Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau lidi, o kolchicinu tady toho bylo napsano dost, ale jednu vec jsem nenasel, jen okrajovou zminku o ni. Kolchicin se da sehnat, byt na predpis, jako leky, ktere se pouzivaji na lecby predevsim dny. Leky, ktere jsem sehnal se jmenuji Colchitum- Disper (nebo dost podobne, nemam je u sebe) a obsahuji v kazde potahovane kapsli 0,5 mg kolchicinu. A tady jsem se dostal ponekud do uzkych, protoze neni jednoznacny nazor nato, jake koncentrace pouzivat na mutovani. Mohl by mi nekdo poradit, jak ty prasky zredit a taky dalsi vec je, v cem? Ve vode se mi jevi jako nedokonale rozpustne, krapet sedimentuji a abych je mocil v NaOH jako napr. hormony, z toho mam bobky. Kdyby se nekdo nasel, kdo mi muze poradit a svoje know-how publikovat, budu velmi rad. Popripadne mi muze napsat do PM. Diky cau
podla mňa to nezmení genetickú info pretože je to slabá koncentrácia no a jak som na to došiel: keby si to užíval a a menilo by to v tebe nejakú gen. info jako u kytky tak by tu behali mutanti
kolchicin se pouziva pri leceni dny, tak tedy v nefrologii
Nazev: Colchicin Léčiva drg 12x1mg nebo Colchicum-Dispert tab obd a to 20x0,5mg nebo 50x0,5mg (cena cca 150,-) nebo 200x0,5mg
charakteristika:
prirozene se vyskytujici alkaloid, tzv. mitoticky jed, ktery tlumi akutni dnavou bolest
Indikace: akutni dnavy zachvat
Kontraindikace: poruchy krvetvorby, gravidita, celkova sešlost
Dávkování: zacatek terapie: inicializacni davka 0,5-1mg. dále se v dvouhodinovych intervalech podává dávka 0,5mg do maximálně 5mg denně. terapie se přerušuje po nástupu účinku, či vzniku průjmu, nemá trvat déle než 3 dny
------------------------------
k dávkování:
pouziva se 0,15% roztok tj. 150mg na 100g vody
Super, dik za tu koncentraci, ale mam tak trosku problem to rozpustit ve vode. Pouzival sto nekdy? Nemas nejaky figl, v cem to dokonale rozpustit? dik cau
zatim jsem ho nesehnal a zatim na to nemam dost seminek, ale zkus ho nejdriv rozpustit v lihu, vsechny alkaloidy jsou rozpustne v alkoholech, resp. etanol, seminku by po naredeni to taky nemelo moc vadit, samoztrejme asi cim mene alkoholu tim lepe, ale musis davat pozor, aby se ti to zas nevysrazelo...tj. vznikl by asi zakal...