Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim fsech. Zacinam s indoor a rad bych znal vase predstavy o ideal. pestirne.... Je to kumbal o rozmerech 1,5 x 1,5 x 3 m .... Ciste jen pro kyti. Je tam jedno okynko jako vetrani a smradu bych se taky nebal. Proste zastrcena mistnost.
Mam asi 4000 co bych zatim byl schopnej obetovat do vybaveni....Kdo muzete, raddte. DIK
Jestli ti můžu poradit tak si hlavně všechno spočítej a omrkni, já si taky nakupoval co sem potřeboval a počítal jsem tak s 6000 ale nakonec......se vším všudy skoro 10000, je fakt že něco sem mohl pořídit levnějc, ale něco zase dráž.
Ke kumbálu: větrání mi přijde z půlky vyřešený(horní okno ti odvětrá horký vzduch), takže větrák na vhánění čerstvého vzduchu do pěstírny v dolní části kumbálu kvůli cirkulaci vzduchu.
Pak(nevím jak vypadá) kumbál natřít primalexem(plus nebo polar),
fólie by tě přišla zbytečně draho a je to jednoduší(záleží na tobě).
Až budeš mít pořešený větrání atp. tak pak teprv nakupovat vnitřní vybavení.
Já osobně jsem začínal se 400W sodík a úplně v pohodě .a na ten kumbál si myslím že moc velká teplota taky nebude tak akorát sehnat malej ventylátor aby ti honil vzduch a na to malí okýnko byh udělal z překližky čtverec akorát na okýnko a do toho vyříznout díru na rouru(odtah)a myslím si že to bude v pohodě a kdyžtak se podívej na www.hydroponieplus.cz a nebo www.greenhome.cz a tam si určitě něco vybereš.
Prachy, prachy, prachy....Chtel jsem zacit nejdriv s malem a postupne se ziskanyma zkusenostma zlepsovat parametry...Takze vase rada zni: Vic penez?
Nebo radsi mam zkusit tu 250ku?
Vem si že 250-ka má světelný dosah 50cm a osvětlí ti zhruba 1m2,
což na tvou místnost je málo, chtělo by to dobrý stínítko aby ti světlo zbytečně neinikalo do celé místnosti. Takže bys byl schopen osvětlit jenom zlomek z tvé pěstírny.
Proste zacni. Jakkoliv. Zacni pestovat a uc se za jizdy. Nemas sanci to hned napoprve vychytat k dokonalosti, nesnaz se to rovnou udelat bez chyby. Nejde to. Vzdycky ti neco vyroste neboj. Postupne to budes vyladovat.
taky ted zacinam mam kumbal zhruba o stejnych rozmerech jen vyska 3m.se zarizenim mi pomohlh kamarad a v podstate se jeho nazory shoduji s tim co jsem si prave precetl.jestli mas nejaky ventilator takovy ten pokojak co jen fouka a nataci se pouzij ho na ofukovani kytek pomuze ti snizit teplotu a navic ti pod vetrem kytky zesily.koupil jsem jeste stresni folii potazenou lesklou vrstvou v baumaxu stoji 53 kc/1x1,5m a daj jsem ji na zem ted je tam o polovinu vic svetla navic pokud ti neco vytece da se lehce otirat.ja svitim sodikem 400w a prijde mi to v poho.pocitej ale s tim ze naklady budou min6000 kc.pak muzem porovnat vysledky zatim svitim 4 dny 18/6 a kytky povyrostly 0 10 cisel