nadále budou přesazeny do květníků o objem asi 2,5l a
mixu substrátů Plagron Royalty-mix, substrátu pro řízkování s nizkým obsahem živin (kvůli vysokému EC
Royalty-mixu) a perlitu, poměr asi 1:2
-dále květníky 8l+ zbytek čistého Royalty-mixu
Rostlinky prožívají zatím 4 den růstu, klíčivost 100%, pH zálivky kolem 5,8 k tomu Root stimulator a Enzymes+ obě ředěny asi 1:2000.
Teplota se pohybuje mezi 22-25°C ve dne a 18-20°C v noci, vlhkost při zavřeném skleníčku kolem 90%.
Snad jsem na nic co jsem chtěl nezapoměl, box ještě není hotov tak jak pokročím ofotím a jak bude čas přihodím další info a fotos.
Díky všem co se dočetli až sem! |