Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajímalo by mně, jak obohatit substrát o železo, zinek, hořčík a o tydle věci nějakou přírodní cestou- bez chemickejch hnojiv a různejch těhlech sraček
Hořčík Mg - tak třeba dolomitickým vápencem.Je to směs uhličitanu vápenatého a hořečnatého.
Železo Fe - v přírodě jako směs oxidů, uhličitan, sulfid atd.Nejdostupnější asi směs oxidů ve formě "rzi".
Zinek Zn - ve stopách je skoro všude a v hlíně je ho dost.Pokud chybí, stačilo by vodu na zálivku nechat odstát v zinkové nádobě.Pokud to neuvažuješ jako chemickou cestu :-)
Které další prvky??
Kdysi sem tu četl, že je dobrý vzít kvalitní hlínu, smíchat s dostatkem vody, pořádně zamíchat, nechat den stát a vodou nad sedlinou zalívat.Musím říct, že to má něco do sebe.Kytka má pořád dost přirozených živin.Dokonce tím postřikuji a osvěčilo se.
Můžeš zkusit nějaká biologická hnojiva. Třeba Hesi TNT. Je to přírodní hnojivo, které obsahuje stopové prvky, jako železo, mangan a spoustu dalších. Nebo můžes skusit Alga Blute od Plagronu, nebo Phytamin - taky od plagronu. Jsou to 100 % přírodní hnojiva s výtažkama z mořských řas. CUs
Já myslim chemií takovej ten prášek neurčitý barvy-modrá, červená, žlutá,..., kterej v sobě má věci, který vyráběj ve fabrice a maj pomáhat lidem k větším, nepřirozenějším a prostě umělejm věcem (né rostlinám a plodům)
nachčijte do lahve, zřeďte to 1:7 a máte zálivku bohatou na dusík jak sviňa... čistě přírodní... a zadarmo :-D
aplikovat max 1x týdně na kytky va fázy růstu
Choďte k volbám a volte ty co maj v programu legalizaci jinak to tu lepší nebude
Napad mě nápad... Když zaleju kopřivy (ale i trávu nebo prostě nějaký rostliny) vodou ve sklenici, nechám to dva týdny odstát, dostanu jíchu neboli přírodní hnojivo, hodně bohatý na dusík... A teď sledujte mou teorii :-))
vycházim z toho, že každá kytka potřebuje k dobrýmu květu zvýšenej přísun fosforu. Předpokládám (ale právě to nevim), že ten fosfor kytky ukládaj právě do těch květů... jestliže tedy udělám takovou jíchu, výluh čistě z květů nějakejch rostlin, myslim že by to mohlo bejt hnojivo bohatý na fosfor... ale je to jen domněnka... co myslíte?
Choďte k volbám a volte ty co maj v programu legalizaci jinak to tu lepší nebude
Jasný. jedině slepičince nebo kopřivama a pod. Když píšeš, že bez chemie, tak fakt BEZ chemie. Pochybuju, že ty hnojiva z obchodu sou 100% přírodní...
2 arbi:
zkusit by se to mohlo. máš dobrý myšlení, čoveče. Určitě to zkus a poreferuj nás o tom, jaks dopadl...
moje metoda 100%přírodní jsou vykvašený slepičince, dále můžeš zkusit věci od plagron algo grow, start-up, bloom a hlavně phytamin!!
A substrátů je hrozná spousta, ale já míchám: +- 40% substrát floria pro palmy a zelené rostliny(obsahije to guano a hydrocell) 25% bio humus(hovna californských žížal) 20% kompost nebo vermikompost, 10%perlit(na provzdušnění) a 5% dolomitický vápenec(na zvýšení pH) to bude mít živin až až!
Můžeš tam dát taky lisovanej kokos-je dost dobrej, nebo netopíří guano! snad jsem trochu pomoh, zatim čus a hodně zdarů
zajímavé je použití kompostu z listů trávy...
slepičince, konský odleželý hnůj atd
používám i přípravky od Plagronu a KYTIČKÁM CHUTNÁ..
POŽÍVÁM FLORIA PĚSTEBNÍ SUBSTRÁT OK
AGRO KOMPOST PERLIT PÍSEK