Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
všechny Vás zdravím. v poslední době se zabývám otázkou, zdali je užitečnější nebo účinější použít ve své topící skřínce jedno obrovské sodíkové vytápění, nebo radši více malích. příkladem, místo šestikule použít šest stokulí. mám totiž možonost sehnat dost výhoně několik 100W philipsek SON-T plusek, a tak mi to vrtá hlavou. Bude rozdíl v pohodlí svěřenců ve skříni zavřených? Chtěl bych zde objasnit vše všechna + a - . tak jestli máte někdo zkušenosti, určitě by si zde našli místo.
MYslím že jednoznačně lepší bude ta jedna 600w.Je to tu už několikrát někde napsané,ale prostě vysvítí víc než těch šest 100w.To je prostě fakt.NAjdi si také něco o účinném dosvitu jednotlivých lamp,no a zjistíš,že ta 100w ti prd prosvítí,zato to 600kilo....
jak rika czechglock,6 stovek idealni pro scrog, pokud mas vyskove omezene podminky take, ale jinak pekny s...i,
jestli se vsak nemusis nijak vice omezovat, tak dle meho nazoru rozhodne 600W...
A soul in tension thats learning to fly
Condition grounded but determined to try
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I
taky si myslim ze uchladit jeden teplejsi zdroj zdroj je lepsi nez chladit sest stovek musel bys pouzit asi sklo pod vsema lampama a odsavat vsechen vzduch naraz =>mnohem slozitejsi...
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Máš-li více světelných zdrojů, můžeš je rozmístit tak, aby lepe osvětlily pěstební plochu. Můžeš s nimi osvětlit různá místa, kde by při jednom zdroji byl třeba stín. Co se týče efektivity, tak jsem se dival na philips SON-T Pia Plus. 100W = 10 700 Lm. 600W = 90 000 Lm. Takže 6x100W svítí méně, než jedna 600W. Tudíž těch 6x100W i více hřeje.
Taky bych to videl spis na 2x 250w, pokud budes mit vetsi plochu, ale ty jsi chtel vedet spis ty stovky, co? No tak tam to teplo samozrejme... Spis si fakt postavit sest scrogu... Nebo sestikilo na kolejnicku, necht se dari...
no tak 600w vyhrava i na osvetlitelny plose ..
z Faq 600w 120x120
100w neco mezi 70 a 150 tak 40x40
ty 100w rozlozis nejspis takhle:
takhle osvetlis 80x120 ....
Jo jo. Někde sem na netu čet, že optimální pro kytky je když světelný výkon se během dne mění. Prostě jako venku.
Ale pro nás... je to zbytečný, stejně se každej snaží svoji kytku vystresovat, aby se osypávala
Takže, jestli se chceš prdět s rozvodem pro 6 lamp, směle do toho, já bych na to byl línej...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
to all: všem děkuju, taky jsem si to myslel... ale.. jak napsala janka173, rozdíl je v peněžence. ono zaplatit cca. 500,- nebo 1500,- donutí člověka k zamyšlení. vždyť se ty peníze zase dají využít nějak jinak. třeba do hnojiv.
Původní příspěvek od janka173 Ak nemas problem s peniazmi tak 600W ale ak ano tak 6x100W podla tohto by som sa ja rozhodla. Lebo aj elektrika daco stoji a uz som spominala tu moznost pokazenia. Ak sa zadari len jednej rastlinke mozes odpojit par zdrojov, lebo 600 je na jednu asi vela...
Takze odpoved najdes podla mna v penazenke.
papa a v kazdom pripade nech sa ti dari
6x100W sezere stejne elektriny jako 1x600W, ale tech 6x100W z ni vyrobi mene svetla.
A s tou penetraci nevim. Nemyslim si, ze 600W vybojka vyrabi nejake silnejsi fotony ktere prorazi listy. :-) Vyrobi jich vice, takze se jich vice pooodrazi i do vetsi hloubky. Mozna by vysledek byl stejny i kdyby to svetlo bylo rozlozeno do vice zdroju.